HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 17:48

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:50

Azt hiszem rájöttem. Nem a melegedés okozza a bajt, bár egy kicsi várakozás után jóval gyorsabban és szebben olvas vissza, mint rögtön az írás után, hanem a másik (tehát nem egyazon kábelen lévő!) ATA vezérlőn folyó kommunikáció zavar be neki! Tehát ha Primary Masterként használjuk, akkor a Secondary Master meghajtó (az én esetemben egy Plextor PX-712, amin a hibaellenőrzés fut) működése teljesen lelassítja időről-időre. Más meghajtót ez eddig nem zavart (kipróbáltam más íróval ugyenezt a meghajtó-elrendezést), egyelőre tanácstalanul állok ezzel az érzékenységgel szemben. UDMA beállítások rendben, proce terhelés szinte semmi. Érdekes.

Pedig már éppen írni akartam, hogy azért meleg, mert kispórolták belőle az anyagot, így meg jó, hogy occsó...
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#82 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 01:35

Fejlemények: az érzékenység a másik vezérlőn történő kommunikációra megszűnt, amint UDMA-4 módról UDMA-2 módba erőszakoltam a BIOS-ban a meghajtót. Tehát ha UDMA-4-ben működtetem, akkor a másik vezérlőn (nem a vele azonos kábelen) lévő meghajtók kommukációja bekavart neki (teljesítménye, olvasási sebessége le-leesett). Ilyet se láttam még. Biztosan nem kábel hiba, illetve nem rendszerhiba, mert minden más meghajtó (Pioner 107, 108, Plex 712, 716, LG 4160B) teljesen normálisan viselkedett, ha ugyanerre a pozícióra illesztettem, és a tesztgép olyan betonstabil, hogy ihaj.

#83 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 01:52

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 1:35

... a tesztgép olyan betonstabil, hogy ihaj.

Hát, jó lett volna egy "olyan stabil, hogy tyűha" gépen is tesztelni, de ha csak ez volt...  ;)  :D

Akkor ahogy látom, eddig nincs értelme lecserélni a 108-ast erre.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#84 Felhasználó inaktív   tiin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 04. 02:47

Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 2:52

Akkor ahogy látom, eddig nincs értelme lecserélni a 108-ast erre.

áruljátok el nekem, mert jópár hozzászólás alapján elgondolkoztam már rajta: miért kéne a teljesen patentul működő, megbízható, megfelelő lemezek hiányában részben kihasználatlan (16x-os írás, DL írás), atomstabil, nyúzható, sok egymás utáni lemezt megírni képes pioneer 108-at BÁRMIRE is cseréni?
gyűjtők vagytok, vagy mi?  :D

csak mert nekem eszem ágában sincs lecserélni ezt az írót a 111-112-es pioneer-ig, főleg nem akkor, amikor még tudni sem lehet, mennyire megbízható az újabb, mik az általános vélemények, amikor még nincs kiforrott firmware hozzá, nincsenek 8x-os RW lemezek, és amikor igazából még a 108-asból sem lehet kihozni amit tud, vagy mert nincs megfelelő sebességű lemez, vagy mert túl drága. ez a drive sztem 2 évig teljesen jó lesz, és majd inkább akkor cserélem le valami olyanra, ami már tud újabb szabványokat is.
persze ez csak magávélemény, de a kérdésemre várom a válaszokat :respect:

Szerkesztette: tiin 2005. 02. 04. 02:48 -kor

#85 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 02:55

Idézet: tiin - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 2:47

áruljátok el nekem, mert jópár hozzászólás alapján elgondolkoztam már rajta: miért kéne a teljesen patentul működő, megbízható, megfelelő lemezek hiányában részben kihasználatlan (16x-os írás, DL írás), atomstabil, nyúzható, sok egymás utáni lemezt megírni képes pioneer 108-at BÁRMIRE is cseréni?

Nem kell. Senki nem mondta, hogy kell kell cserélni.

Idézet

gyűjtők vagytok, vagy mi?  :D

Én speciel gyűjtő vagyok, meg részben eből élek, tesztelek, cikkeket írok stb.

Idézet

csak mert nekem eszem ágában sincs lecserélni ezt az írót a 111-112-es pioneer-ig, főleg nem akkor, amikor még tudni sem lehet, mennyire megbízható az újabb, mik az általános vélemények, amikor még nincs kiforrott firmware hozzá, nincsenek 8x-os RW lemezek, és amikor igazából még a 108-asból sem lehet kihozni amit tud, vagy mert nincs megfelelő sebességű lemez, vagy mert túl drága. ez a drive sztem 2 évig teljesen jó lesz, és majd inkább akkor cserélem le valami olyanra, ami már tud újabb szabványokat is.
persze ez csak magávélemény, de a kérdésemre várom a válaszokat :respect:

Nem is mondtam, hogy a Pioneer 108-a tulajos kaszát, kapát, írót elhajítva rohanjanak 109-est venni :D.

#86 Felhasználó inaktív   tiin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 03:09

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 3:55

Én speciel gyűjtő vagyok, meg részben eből élek, tesztelek, cikkeket írok stb.

rólad tudom, asszed én nem várom a részletes tesztjeidet? ;)
akik nagyonsok dvd-t írnak, őket szintén megértem. de mezei uzerek? :D
egyébként kíváncsi leszek, mert ha jól emlékszem régebben te is írtad, hogy a pio régebbi modelljei nem voltak annyira nagyok, és hogy a 107 körül kezdett jó lenni, és a 108 már nagyonjó. kíváncsi leszek a tendenciára. a teszt meg amúgy azért érdekel, mert ugye nemsokára már nem kapható 108-as, és ha valakinek szerelnem kell, érdekel hogy a 109-es is ugyanolyan jó lesz-e.
annak, hogy hátul nincs venti, nem örülök. hűtés az hűtés. 108-assal 20-30 lemezt megírtam egymás után és meg se kottyant neki. az azért szerintem szép teljesítmény.

#87 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 09:05

tiin: pont ezért írtam, hogy nincs értelme cserélnem. Maximum akkor cseréltem volna, ha relatív kis ráfordítással megtehetném, _és_ minőségi javulást is hozna. No nem mintha bármi bajom lenne a 108-al, és mint ahogy Te is írtad, még nem is tudjuk azt sem kihasználni lemezek hiányában, de ha mondjuk bebizonyosodna, hogy annyival jobban írná a lemezeket, "hogy ihaj" (© by PPeter :)), lehet, hogy cserélnék.
De nem.

Egyébként a 108-as hátulján csak a kivágás van, de ventillátor _nincs_

#88 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 09:25

Ugye csak a sajat lelki bekejuk fentartasra huzzak le a 109-est a 108 tulajok?! :D En ugyanis most keszulok venni irot, es ezek alapjan meg mindig nem tudom eldonteni, hogy a jol bevalt 108-at vegyem, vagy az egyelore nem tul kiforrott 109-est?
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#89 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 10:38

Én is a tendenciára vagyok kiváncsi, remélem nem Toshiba DVD olvasó szerü lesz.
Bár én erre tippelnék, mivel a mai világban minden a költség csökkentésröl szól.
Amugy a 109-es belsö felépitése a 108-hoz képest milyen?
Aggodalomra ad okot vagy sem?

Üdv.

#90 Felhasználó inaktív   tiin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 10:47

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 10:25

Ugye csak a sajat lelki bekejuk fentartasra huzzak le a 109-est a 108 tulajok?! :D En ugyanis most keszulok venni irot, es ezek alapjan meg mindig nem tudom eldonteni, hogy a jol bevalt 108-at vegyem, vagy az egyelore nem tul kiforrott 109-est?

szerintem várj 1-2 hetet amíg PPeter - és mások - rendesen letesztelik. firmware biztos lesz jobb is hozzá, a belső felépítés, tartósság, nyúzhatóság viszont pár héten belül kiderül. csak mert abban viszont a 108-as nagyonjó. ha a 109-es is, simán azt vedd meg:)

#91 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 12:23

Én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ez is van olyan jó, mint a 108-as, sőt, akár még jobb is.
Mellesleg én nem lehúztam, hanem azt írtam, hogy nem cserélem le, ergo nem adok ki pénzt azért, hogy az újabb legyen. Ha nem lenne íróm, akkor a 109-est venném.
Mikor szeptemberben vettem a 108-ast, sokan még azon gondolkodtak, hogy nem jobb -e a 107 minőségre (tudásra persze kevesebb)

#92 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 15:35

Ehehh, én még azt sem tudom, a 108-asom miket tud írni pontosan. A 109 ugye:

DVD-R: 16x(CAV), 12x, 8x, 6x, 4x, 2x, 1x
DVD-R DL: 6x, 4x, 2x
DVD-RW: 6x, 4x, 2x, 1x
DVD+R: 16x(CAV), 12x, 8x, 6x, 4x, 2.4x
DVD+R DL: 6x, 4x, 2.4x
DVD+RW: 8x, 6x, 4x, 2.4x
CD-R: 40x(CAV), 32x, 24x, 16x, 10x, 4x
CD-RW: 24x, 20x, 16x, 10x, 4x

de a 108-ast nem is tudom :)

#93 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 15:51

A 108 nem tud DVD-R DL -t, csak 4*esen ír újra, a cd-írás max 32*es, a DVD+R DL max 4*es és végül itt ott más írási-stratégiát használ...
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#94 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 12:56

Sziasztok!

A fórumon velem együtt már többen kifejeztük elkeseredettségünket, hogy külföldi webshopokat kell pásztáznunk, hogy a Pioneer 108, vagy ma már a 109es szép elejű kivitelét megtaláljuk. Mi az oka, hogy nem hoznak ide? Gondolják, hogy nem lenne kelendő? :rolleyes:  :(

Péter és a többiek, ti úgyis követitek a témát, kérlek ajánljatok nekünk boltot, lelőhelyet vagy bármi érdemleges infót!  :respect: 
Ez a fémgombos előlap gyönyörű, de csak a szívünk vérzik utána..

Néha úgy érzem, mintha még mindig a keleti blokkban élnénk és csak messziről bámulhathatnánk a jó cuccokat..

#95 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 13:05

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 12:56

Sziasztok!

A fórumon velem együtt már többen kifejeztük elkeseredettségünket, hogy külföldi webshopokat kell pásztáznunk, hogy a Pioneer 108, vagy ma már a 109es szép elejű kivitelét megtaláljuk. Mi az oka, hogy nem hoznak ide? Gondolják, hogy nem lenne kelendő? :rolleyes:  :(

Péter és a többiek, ti úgyis követitek a témát, kérlek ajánljatok nekünk boltot, lelőhelyet vagy bármi érdemleges infót!  :respect: 
Ez a fémgombos előlap gyönyörű, de csak a szívünk vérzik utána..

Néha úgy érzem, mintha még mindig a keleti blokkban élnénk és csak messziről bámulhathatnánk a jó cuccokat..

A hivatalos magyarországi Pioneer képviselet információi szerint rajtuk keresztült NEM jön az országba a szép kivitelű változat, mert egész egyszerűen nincs rá kereslet (mondjuk ismervén az átlag vásárlót - tisztelet a kivételnek -, aki ugye a nagykerár feléért áfa nélkül szeretne vásárolni részletre lehetőleg két év alatt, ezen nem lepődök meg), de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb más cégek hoznak belőle majd. Meg kell próbálni Németországból vagy Ausztriából beszerezni online shopon keresztül.

#96 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 14:36

No megvettem a 109-est.. 1.01-es fw-rel jott, egybol frissitetetm 1.09-re. Jelenleg az elso lemezt irom, kedvenc teszt cd-mre, a Princo versenyzore ... ebbe rendszeresen beletorott az elod, MSI DR4-A bicskaja, neha mar visszaolvasni se tudta, amit kiirt. A Toshiba 1712-es olvaslom is rendszeresen megnyekkent rajta.
kivancsi vagyok, ez jobbat produkal-e a vacak lemezen...

Tudom, hogy a princo vacak, csak tesztelni van bar koteggel :))

most ir, aztan majd meglatjuk :)

laca

Szerkesztette: Laca 2005. 02. 05. 15:09 -kor

#97 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 15:11

Köszi a gyors reagálást! :)

Néztem a http://www.geizhals.at/ -n,de még ott se látok, pedig úgy tudom, hogy az az osztrák depo. Ha esetleg ennél hasznosabb cím is akadna..sajnos németeket nem ismerek..

#98 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:26

Hali!

Tegnap hozzájutottam Szegeden egy DVR-109-hez (firmware frissítve 1.09-re). Előtte egy GSA-4040B volt a lemezpirítóm.

Az első dolgom nem is az írás volt, hanem az LG-vel megírt, és az SR-8585-tel már vissza nem olvasható lemezek tesztelése a DVDInfoPro 3.50-nel.

Már többen jelezték, hogy akadoznak a lemezeik, hát nem véletlenül.
Az LG-vel megírt különféle RITEK alapú lemezeim jelentősen rosszabb állapotban vannak, mint az az egynéhány Princo lemez, melyet mástól szereztem megírva. Sőt, vannak olyan lemezek is, melyeknek se médiakódjuk, se gyártójuk, se márkanevük, de az LG írta őket, és még a Pricónál is jobb állapotban vannak.

A Ritekg04, g05, prodisc, optodisk, beall, fornex lemezek 3-6 milliós PI, és  átlagban 1000-2000 PI értékei rémesek.

A DVR-109 a rózsaszín Aritára (g05) 4×-s írás mellet 160 ezer a teljes PI, és 60 az átlagos PI érték,
a Traxdatára (g05) 40 ezer a teljes, és 18-20 az átlagos PI,
a Verbatim (MCC02rg20) 130 ezer teljes PI, és 35-40 átlagos PI értéket produkált.

A CD-DVD Speed adatfölírás tesztjében is a Trax (g05) bizonyult a legjobbnak, a Verbatim-Ridisc (MCC02rg20) párossal szemben: 12×-s írás támogatás, és még így is tornymagasan jobb mint a szutyok LG-vek írt lemezek.

Persze Én kizárólag négyszeresen írok. A Verbánál megháromszorozódtak a hibaértékek a 6×-s CLV írásnál, de tesztesen így is jól olvasható a lemez.

Én a Traxot ajánlom ehhez az íróhoz (FW1.09). (Ha valakit érdekel, és föl tudja tenni a topicba a tesztképeimet, akkor szóljon.)

Kár, hogy nem sokkal hamarabb vettem egy jobb írót.

Az egyetlen nyűgöm:

A DVD Decrypter Device Buffer jelzője rendszertelenül pillanatnyi kürülést jelez, egy írás során 10-15-ször is.
Próbálkoztam a sec-masterbe kötött író adatkábelét kicserélni 40 eresre, próbáltam a pri-master rendszervinyóról ellátni adattal, próbáltam az alá tett rackból is etetni. Semmi változás.
Számomra úgy tünt, hogy az egyéb adatátvitel lététől-nemlététől függetlenül kiürül a buffer.

A megírt lemezek olvashatóak, de akkor is nagyon idegesít az ügy.

Sada

#99 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:35

Idézet: Sada - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 18:26

Az egyetlen nyűgöm:

A DVD Decrypter Device Buffer jelzője rendszertelenül pillanatnyi kürülést jelez, egy írás során 10-15-ször is.
Próbálkoztam a sec-masterbe kötött író adatkábelét kicserélni 40 eresre, próbáltam a pri-master rendszervinyóról ellátni adattal, próbáltam az alá tett rackból is etetni. Semmi változás.
Számomra úgy tünt, hogy az egyéb adatátvitel lététől-nemlététől függetlenül kiürül a buffer.

A megírt lemezek olvashatóak, de akkor is nagyon idegesít az ügy.

Sada

Amit tapasztalsz buffer ingadozást az a menet közbeni minőségellenőrzés-utánkalibráció eredménye, nem kell aggódnod miatta.

#100 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:37

Nekem nem is megy a cd-dvd speed PI ellenorzos tesztje, azt mondja, inicializalasi hiba, es nem hajlando semmit sem csinalni :(

laca

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.