HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:37

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 17:49

Tegnap mentem Veszprémbe/ből, előttem a 2 sávos úton (VP-Fehérvár között) hót lazán nyomta a faszi 140-150-nel a duplamagas-hosszú Pözsó Boxerrel. Biztos HDI-s volt, mert a mi ugyanilyen TD-nk lejtőben, hátszéllel is csak 140-et megy :)

Az sem volt semmi, ahogy egy kecseg kamionos Fehérváron végigtolta 90-nel a gépsárkányt. Néhány élesebb kanyarban majdnem felborult, de az istennek sem lassított volna.

Jah, arra mindenki megereszti, csak elég gáz, mert végig egyenes szinte, 4 sáv és nem autóút, hanem sima főút, ahol 90kmph a megengedett, sőt egy elágazónál 70. Rendőrök meg persze sűrűn.....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1522 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:38

Idézet: Omega - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 19:17

-reggeli csúcs, hogy tartod be a köv. távot, amikor ha egy kocsinyi hely van, beelőznek? úgy, ahogy tanították: beelőzőt segíted, mögötte lemaradsz biztonságos követésnyi távolságnyival)

Ezt TE sem gondolod komolyan.... Nyugi, Lamex nem figyel.... :p

#1523 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:43

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 19:43

Igen, ez az elmélet.
És ha pont akkor satufékez az előtted menő, amikor egy előző beslisszol közétek, és nincs követési távolság? Na ez a gyakorlat.

Így igaz. ;)

#1524 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:47

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 21:38

Ezt TE sem gondolod komolyan.... Nyugi, Lamex nem figyel.... :p

Ez a baj. Szabályok? Ha nem figyelnek, akkor uuuutttyanmár, minek betartani. ÉS ez miért van? Azért, mert a (közlekedési) szabályok egy nagy része nem jó.

Tudjátok szerintem az egész valahol ott kezdődik, hogy a törvények és szabályok értünk vannak, elvileg... azaz, értünk kéne, hogy legyenek. Namost, amikor 150m-rel a belterületi vasúti átjáró előtt már 30-cal kell tötyögnöm, mert miért ne.... hát izé. :confused:  Akkor azt érzem, hogy azért nem megyek gyorsabban, mert lehet, hogy traffiznak. Ez szar. Ez így egy nagy lószar.
Ellenben, ha azt mondanák, első tábla 50, második 40, harmadik 30, akkor talán-talán... de így?

És a satöbbi...

Szerkesztette: Omega 2005. 03. 18. 21:49 -kor

#1525 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 00:53

Ez viszont nem a szabályok hibája, hanem az önkormányzaté, amelyik kitette a táblát.

#1526 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 04:21

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 15:25

VP-ben pár helyen szereltek fel olyat, hogy a lámpa alatt egy plusz kijelző van, az mutatja, hogy még hány mp-ig lesz piros vagy zöld. Sztem jópofa dolog, kár hogy messziről nem látszik....

Kínában az összes jelzőlámpa ilyen. És hol vannak ők a közlekedési kúltúrában tőlünk?!
Legalábbis mi ezt gondoljuk... :)))
Gondolkoztál már ma?

#1527 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 07:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 4:21

Kínában az összes jelzőlámpa ilyen. És hol vannak ők a közlekedési kúltúrában tőlünk?!
Legalábbis mi ezt gondoljuk... :)))

Nálunk  a kábeltv-n bejön valami CCTV4 kínai állami csatorna, ahol a múltkoriban pont a vezetési kúltúrájukról volt szó.
Mutogattak mindenféle grafikont, hogy megnövekedett az autók száma Kínában meg mutogattak mindenfélre baleseti statisztikát (a halott emberke meg a sérült emberke piktogrammja nagyon aranyos volt), de a legjobbak a kamera felvételek voltak arról, hogy micsoda közlekedési qltúra van is ott.
Szóval mi itt szidtuk azokat akik csak úgy leb"xák az autójukat a nagykörúton villogóval, nos ők ezt úgy überelik, hogy 2x5 sávos úton valahol a középső sávban baxák le. :D Vagy olyan hogy autó kijáratba nem állunk meg, nem nagyon létezik nekik.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1528 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 08:54

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 17:05

Ez a Mercis nem normális, már 2 órája itt száguldozik 200-al utánunk.  :D

zavar téged vezetés közbe hogy nyugodtan fórumozhass :Đ 200nál :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#1529 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:09

Idézet: Omega - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 21:47

Ez a baj. Szabályok? Ha nem figyelnek, akkor uuuutttyanmár, minek betartani. ÉS ez miért van? Azért, mert a (közlekedési) szabályok egy nagy része nem jó.

Tudjátok szerintem az egész valahol ott kezdődik, hogy a törvények és szabályok értünk vannak, elvileg... azaz, értünk kéne, hogy legyenek. Namost, amikor 150m-rel a belterületi vasúti átjáró előtt már 30-cal kell tötyögnöm, mert miért ne.... hát izé. :confused:  Akkor azt érzem, hogy azért nem megyek gyorsabban, mert lehet, hogy traffiznak. Ez szar. Ez így egy nagy lószar.
Ellenben, ha azt mondanák, első tábla 50, második 40, harmadik 30, akkor talán-talán... de így?

És a satöbbi...

Az viszont tény, hogy ha sürü forgalomban betartod a követési távolságot (én pl utálok közel menni a másikhoz), akkor valami bunkó tuti, hogy arra az 10 méterre kikanyarodik.  :reklamacio:

#1530 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:33

Idézet: Omega - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 21:47

És a satöbbi...

Vagy ha egyátalán nem korlátoznának feleslegesen, ugye.
Mint pl Ausztriában, ahol egyátalán nem kell lassítani vasúti átkelőben, sőt, még a keresztes átkelőben sincs stop kötelezettség, hacsak arra külön tábla nincs ott...

#1531 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:38

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 9:33

Vagy ha egyátalán nem korlátoznának feleslegesen, ugye.
Mint pl Ausztriában, ahol egyátalán nem kell lassítani vasúti átkelőben, sőt, még a keresztes átkelőben sincs stop kötelezettség, hacsak arra külön tábla nincs ott...

Idézet

Az európai közúthálózatot értékelő szervezet, az EuroRAP értékelésében összesen 405 osztrák útszakaszt vizsgáltak, a megtett kilométerek és a 2000 és 2003 között bekövetkezett halállal vagy súlyos sérüléssel végződött balesetek összefüggésében. Mindössze 33 szakasz kapott biztonságos minősítést, 357 szakasz alacsony, illetve közepes baleset-veszélyességi mutatóval éppen elment, míg 15 szakasz a közepes mértéknél fokozottabban balesetveszélyes.
A felmérések tükrében érdekes, hogy a közlekedési miniszter, Hubert Gorbach továbbra is kitart azon törekvése mellett, hogy az autópályák egyes kiemelt szakaszain a sebességhatárt 130-ról 160 km/h-ra emeljék.
...
Az osztrák autósok többsége egyébként támogatja a sebességhatár emelését, bár közülük a legtöbben úgy gondolják, a 160 helyett elegendő lenne 145 km/h-ra emelni a maximális sebességet.

Totalcar
WoT nick: Atti77

#1532 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 11:25

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 19:43

Igen, ez az elmélet.
És ha pont akkor satufékez az előtted menő, amikor egy előző beslisszol közétek, és nincs követési távolság? Na ez a gyakorlat.

Nekem ilyen volt az eddigi egyetlen koccanásom, csak az út is vizes volt. Persze rámverték az egészet. Egy Tico hátulját sikerült eltüntetni.

#1533 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 12:08

Idézet: Atti - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 9:38

Na hát ha az osztrák utak alacsony és közepes biztonsági besorolást kaptak, akkor nálunk még az M1-es is a minősíthetetlen kategóriába kerülne. Szal megvan a véleményem a tesztről.

#1534 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 12:12

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 11:08

Na hát ha az osztrák utak alacsony és közepes biztonsági besorolást kaptak, akkor nálunk még az M1-es is a minősíthetetlen kategóriába kerülne. Szal megvan a véleményem a tesztről.

és a többi utjaink is már ha lehet útnak nevezni is
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#1535 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 13:28

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 12:08

Idézet

Egy nemrégiben nyilvánosságra került jelentés szerint a több mint 2000 kilométernyi osztrák autópályáknak mindössze 13%-a üti meg a különösen biztonságos szintet. Ez főleg annak fényében meglepő, hogy a Nagy-Britanniában található autópályák 91, Hollandiában 77, Svédországban pedig 78%-a ebbe a kategóriába esik.

Ugyanonnan.
WoT nick: Atti77

#1536 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 13:43

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 10:09

valami bunkó tuti, hogy arra az 10 méterre kikanyarodik

Ő is csak közlekedni szeretne, erre nem gondoltál?
Én pl. amikor délután megyek haza, csakazértis mindenkivel udvarias vagyok.
Sokakat ez nagyon bosszant - ha dudál, akkor még lassabban megyek :rolleyes:

#1537 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 14:14

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 13:43

Ő is csak közlekedni szeretne, erre nem gondoltál?
Én pl. amikor délután megyek haza, csakazértis mindenkivel udvarias vagyok.
Sokakat ez nagyon bosszant - ha dudál, akkor még lassabban megyek :rolleyes:

No és ez ok arra, hogy másokat he hagyjon? Ha ki akarom engedni, kiengedem. Ha meg ki akarja követelni, max orrbaverem. :D :D

#1538 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 15:42

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 7:25

Nálunk  a kábeltv-n bejön valami CCTV4 kínai állami csatorna, ahol a múltkoriban pont a vezetési kúltúrájukról volt szó.
Mutogattak mindenféle grafikont, hogy megnövekedett az autók száma Kínában meg mutogattak mindenfélre baleseti statisztikát (a halott emberke meg a sérült emberke piktogrammja nagyon aranyos volt), de a legjobbak a kamera felvételek voltak arról, hogy micsoda közlekedési qltúra van is ott.
Szóval mi itt szidtuk azokat akik csak úgy leb"xák az autójukat a nagykörúton villogóval, nos ők ezt úgy überelik, hogy 2x5 sávos úton valahol a középső sávban baxák le. :D Vagy olyan hogy autó kijáratba nem állunk meg, nem nagyon létezik nekik.

Nem tudom, amit én a saját szememmel tapasztaltam 3 hét alatt, az egészen mást mutat. Mert bár egy háromsávos úton ők legalább 7-8 sávban közlekednek  (sőt az sem zavarja őket, ha osztott pályás úttesten egy kis ideig szembe hajtanak a másikkal), de olyan féltő odafigyelést a másikra, mint ott láttam, még sehol a világon nem tapasztaltam (pedig Ausztrália kivételével megvolt már az összes földrész).

Ha viszont van az autójuk mérete plusz 3-3 cm, akkor már bevállalják az előzést. Inkább ezt látom a hibájuknak (európai szemmel), hogy feltétlenül bíznak a másikban, hogy ott van, észnél van és lereagálja, mi történik körülötte.

A kint töltött idő alatt egyetlen koccot láttunk, egy hölgy (:rolleyes:) beletolatott egy parkoló sorba, de nagy magabiztossággal, kb. 6 autót rongált meg tisztességesen.

Itthon viszont kritikán aluli színvonalon vezetnek a C-XXXX rendszámú autósok (jelentős részük kínai állampolgár, rossznyelvek szerint ezért is a C- betű a rendszámon  :D).

Na de azt tudni kell róluk, hogy magánautó náluk talán csak jó 10 éve lehetséges, azelőtt csak hivatásos jogosítvánnyal rendelkezhettek.
Gondolkoztál már ma?

#1539 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 15:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 15:42

(pedig Ausztrália kivételével megvolt már az összes földrész).

Jó kanos lehetsz.  :]  :strong:

#1540 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 15:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 15:42

Nem tudom, amit én a saját szememmel tapasztaltam 3 hét alatt, az egészen mást mutat. Mert bár egy háromsávos úton ők legalább 7-8 sávban közlekednek  (sőt az sem zavarja őket, ha osztott pályás úttesten egy kis ideig szembe hajtanak a másikkal), de olyan féltő odafigyelést a másikra, mint ott láttam, még sehol a világon nem tapasztaltam (pedig Ausztrália kivételével megvolt már az összes földrész).

Ha viszont van az autójuk mérete plusz 3-3 cm, akkor már bevállalják az előzést. Inkább ezt látom a hibájuknak (európai szemmel), hogy feltétlenül bíznak a másikban, hogy ott van, észnél van és lereagálja, mi történik körülötte.

A kint töltött idő alatt egyetlen koccot láttunk, egy hölgy (:rolleyes:) beletolatott egy parkoló sorba, de nagy magabiztossággal, kb. 6 autót rongált meg tisztességesen.

Itthon viszont kritikán aluli színvonalon vezetnek a C-XXXX rendszámú autósok (jelentős részük kínai állampolgár, rossznyelvek szerint ezért is a C- betű a rendszámon  :D).

Na de azt tudni kell róluk, hogy magánautó náluk talán csak jó 10 éve lehetséges, azelőtt csak hivatásos jogosítvánnyal rendelkezhettek.

Komolyra igázan nagy káoszt Indonéziában és Thaiföldön láttam. Ott rengeteg kis robogó és kerékpár van, és csak cca. 10% autó közlekedik arányaiban.
A pokol közlekedésben pedig Nigéria volt, de ott csak sofőrök vittek minket. Mondták is, hogy egy nulla a közbiztonság, kettő ha valakit elütnek azt otthagyják mert szemet-szemért törvény miatt a "gyilkos" autóst felakasztják, mégha nem is tehet a balesetről, ugyanakkor a gyalogosoknak foggalmuk sincs arról, hogy mi az a KRESZ. Bár az autósoknak sem.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.