HWSW Informatikai Kerekasztal: Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 10. 13:09

Idézet: Capri - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 0:20

Úgylátom valamit félreértelmeztél.

Régen volt a 3/3 és fél éves (főiskolai) és 5 éves (egyetemi). Annyi változik, hogy az egyetemi (pár kivétellel) eltűnik. Tehát a "főiskolai" képzés megmarad. Akik eddig főiskolán végeztek nem kerülnek hátrányos helyzetbe, ugyanannyit fog  érni a papírjuk mint a most kezdő diákoké (persze ez az intézménytől is függhet).

Ha jolértem a bolognais egyetemi alapdiploma = a régi rendszerű főiskolai diplomával?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#302 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 13:26

Hy!
Idén érettségizek,és most már körvonalazódik a továbbtanulásom...jogra szeretnék menni...
Van valakinek tapasztalata?Illetve melyik egyetemen érdemes tanulni?én az ELTE-re gondoltam...
Szal leendő jogászok írjatok ;)
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#303 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:12

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 15:16

Kraftxld-t kerdezd, o valami katonai fosulira/egyetemre jart.

Nem, csak katonai felsőfokú nyelvvizsgám (is) van :)

Szerkesztette: kraftxld 2007. 09. 10. 14:12 -kor

MCSE+M/S, MCITP

#304 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:35

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 14:09

Ha jolértem a bolognais egyetemi alapdiploma = a régi rendszerű főiskolai diplomával?

Elvileg igen, gyakorlatban majd meglátjuk, hogy pl. BME-féle BSc mennyivel ér többet a munkáltatók szemében, mint egy BMF-es, GDF-es, stb.

Szerkesztette: snakekiller 2007. 09. 10. 14:36 -kor

#305 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 16:24

Ahha! Akkor ebből az következik, hogy a régi rendszerű egyetemi diploma értékesebb, mint a majdani bolognais egyetemi alapdiploma. Igazam van?

Mivel az egyetemi BA szak megfelel a régebbi főiskolás diplomának. Épp ezért alapszak.
Itt azért nagy igazságtalanságot érzek...mostmár 3 év alatt el lehet végezni egy egyetemi szakot, főiskolán meg 4 év kellett ehhez.

Szerkesztette: Dextrose 2007. 09. 10. 16:25 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#306 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 17:03

Idézet: whg - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 11:11

Hogy férek oda?

Fizikailag  :Đ

SZE egy kalap szar, alapjában romlott felfogással. Még a 10% sem megy át egyes viadalokon.
Szerk.: Villanytan, opre, SZ.A.R, vagy szinte az első 4 félév összes tárgya.

Szerkesztette: Papa 2007. 09. 10. 17:10 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#307 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 17:08

Idézet: snakekiller - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 15:35

Elvileg igen, gyakorlatban majd meglátjuk, hogy pl. BME-féle BSc mennyivel ér többet a munkáltatók szemében, mint egy BMF-es, GDF-es, stb.

Semmivel. Meg tudod csinálni, vagy nem.
A többi csak rizsa.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#308 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 17:36

Idézet: Papa - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 18:08

Semmivel. Meg tudod csinálni, vagy nem.
A többi csak rizsa.

Gyakorlatban meg a fejvadasz cegek igenis megnezik, hogy nevesebb iskolat vegeztel el, vagy bufekepzot, ahol penzert kapsz papirt, nem tudasert.

#309 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:31

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 15:24

Ahha! Akkor ebből az következik, hogy a régi rendszerű egyetemi diploma értékesebb, mint a majdani bolognais egyetemi alapdiploma. Igazam van?

Igen, ezt írtam le az előbb is:)
Egyébként az egyetemibe már most is MSc van írva... (Az én képzésem neve is MSc  program in Engineering Management .. )

#310 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 05. 13:28

Helló!

Úgy tudtam, volt egy ilyen topic, de ahogy böngésztem, nem találtam, ezért gondoltam nyitok egyet. A kérdéseim nem éppen passzolnának a többibe, így talán jobb, ha külön is vannak tárgyalva, mellőzésként az off-okat.
Szóval, nagyon úgy tűnik, hogy Magyarországon végzem majd a továbbtanulást és hát egy csöppnyi segitségre lenne szükségem, merthát innen, Szlovákiából nem éppen olyan világosak a dolgok, mint ti nektek (gondolom én). Mivel az idő sürget (febr. 15), és már a jelentkezési lappal kellene foglalkoznom meg a leendő dolgokkal, nem éppen vagyok tisztában velük.
A kérdésem az lenne, hogy mégis honnan kell igényelni jelentkezési lapot? Mert eddig úgy tudtam, hogy le lehet tölteni a Netről, aztán meg kinyomtatom, kitöltöm és már mehet is postára. De most akárhogy is nézegetem, csak a 2007-eseket tudom megnézni, de újabb nincs. Irták valahol, hogy az Oktatásügyi Minisztérium weboldalán van rajta ez meg az, dehát ott se sok mindent találtam. Vagy igényelni lehet a postán, vagy egyáltalán hol? Légyszi segitsetek! Köszönöm!

#311 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 13:32

Megkérhetnélek Carmaged, hogy zárjad a másik ilyen cimű topicot? A netem egy cseppet rakoncátlankodott és 2x nyitottam új topicot. Köszi!

#312 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 15:41

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 13:28

Helló!

Úgy tudtam, volt egy ilyen topic, de ahogy böngésztem, nem találtam, ezért gondoltam nyitok egyet. A kérdéseim nem éppen passzolnának a többibe, így talán jobb, ha külön is vannak tárgyalva, mellőzésként az off-okat.
Szóval, nagyon úgy tűnik, hogy Magyarországon végzem majd a továbbtanulást és hát egy csöppnyi segitségre lenne szükségem, merthát innen, Szlovákiából nem éppen olyan világosak a dolgok, mint ti nektek (gondolom én). Mivel az idő sürget (febr. 15), és már a jelentkezési lappal kellene foglalkoznom meg a leendő dolgokkal, nem éppen vagyok tisztában velük.
A kérdésem az lenne, hogy mégis honnan kell igényelni jelentkezési lapot? Mert eddig úgy tudtam, hogy le lehet tölteni a Netről, aztán meg kinyomtatom, kitöltöm és már mehet is postára. De most akárhogy is nézegetem, csak a 2007-eseket tudom megnézni, de újabb nincs. Irták valahol, hogy az Oktatásügyi Minisztérium weboldalán van rajta ez meg az, dehát ott se sok mindent találtam. Vagy igényelni lehet a postán, vagy egyáltalán hol? Légyszi segitsetek! Köszönöm!

Postán, írószerboltban, sok helyen kapható.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#313 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 15:49

felvi.hu-n elvileg lehet online jelentkezni, ami elvileg jobb, meg olcsobb.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#314 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 16:07

Köszi FlowM@N!

Egyébként gondolkoztam rajta (be is regisztráltam az oldalon), hogy Neten keresztül jobb lenne, de amilyen stabilan megy a Wi-Fi Netem (van úgy 2 napig nem megy), inkább elvetettem a dolgot. Marad a klasszikus jelentkezési forma. Lehet, hogy még közben sok más egyéb hasznos infot is kapok... ki tudja?...

#315 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 18:30

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 15:49

felvi.hu-n elvileg lehet online jelentkezni, ami elvileg jobb, meg olcsobb.

Biztos? Van ahol azt írják csak a 2008 szeptemberire lehet majd, meg hát nem is megy most sem.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#316 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 21:29

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 18:30

Biztos? Van ahol azt írják csak a 2008 szeptemberire lehet majd, meg hát nem is megy most sem.

Én ugy emlekszem, hogy már tavaly lehetett, és tavaly elott volt a teszt fázis.

de a fene tudja, meg kéne nézni.

#317 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 21:41

És esetleg azt is meg tudnátok mondani, hogy hogy van ez pénzbelileg? Úgy tudom, hogy 9e Ft egy sulira a jelentkezés, de egyben benne van 3 jelentkezés és az mind egyenként 9e, de 3 fölött már 9+2e, sulinként. Igaz ez? Ha nem, akkor légyszi javitsatok ki!

#318 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 21:47

itt ki tudod számolni, hogy mennyi

megnéztem a felvi.hu-n, már tavaly is volt e felvételi, akkor valszeg iden is lesz.

Idézet

A jelentkező által befizetendő felvételi eljárási díj összege a megjelölt jelentkezési helyek számától függ. A felvételi eljárás során a jelentkezőnek jelentkezésekor alapdíjat, valamint kiegészítő díjat kell fizetnie.

Minden jelentkezőnek minimum 9000 Ft-ot, azaz a felvételi eljárás alapdíját be kell fizetnie. Ezért a díjért 3 képzés megjelölésére van lehetőség. Ha 1, 2 vagy 3 jelentkezési helyet tüntet fel a jelentkezési lapon, akkor egyaránt 9000 forint alapdíjat kell befizetni. Amennyiben az alapdíjban benne foglalt 3 képzésen felül további jelentkezési helyeket is megjelöl, jelentkezésenként 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni az alapdíjon (azaz a 9000 Ft-on) felül.

Az eljárási díj szempontjából két jelentkezési hely egynek minősül abban az esetben, ha ugyanannak a jelentkezési helynek az államilag támogatott és költségtérítéses formáját is megjelöli a jelentkező - azaz megegyezik az intézmény, kar, szak, képzési szint, munkarend, csak a finanszírozási forma tér el -, azt két sorban kell feltüntetnie a jelentkezési lapon, azonban az eljárási díj befizetése szempontjából ez egy képzésnek minősül.

Az Eljárásidíj-kalkulátor segítségével könnyedén kiszámolható a befizetendő eljárási díj pontos összege. Ehhez ki kell választani a legördülő listákból a megjelölni kívánt Intézményt, Kart és Képzést. A kalkulátor pedig megadja a fizetendő díjat.

Szerkesztette: charlie 2008. 01. 05. 21:48 -kor

#319 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 21:58

Ezt már néztem tegnap, csak már akkor sem értettem teljesen, hogy mégis mi hogyvan... Végülis akkor jól értelmeztem.
Nagyon érdekelne még az, hogy hogy lesz ez a költségtéritéses meg államilag finanszirozott téritéses rendszer, ha a leendő népszavazás eltörli a tandíjat (hozzájárulást). Mert nagyon érdekes, amit beszúrtál idézetnek, hogyha ugyanazon szakra jelentkezel, csak más finanszirozással, akkor az valójában egynek minősül. Tehát akkor érdemesebb úgy jelentkezni. De ha talán eltörlődik a tandij, akkor az nagyon meg fogja még bonyolitani az egész mindent, az tuti.

#320 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 08:47

elso evben semmikepp nem kell fizetned allami teritesesen (muhaha)

aztan, hogy eltorlik jokerdes, a nepszavazas eredmenye nem kotelezo... szerintem nem torlik el, mert az egyfajta beismeres, hogy valami nincs rendjen...

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.