HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:15

Hello!
Olyan gondom lenne, hogy a Pio109-esem (FW: 1.58) mostanában nem nagyon szereti felismerni az általam használt dvd lemezeket (Arita DVD-R 8*). Egy hengerböl kb 8-10-et nem ismer fel, azt irja ki hogy lemezelérés folyamatban, és ennyi. Az ilyen lemezeket kiprobáltam egy 105-ben, és az hiba nélkül felismerte. Ki tudja esetleg mi lehet a gond?

#1882 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:20

Az az gondom, hogy az írom (Pio 109) azzal a hibával dobja ki a lemezt hogy "kommunikációs hiba". 1.40-s fw mellett Nero-val írja ki. Utóbbi 5 napban csinálja ezt, mire gyanakodjak?

#1883 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:34

Heyy, mennyi gond hirtelen..

#1884 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 14:35

elég idegesítő az a gond, amikor kidobja a lemezt 10%-nál hogy "k@pd be, dobhatod a kukába"

#1885 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 15:58

Idézet: murex - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 13:15

Hello!
Olyan gondom lenne, hogy a Pio109-esem (FW: 1.58) mostanában nem nagyon szereti felismerni az általam használt dvd lemezeket (Arita DVD-R 8*). Egy hengerböl kb 8-10-et nem ismer fel, azt irja ki hogy lemezelérés folyamatban, és ennyi. Az ilyen lemezeket kiprobáltam egy 105-ben, és az hiba nélkül felismerte. Ki tudja esetleg mi lehet a gond?

mennyi lemezt írt eddig? :think:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1886 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 00:58

Idézet

elég idegesítő az a gond, amikor kidobja a lemezt 10%-nál hogy "k@pd be, dobhatod a kukába"

- ha nem az első írandó lemeznél, hanem az 4-6. írás után csinálja ezt, akkor a túlmelegedés miatt van, mert szar a hátsó szellőzése. Nézz körül a házadban, hátha túl meleg van és az a baj..
- csekkold, hogy nincs-e az IDE vezetéken érintkezési hiba vagy értörés
- próbáld meg az írót csak magába tenni az IDE csatira
- közben akár 1.58-ra is frissíthetsz.

Más 5letem nincs.. :)

Szerkesztette: mexi-cow 2005. 09. 22. 01:02 -kor

#1887 Felhasználó inaktív   atciKJ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 22. 04:48

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 20:05

Lehet hogy csak a Pioneer 109-es olvasási hülyesége jött elő. próbáld más drive-ban. De milyen lemez volt pontosan (MID)? Nem célszerű ám a lehető leggyorsabban írni a TDK korongjait.  :)

Sziasztok.

éppen azon voltam, hogy kivágom az egészet az ablakon...

nekem is ilyesmi görbéket ad a visszaolvasás, elképzelhető, hogy teljesen frankók?

Lecseréltem a kábelt 40esre, 1.40, 1.58ra frissítettem, és mégis sokszor ilyen sz*r görbéket kapok.
Mi ez az "olvassási hülyeség" pontosan?

Bár lehet nem erről van szó, mert kb minden 8-10 lemezt rontja, ami szerintem nagyon sok.
verbatimot és TDKt, óvatosan, 4szeresen aztán próbáltam 6*osan, Neroval, Decrypterel, c:ről, másik lemezről...
Semmi extra nincs a gépen, bár a biosba nem tudtam belenézni, mert linux/XP párost raktak fel anno és én meg hülye vagyok hozzá...

Nem az igazi. Van még vmi, amire oda kellet volna figyelnem, vagy kifogtam egy rossz darabot?
Ha valakinek lenn építő gondolata, megköszönném nagyon.

Attila

#1888 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 09:48

A visszaolvasást írás után 10-20 perccel csináld, szerintem simább lesz a görbe. Egymás után írott lemezeknél hagyj köztük 3-4 perc szünetet. Sok cd egymás utáni írása esetén tényleg fontos, hogy szellőzzön az író. Az egész probléma valszeg a hűtésről szól.
A visszaellenőrzés közben semmi más műveletet ne csináljon a gép, mert az IDE csatorna forgalmára erősen érzékeny az író. Lehet, hogy semmi nagyobb baj nincs..  :cool:

#1889 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 13:01

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 1:58

- ha nem az első írandó lemeznél, hanem az 4-6. írás után csinálja ezt, akkor a túlmelegedés miatt van, mert szar a hátsó szellőzése. Nézz körül a házadban, hátha túl meleg van és az a baj..
- csekkold, hogy nincs-e az IDE vezetéken érintkezési hiba vagy értörés
- próbáld meg az írót csak magába tenni az IDE csatira
- közben akár 1.58-ra is frissíthetsz.

Más 5letem nincs.. :)

szia! úgy néz ki hogy csak az egyik rw dvd-nél csinálta ezt, a másikkal nem dobott még ki hibát. szellőzés az ugyanolyan mint mindig, tálen nyáron és ugyanolyan a klíma bent, ráadásul egy házhütő venit forog felett. egy kábelen van a második winyömmel, de közel egy évig elvoltak egy csatornán.
1.58? Na azt nem merem, mert örülök hogy ezzel a firmmel kezeli ezt a bizonyok TDK DVD+RW lemezt, mert az előzővel nem müködött együtt, míg a gyárival meg igen, úgyhogy ezt merem utoljára hagyni. az sem lenne jó hogyha firm update közben kapnék egy kommunikációs hibát :(
azért köszi a segítséget.

#1890 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 15:15

Idézet: alexha - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 16:58

mennyi lemezt írt eddig? :think:

Eddig kb 400-500 db!

#1891 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 17:15

Én is TDK DVD-RW -re írok, de nekem sajnos a lemez halt meg hamar :confused:  :D

Szerintem ma már egy firmwarefrissítés azért nem a világ, főleg amilyen kontrollált ez az írónál. Kommunikációs hiba nem ilyen műveletkor keletkezik, úgyhogy ettől ne tarts, 2 perces dolog. Az áramszünet nagyobb ellenség, de cégnél ezt általában megoldják szünetmentessel..
A frissítéssel ki nem vesznek az fw-ből, csak újabb infók kerülnek bele, így ha a mostani fw kezeli az RW-det, akkor az újabb is!
Nem akarok pszichológiai tanácsadó lenni, de bátran újíts! Fő az innováció  ;)  :D

Szerkesztette: mexi-cow 2005. 09. 22. 17:17 -kor

#1892 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:38

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 18:15

Én is TDK DVD-RW -re írok, de nekem sajnos a lemez halt meg hamar :confused:  :D

Szerintem ma már egy firmwarefrissítés azért nem a világ, főleg amilyen kontrollált ez az írónál. Kommunikációs hiba nem ilyen műveletkor keletkezik, úgyhogy ettől ne tarts, 2 perces dolog. Az áramszünet nagyobb ellenség, de cégnél ezt általában megoldják szünetmentessel..
A frissítéssel ki nem vesznek az fw-ből, csak újabb infók kerülnek bele, így ha a mostani fw kezeli az RW-det, akkor az újabb is!
Nem akarok pszichológiai tanácsadó lenni, de bátran újíts! Fő az innováció  ;)  :D

pedig nekem kivették, de egy újabbal meg visszarakták, mindegy, erröl ne vitázzunk. a firmet felraktam, majd kiderül minden.

#1893 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 09:38

oké  :reszeg:

#1894 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 11:05

Idézet: murex - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 15:15

Hello!

A gondomra tudna valaki valamilyen választ adni?

#1895 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 11:15

Nem tudom, de én is befürödtem ugy látszik az íróval. Eddig több Pioneer írom is volt és sosem volt gond. Most meg többféle apróbb probléma előjött a 109-essel. Megy vissza gariba, hasonló gondokkal mint a tied, meg egyéb problémákkal. Persze ha írok vele azt jól csinálja, na de akkor se tökéletes. Megyek tovább a 110-esre :) Van ez így néha.

#1896 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 12:22

ez érdekes...

nekem DVR-109XLB (szépelőlapos) -m van (vlr-ből) a csúftek ház legfelső rekeszében, alatta üreshely és az égeggyadta világon semmi bajom vele - legutoljára azért gyártott frizbit mert a badsectoros vinyáról nem tudta olvasni az iso-t :] mindent ő sem tudhat....

de!

ciminél 2 gép is van eggyikben fekete másikban fehér 109 OEM (azazsimaelőlapos) tők függetlűl vagy 1 hónap eltéréssel lettek beszerezve mindkettő máshonnan azomban 1 közös tulajdonságul van (!):

frizbiket gyártanak és haldoklanak  :eek:  új fw -t lehet beléjük sütni, mint halottnak a csók annyit segít is az eggiknál már az a helyzet, hogy betettem 1 üres lemezt és ennek a 'beolvasásába' úgy belekattant, hogy azóta ki sem adja. Áramtalanításra is sz*rik. Azt megette...  :eek: 

ezekből a tanulágokból azt vonom le, hogy nem kevés xar ketyer lehet forgalomban...  :think:  :(  :rolleyes:

de az enyém rendületlenűl faxa, meg másnál is tudom, hogy a vrl-es xlb zacsis tökjó  :think:
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1897 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 13:41

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 13:22

ez érdekes...

nekem DVR-109XLB (szépelőlapos) -m van (vlr-ből) a csúftek ház legfelső rekeszében, alatta üreshely és az égeggyadta világon semmi bajom vele - legutoljára azért gyártott frizbit mert a badsectoros vinyáról nem tudta olvasni az iso-t :] mindent ő sem tudhat....

de!

ciminél 2 gép is van eggyikben fekete másikban fehér 109 OEM (azazsimaelőlapos) tők függetlűl vagy 1 hónap eltéréssel lettek beszerezve mindkettő máshonnan azomban 1 közös tulajdonságul van (!):

frizbiket gyártanak és haldoklanak  :eek:  új fw -t lehet beléjük sütni, mint halottnak a csók annyit segít is az eggiknál már az a helyzet, hogy betettem 1 üres lemezt és ennek a 'beolvasásába' úgy belekattant, hogy azóta ki sem adja. Áramtalanításra is sz*rik. Azt megette...  :eek: 

ezekből a tanulágokból azt vonom le, hogy nem kevés xar ketyer lehet forgalomban...  :think:  :(  :rolleyes:

de az enyém rendületlenűl faxa, meg másnál is tudom, hogy a vrl-es xlb zacsis tökjó  :think:

Szerintem meg szereld be a Te XL-esed az ő gépükbe és nézd meg, hogy mit csinál náluk, akkor lenne egyértelmű, hogy az XL-es bármilyen szinten jobb-e a sima változatnál. Mert hogy hardveresen nem különbözik tőle, az is biztos.

#1898 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 17:38

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 14:41

Szerintem meg szereld be a Te XL-esed az ő gépükbe és nézd meg, hogy mit csinál náluk, akkor lenne egyértelmű, hogy az XL-es bármilyen szinten jobb-e a sima változatnál. Mert hogy hardveresen nem különbözik tőle, az is biztos.

Ebbe beletenyereltél  ;)

Ugyanis a cimbinél a munkagép 90% -ban ugynaz mint az enyém - proci-deszka-ram revizióra azonos nála 6800GT melette egy canopus nx kari van nálam csak 6600GT (ez nemhiszem, hogy sokat zavar) és mindez egy coolermaster cmstacker -be tehát szellő is van bőven így csak az író marad...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1899 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 17:44

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 18:38

Ebbe beletenyereltél  ;)

Ugyanis a cimbinél a munkagép 90% -ban ugynaz mint az enyém - proci-deszka-ram revizióra azonos nála 6800GT melette egy canopus nx kari van nálam csak 6600GT (ez nemhiszem, hogy sokat zavar) és mindez egy coolermaster cmstacker -be tehát szellő is van bőven így csak az író marad...

Amíg nem próbálod a te íródat az ő gépében és fordítva addig csak te tenyerelsz bele a szokásos elméletgyártásodba.

#1900 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 17:57

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 18:44

Amíg nem próbálod a te íródat az ő gépében és fordítva addig csak te tenyerelsz bele a szokásos elméletgyártásodba.

Elmélet?

Péter nem értem miért kavarsz személyeskedést egy ilyen 1xü dologba - ronthatja a rólad alkotott képet.  :(  Pont azért van több helyen is ugyanaz a 'clone' gép (cpu-deszka-ram azonos), hogy a felmerült hibák gyorsan kizárhatóak legyenek - ez bevált ipari megoldás  :omg:

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.