Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 7:25
Nálunk a kábeltv-n bejön valami CCTV4 kínai állami csatorna, ahol a múltkoriban pont a vezetési kúltúrájukról volt szó.
Mutogattak mindenféle grafikont, hogy megnövekedett az autók száma Kínában meg mutogattak mindenfélre baleseti statisztikát (a halott emberke meg a sérült emberke piktogrammja nagyon aranyos volt), de a legjobbak a kamera felvételek voltak arról, hogy micsoda közlekedési qltúra van is ott.
Szóval mi itt szidtuk azokat akik csak úgy leb"xák az autójukat a nagykörúton villogóval, nos ők ezt úgy überelik, hogy 2x5 sávos úton valahol a középső sávban baxák le.

Vagy olyan hogy autó kijáratba nem állunk meg, nem nagyon létezik nekik.
Nem tudom, amit én a saját szememmel tapasztaltam 3 hét alatt, az egészen mást mutat. Mert bár egy háromsávos úton ők legalább 7-8 sávban közlekednek (sőt az sem zavarja őket, ha osztott pályás úttesten egy kis ideig szembe hajtanak a másikkal), de olyan féltő odafigyelést a másikra, mint ott láttam, még sehol a világon nem tapasztaltam (pedig Ausztrália kivételével megvolt már az összes földrész).
Ha viszont van az autójuk mérete plusz 3-3 cm, akkor már bevállalják az előzést. Inkább ezt látom a hibájuknak (európai szemmel), hogy feltétlenül bíznak a másikban, hogy ott van, észnél van és lereagálja, mi történik körülötte.
A kint töltött idő alatt egyetlen koccot láttunk, egy hölgy (

) beletolatott egy parkoló sorba, de nagy magabiztossággal, kb. 6 autót rongált meg tisztességesen.
Itthon viszont kritikán aluli színvonalon vezetnek a C-XXXX rendszámú autósok (jelentős részük kínai állampolgár, rossznyelvek szerint ezért is a C- betű a rendszámon

).
Na de azt tudni kell róluk, hogy magánautó náluk talán csak jó 10 éve lehetséges, azelőtt csak hivatásos jogosítvánnyal rendelkezhettek.