HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 08. 16:20

Annyit szűrtem le, hogy amíg nem jön ki 1 használható firmware (remélem lesz... :( ) a 109-hez, addig marad a 108 és a várás a 120-ra vagy a konkurensek...
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#142 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 16:24

"akkor ne segits b+"

Na ez azért durva volt!

Sajnos az optikai adattárolással foglalkozo szabványok többnyire angolul fordulnak elő. Még a munkahelyemen is csak angol doksik vannak.

Némi fogódzó magyarul a CD-ről: cdrgyik (bár ennek nem sok köze van a DVD PI/PO hibákhoz)
Angolul (bár ez jelen helyzetben nem sokat segít rajtad): ECMA szabványok

Esetleg a PPeter-t lenne érdemes megkérdezni a magyar leírás vagy némi magyarázat ügyében.

Üdv,
eddie

ps:
Nos ide elkezdtem fordítgatni a szabvány ide vonatkozó részeit, de rohadt hosszúnak bizonyult, ezért ajánlom figyelmedbe a következőt:

Introduction to DVD formats

11-ik oldalon a szép szürke ábra a PI és PO részekkel. A hibák ezekhez kapcsolódnak. Frappánsan sajnos nem tudom összefoglalni:(

Szerkesztette: eddie 2005. 02. 08. 16:31 -kor

#143 Felhasználó inaktív   bobber 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 08. 16:24

hát az agyam eldobom.
még mindig bajom van ezzel a szar dvr-109essel. :mad:
ki probáltam több iróprogit de 1ikkel sem f@sza.probáltam irni újrairható dvd-re és nem engedi.ilyeneket ir ki nero:nem lehet alaphelyzetbe állitani az irót.alchohol 120:illegális lemez.
nem akarja irni de a papir szerint kellene neki.hát nem tudom csalodnom kell benne.vagy én fogtam ki 1 szar példányt.esetleg tud vki segiteni.

#144 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 16:33

Idézet: eddie - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 16:24

"akkor ne segits b+"

Na ez azért durva volt!

Tudom. :( Akik ismernek a fórumról, tudják, h nem jellemző rám az ilyen duma, de most nagyon felszaladt bennem a piros. Én kérek szépen valamit, Ő meg odadobja: "Oldd meg!" Akkor inkább meg se szólaljon.
Amúgy köszi a segitséget, nem akartam én senkitől részletes litániát, csak a legszükségesebb infót.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#145 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 18:16

Csatlakozok mostantól én is a 109-esek klubbjához. Itt van a cucc, még be se raktam a gépbe.Jófajta kis OEM. Lenne pár kérdésem. Nem akarok felesleges köröket futni.

1. Azt olvastam, valahol hogy nem mindegy milyen módban van a meghajtó. UDMA... ?   , Egy 52/24/52-es LG cd íróval lesz egy kábelen. Melyik legyen a master?

2. Valószinű nem a legújabb FW lesz benne. 1.09-re mindenképpen érdemes frissíteni?Ilyet még nem csináltam , hogy kell ? :DDD

3. Milyen progival írjak, van itt nekem Neró és társai, eddig csak ezzel írtam cd-t. DVD-hez jó lesz ? Vagy valamilyen más íróprogit ajánlotok.

4. Kétfajta lemezem van itthon 4X Verbatim -R, és 8X Traxdata -R.
    Verbárol írták hogy van akinek nem tudja visszaolvasni. Milyen progival tudom megnézni az írási minőséget.

Jah, mindenki dobálózik itt ilyen meg olyan kódszámú lemezekkel, ezt majd gondolom írásnál látom meg, hogy nekem milyen.ugyi? :)

Szerkesztette: Manitou 2 2005. 02. 08. 18:17 -kor

#146 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 18:21

Idézet

Csatlakozok mostantól én is a

1. Pio 109

2. A hivatalos oldal szerint erősen ajánlott, ártani meg biztos nem árt...
    Elvileg két-katt és fentvan...

3. Neroval gondom nem volt eddig, de céltól függ...

4. Nero cd-speed (? :think: ), majd a szakik megmondják...

Szerkesztette: FragMaster 2005. 02. 08. 18:21 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#147 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 18:25

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 17:21

1. Pio 109

2. A hivatalos oldal szerint erősen ajánlott, ártani meg biztos nem árt...
    Elvileg két-katt és fentvan...

3. Neroval gondom nem volt eddig, de céltól függ...

4. Nero cd-speed (? :think: ), majd a szakik megmondják...

:respect:  Kösz a gyors választ. Már hajintom is be a gépbe a zsugát.  :smoker:

#148 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 00:50

Egy kis teszt:

Jó a verba. Most írtam meg egy Traxdata 8X (RITEK G05) lemezt 8X-an, meg kiváncsi voltam a verbára, és a 4x Verba -R-t 4x-esn megírtam.Mindkét lemezt rendesen olvassa. Úgyhogy nem tom mit beszéltek itt egyesek hogy nem olvassa.

1. NASHUA DVD-R lemezre egy régebbi LG-vel írva 1.05-el nézve :down:
Kép
2. u. ez , csak FW frissítés után 1.09-el nézve :down:
Kép
3. TRAXDATA DVD-R 8X 8X-an írva :up:
Kép
4. Verbatim DVD-R 4X 4X-esen írva :up:
Kép
5. Egy gyári DVD ...jáj.....chip magazin melléklete volt :omg:  :eek:
Kép
ez meg mi a túró?? ehh...Ez a Princo-t is űbereli  :oops:

#149 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 05:34

Idézet: Sada - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 14:22

Én sem tudok, de ez azért nem olyan nagy akadály.

Old meg.

Sada

Ahogy Én oldottam volna meg:

1. Megkerestem volna a belinkelt doksikban azt az egy-egy nem túl hosszú (5-6 mondat) bekezdést ami az érdeklődés tárgya.
2. On-line, progis, vagy kézi szótárral nekiestem volna., és biztos vagyok benne, hogy kb. 80%-s megértési szintig eljutottam volna.
3. Innen már könnyű a továbblépés.

Elnézést kérek minden fórumtárstól, de munkahelyen Én nem tudok az emlegetett 5-10 percnél többet foglakozni egy olyan problémával, amely engem olyan mélységeiben nem érdekel, amilyen részletességgel egyes szaktársakat.

Idézet

Nem igaz, hogy két mondatban nem lehet leírni a lényeget! Biztos beleszakadnál.

A különféle fórumok valóban a kölcsönös információcseréről szólnak, de ez senki irányába nem kötelező jellegű. Követelőzni pedig senkinek sincs joga.

Idézet

Akkor inkább meg se szólaljon.

Mindezek ellenére Én úgy gondolom, hogy segíteni próbáltam. A sültgalamb 100%-os pontosságú röptetését, bocsánat, de nem vállaltam soha. Ha valaki ilyen mélységben akar belemélyedni a témába, akkor valóban nem ártana megtanulnia angolul.

Sada

Szerkesztette: Sada 2005. 02. 09. 05:48 -kor

#150 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 07:00

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 18:16

Csatlakozok mostantól én is a 109-esek klubbjához. Itt van a cucc, még be se raktam a gépbe.Jófajta kis OEM. Lenne pár kérdésem. Nem akarok felesleges köröket futni.

1. Azt olvastam, valahol hogy nem mindegy milyen módban van a meghajtó. UDMA... ? , Egy 52/24/52-es LG cd íróval lesz egy kábelen. Melyik legyen a master?

2. Valószinű nem a legújabb FW lesz benne. 1.09-re mindenképpen érdemes frissíteni?Ilyet még nem csináltam , hogy kell ? :DDD

3. Milyen progival írjak, van itt nekem Neró és társai, eddig csak ezzel írtam cd-t. DVD-hez jó lesz ? Vagy valamilyen más íróprogit ajánlotok.

4. Kétfajta lemezem van itthon 4X Verbatim -R, és 8X Traxdata -R.
    Verbárol írták hogy van akinek nem tudja visszaolvasni. Milyen progival tudom megnézni az írási minőséget.

Jah, mindenki dobálózik itt ilyen meg olyan kódszámú lemezekkel, ezt majd gondolom írásnál látom meg, hogy nekem milyen.ugyi? :)

1. Nálam UDMA4 üzemmódban működik, és stabilan másol, és ír mint a szélvész.

2. Én az optikai meghajtókat külön portra teszem, ui. tapasztalatom szerint az egyporton lévő eszközök bezavarnak egymás IDE kommunikációjába. Nálam ez úgy valósult meg, hogy az írás közben a másik meghajtóba betettem egy lemezt, és a lemez fölismerése során az íróban (LG GSA-4040B) pillanatnyi bufferkiürülés lépett fel. Ezt az asztali lejátszók nem szeretik.

3. A Piot Én masterbe tenném. Pl.: Néhány gyártó kifejezetten javasolja, hogy FW frissítéskor a ketyere masterbe legyen kötve.

4. A PIO alatt grabbelési, és kiírási forrásként használj rack vinyót. Így biztosan nem lesz bufferkiürülés, és bármi mást is csinálhaszt a rendszervinyón.

5. Az alaplapok BIOS-ával ellentétben szerintem firmwarét mindig érdemes frissíteni.

6. Én Decryptert, vagy Elby ColneDVD2-t használok leginkább, a Nero sokkal több erőt vesz ki a gépből.

7.  DVDinfopro progi tud PI/PO tesztet végezni, de a kijött értékek nem alkalmasak más tesztmeghajtó (Plextor, Lite-On, BenQ, Phillips) eredményeivel való összehasonlításra, de ezzel is kitudod választani az eddig pocsékul megírt lemezeket, ill. az íróhoz való legjobb lemezt..

8. Én a Traxot ajánlom.

Sada ;)

#151 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 09:54

Idézet: Sada - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 5:34

Mindezek ellenére Én úgy gondolom, hogy segíteni próbáltam. A sültgalamb 100%-os pontosságú röptetését, bocsánat, de nem vállaltam soha. Ha valaki ilyen mélységben akar belemélyedni a témába, akkor valóban nem ártana megtanulnia angolul.

Sada

Egy fontos dolgot elfelejtesz barátom. Egy szóval sem mondtam, hogy el akarok mélyedni!!! Irtam is 1-2 mondatos választ várok.

Ennyi lett volna:
PI/PO = ezzel és ezzel
Ez az mutatja, hogy...itt egy két mondat.
Ebből a lemez/drive hibára lehet következtetni.

Ennyi nem több. Ezért mondtam, hogy nem igaz, hogy ezt nem lehet leírni. :( Sajnálom, hogy félreértettük egymást, de továbbra is fenntartom, hogy nem nagy dolog lett volna ezt megtenni.

És először szépen kértem, nem követelőztem:

Idézet

Esetleg a lényeget MAGYARUL ha nem nagy kérés

Csak a flegma válaszodtól borult ki nálam a bili. (amit sajnálok)

Az, hogy én tanulok-e angolt vagy sem abba ne menjünk bele.

Szerkesztette: Brett Shaw 2005. 02. 09. 10:01 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#152 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:10

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 0:50

Egy kis teszt:

Jó a verba. Most írtam meg egy Traxdata 8X (RITEK G05) lemezt 8X-an, meg kiváncsi voltam a verbára, és a 4x Verba -R-t 4x-esn megírtam.Mindkét lemezt rendesen olvassa. Úgyhogy nem tom mit beszéltek itt egyesek hogy nem olvassa...

Nem "egyesek beszéltek", hanem többek között én mondtam, sajnos a 4x-es Verbatim lemezekből sokat rossz minőségben ír meg, én 15-20 darabot írtam vele és az alapján merem ezt kijelenteni.

Amúgy a belinkelt beolvasásokból a felső kettővel sincs különösebb baj, egy írott lemeznél (különösen ha régebbi) semmi gondot nem jelent, ha kicsit cirádás a beolvasási görbe a külső perem felé haladva.

#153 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:10

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 10:10

Nem "egyesek beszéltek", hanem többek között én mondtam, sajnos a 4x-es Verbatim lemezekből sokat rossz minőségben ír meg, én 15-20 darabot írtam vele és az alapján merem ezt kijelenteni.

Amúgy a belinkelt beolvasásokból a felső kettővel sincs különösebb baj, egy írott lemeznél (különösen ha régebbi) semmi gondot nem jelent, ha kicsit cirádás a beolvasási görbe a külső perem felé haladva.

:respect:  Oki . Mindenesetre érdekes.Nekem olvassa rendesen és másnak is olvastam hogy jó. Ezek szerint lehet 2 féle széria létezik ebből az íróból, vagy a verba minősége ennyire nem lenne egyforma adott típuson belül?

Az a legfelső ábra(NASHUA ;) ), ezt olvassa rendesen, de asztali DVD lejátszó nagyon nem komálja. Ha próbálnék beletekerni a filmbe, akkor rögtön lefagy... (mondjuk a lejátszó se egy világmárka, TESCO gazdaságos) :cool:

#154 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:20

Idézet: Sada - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 6:00

1. Nálam UDMA4 üzemmódban működik, és stabilan másol, és ír mint a szélvész.

2. Én az optikai meghajtókat külön portra teszem, ui. tapasztalatom szerint az egyporton lévő eszközök bezavarnak egymás IDE kommunikációjába. Nálam ez úgy valósult meg, hogy az írás közben a másik meghajtóba betettem egy lemezt, és a lemez fölismerése során az íróban (LG GSA-4040B) pillanatnyi bufferkiürülés lépett fel. Ezt az asztali lejátszók nem szeretik.

3. A Piot Én masterbe tenném. Pl.: Néhány gyártó kifejezetten javasolja, hogy FW frissítéskor a ketyere masterbe legyen kötve.

4. A PIO alatt grabbelési, és kiírási forrásként használj rack vinyót. Így biztosan nem lesz bufferkiürülés, és bármi mást is csinálhaszt a rendszervinyón.

5. Az alaplapok BIOS-ával ellentétben szerintem firmwarét mindig érdemes frissíteni.

6. Én Decryptert, vagy Elby ColneDVD2-t használok leginkább, a Nero sokkal több erőt vesz ki a gépből.

7.  DVDinfopro progi tud PI/PO tesztet végezni, de a kijött értékek nem alkalmasak más tesztmeghajtó (Plextor, Lite-On, BenQ, Phillips) eredményeivel való összehasonlításra, de ezzel is kitudod választani az eddig pocsékul megírt lemezeket, ill. az íróhoz való legjobb lemezt..

8. Én a Traxot ajánlom.

Sada ;)

1. Nállam is UDMA4 módban van (most ezt hogy tudnám UDMA2-re változtatni?, mert biosba, nem lehet,windows-ba se. Cseréljem ki a kábelt egy 80 eresre?

2.Master lett, LG slave

3.Már megtörtént az update  :cool:

4. Nincs rack-em  :D

5. Igen , e miatt kérdeztem.

6.Nero 6.6 -al jónak tünik a helyzet.

7. Leszedtem még tegnap ezt a progit, de amint egy tesztet néztem, galyra vágta az írót.Pörgette a DVD-t és nem akart leállni, és kiadni a lemezt, a meghajtó ikon eltünt a Total Commanderből :think:
Csak a restart segített, azóta se indítottam el azt a progit.

8. Igen jónak is tünik ez a Trax, meg ebből több is van nekem.

#155 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:42

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:20

1. Nállam is UDMA4 módban van (most ezt hogy tudnám UDMA2-re változtatni?, mert biosba, nem lehet,windows-ba se. Cseréljem ki a kábelt egy 80 eresre?

40erest akartál írni !
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#156 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 14:13

Idézet

40erest akartál írni !

Szerintem meg nem... :)

#157 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 16:12

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 10:10

De rettentoen jo, hogy nem szereti a 4x verbatimot! Meg jo, hogy bespajzoltam belolle, mer a 108 imadta, hat akkor majd talan ez is.. aaaaaa

akkor megis milyen lemezt szeret ez a dog? Mit toljak a szajaba bele, hogy a hatan jojjon ki?

Tuti lemezt mondjatok :)

laca

#158 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 17:28

Idézet: Laca - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 16:12

De rettentoen jo, hogy nem szereti a 4x verbatimot! Meg jo, hogy bespajzoltam belolle, mer a 108 imadta, hat akkor majd talan ez is.. aaaaaa

4X -R Verbatim minimum kétféle lehet: TYG01 és MCC01. Előbbit minden író szereti, de utóbbi is biztosan megjavul majd valamelyik FW-ben. ;)

#159 Felhasználó inaktív   Sada 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 17:46

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 13:20

Nállam is UDMA4 módban van (most ezt hogy tudnám UDMA2-re változtatni?, mert biosba, nem lehet,windows-ba se. Cseréljem ki a kábelt egy 80 eresre?

Mihányeres?

Valami bajod van vele, hogy cserlni akarod?

Sada

#160 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:11

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 16:28

4X -R Verbatim minimum kétféle lehet: TYG01 és MCC01. Előbbit minden író szereti, de utóbbi is biztosan megjavul majd valamelyik FW-ben. ;)

Persze, hogy nekem az MCC-s van....

Probalhjak meg a TYG01 fele orientalodni? Tudom, hogy nem 100%, hogy az amit veszek az, de melyik nagyobb markak hasznaljak ezt a mediat? Esetleg errol van valahol valami lista, hogy melyik marka miket hasznal?

laca

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.