HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   gerri 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 13. 19:17

CSÁ!

Én tegnap vettem 109-es (1.09-es Firmware-es) írót gyorsan be is szereltem Masterként egy öreg Creative DVD-Rom mellé,elötte egy Toshiba SD-R5002-es íróm volt, azt kiszedtem.
1: Kezdetnek Egy PHILIPS DVD-R 8x-ra írtam 8X-an. Azt vettem észre hogy az írás alatt többször nem dolgozott,nem világított a LED az írón. Az írás után megnéztem a lemezt és kb.  a lemez feléig sötétebb volt az anyag mint a szélén. belenéztem a filmbe, de nem észleltem akadozást.A Creative nem játszotta le, kiírta hogy nincs formázva ill. nem Win. kompatibilis fájl (XP). A Samsung házimozi lejátszotta.
2: Goldoltam azon a területen melegedett be az író, ezért ugyanolyan lemezre  írtam 2x-es sebességgel. az eredmény ugyanaz lett. A LED ott is "villogott".
3: Szitázható RiTek DVD-R G04-re írtam 4x-en. Ez lett a legfurcsább. A lemez belseje egyszínű míg kifelé másszinű csíkos körök váltották egymást javascript:emoticon(':think:'). A Creative ezt se olvasta. A film vége akadozott, lejátszhatatlan lett. LED villogás szintén
4: Végül egy  hamisítvány sorozatszámnélküli RiDISC DVD-R 4x -re írtam 4x-en. tökéletes lett külsőre, szép egyszinű le is ment rajta a film. Szokásos LED szarakodás
Visszafele olvastam hogy a LED azért nem világít néha, mert ellenőrzi az anyagot amit felír. Ez típus jellemző, hiba?
Miért van az hogy csíkos, más szinű a lemez, hiba -e vagy nektek is ilyen ? Ezt megoldhatja egy köv. Firmware verzió?
Milyen lenne a legjobb lemez hozzá? Nekem a RiDATA 4x nagyon bevált, egy szart se írt a Toshiba.

#202 Felhasználó inaktív   _lx 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 13. 19:53

Sziasztok!

Gerri-ehez hasonlo a problemam, csak en a visszaolvasast egy Teac DV-516E v.2.01-el szerettem volna elkovetni. Nekem se olvasta uazzal a hibaval. (RitekG04-es anyagon). De ezeket a DVD-ket masik iroval irva meg tudja olvasni. => Ha jol kovetkeztetek, akkor csak a 109-esemmel lehet a gond, mert "uazt" a lemezt o nem tudja megirni, mint a tobbi masik, legalabbis a teac olvasom szempontjabol. (az olvasohoz nem talaltam ujabb firmware-t.)

Jol gondolom, h a 109es firmware-en mulik a dolog?
Es persze remenykedem, h kijon egy ujabb hozza, akkor attol "meggyogyul" a problemam. (uis. azert vettem nagyobb reszt egy dvd irot, h amit kifustolok ez a teac olvaso olvassa vissza egy masik gepben. )

Ami viszont meg kavar a dolgon, h egy +RW-s RICOHJPNW11-et irva meg tokeletesen vissza tudom olvasni a teac-ben.  :think:

Esetleg valaki hozzaerto, pls, homalyositson mar fel, h rosszul kovetkeztetek, vagy mi is van?

koszi

#203 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 13. 21:51

Idézet: gerri

Visszafele olvastam hogy a LED azért nem világít néha, mert ellenőrzi az anyagot amit felír. Ez típus jellemző, hiba?

Ha az írás során akár 10-15× villan föl egy röpke pillanatra, akkor semmi gond. Ez jellemző, és nem hiba.

Miért van az hogy csíkos, más szinű a lemez, hiba -e vagy nektek is ilyen?

Nálam is megvan a megírt lemezek sávos jellege (Traxdata, Ridisc, Verbatim 8-8×), csak mindegyiknél kicsit, vagy nagyon máshogy. Szerintem ez sem hiba, ui. az íráskalibráció okozza.

Ezt megoldhatja egy köv. Firmware verzió?

Az sokmindent megoldhat, még lehet azt is, hogy a Creative olvasód képes legyen olvasni a megírt lemezeket.

Milyen lenne a legjobb lemez hozzá?

Nálam Traxdata RitekG05, bár nekem nincs Creativom.

Sada ;)

#204 Felhasználó inaktív   gerri 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 13. 23:48

Sada köz az infót!

Megpróbálom megszokni ezt a csíkos változatot, csak azt nem értem mér pont ez lett akadozó még a házimoziban is, remélem hamar jönnek az új firmware-k :respect:
A DL lemezek is csíkosak? Ja meg valahol azt olvastam hogy a 2. réteget kívülről befelé írja, miután a belsőt rendesen kifelé megégette.
Addig is csinálok még pár tesztkisérletet hogy ne legyenek olvashatatlan lemezek.

Éljen a FÓRUM és persze a PIONEER 109-es (ha tökéletesítik).  :cool:

#205 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 08:53

Aki esetleg valami hatlamas véletlen folytán olyan lemezt akarna írni (Pio 109-el persze) amit utána az Xbox-szal akar elolvastatni, annak ajánlom melegen figyelmébe ezt a linket, ahol is nagy életigazságok hangzanak el, miszerint sehogy máshogy nem lehet megírni úgy az Xbox-ban elolvasásra szánt lemezt, csakis Stomp Record Now Max-szel, a 7/7.22 viszi állítólag, azt nem próbáltam, viszont az én régebbi (személy szerint háromszor annyira bevállt mint az új verziók) 4.5-ös ezzel az engine frissítéssel biztosan viszi. Ezt az infót pusztán csak azért írom ide, hogy nehogy valaki szintén úgy járjon mint én, hogy végigpróbál kb. 12 féle író programot (Nero, Alcohol, CloneCD... stb, ki tudja (természetesen mindből a legutolsó, legfrissebb verzió) és egyikkel sem képes úgy megírni a lemezt, hogy az Xbox azt egyáltalán lássa. A club.cdfreaks.com fórumában elég komoly anyázások mennek a témában, kellemesen utánaolvastam, mire végülis lett egy (ha nem az egyetlen :)) használható megoldás a dologra. Ugyanakkor leírják azt is, hogy ezen probléma állítólag csak a minuszos lemezekkel áll fent, (tesztelni nem tudtam, mert nekem csak minuszos van otthon) ezzel szemben viszont a pluszos lemezeket meg nem minden Xbox olvassa. :)

Szerkesztette: mgf 2005. 02. 14. 08:54 -kor

mgf

#206 Felhasználó inaktív   Pity O(*_*)O 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 11:57

Sziasztok !

7végén vettem egy 109-est. Tudnátok segíteni abban, hogy milyen módon tudom megnézni, hogy milyen a Firmware-je. Irtam már Princot 4x-esen, Verbatimot (tayo yuden)4x, tdk 8x. Filmet irtam mindegyikre és gond nélkül megirta. Lehet nekem már az 1.09-es Firmware van rajt?  :confused:

Előre is köszi !

#207 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:24

Idézet: Pity O(*_*)O - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 11:57

Sziasztok !

7végén vettem egy 109-est. Tudnátok segíteni abban, hogy milyen módon tudom megnézni, hogy milyen a Firmware-je. Irtam már Princot 4x-esen, Verbatimot (tayo yuden)4x, tdk 8x. Filmet irtam mindegyikre és gond nélkül megirta. Lehet nekem már az 1.09-es Firmware van rajt?  :confused:

Előre is köszi !

Pár lehetséges módszer:

Kép
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép

#208 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:31

Én az indulása óta olvasgatom ezt a topicot, de egy rohadt szót sem értek belőle. Szeretnék viszont venni egy írót, csak nekem még mindig nem derült ki, hogy az a 108, vagy a 109 legyen.

Szerintetek?

Melyikkel lehet megbízhatóbban írni akár audiót, akár dvd-t? Az utolsó egynéhány hozzászólás engem a 108 pártjára állít.
Papesz

#209 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 16:39

Hali!

A tárhelyemen föltettem még 8 db tesztképet, melyeket a koros PanaDVD-mel készítettem.

Szerintem a képek megerősítik az eddigi irányvonalat, ill. azt is észrevettem, hogy a Pana diagramja sokkal jobban összecseng a PI tesztekkel mint az LG DVD-ROM diagramjai.

http://www.freeweb.hu/sada1/

Sada :)

Szerkesztette: Sada 2005. 02. 14. 16:40 -kor

#210 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 17:20

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 11:42

Már egymilliószor leírtam, hogy Z-CLV, P-CAV: egyik kutya, másik eb. Érzékeny asztali lejátszókhoz mért kompatibilitásban egyik sem vetekszik a 4x-es vagy 6x-os CLV módban írt lemezzel, még akkor sem, ha a PI/PO értéke egy DVD-íróban tesztelve jobb lesz a 16x-os P-CAV módban megírt lemezednek. A P-CAV-ra most nem a jobb minőség miatt ugrottak rá a gyártók, hanem az idióta "ki ír meg gyorsabban egy lemezt" verseny következtében......
Olvasd el a lejátszási kompatibilitásra utaló részeket, különös tekintettel a megírt lemezeken található jelek geometriai torzulására, sávkövetésére, amik meg se kotyannak egy DVD-ROM vagy DVD+/-RW írónak, de egy asztali lejátszó optikáját kifordítják a tokozásából egy lemez lejátszása során......
Minél kevésbé kell változni az írási sebességnek az írás során, annál biztosabb, hogy a lemez teljes felületén hasonló jelszint lesz, és ezt honorálják az érzékeny lejátszók leginkább (ha már megtalálta a jó olvasási stratégiát, akkor ne kelljen változtatnia rajta - márpedig a P-CAV módban írt lemeznél erre kényszerül, persze ez esetenként jobb lehet a Z-CLV zónák drasztikus ugrásainál, de ott meg legalább zóbán belül többé-kevésbé állandó a jelsorozat minősége és fizikai pofázmánya)....
A hordozórétegek ragyogóan képesek eltárolni a gyorsan írt adatot, csak nem mindegy, hogy a beégett adat sávkövetése, a jelek alakja emlékeztet-e az előírt szintekre, és hogy egy lemezen belül hányszor kell az olvasófejnek mobieus szalaggá tekereidne az újrakalibráció következtében, mert a folyamatosan változó írás miatt a lemez elejének és végének semmi köze egymáshoz a fizikai jelrögzítés paramétereinek tekintetében.

Ezt olvasva az jutott az eszembe, hogy a 109-s Pio még CLV módban is 10-15-ször módosítja a lézerdióda gerjesztőáramát (meg fókuszál egyet), ami helyi sebességcsökkenéshez vezet, és a kalibrációk közötti sávokban más lesz az írás minősége. Ez az asztali DVD lejátszók szempontjából legalább olyan rossz lehet (8× egyenletes Z-CLV-nél talán még rosszabb is), mint a fenti fejtegetés szerinti CAV, P-CAV, vagy Z-CLV miatti lejátszógyilkos írási minőség.

Ebből a szempontból is a 108-s Pio a teljesen egyenletes CLV írásfüggvénye miatt jobb választás lehet.

Sada

#211 Felhasználó inaktív   Mirus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 14. 17:50

Sziasztok!
Szerintetek ez jó lemez :think: :
Márka: TDK
Média típus: DVD-R
Alapanyag: TTG02
Max írási sebesség: 8x
Kiszerelés: 25-ös henger
Megjegyzés: TDK DVD-R, ultra magas felvételi sebességgel, és felülmulhatatlan élethosszig tartó adatbiztonsággal!

160Ft/db

#212 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 18:42

Idézet: Sada - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 17:20

Ezt olvasva az jutott az eszembe, hogy a 109-s Pio még CLV módban is 10-15-ször módosítja a lézerdióda gerjesztőáramát (meg fókuszál egyet), ami helyi sebességcsökkenéshez vezet, és a kalibrációk közötti sávokban más lesz az írás minősége. Ez az asztali DVD lejátszók szempontjából legalább olyan rossz lehet (8× egyenletes Z-CLV-nél talán még rosszabb is), mint a fenti fejtegetés szerinti CAV, P-CAV, vagy Z-CLV miatti lejátszógyilkos írási minőség.

Ebből a szempontból is a 108-s Pio a teljesen egyenletes CLV írásfüggvénye miatt jobb választás lehet.

Sada

Épp azért vizsgálja meg a lemez minőségét időnként, hogy a ne legyen különböző az írás minősége sehol a teljes lemez mentén. Az írás sebessége nem csökken, nem növekszik, amit a grafikonon látsz, az nem a fizikai írási folyamat sebessége, hanem ahogy az adat áramlott a drive felé - CLV módban az akítv OPC bakugrásai  ellenére nincsenek különbségek a ugrások által hatrolt szakaszok között.

#213 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 19:37

Hello!

Az ASUS írók eddig Pioneer belsővel rendelkeztek. A Pio109 megegyezik az ASUS 1608P-vel? Az ASUS adatai alapján legalábbis igen. Ugyanis ez lényegesen olcsóbb lenne (nekem) és ha ugyanaz ...

Köszi előre a válaszokat!

#214 Felhasználó inaktív   gomur 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 19:59

Üdvözletem mindenkinek!

Nekem is van egy ilyen pio-109-em, ami elméletileg a másodig DVD lejátszóm, gyakorlatilag viszont az első.  Elötte volt egy Samsungom, amit szintén DVD írónak csúfoltak de igazából csak az ősz hajszálaimat szaporította. Mivel csak ez utobbihoz tom a 109-est hasonlítani, én rendkívül elégedett vagyok friss szerzeményemmel, ugyanakkor felkeltette érdeklődésemet a technikai háttér iránt is. Mivel sokat (egyenlőre)  nem konyítok hozzá, ezér szorgalmasan olvasgatok, bár sokminden még kinai. Ezért első lépésben csak alapvető dolgokat kérdeznék :
Mivel én elsősorban filmek biztonsági másolatának elkészítésére használnám ezért :
1. Milyen DVD-t vegyek(csak a DVD-R jöhet szóba), ez a sok Médiakód meg becenév egy kicsit összezavart.:)
2. Hol veszitek ti ezeket a 100-200 forintos lemezeket, mer bizony az álltalatok emlegetett árakat nekem nem sikerül fellelnem, 300-400 forint alatt nem nagyon találtam . 
3. Van e annak jelentősége, hogy milyen progival írom a DVD-t, ha igen meliket javasoljátok. Image-ből dolgozom többnyire, ha ez számít.
4. Mivel asztali lejátszón is viritania kell a cuccnak, szeretném a fent tárgyalt CLV módban megirni a lemezeket. Ezt hogyan teszem. egyszerüen 4x-esen írom és akkor autómatikusan ezt a módot használja?

előre is köszi minden segitséget.

#215 Felhasználó inaktív   Odemas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 20:34

Szia gomur!

Én csak a 2. kérdéseddel kapcsolatban merek nyilatkozni, a többit meghagyom a nálam kiműveltebbeknek.
Tehát a www.apronet.hu-n a hardwer --> DVD írók link alatt annyi hirdetést találsz, hogy Dunát lehet rekeszteni a 100-Ft-os DVD-kel. :cool:

#216 Felhasználó inaktív   gerri 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 14. 21:50

Hello!

Hogy/hol lehet beállítani az írót CLV írásmódba, mivel nekem az jött le, hogy ez a legjobb írásmód. :eek:

#217 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 21:51

Idézet: gerri - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 21:50

Hello!

Hogy/hol lehet beállítani az írót CLV írásmódba, mivel nekem az jött le, hogy ez a legjobb írásmód. :eek:

Ha 4x-esen írsz, akkor úgy ír.

#218 Felhasználó inaktív   fokukac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 03:10

állítólag holnap jön a 109-esem nekem is.

:(
huhh, most olvastam végig a topicot...

eddig is hallottam már negatívumokat az íróról, de itt most sokkal nagyobb dózist kaptam, mint eddig...

a legzavaróbb, hogy pont most vettem egy nagyobb adag verbatimot, 4x DVD-R-t, MCC kódút, és PPeter, írtad, hogy azt kifejezetten nem szereti, sőt, elrontja az elejét... hát ez mély szomorúsággal tölt el.
remélem, a firmware-írók nagyban dolgoznak...
s addig még megtartom a 107-esem is (amivel tökéletesen elégedett vagyok, csak elígértem egy ismerősnek egy barter-üzlet keretében, mondván, hogy legalább akkor veszek egy jobbat, erre tessék.. lehet, hogy inkább a 109-est adom neki... :D)

Szerkesztette: fokukac 2005. 02. 15. 03:12 -kor

#219 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 04:28

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 18:42

Épp azért vizsgálja meg a lemez minőségét időnként, hogy a ne legyen különböző az írás minősége sehol a teljes lemez mentén. Az írás sebessége nem csökken, nem növekszik, amit a grafikonon látsz, az nem a fizikai írási folyamat sebessége, hanem ahogy az adat áramlott a drive felé - CLV módban az akítv OPC bakugrásai  ellenére nincsenek különbségek a ugrások által hatrolt szakaszok között.

Akkor jó.

Végre van valami amiben jó is ez az író.:D

Sada

#220 Felhasználó inaktív   Pity O(*_*)O 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 08:50

Köszi a gyors válasz PPéter !

1.05-ös a Firmware-s az iróm. Még nem volt gondom a dvd irással. Leszedtem az 1.09-es firmware-t (DVR109_FW109EU.EXE). Jó ez a frissités a sima irómhoz. Mert nem igazán vagyok tisztában a jelőlésekkel A, B, XS. Érdemes feltenni szerinted ?

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.