Abit IS7 [i865]
Elküldve: 2004. 04. 18. 17:13
Proci tápfesz mennyi? Nekem is IS7 van az 40 fok körüli terheletlenül. Állítólag az Abitok kicsit fölémérnek, de hogy mennyivel az kérdéses.
Elküldve: 2004. 04. 18. 19:49
Hogy oszinte legyek most a gyari Intel huto van rajta, de elotte egy full rez titan volt es avval sem mert sokkal kevesebbet...
Veszek egy Deep Impact DP-102-t avval meglatjuk mennyit mutat...
Csak attol felek, hogy az a full rez henger a nemcsekely tomegevel esetleg eldeformalja az alaplapot vagy a ZIF-et.
Van esetleg tapasztalata valakinek evvel a hutovel?
Koszi!
Udv:
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"
By: Manowar, Master Of The Wind...
Elküldve: 2004. 04. 19. 12:59
Idézet: Messor - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 20:49
Hogy oszinte legyek most a gyari Intel huto van rajta, de elotte egy full rez titan volt es avval sem mert sokkal kevesebbet...
Veszek egy Deep Impact DP-102-t avval meglatjuk mennyit mutat...
Csak attol felek, hogy az a full rez henger a nemcsekely tomegevel esetleg eldeformalja az alaplapot vagy a ZIF-et.
Van esetleg tapasztalata valakinek evvel a hutovel?
Koszi!
Udv:
Noshát nekem konkrétan ilyen hűtővel nincs tapasztalatom, viszont a fullréz Zalmanom sem mondható könnyűnek a maga 773 grammjával.. Crika fél évig volt a BD7II-R lapomon, semmiféle eldeformálódást nem hagyott maga után, és a mostani IC7-MAX3 sem változott még meg alatta.
Elvileg kibírja, ha nem dobálod nagyon a házat, de pl. kocsikázás előtt célszerű leszedni, mert erős rázkódás esetén érhet kellemetlen meglepi..
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2004. 04. 19. 20:18
Megvettem a Deep Impact DP-102-t ami full rez heatpipe elven muxik+raktam ra egy 7cm-es taphutot is igy egy ora full terhelesnel "csak" 75C-os...
Megerte...
Asszem kidobom az Abitot, vagy a procit vagy mindkettot...
Egyebkent sok az a 75C szerintetek egy 2,4 es P4 es 3,2 re huzva alapfeszen?
Koszi!
Udv:
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"
By: Manowar, Master Of The Wind...
Elküldve: 2004. 04. 19. 22:20
Lehet hogy a alaplap túlméri a hőfokot. A setupban pedig feljebb tudod állítani, hogy hol riasszon.
Elküldve: 2004. 04. 23. 11:37
Vettem egy IS7 alaplapot es a kovetkezo gondom volna vele, ha megemelem a proci vagy a busz sebesseget akarcsak 1 MHz el is akor a SATA buszon nem ismeri fel a vinyoimat. Csakis ugy mukodik, ha mindent hagyok default beallitasban a CPu konfignal. Ma megprobalok egy BIOS upgrade-et, hatha valami javul.
Meg valami, nagyon sokat var a Ram beallitasok kiirasa es az IDE lemezek felismerese kozott. Az IDE initial time=0, ill. az IDE-s cuccok nem AUTO-ra vannak allitva, ugyhogy ezt sem ertem.
Koszonom a segitsegeteket elore is.
Megott
Elküldve: 2004. 04. 24. 14:24
Idézet: Megott - Dátum: 2004. április 23, péntek - 12:37
Vettem egy IS7 alaplapot es a kovetkezo gondom volna vele, ha megemelem a proci vagy a busz sebesseget akarcsak 1 MHz el is akor a SATA buszon nem ismeri fel a vinyoimat. Csakis ugy mukodik, ha mindent hagyok default beallitasban a CPu konfignal. Ma megprobalok egy BIOS upgrade-et, hatha valami javul.
Meg valami, nagyon sokat var a Ram beallitasok kiirasa es az IDE lemezek felismerese kozott. Az IDE initial time=0, ill. az IDE-s cuccok nem AUTO-ra vannak allitva, ugyhogy ezt sem ertem.
Megott
Öh izé. lehet nem ez a gond, de pl a PCI busz szabvány szerinti 33MHz-ére az ide vinyók és más pci eszközök elég háklisak szoktak lenni. Ha emeled az fsb-t azzal emeled az AGP és PCI frekit is. próbáltad úgy, hogy AGP/PCI - Fixed 66/33 MHz? Nekem 130 az FSB és semmivel nincs semmi bajom, igaz nincs sata hdd-m, de hang pl nem szarol és azis ICH5 nálam.
Elküldve: 2004. 04. 25. 14:00
IS7-em van Seegate ST380013AS SATA vinyóval.
Az a gond hogy nem jelez az alaplapra dugott HDD LED írás olvasáskor.
Van benne IDE vinyó is annál meg működik.
csak ha a SATA kerreg akkor nem villog....
BIOS 19-es, tuning nélkül sem megy szal más gondja van csak nem jövök rá hogy mi.
Várom az ötleteket mi lehet a gond...
DOGI
Lobbanáspont Operáció ZSÍRklán
Elküldve: 2004. 04. 25. 18:52
Valaki tud valamit mondani az IS7-E2-ről? Tapasztalat, rémhír, dícséret, valami? Esetleg valakinek van már? Mennyiben javítottak rajta? Azt láttam, hogy a ventit leszedték a NB-ről. Egyéb?
Előre is köszi minden infót.
Elküldve: 2004. 04. 28. 14:22
Idézet: Megott - Dátum: 2004. április 23, péntek - 10:37
Megott
Sziasztok!
A vinyók/CDk felismerése előtt nekem is elég sokat vár. Nálam Auto-ra van rakva, de már néztem nem emiatt csinálja. BIOS a legfrisebb (19-es), úgyhogy ezek szerint ez nem egyedi dolog.
Üdv:
SAti
Elküldve: 2004. 04. 28. 14:45
Idézet: SAti - Dátum: 2004. április 28, szerda - 15:22
A vinyók/CDk felismerése előtt nekem is elég sokat vár. Nálam Auto-ra van rakva, de már néztem nem emiatt csinálja. BIOS a legfrisebb (19-es), úgyhogy ezek szerint ez nem egyedi dolog.
Üdv:
SAti
Az haggyán hogy vár de ha bennehagyok egy CD-t akkor majd kihagyja azt a driveot, Windows se látja utánna...nem tom milehet, álligattam már ezerrel pedig.
Elküldve: 2004. 05. 03. 08:13
Sajna engem is elértt az IS7-E venti hibája.Valahol itt vagy másik hasonló topicban olvastam, hogy ez gyakori betegsége ennek a lapnak.
Most ott tartunk hogy friss bekapcsolásnál iszonyatos hangot ad, ekkor kikapcs, majd ismét be.
Ezután már rendesen müxik.
Kérdésem:
Milyen hűtést lehet erre tenni?Gondolom a foglalat miatt nem mind1
Ki, mire cserélte le???
előre is kösz...
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2004. 05. 03. 16:05
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
Elküldve: 2004. 05. 04. 19:23
Akkor kérdezek egyszerűbbet
Most levettem a NB-ről a ventit.41-42 fok között mozog... mekkora lehet max hőmérséklet?
Kinek mennyi és hogy hűti??
Elküldve: 2004. 05. 04. 23:00
Idézet: Lenny - Dátum: 2004. máj. 3, hétfő - 8:13
Sajna engem is elértt az IS7-E venti hibája.Valahol itt vagy másik hasonló topicban olvastam, hogy ez gyakori betegsége ennek a lapnak.
Most ott tartunk hogy friss bekapcsolásnál iszonyatos hangot ad, ekkor kikapcs, majd ismét be.
Ezután már rendesen müxik.
Kérdésem:
Milyen hűtést lehet erre tenni?Gondolom a foglalat miatt nem mind1
Ki, mire cserélte le???
előre is kösz...
Nekem is produkálja az IS7-E lapom a bekapcsoláskor azt az erős hangot, igaz, hogy húsz bekapcsból egyszer. Utána rögtön kikapcs, majd bekapcs és minden rendben.
Mire lehet számítani, rosszabb lesz a helyzet, vagy elmúlik? Vigyem vissza, hiszen még jócskán garis.
Elküldve: 2004. 05. 05. 13:25
Idézet: ramore - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 22:00
Mire lehet számítani, rosszabb lesz a helyzet, vagy elmúlik? Vigyem vissza, hiszen még jócskán garis.
Helló!
Sajnos a besülyesztett kis venti hal meg és ettől van a kerregés.Én úgy oldottam meg,hogy kivettem a döglött ventit és raktam fel egy másikat.Igaz,hogy ez nagyobb méretű és emiatt nem sülyeszthető de ugyanúgy funkcionál.Ha valahol tudtok szerezni régi slot-os celeron vagy PIII hűtőbordát vműködő ventivel akkor az tökéletesen jó erre a célra.Mármint a venti.Én is ilyet tettem fel és tökéletes a hűtés.Persze ha még garis a lap akkor vissza kell vinni.
Jó buherálást és sok sikert.
Üdv:Zeusz
Elküldve: 2004. 05. 05. 14:53
, nemreg vettem egy is7 est , de teljesen rossz a memoriakezelese.
400as memoriaval 2db dualban, valami brand cucc, lenyeg hogy tuti jo, mert mas gepben megneztem.
szoval igy el sem indult, csak visitott mint a levagnivalo malac
aztan beletettem egy regebbi 266os 1db 256ost, azzal mar adott eletjelet, de az xp fel sem ment, a 98 meg nagyon instabil volt. (pl nem lehetett kinyitni a cdt sem)
mar azota visszavittem bevizsgaltatni, de amig megjon az eredmenye kerdezem, hogy mas jart e igy vele
koszi
Elküldve: 2004. 05. 05. 18:47
Idézet: dove - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 13:53
400as memoriaval 2db dualban, valami brand cucc, lenyeg hogy tuti jo, mert mas gepben megneztem.
aztan beletettem egy regebbi 266os 1db 256ost, azzal mar adott eletjelet, de az xp fel sem ment, a 98 meg nagyon instabil volt. (pl nem lehetett kinyitni a cdt sem)
mar azota visszavittem bevizsgaltatni, de amig megjon az eredmenye kerdezem, hogy mas jart e igy vele
koszi
Párban árult memóriával próbáltad? Ha nem, akkor szvsz semmi garancia nincs arra hogy dual-ban menjen, még ha más tipusú alaplappal esetleg megy is.
Természetesen egy darab modul esetén mennie kell a lapnak, tehát lehet hogy a lappal gond van..
Üdv.:Á
Szerkesztette: Ádámbátyó 2004. 05. 05. 18:49 -kor
Elküldve: 2004. 05. 05. 19:01
Idézet: dove - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 15:53
koszi
Hogy álltak a ramok a két modulos variában? 1-3 vagy 2-4 slot pároztatása eredményez jó esetben életjelenségeket a dual módra gondolva.
98 meg alapból instabil.
Elküldve: 2004. 05. 05. 19:51
Idézet: Zeusz1 - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 13:25
Sajnos a besülyesztett kis venti hal meg és ettől van a kerregés.Én úgy oldottam meg,hogy kivettem a döglött ventit és raktam fel egy másikat.Igaz,hogy ez nagyobb méretű és emiatt nem sülyeszthető de ugyanúgy funkcionál.Ha valahol tudtok szerezni régi slot-os celeron vagy PIII hűtőbordát vműködő ventivel akkor az tökéletesen jó erre a célra.Mármint a venti.Én is ilyet tettem fel és tökéletes a hűtés.Persze ha még garis a lap akkor vissza kell vinni.
Jó buherálást és sok sikert.
Üdv:Zeusz
Köszi a tippet, ezek szerint nekem csak nem indul el a venti, és nem halott még. Eddig még csak párszor produkálta, azért remélem, hogy nem fog romlani a helyzet!

Súgó
A téma zárva.