HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit IS7 [i865] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit IS7 [i865] Értékeld a témát: -----

#691 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 28. 14:45

Idézet: SAti - Dátum: 2004. április 28, szerda - 15:22

Sziasztok!

A vinyók/CDk felismerése előtt nekem is elég sokat vár. Nálam Auto-ra van rakva, de már néztem nem emiatt csinálja. BIOS a legfrisebb (19-es), úgyhogy ezek szerint ez nem egyedi dolog.

Üdv:

SAti

Az haggyán hogy vár de ha bennehagyok egy CD-t akkor majd kihagyja azt a driveot, Windows se látja utánna...nem tom milehet, álligattam már ezerrel pedig.

#692 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 08:13

Üdv. mindenkinek!

Sajna engem is elértt az IS7-E venti hibája.Valahol itt vagy másik hasonló topicban olvastam, hogy ez gyakori betegsége ennek a lapnak.

Most ott tartunk hogy friss bekapcsolásnál iszonyatos hangot ad, ekkor kikapcs, majd ismét be.
Ezután már rendesen müxik.

Kérdésem:

Milyen hűtést lehet erre tenni?Gondolom a foglalat miatt nem mind1

Ki, mire cserélte le???

előre is kösz...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#693 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 16:05

senki??
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#694 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 19:23

Hát nem sok választ kaptam....

Akkor kérdezek egyszerűbbet :)

Most levettem a NB-ről a ventit.41-42 fok között mozog... mekkora lehet max hőmérséklet?
Kinek mennyi és hogy hűti??

#695 Felhasználó inaktív   ramore 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 04. 23:00

Idézet: Lenny - Dátum: 2004. máj. 3, hétfő - 8:13

Üdv. mindenkinek!

Sajna engem is elértt az IS7-E venti hibája.Valahol itt vagy másik hasonló topicban olvastam, hogy ez gyakori betegsége ennek a lapnak.

Most ott tartunk hogy friss bekapcsolásnál iszonyatos hangot ad, ekkor kikapcs, majd ismét be.
Ezután már rendesen müxik.

Kérdésem:

Milyen hűtést lehet erre tenni?Gondolom a foglalat miatt nem mind1

Ki, mire cserélte le???

előre is kösz...

Nekem is produkálja az IS7-E lapom a bekapcsoláskor azt az erős hangot, igaz, hogy húsz bekapcsból egyszer.  Utána rögtön kikapcs, majd bekapcs és minden rendben.

Mire lehet számítani, rosszabb lesz a helyzet, vagy elmúlik? Vigyem vissza, hiszen még jócskán garis.

#696 Felhasználó inaktív   Zeusz1 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 05. 13:25

Idézet: ramore - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 22:00

Nekem is produkálja az IS7-E lapom a bekapcsoláskor azt az erős hangot, igaz, hogy húsz bekapcsból egyszer.  Utána rögtön kikapcs, majd bekapcs és minden rendben.

Mire lehet számítani, rosszabb lesz a helyzet, vagy elmúlik? Vigyem vissza, hiszen még jócskán garis.

Helló!

Sajnos a besülyesztett kis venti hal meg és ettől van a kerregés.Én úgy oldottam meg,hogy kivettem a döglött ventit és raktam fel egy másikat.Igaz,hogy ez nagyobb méretű és emiatt nem sülyeszthető de ugyanúgy funkcionál.Ha valahol tudtok szerezni régi slot-os celeron vagy PIII hűtőbordát vműködő ventivel akkor az tökéletesen jó erre a célra.Mármint a venti.Én is ilyet tettem fel és tökéletes a hűtés.Persze ha még garis a lap akkor vissza kell vinni.

Jó buherálást és sok sikert.

Üdv:Zeusz ;)
Bármi történhet csak a sör ne fogyjon el.

#697 Felhasználó inaktív   dove 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 14:53

hello
, nemreg vettem egy is7 est , de teljesen rossz a memoriakezelese.
400as memoriaval 2db dualban, valami brand cucc, lenyeg hogy tuti jo, mert mas gepben megneztem.
szoval igy el sem indult, csak visitott mint a levagnivalo malac
aztan beletettem egy regebbi 266os 1db 256ost, azzal mar adott eletjelet, de az xp fel sem ment, a 98 meg nagyon instabil volt. (pl nem lehetett kinyitni a cdt sem)
mar azota visszavittem  bevizsgaltatni, de amig megjon az eredmenye kerdezem, hogy mas jart e igy vele

koszi

#698 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 18:47

Idézet: dove - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 13:53

hello
400as memoriaval 2db dualban, valami brand cucc, lenyeg hogy tuti jo, mert mas gepben megneztem.
aztan beletettem egy regebbi 266os 1db 256ost, azzal mar adott eletjelet, de az xp fel sem ment, a 98 meg nagyon instabil volt. (pl nem lehetett kinyitni a cdt sem)
mar azota visszavittem  bevizsgaltatni, de amig megjon az eredmenye kerdezem, hogy mas jart e igy vele

koszi

Párban árult memóriával próbáltad? Ha nem, akkor szvsz semmi garancia nincs arra hogy dual-ban menjen, még ha más tipusú alaplappal esetleg megy is.
Természetesen egy darab modul esetén mennie kell a lapnak, tehát lehet hogy a lappal gond van..
Üdv.:Á

Szerkesztette: Ádámbátyó 2004. 05. 05. 18:49 -kor

#699 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 19:01

Idézet: dove - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 15:53

hello

koszi

Hogy álltak a ramok a két modulos variában? 1-3 vagy 2-4 slot pároztatása eredményez jó esetben életjelenségeket a dual módra gondolva. :D

98 meg alapból instabil. :D

#700 Felhasználó inaktív   ramore 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 19:51

Idézet: Zeusz1 - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 13:25

Helló!

Sajnos a besülyesztett kis venti hal meg és ettől van a kerregés.Én úgy oldottam meg,hogy kivettem a döglött ventit és raktam fel egy másikat.Igaz,hogy ez nagyobb méretű és emiatt nem sülyeszthető de ugyanúgy funkcionál.Ha valahol tudtok szerezni régi slot-os celeron vagy PIII hűtőbordát vműködő ventivel akkor az tökéletesen jó erre a célra.Mármint a venti.Én is ilyet tettem fel és tökéletes a hűtés.Persze ha még garis a lap akkor vissza kell vinni.

Jó buherálást és sok sikert.

Üdv:Zeusz ;)

Köszi a tippet, ezek szerint nekem csak nem indul el a venti, és nem halott még. Eddig még csak párszor produkálta, azért remélem, hogy nem fog romlani a helyzet!

#701 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 10:42

Van egy IS7-v amiben nem mennek a radeon 9200-esk (próbáltam már 2-t is), radeon 9000-el és mx440el hibátlanul megy a gép, de ha egy 9200es van benne akkor még a monitort sem kapcsolja be! Találkozott már vki ilyen inkompatibilitási problémával?

#702 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 16:08

Idézet: HengR - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 9:42

Van egy IS7-v amiben nem mennek a radeon 9200-esk (próbáltam már 2-t is), radeon 9000-el és mx440el hibátlanul megy a gép, de ha egy 9200es van benne akkor még a monitort sem kapcsolja be! Találkozott már vki ilyen inkompatibilitási problémával?

Nálam Geforce3-assal nem akart menni a lap, se kép se hang nem volt vele. Ezekszerint a Radeon 9200-ast se szereti. :D

#703 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 08:17

IS7-E lapot beizzítottam tegnap a vásárolt 2.8-as P4 procival. Bekapcsoláskor 10-12 másodperc is eltelik, mire bootolni óhajt. Semmilyen jumpert nem állítottam át a lapon.

Mi lehet a gond?

#704 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 10:36

Esetleg túl sok autodetect?

csinálj egy default beállítást.
Utána kézzel amiről tudod hogy mi és mire való.

Ezután próbáld ki.

Több tippem most nincs...

Majd jönnek a guruk és többet mondanak :)

#705 Felhasználó inaktív   emaila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 20:00

Megjelent az IS7-hez egy uj Bios. Feltette már valaki?

#706 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 23:46

üdv.

Akinek beszart a chipset ventije az milyen venitit tett fel helyette???

Vagy ha visszaviszem akkor ki kell cserélniük azonnal??

#707 Felhasználó inaktív   emaila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 21:47

Hát azonnal nem biztos. Egyébként ez típushiba lehet, mert nekem is nagyon zörög.

#708 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 03:08

Az biztos, hogy típus hiba!!

De már azóta megoldottam.

Vettem egy sima ventis chipset bordát, arról levettem a ventit és az alaplap bordájára szereltem...

#709 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 17:27

Sziasztok!

Én alapból kihúztam azt a kis vacak NB hűtő ventit. (Az én alaplapomon már az újabb, magasabb kék borda van a chipseten.) Nem sokat ért neki amúgy sem... Most a ház oldalában elhelyezett 8cm-s venti nyomja befelé rá a frisslevegőt, igy 38-40fokos.
Amit még ajánlani tudok: e-c*****-nél kapható TT Tiger féle chipsethűtő: réz borda, kis ventivel, 4fülre beakasztós rögzítővel 2,5e-ért.

20-as BIOS:

Én felraktam! 5fokot csökkent a procihő!!! (2,4B-s Northwoodom van.)
Meg ugye megjelent a PWM warning meg shutdown értékek beállítási lehetősége.

Üdv:
SAti

Szerkesztette: SAti 2004. 06. 02. 17:28 -kor

#710 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 19:30

Azt a PWM-et én is láttam, nagyon örülök neki. Mi is az a PWM?

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.