HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 18:33

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 19:04

Szerinted nem így van?

De, valóban így van és jogos. Ettől függetlenül megoldhattuk volna egy 2 ezer forintos csekkel is és szó nélkül tudomásul vettem volna. Csúcsforgalomban, ráadásul, ha valakit veszélybe sodrok ugyanezzel a záróvonal-átlépéssel, még azt mondanám, megérdemeltem volna a 20 ropis büntetést. Csupán a helyzet mérlegelését hiányoltam. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1922 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 18:39

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 19:13

Elég baj nekik, hogy kint kell bóklászniuk éjjel, azt ne várd, hogy hülyére melózzák magukat.. Én azt szoktam látni, hogy a piachoz beállnak egymás mellé 2 autóval, és az autóikban ülve beszélgetnek, míg onnan 2-3 km-re levő nagy parkolókban meg téglára teszik az alufelnis autókat....

:D
Mindenhol ez a helyzet. Elég jóba vagyok a csajokkal az egyik éjjel-nappali boltban, többször láttam, hogy 2 zsaru bent alszik hátul a raktárban éjszaka.  :nevet:  Mondjuk a bolt tulaja is rendőr volt előtte.
De én ezt valahogy nem tartom helyesnek, ha egyszer ezt csinálják, igenis járőrözzenek, akár felváltva vezetve, ne a fák mögé elbújva alugyanak mind a ketten.

Szerkesztette: Lauda 2005. 04. 01. 18:41 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1923 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 18:40

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 18:17

Hogy a négyszeres gyorshajtást büntesse?

Talán puszit adjanak érte? :think:

Nem, nem a négyszeres gyorshajtás lefülelésével van a probléma. Elvileg, ha jól tudom -de javítsatok ki, ha tévednék- azért mérik az autók sebességét, és büntetik a gyorshajtókat, hogy a büntetéssel motiválják őket a biztonságos közlekedésre. Tehát például a különösen balesetveszélyes pontokon igen nagy visszatartő erő lehet a józan belátáson kívül az is, hogy egy traffipax is üzemel a környéken. Namost, meglátásom szerint, az éjjel egy 5km/h-s korlátozásnál fényképezés nem a balesetveszély csökkentését hivatott biztosítani, hanem inkább a pénztárca növelését.

#1924 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 18:43

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 17:31

Egyre jobbakat röhögök itt az érveléseken :D
Naja... aki 50el gázol halálra valakit figyelmetlenésgből azzal nincsen gond, sőt még az is jogos hogy a jogsiját visszakapja, és szegény még idegbeteg is lett. De aki ugyanezt 60-al teszi, az már köcsög tömeggyilkos, és szíjjat kell hasítani a hátából... hát persze.

Arról már nem is tennék említést, hogy fogalmam sincs miért az én hsz-em van beidézve előzmények a fenti mondókába, amikor kb annyi köze van hozzá mint szezonnak a fazonhoz. Dehát ezt már megszoktam.

Mint említettem volt, nem figyelmetlenségből gázolta halálra a lányt, hanem nem tudott mit csinálni, féktávolságon belül kapta a hölgyet, esélytelen volt, 50-nel fékezés nélkül ment át rajta. Szó nincs róla, hogy figyelmetlen lett volna A VEZETŐ.
Ha valaki megengedi magának, hogy 70-80-nal közlekedjék lakott területen (mint TE írtad MAGADRA az előző hsz-edben, így jön ide az idézés értelme), ÉS belefut egy ilyen balesetbe, azt élete végéig nyomasztja a 'mi lett volna ha' érzése. Legalábbis egészséges ember esetén.
Gondolkoztál már ma?

#1925 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 18:48

Idézet: keton - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 19:40

Nem, nem a négyszeres gyorshajtás lefülelésével van a probléma. Elvileg, ha jól tudom -de javítsatok ki, ha tévednék- azért mérik az autók sebességét, és büntetik a gyorshajtókat, hogy a büntetéssel motiválják őket a biztonságos közlekedésre. Tehát például a különösen balesetveszélyes pontokon igen nagy visszatartő erő lehet a józan belátáson kívül az is, hogy egy traffipax is üzemel a környéken. Namost, meglátásom szerint, az éjjel egy 5km/h-s korlátozásnál fényképezés nem a balesetveszély csökkentését hivatott biztosítani, hanem inkább a pénztárca növelését.

Ennél még jobb volt, mikor hajnali fél négykor megbüntetett városon belül a zseka, mert nem volt bekapcsolva az övem. Egy bazi nagy MAN pótos szerelvénnyel voltam. Brutális egy gép, rakottan lebont egy fél falut, és alig vennéd észre, kb. 3 méter magasan ülsz benne. Itt megint nagy szerepe van a bekapcsolt övnek. :D  :p

#1926 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 18:52

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 17:36

Az a 145 tényleg dúrva, meg az is, hogy a traffipaxnak látható helyen kellene lennie. Nekem is rendőr mondta, nem tudom valóban így van-e.
Ettől függetlenül a rendőröknek is vannak túlkapásaik. Pár éve Veszprémben átszakítottam egy záróvonalon hajnali kettőkor, egy éjjelnappaliba mentem kaját venni. A cumi az volt, hogy én nem láthattam őket, mert egy dombra hajtasz fel, viszont ők látták, hogy én melyik irányból jöttem. Kb. 6-7-en lehettek. :eek:  A csajó már ugrott is oda, egy pillanat alatt feljelentett, szinte szóhoz sem jutottam. Azon a helyen reggel hatig talán 5 autó ha elment, az útszakasz is belátható, de neki nem számított. 20000-be került a mutatvány, amire én sem számítottam, mire intézkedni akartam, már késő volt.
Nagy valószínűséggel életébe nem fog annyit vezetni, mint amennyit eddig lenyomtam, de ő kijelentette, hogy a szabály az éjjel 2-kor is szabály. Fuck :down:
Nameg az is érdekes, hogy nincs más dolga 6 rendőrnek, mint a bolt előtt csevegni, én meg megyek arra az éhenhalás küszöbén :Đ és jól megb&sznak.

Bevallom, nem hiszem el, hogy egy szimpla záróvonal-átlépés miatt 20 rugóra bírságoljanak. Persze ha már volt több szabálysértésed is bizonyos időn belül, akkor TALÁN hihető.
Tapasztalataim szerint záróvonal-átlépésért 2-3e Ft-os csekk, de inkább csak figyelmeztetés szokott járni, vagy még az sem.
Csak úgy tudom elképzelni, hogy valami a viselkedésedben tüzelte fel őket, ezért találtak még hozzá ezt-azt (pl. (első) rendszám hiánya, hiányos kivilágítás, vagy valami hasonló).

Te tudsz a jogszabályban olyan kitételt, hogy: "záróvonal: hosszirányú folytonos vonal, amely az úttest felezővonalát jelzi, illetőleg a két forgalmi irányt, a forgalmi sávokat egymástól, vagy a nyílt villamospályát a forgalmi sávtól választja el; a záróvonalat járművel sem átlépni, sem érinteni nem szabad, kivéve ha a vezető hajnali 2-kor az éhenhalás küszöbén van"?
Gondolkoztál már ma?

#1927 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 18:59

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 18:48

Ennél még jobb volt, mikor hajnali fél négykor megbüntetett városon belül a zseka, mert nem volt bekapcsolva az övem. Egy bazi nagy MAN pótos szerelvénnyel voltam. Brutális egy gép, rakottan lebont egy fél falut, és alig vennéd észre, kb. 3 méter magasan ülsz benne. Itt megint nagy szerepe van a bekapcsolt övnek. :D  :p

Kérlek, tarts magadnál az autóidban, amiket vezetsz egy-egy hitelesített nyilatkozatot, hogy amennyiben véletlen balesetbe kerülsz, és ennek következtében kirepülsz a vezetőfülkéből, és véletlenül valaki emiatt halálra gázol, akkor nem kívánsz sem Te, sem a családod kártérítéssel élni a gázoló ellen.
És akkor már csak a lelkiismeretét kell megnyugtatnia.
Gondolkoztál már ma?

#1928 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 19:02

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 19:52

Bevallom, nem hiszem el, hogy egy szimpla záróvonal-átlépés miatt 20 rugóra bírságoljanak. Persze ha már volt több szabálysértésed is bizonyos időn belül, akkor TALÁN hihető.
Tapasztalataim szerint záróvonal-átlépésért 2-3e Ft-os csekk, de inkább csak figyelmeztetés szokott járni, vagy még az sem.
Csak úgy tudom elképzelni, hogy valami a viselkedésedben tüzelte fel őket, ezért találtak még hozzá ezt-azt (pl. (első) rendszám hiánya, hiányos kivilágítás, vagy valami hasonló).

Te tudsz a jogszabályban olyan kitételt, hogy: "záróvonal: hosszirányú folytonos vonal, amely az úttest felezővonalát jelzi, illetőleg a két forgalmi irányt, a forgalmi sávokat egymástól, vagy a nyílt villamospályát a forgalmi sávtól választja el; a záróvonalat járművel sem átlépni, sem érinteni nem szabad, kivéve ha a vezető hajnali 2-kor az éhenhalás küszöbén van"?

Nézd, nem tehetek róla, hogy nem hiszed el, pedig így történt. Szabálysértésem nem volt, ahogy mondtam szinte szóhoz sem jutottam, nem veszekedtem vele. Az autót pedig egyáltalán meg sem nézték, még a forgalmit sem kérték el, csupán a jogsimat. Ezért dühített engem is.

#1929 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 19:07

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 19:59

Kérlek, tarts magadnál az autóidban, amiket vezetsz egy-egy hitelesített nyilatkozatot, hogy amennyiben véletlen balesetbe kerülsz, és ennek következtében kirepülsz a vezetőfülkéből, és véletlenül valaki emiatt halálra gázol, akkor nem kívánsz sem Te, sem a családod kártérítéssel élni a gázoló ellen.
És akkor már csak a lelkiismeretét kell megnyugtatnia.

Nem sok minden van, ami azt a dögöt megállítja. :D  Persze előfordulhat, erre az esetre tartok magamnál egy ilyet. :p

#1930 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 19:08

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 19:02

Nézd, nem tehetek róla, hogy nem hiszed el, pedig így történt. Szabálysértésem nem volt, ahogy mondtam szinte szóhoz sem jutottam, nem veszekedtem vele. Az autót pedig egyáltalán meg sem nézték, még a forgalmit sem kérték el, csupán a jogsimat. Ezért dühített engem is.

Hihetelen továbbra is. Pesten ilyenért egészen biztosan nem kapnál 2 rugónál többet, de szerintem (ha minden más rendben van) inkább csak figyelmeztetnének.
Gondolkoztál már ma?

#1931 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 19:09

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 19:07

Nem sok minden van, ami azt a dögöt megállítja. :D  Persze előfordulhat, erre az esetre tartok magamnál egy ilyet. :p

OK, megkönyebbültem. :)
Gondolkoztál már ma?

#1932 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 19:13

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 20:08

Hihetelen továbbra is. Pesten ilyenért egészen biztosan nem kapnál 2 rugónál többet, de szerintem (ha minden más rendben van) inkább csak figyelmeztetnének.

Megint nem olvasol, csak válaszogatsz és vádaskodsz. HA elolvastad volna, látnád, hogy Veszprémben történt. Ha megtisztelsz valakit azzal, hogy válaszolsz a postjára, akkor talán azzal is tiszteld meg, hogy elolvasod azt. Lásd még: az én tegnapi tempomatos postom pl....

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 04. 01. 19:14 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1933 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 19:14

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 19:13

Megint nem olvasol, csak válaszogatsz és vádaskodsz. HA elolvastad volna, látnád, hogy Veszprémben történt.

ÉN NEM OLVASTAM???

Mit gondolsz, mi a mókusfarkáért írtam, hogy PESTEN ezért nem kapott volna ennyit?
Gondolkoztál már ma?

#1934 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 19:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 20:14

ÉN NEM OLVASTAM???

Mit gondolsz, mi a mókusfarkáért írtam, hogy PESTEN ezért nem kapott volna ennyit?

Nyilván megkönnyebült, hogy igaz, hogy 20k-t legomboltak róla, de ha pesten történne, ott csak 2k lenne. Ezért (is) jó lehet pesten élni...

#1935 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 19:18

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 20:08

Persze, de Pest azért teljesen más. Ott szinte nem lehet úgy közlekedni, hogy néha-néha ne lépjél át záróvonalat.
Itt Pápán, ahol lakom, a biztonsági öv, meg a zöldkártya a sláger, olyan szinten, hogy az már undorító. De azt már nem veszi észre a kékvércse, hogy pl. most tettem a forgalmiba a következő negyedévi biztosítási csekket, egész eddig a tavalyi volt nálam. :rolleyes:  :D  Pedig az idén legalább ötször már megállítottak.

#1936 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 19:41

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 19:15

Nyilván megkönnyebült, hogy igaz, hogy 20k-t legomboltak róla, de ha pesten történne, ott csak 2k lenne. Ezért (is) jó lehet pesten élni...

Hát mit mondjak, nem egy szimpatikus dolog Benned, hogy ha az egyik módon nem tudsz fogást találni rajtam, akkor próbálkozol másik oldalról.

Nem mondtam neki, hogy tapló vidéki (hisz én is vidéki vagyok, csak a munkám miatt Pesten kell élnem), nem mondtam, hogy költözzön fel a családjával, sőt azt sem, hogy bebebeeee, itt csak a tizedébe került volna.

Egészen egyszerűen hihetetlennek tartottam a dolgot (és tartom most is, de nem mondom, hogy hazudik!!!!!), mivel ez a nyugat-európai €-bírsághoz képest is súlyos ár (~80 €) egy záróvonal-átlépésért.
Gondolkoztál már ma?

#1937 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 19:46

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 20:41

Hát mit mondjak, nem egy szimpatikus dolog Benned, hogy ha az egyik módon nem tudsz fogást találni rajtam, akkor próbálkozol másik oldalról.

Nem mondtam neki, hogy tapló vidéki (hisz én is vidéki vagyok, csak a munkám miatt Pesten kell élnem), nem mondtam, hogy költözzön fel a családjával, sőt azt sem, hogy bebebeeee, itt csak a tizedébe került volna.

Egészen egyszerűen hihetetlennek tartottam a dolgot (és tartom most is, de nem mondom, hogy hazudik!!!!!), mivel ez a nyugat-európai €-bírsághoz képest is súlyos ár (~80 €) egy záróvonal-átlépésért.

Nekem pedig az nem szimpatikus Benned, amit leírtam. ;) Beleolvasgatsz postokba és azokra válaszolgatsz. Emiatt néha teljesen más jön le Neked, mint amit írni akartak. Látod, milyen jó érzés, ha valaki benézi a postodat és mást lát benne, mint amit te szándékoztál beleírni?
A másik dolog, ami gondolom qrva jól esik Laudának, hogy hihetetlennek tartod. Akkor miért nem lehet azt mondani, hogy szerinted hazudik? Nekem volt ebben a topikban egy vitám, kb fél éve, több napig bizonygattam, hogy nem 100-al mentem egy szituációban, hanem 95-el, de a fele forumozó nem hitt nekem.

#1938 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 19:58

*Macika*!
Azért tartod hihetetlennek, mert veled még nem történt meg, nem is kívánom senkinek. Viszont bizonygatni sem fogom egy percig sem, mert nincs értelme. Szerintem nem arról szól ez az egész, hogy kitaláljunk dolgokat, kamuzzunk a másiknak, mert értelme ennek sincs és szemétségnek is tartanám.

Node hagyjuk, nincs értelme vitázni rajt. ;)

#1939 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 20:24

gyalogosokat ménem büntetik szabálytalankodásért?
simán be lehetne őket zárni 1-1 napra hátha tanulnának belőle....
vagy pénzbírság, hisz jogsit nem lehet elvenni tőlük...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1940 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 20:33

Én igazából a kerékpárosokat is kötelezném, hogy KRESZ-vizsgát tegyenek. Lehet, hogy röhejesen hangzik, de ugyanazon az úton közlekednek, mint mi, mégis bárki felülhet a bringára. Fogalmuk nincs az egyenrangú utcákról, az elsőbbségadási kötelezettségekről. Engem az pedig nem vigasztalna, ha elütnék egyet, és nekem volt elsőbbségem. Rengeteg eset van, hogy nekünk kell elkerülni a balesetet, pedig ez nagyobbrészt az ő érdekük lenne.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.