Én tegnap vettem 109-es (1.09-es Firmware-es) írót gyorsan be is szereltem Masterként egy öreg Creative DVD-Rom mellé,elötte egy Toshiba SD-R5002-es íróm volt, azt kiszedtem.
1: Kezdetnek Egy PHILIPS DVD-R 8x-ra írtam 8X-an. Azt vettem észre hogy az írás alatt többször nem dolgozott,nem világított a LED az írón. Az írás után megnéztem a lemezt és kb. a lemez feléig sötétebb volt az anyag mint a szélén. belenéztem a filmbe, de nem észleltem akadozást.A Creative nem játszotta le, kiírta hogy nincs formázva ill. nem Win. kompatibilis fájl (XP). A Samsung házimozi lejátszotta.
2: Goldoltam azon a területen melegedett be az író, ezért ugyanolyan lemezre írtam 2x-es sebességgel. az eredmény ugyanaz lett. A LED ott is "villogott".
3: Szitázható RiTek DVD-R G04-re írtam 4x-en. Ez lett a legfurcsább. A lemez belseje egyszínű míg kifelé másszinű csíkos körök váltották egymást javascript:emoticon('
4: Végül egy hamisítvány sorozatszámnélküli RiDISC DVD-R 4x -re írtam 4x-en. tökéletes lett külsőre, szép egyszinű le is ment rajta a film. Szokásos LED szarakodás
Visszafele olvastam hogy a LED azért nem világít néha, mert ellenőrzi az anyagot amit felír. Ez típus jellemző, hiba?
Miért van az hogy csíkos, más szinű a lemez, hiba -e vagy nektek is ilyen ? Ezt megoldhatja egy köv. Firmware verzió?
Milyen lenne a legjobb lemez hozzá? Nekem a RiDATA 4x nagyon bevált, egy szart se írt a Toshiba.

Súgó
A téma zárva.