HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:39

Idézet: Laca - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 18:37

Nekem nem is megy a cd-dvd speed PI ellenorzos tesztje, azt mondja, inicializalasi hiba, es nem hajlando semmit sem csinalni :(

laca

Nem támogatja az író ezt a feature-t.

#102 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:52

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 18:35

Amit tapasztalsz buffer ingadozást az a menet közbeni minőségellenőrzés-utánkalibráció eredménye, nem kell aggódnod miatta.

Köszönöm!

Ezek szerint nincs gond!

Köszönöm!

Sada :respect:

#103 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:55

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 18:39

Én a DVDinfoProval csináltam a teszteket, mert az támogatja a Pio írókat.
Az viszont lehetséges, hogy a mérési eredmények nem összehasonlíthatóak a Kprobe-s, vagy a Plextools-os eredményekkel.

Sada

#104 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 21:38

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 17:39

hogyhogy hogy nem tamogatja? dehat mier nem tamogatja? A 108 tamogatja ez meg nem? A gagyi msi dr4-a -m tamogatja, ez meg nem? Hat mingyan kitepem a gepembol eztet.. hat ezer vartam en erre? hat ezer koslattam utanna, mig lett fekete belolle? :reklamacio:

:sandor:

#105 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 22:11

Idézet: Laca - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 21:38

hogyhogy hogy nem tamogatja? dehat mier nem tamogatja? A 108 tamogatja ez meg nem? A gagyi msi dr4-a -m tamogatja, ez meg nem? Hat mingyan kitepem a gepembol eztet.. hat ezer vartam en erre? hat ezer koslattam utanna, mig lett fekete belolle? :reklamacio:

:sandor:

Ennek semmi de semmi köze ahhoz, hogy az író jó vagy sem, ne dühöngj. Az dekódolás menetéről adott részletes riport (PI/PO hibák, jitter adatok) jelentése nem feladata az írónak és sok olyan író amelyből előcsalták (többek között a Pioneer DVR-108 is ilyen) ezt a képességet, nem is ad korrekt eredményeket. Csinálj egy visszaolvasási tesztet az íróval, meg egy DVD-ROM olvasóval az írás után, ha szép egyenletes az adatátviteli görbe és nem akad a lemez a lejátszáskor, akkor minek még a PI/PO grafikonokat nézegetni, gyártani?

#106 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 22:17

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 21:11

Ennek semmi de semmi köze ahhoz, hogy az író jó vagy sem, ne dühöngj. Az dekódolás menetéről adott részletes riport (PI/PO hibák, jitter adatok) jelentése nem feladata az írónak és sok olyan író amelyből előcsalták (többek között a Pioneer DVR-108 is ilyen) ezt a képességet, nem is ad korrekt eredményeket. Csinálj egy visszaolvasási tesztet az íróval, meg egy DVD-ROM olvasóval az írás után, ha szép egyenletes az adatátviteli görbe és nem akad a lemez a lejátszáskor, akkor minek még a PI/PO grafikonokat nézegetni, gyártani?

No.. hat talan lehet kovetkeztetni a lemez minosegere, hogy egy honap mulva is jo lesz-e vagy nem? gondolok itt arra, hogy ha egy princo vagy rivision eleve 100 koruli PI-val van irva, egy Verbatim meg 10 alatt, akkor abbol csak lehet kovetkeztetni par dologra nem?
Vagy nem? :)

De a dvdinfopro meg csak tudja nekem rajzolgatni eztet... nem ertem :( Komolyan.

laca

#107 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 07:41

Kipróbáltam a Trax, meg a Verba lemezeket is a régi LG-ben, és kiderült egy érdekesség.

Az LG a nagy sebességű lemezeket eddig 2×-en akarta írni, de a Verbánál fölajánlotta a 4×-st is.

A 2×-nél 4,4 MPI/1100 averagePI jött ki, a 4×-nél pedig 500 kPI/130 averagePI. A verbatim lemezek kifejezetten rühellik, ha lassan vannak égetve.

Ezzel szemben a Trax 2×-esen volt írható, de a mért 350 kPI/100 averagePI értékek nem olyan rosszak.

Sada

Szerkesztette: Sada 2005. 02. 06. 07:43 -kor

#108 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 11:23

Üdv! Egyik szerencsés ismerősöm hozzájutott egy ilyen PIO-hoz a minap. Én meg olvaslak titeket, meg netet is nézem, mondtam neki, upgradelje firmware-t 1.09-re a 1.05-ről, mert azt olvastam, az jó, de legalábbis baj nem lehet belőle. Valamennyire ért is hozzá a koma, ezért lepett meg, amikor felhívott, hogy upgrade progi neki a költői "available target is not found" üzenetet dobja ki, és nem hajlandó semmit sem csinálni. Mivel emberem ölég messze lakik, így nem tudom lecsekkolni, hátha nekem menne, meg amugyis, az én LG-mel nem voltak ilyen jellegű gondok (nagyon más jellegűek sem). Ergo ebben szeretném a segítségeteket kérni: tud írni mindent, tehát a drive muxik (bár lemezek vége felé - szerinte - nero tesztje eléggé kacifántosan néz ki, ha teszteli), a drive secondary slave-n van (remélem nem ez a gond, nagyon csalódnék), és mégsem tud upgradelni. Esetleg valami 5let? Vagy valami, amit kihagyhatott? Én igazából PIOt csak bótban láttam még, tehát nemtok neki segitseggel szolgalni. Előre is köszönöm

#109 Felhasználó inaktív   deadman_72 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 06. 11:59

Idézet: Depeche - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 10:23

Üdv! Egyik szerencsés ismerősöm hozzájutott egy ilyen PIO-hoz a minap. Én meg olvaslak titeket, meg netet is nézem, mondtam neki, upgradelje firmware-t 1.09-re a 1.05-ről, mert azt olvastam, az jó, de legalábbis baj nem lehet belőle. Valamennyire ért is hozzá a koma, ezért lepett meg, amikor felhívott, hogy upgrade progi neki a költői "available target is not found" üzenetet dobja ki, és nem hajlandó semmit sem csinálni. Mivel emberem ölég messze lakik, így nem tudom lecsekkolni, hátha nekem menne, meg amugyis, az én LG-mel nem voltak ilyen jellegű gondok (nagyon más jellegűek sem). Ergo ebben szeretném a segítségeteket kérni: tud írni mindent, tehát a drive muxik (bár lemezek vége felé - szerinte - nero tesztje eléggé kacifántosan néz ki, ha teszteli), a drive secondary slave-n van (remélem nem ez a gond, nagyon csalódnék), és mégsem tud upgradelni. Esetleg valami 5let? Vagy valami, amit kihagyhatott? Én igazából PIOt csak bótban láttam még, tehát nemtok neki segitseggel szolgalni. Előre is köszönöm

Próbáljon az ismerősöd másik firmware-t letölteni és felrakni, a hivatalos PIO oldalon lévő műkszik..

#110 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 12:39

Biztos, hogy jot toltott le? Mert van 109-hez is meg a09-hez is, es ezek is nyavajoghatnak ilyenre. Meg azert probalja ki masik meghajtokent, csak masterkent. En tegnap frissitettem, semmi god nem volt, az enyem 109bk-s.

laca

#111 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 12:49

Köszönöm szépen a válaszokat, valószínüleg nem a jót töltötte le, mert elküldtem neki mailben azt, amit én a Ti javaslatotokra szedtem a pio oldalról, és azzal minden frankó. Mégegyszer köszi:)

#112 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 14:45

Hali!

Riplocktalan firmware van-e ehhez az íróhoz?

Sada :)

#113 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 17:41

Előre is elnézést, hogy megenn zavargok, de sajnos komanak nincsnen nete, igy rajtam kereskedik valasz utan, nem sok sikerrel:). Igy én továbbítom felétek, hátha: firmware okes, aszittem ezzel vége is a kálváriának, de neeem... Ugye adva van a sec-slaven a PIO (még mielőtt megkérditek, miért ott: a masteren egy másik író figyel, talán 4082-es LG, ha jól emléxem ez van nekije), és tesztelget a lelkem. Namost az eredmény siralmas: azokból a ttg01-es DVDkből, amiket 1ébként énis használok, 3ból kettőt rosszul ír meg a PIO. Állítólag 2x-esen és 4x-esen is próbálkozott, és a vége szinte olvashatatlanul lett megírva Alcohollal, pedig még azt is feladta, hogy közben dolgozzon a géppel, (amire szerintem, bár nem vagyok nagy mágus, semmi szüxége, hisz erőgépe van: sata vinyorol ir, athlon 64el, 2 azaz két giga rammal: csak azért tudom, mert annó még velem szereltette össze, hogy fussanak frankon a grafikus progijai), pedig én simán netezek meg videot nézek égetés közben, fele ilyen gépen, LG-vel. Tehát: mi lehet a gond? PIO-k nem csipik a slave-et? Vagy az alapanyagot? Vagy... Mégis?:) Bocsánat, ha ez már ki volt vesézve, csak azért itt kérdezek, mert tudjátok, hogy van: ha összeszerelsz valakinek egy gépet, akkor arra  örök supportot várnak el. Amivel most nemtok szolgálni, lévén sosem volt ilyenem...

#114 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:20

ez a vege hibas lesz dolog nekem is ismeros, csak nem annyira durvan... Az elobb 4x-es -R-es verbatimra

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A vegere szepen felmegy a hibaertek...

Kép

Es nemi olvasasi bizonytalansag is van az olvasaskor ( Toshiba1712 -vel)

Nemtom, miert megy fel igy a hibaarany? Termeszetes ez, vagy a Verbatim sem a regi, vagy ez valami jellegzetesseg???

laca

#115 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:44

Ugyanez a lemez a pioval visszaolvasva:

Kép

DE EN SZEP EGYENES VONALAT SZERETNEK! :)

1.egyenesvonalas  firmware-t mindenkinek!!! :)

laca

Szerkesztette: Laca 2005. 02. 06. 19:44 -kor

#116 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 20:00

Megírtam egy RiDATA DL (RITEKD01) lemezt , azon az egyetlen sebességen, amelyet felkínált az író (2,4×).

Aztali játékosban (LG házimozi készlet) tökéletesen ment a lemez, nem érzékeltem akadozást, kimerevedést. Előre-hátra léptetés, és tekerés is jól működött.

A PI/PO teszt csak az első rétegre van, ui. a DVDinfoPro a rétegváltáshoz érve iszonyatosan lelassult (nem a hibák miatt). Az első rétegre 14300PI, és átlagban 64 PI jött ki (Faster).

Mindezek ellenére, majd, akkor veszek legközelebb DL lemezt, ha 500,-Ft lesz az áruk.

Sada

#117 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 20:03

No igen... Megkérdezhetem, milyen progival írtál? Vagy ált. mit ajánlasz?

#118 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 20:38

Idézet: Sada - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 20:00

A PI/PO teszt csak az első rétegre van, ui. a DVDinfoPro a rétegváltáshoz érve iszonyatosan lelassult (nem a hibák miatt)

Ezt megerősítem, ugyanezt tapasztaltam a progival.

Viszont a 109-es hibaellenőrzése egész korrektnek tűnik. Lehet veszek egyet. :D

#119 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 21:53

Idézet: Depeche - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 20:03

No igen... Megkérdezhetem, milyen progival írtál? Vagy ált. mit ajánlasz?

Ha engem kérdeztél, akkor ez a válaszom:

95% DVD Decrypter,
4% Elby CloneDVD2,
1% Nero

Sada :)

#120 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 22:40

Namost.. Valaki legyen szives elmondani, hogy mit lathatunk.

Irtam a pio109-el egy verbatimot. Visszaellenoriztem dvdinfoprobal.

Ez a kep egy liteonos dvd olvasovalkeszult:

Kép

Ez pedig ugyanaz a lemez az iroval visszaellenorizve:

Kép

Az elejen 1-5 kozotti PI hiba van, madj 1,5G kornyeken elkezd emelkedni.

Ennek az emelkedesnek miert nincs nyoma a Liteonos visszaellenorzeskor?

Laca

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.