HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit IS7 [i865] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit IS7 [i865] Értékeld a témát: -----

#711 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 03. 20:46

Idézet: perempe - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 18:30

Azt a PWM-et én is láttam, nagyon örülök neki. Mi is az a PWM?

Idézek Abit-éktól:
What is the "PWM temperature"?

"PWM" is a circuit on mainboards to convert the voltage level from power supply unit to provide specific voltage to components (ex. Provide CPU with core voltage). We know that CPU could be the hottest component inside a PC system, and we always care about the heat dissipation of it. Actually, the PWM circuit is quite hot too; especially when CPU is at full loading, large current passes through the PWM circuit and was converted to necessary CPU core voltage. Some ABIT boards show "PWM temperature" on BIOS setup page and Windows hardware monitoring tool. This provides users possible hottest temperature inside the PC chassis, and check whether the air conditioning inside the chassis needs to be enhanced or not. When CPU works heavily, the CPU temperature could be around 60 degree C; nevertheless, the PWM temperature may achieve 70 degree C or even higher; depends on the design of thermal convection. The safety limit of the PWM temperature is about 120 degree C, however, we strongly recommend improving the air flow and heat dissipation inside the PC chassis once it rises to 100 degree C.

Azaz: az alaplapon lévő táp ami többek közt a procinak állítja elő a feszültséget. Max 120fok a biztonsági határa, de ajánlatos 100fok alá hűteni.

Üdv:

SAti

#712 Felhasználó inaktív   Long 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 06:38

Szvsz a NB hűtésére tökéletesen alkalmas 1 passziv is, én pl. a zalman kék szinűt raktam fel az eredeti rugójával, (kicsit hajlítani kell rajta) 30-35 fokos. Az új biosszal nem a proci hő csökkent, csak most már helyesen jelzi ki.
Akinek lassan bootol, annak valszeg be van kapcsolva a sata, de csak pata cuccot használ.

#713 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 05. 12:11

Idézet: Long - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 7:38

Szvsz a NB hűtésére tökéletesen alkalmas 1 passziv is, én pl. a zalman kék szinűt raktam fel az eredeti rugójával, (kicsit hajlítani kell rajta) 30-35 fokos. Az új biosszal nem a proci hő csökkent, csak most már helyesen jelzi ki.
Akinek lassan bootol, annak valszeg be van kapcsolva a sata, de csak pata cuccot használ.

Én vettem kék Zalmant de csak barkácsolással lehetett volna feltenni.

Inkább vettem egy sima chipset hűtőt és annak a ventijét raktam rá.

Próbáltam venit nélkül is de pár perc terhelés után furcsa szaga kezdett lenni...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#714 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 19:29

Idézet: SAti - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 19:46

Idézek Abit-éktól:
What is the "PWM temperature"?

"PWM" is a circuit on mainboards to convert the voltage level from power supply unit to provide specific voltage to components (ex. Provide CPU with core voltage). We know that CPU could be the hottest component inside a PC system, and we always care about the heat dissipation of it. Actually, the PWM circuit is quite hot too; especially when CPU is at full loading, large current passes through the PWM circuit and was converted to necessary CPU core voltage. Some ABIT boards show "PWM temperature" on BIOS setup page and Windows hardware monitoring tool. This provides users possible hottest temperature inside the PC chassis, and check whether the air conditioning inside the chassis needs to be enhanced or not. When CPU works heavily, the CPU temperature could be around 60 degree C; nevertheless, the PWM temperature may achieve 70 degree C or even higher; depends on the design of thermal convection. The safety limit of the PWM temperature is about 120 degree C, however, we strongly recommend improving the air flow and heat dissipation inside the PC chassis once it rises to 100 degree C.

Azaz: az alaplapon lévő táp ami többek közt a procinak állítja elő a feszültséget. Max 120fok a biztonsági határa, de ajánlatos 100fok alá hűteni.

Üdv:

SAti

Köszönöm.

#715 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 19:40

sziasztok srácok most lett IS7-E lapom 2.6C procival.A gondom az lenne hogy Hynix D43 ramom van és az istennek se megy rendesen a lappal..pattal együtt 415a max szinkronba.
Van vkinek ilyen lapja D43-as rammal?Ha igen mennyin megy neki és milyen beállításokkal..please segitsetek..:)

#716 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 20:00

Idézet: coolrob - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 18:40

sziasztok srácok most lett IS7-E lapom 2.6C procival.A gondom az lenne hogy Hynix D43 ramom van és az istennek se megy rendesen a lappal..pattal együtt 415a max szinkronba.
Van vkinek ilyen lapja D43-as rammal?Ha igen mennyin megy neki és milyen beállításokkal..please segitsetek..:)

PAT? Hogyan?

#717 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 20:04

Idézet: perempe - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 19:00

PAT? Hogyan?

PAT=GAT..

#718 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 20:24

Hynix D43. Ez PC3200-as?

#719 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 20:40

Idézet: perempe - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 19:24

Hynix D43. Ez PC3200-as?

igen az...pc3200 2*256MB D43

#720 Felhasználó inaktív   Long 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 06:46

Idézet: Lenny - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 13:11

Én vettem kék Zalmant de csak barkácsolással lehetett volna feltenni.

Inkább vettem egy sima chipset hűtőt és annak a ventijét raktam rá.

Próbáltam venit nélkül is de pár perc terhelés után furcsa szaga kezdett lenni...

Szakirányú felsőfokú ezermesterkepző azért nem kell hozzá :D
Régiből venti kiszed, rugó fogak közé, rózsaszin trutyi letakarít, szilikon a csippre, rugó középen meghajlít, kék zalman felrak, ha vga-n is zalman van akkor a nb borda bal oldali fogait kissé jobbra hajlítani és ennyi.
Az első 3 zörgő nb hűtés miatt visszahozott is7-x lap után az összeset így adtam el, mert nekem megérte azt a 800 Ft.-ot meg 10 percel több munkát hogy ne hordják vissza gariban a népek.

#721 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 08:03

Idézet: coolrob - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 19:40

igen az...pc3200 2*256MB D43

Miért kell elvárni, hogy menjen gond nélkül gyári órajel felett? Ha nagyon mánia a tuning, akkor 2,65V-2,75V alatt megy 460-at minimum. (Nálam kipróbálásként volt 256MB-os Samsung/PQI duálban 2,7V-on, vitte szinkronban a 230-as FSB-t.)

Nem tudom, hogy mennyire tuningolhatóak a memóriák, mennyire viselik az ilyen kicsi feszültségemelést. Biztosan találsz anyagot neten...

#722 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 09:50

Idézet: perempe - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 7:03

Miért kell elvárni, hogy menjen gond nélkül gyári órajel felett? Ha nagyon mánia a tuning, akkor 2,65V-2,75V alatt megy 460-at minimum. (Nálam kipróbálásként volt 256MB-os Samsung/PQI duálban 2,7V-on, vitte szinkronban a 230-as FSB-t.)

Nem tudom, hogy mennyire tuningolhatóak a memóriák, mennyire viselik az ilyen kicsi feszültségemelést. Biztosan találsz anyagot neten...

Mi az hogy miért kell elvárni?Azért cseréltem le az infineon ramjaim ráfizetéssel mert ezek a d43 ramok mennni szoktak 500 felett is.Még hogy miért kell elvárni. :mad:

#723 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 11:44

Idézet: coolrob - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 8:50

Mi az hogy miért kell elvárni?Azért cseréltem le az infineon ramjaim ráfizetéssel mert ezek a d43 ramok mennni szoktak 500 felett is.Még hogy miért kell elvárni. :mad:

Sajnálom, hogy nem teljesültek az elvárásaid...

A PC4000 megy garantáltan 500MHz-et, a többi csak szerencse szvsz...

Off:
Nagy különbség van közöttük árban (D43 és PC4000)?

#724 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 11:47

Idézet: perempe - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 10:44

Sajnálom, hogy nem teljesültek az elvárásaid...

A PC4000 megy garantáltan 500MHz-et, a többi csak szerencse szvsz...

Off:
Nagy különbség van közöttük árban (D43 és PC4000)?

na akkor elárulom hogy még ebben a lapban is mennek ezek a ramok 430-on a legdurvább beállitásokkal 2-5-3-3-mal..tehát tuti mennének 500mhz en ha más nem feszemeléssel csakhát ez a lap nem eszi meg..És az ilyen rendszer ugy lenne az igaz hogy PAt stb mert a p4 nek a memóriasebessége ami elég ütős...de ugy néz ki ez a lap érdekesen kezeli a memót..

#725 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 11:54

Idézet: coolrob - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 10:47

na akkor elárulom hogy még ebben a lapban is mennek ezek a ramok 430-on a legdurvább beállitásokkal 2-5-3-3-mal..tehát tuti mennének 500mhz en ha más nem feszemeléssel csakhát ez a lap nem eszi meg..És az ilyen rendszer ugy lenne az igaz hogy PAt stb mert a p4 nek a memóriasebessége ami elég ütős...de ugy néz ki ez a lap érdekesen kezeli a memót..

Ilyet csak akkor mond6sz, ha megy majd a memóriád gond nélkül másik lapban...

Akkor PC4000-rel se menne?

#726 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 11:57

Idézet: perempe - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 10:54

Ilyet csak akkor mond6sz, ha megy majd a memóriád gond nélkül másik lapban...

Akkor PC4000-rel se menne?

figyelj elmondom mi a pontos helyzet..430 ig minden rendben a legdurvább beállításokkal..tehát normális esetben ha tegyük fel itt a vége ilyen beállításokkal akkor  ha visszabbveszem a időzitéseket feljebb kéne sokkal menni..de most nem megy..ez a lap mintha 430 fölött nem kezelné rendesen a memot..
és igen ebben a lapban szinte tuti hogy pc4000 rel se menne..430 fölött nem akar bodogulni a rammal ugy vettem észre.

Szerkesztette: coolrob 2004. 06. 06. 11:59 -kor

#727 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 12:03

Idézet: coolrob - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 12:57

figyelj elmondom mi a pontos helyzet..430 ig minden rendben a legdurvább beállításokkal..tehát normális esetben ha tegyük fel itt a vége ilyen beállításokkal akkor  ha visszabbveszem a időzitéseket feljebb kéne sokkal menni..de most nem megy..ez a lap mintha 430 fölött nem kezelné rendesen a memot..
és igen ebben a lapban szinte tuti hogy pc4000 rel se menne..430 fölött nem akar bodogulni a rammal ugy vettem észre.

Irreális dolgokat ne várj el az i865 chipsettől, ami gyakorlatilag egy nem annyira jól sikerült i875-ös chipset. És épp azért osztályozták be i865-be, mert magas freki mellett lehal benne a PAT (GAT). hajtsd aszinkronban (nem AMD-s módon kezeli, hanem i865/i875 aszinkronban is nagyon ütős). Vagy IC7-et (vagy más i875-ös lapot) kellett volna venned.

Ne csodálkozz, hogy az i865 nem bírja magas freki mellett a PAT-ot, nem véletlenül nem i875-nek tokozták be.

#728 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 12:11

Idézet: Rudi - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 11:03

Irreális dolgokat ne várj el az i865 chipsettől, ami gyakorlatilag egy nem annyira jól sikerült i875-ös chipset. És épp azért osztályozták be i865-be, mert magas freki mellett lehal benne a PAT (GAT). hajtsd aszinkronban (nem AMD-s módon kezeli, hanem i865/i875 aszinkronban is nagyon ütős). Vagy IC7-et (vagy más i875-ös lapot) kellett volna venned.

Ne csodálkozz, hogy az i865 nem bírja magas freki mellett a PAT-ot, nem véletlenül nem i875-nek tokozták be.

Szia Rudi nem a lappal van bajom mert jó kis lapnak tünik..CSak az a gondom amit nagyon nem értek hogy..Ha hagyom a Patot mert nem érdkel már..akkor se tudok szinkronban (PAT kikapcsolásával) 430felé menni..addig mindenhogy viszi a legdurvább beállításokkal mint irtam de 430 fölött mintha nem xeretné ezt a hynix ramot..ezért lennék kiváncs IS7-D43 páros tapasztalatokra..szoval mondom a gondom hogy 43 felett nem tudom PAT nélkül se hajtani a ramokat pedig tuti birják(se extra fesz se gyengébb időzítések nem használnak..:(

#729 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 12:21

Idézet: coolrob - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 13:11

Szia Rudi nem a lappal van bajom mert jó kis lapnak tünik..CSak az a gondom amit nagyon nem értek hogy..Ha hagyom a Patot mert nem érdkel már..akkor se tudok szinkronban (PAT kikapcsolásával) 430felé menni..addig mindenhogy viszi a legdurvább beállításokkal mint irtam de 430 fölött mintha nem xeretné ezt a hynix ramot..ezért lennék kiváncs IS7-D43 páros tapasztalatokra..szoval mondom a gondom hogy 43 felett nem tudom PAT nélkül se hajtani a ramokat pedig tuti birják(se extra fesz se gyengébb időzítések nem használnak..:(

PAT-tal szinkronban nekem is 230MHz FSB-ig ment, rosszul emlékeztem. Ezen volt stabil. Amit mondtam 240-et, azon instabilkodott már. Valszeg szinkronban ez a vége a lapnak. Én aszinkron 262/210-en hajtottam 3.4GHz-en (5/4-es osztóval). Gyönyörűen ment, ez nem AMD féle gagyi aszinkron. De próbálkozhatsz tovább is, esetleg haveroktól kérjél kölcsön másfajta memót is, hátha csak a Hynixet nem annyira csipázza.

#730 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 12:31

Logikusan hangzik, amit írtál. Pl. a Gigabyte 865-ös lapját dícsérték a Prohardveren. A tesztet elolvasva okosabb leszel. (Több 865-ös lap tesztje között találod.)

off:
Ha tudtok segíteni, akkor:
Milyen hűtőt ajánlotok P4-re? (P4 2.8C processzorhoz adott Intel hűtővel nem vagyok elégedett, terhelve felemehet a hőmérséklet 57 fokig is. Olyan kellene, ami esetleges + 400 MHz órajelemelést is megbírja...)

4-5K-t szánok rá max.

Szerkesztette: perempe 2004. 06. 06. 12:31 -kor

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »