HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 09. 21:30

Idézet: leslie - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 22:27

Miről beszélsz? Amerikában bömös? Ne viccelj már...

Chevrolet Corvette 5.7 V8. Bömös meg integet utána... Szal ilyen kocsikra gondolok, de ha érdekel, tehetek be képet is. Ezek autók! :) Bömös... :lefikázósszmájli: :Đ

Azért sokat nem tököltél, hogy megértsd, mit írtam. :)))
Gondolkoztál már ma?

#2122 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 08:09

[quote name='Melinda' date='2005. ápr. 9., szombat - 21:40'] [/QUOTE]
Persze mindezt miles/hour-ban számolva.
m/h - km/h
88 = 141,6184
65 = 104,6045
75 = 120,6975
Így mindjárt más a leányzó fekvése. [/quote]
Ez így ebben a formában nem igaz. A 88-az bizony kmh-ban volt, az az 55mph átszámolva. 88 mérföldes nincs sehol. Legalábbis nem hallottam róla.

#2123 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 10. 08:59

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 22:30

Azért sokat nem tököltél, hogy megértsd, mit írtam. :)))

:nevet2:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2124 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:10

Azok a nagy böhöm amerikai autók pont hogy az ott megengedett sebességre vannak "optimalizálva". Mint ahogy az európaiak pl. az itteniekre (130-150).

http://www.iihs.org/safety_facts/state_law..._limit_laws.htm
Itt meg lehet olvasni a korlátozásokról.

#2125 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:15

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:10

Azok a nagy böhöm amerikai autók pont hogy az ott megengedett sebességre vannak "optimalizálva". Mint ahogy az európaiak pl. az itteniekre (130-150).

http://www.iihs.org/safety_facts/state_law..._limit_laws.htm
Itt meg lehet olvasni a korlátozásokról.

Tehát 8 helyen van 75mph (120kph), 16 helyen 70mph (112kph), a maradék 28 (?) helyen pedig 65mph (104kph) maximumként megadva.

#2126 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:49

Így van. És ezért az autók is ilyen sebességre vannak tervezve.
Belegondoltam ebbe a sebességkorlátozásos-miafenébe, amit terveznek (90km/h?), de sehol nem láttam kimutatást, hogy ez mennyi üzemanyagmegtakarítást/káros anyag kibocsátást jelent. Éppenséggel nem vagyok ellene.

#2127 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:51

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:15

Tehát 8 helyen van 75mph (120kph), 16 helyen 70mph (112kph), a maradék 28 (?) helyen pedig 65mph (104kph) maximumként megadva.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy minek gyártanak, és forgalmaznak olyan kocsikat-motorokat, amelyek képesek a megengedett sebesség másfél-kétszeresére is.
Használhatóak a törvényes kereteken belűl, de aki ilyet vesz, az azért teszi, mert a sebességet is szereti.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2128 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:52

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:49

Így van. És ezért az autók is ilyen sebességre vannak tervezve.
Belegondoltam ebbe a sebességkorlátozásos-miafenébe, amit terveznek (90km/h?), de sehol nem láttam kimutatást, hogy ez mennyi üzemanyagmegtakarítást/káros anyag kibocsátást jelent. Éppenséggel nem vagyok ellene.

Az utolsó mondat öngyilkosság volt a topicban. :Đ

Én nem vagyok túlzottan mellette... ha a 130-ból vissza akarnak venni, ám legyen, de ne 90-re, nem hiszem, hogy megérné... Ráadásul balesetveszélyes lenne a sok gyorshajtó miatt, akik tényleg sokkal gyorsabban mennének, mint a többiek. Plusz az autópálya elveszítené ezzel azt, amiért létrejött: gyors, biztonságos közúti közlekedési lehetőség.

#2129 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:59

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:51

Ezek után már csak az a kérdés, hogy minek gyártanak, és forgalmaznak olyan kocsikat-motorokat, amelyek képesek a megengedett sebesség másfél-kétszeresére is.
Használhatóak a törvényes kereteken belűl, de aki ilyet vesz, az azért teszi, mert a sebességet is szereti.

Miért gyártanak konyhakést, amikor azzal nem csak kenyeret szeletelni, hanem ölni is lehet????

Nem tudom, hányan acsarkodnak, hogy tekintse őket felnőttnek a vezetés, hogy élhessenek a lehetőségekkel.
Hogy engedjék meg az 1 pohár sör, vagy 1 pohár bor utáni vezetést. Mert az (tényleg) nem veszélyes (amíg tényleg 1 kis pohár).
Meg engedélyezzék az éles lőfegyver viselését bármelyik büntetlen előéletű, orvosilag megfelelt állampolgárunknak.

És akkor jön az acsarkodás, hogy miért nem lehet kihasználni a maximumot, amit tud az autó??? Akkor minek engedélyezik a gyártását?

Biztos, hogy tudnak élni a korlátokkal a honfitársaink?

Miért van az, hogy Németországban 150-200 LE-s, jóval 250 feletti végsebességű, komoly autókkal is tudnak szigorúan 50-nel menni lakott területen?
Nekik miért van önfegyelmük? Miért tudják megállni, hogy a szabályok szerint közlekedjenek?
Gondolkoztál már ma?

#2130 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:09

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:59

Miért van az, hogy Németországban 150-200 LE-s, jóval 250 feletti végsebességű, komoly autókkal is tudnak szigorúan 50-nel menni lakott területen?
Nekik miért van önfegyelmük? Miért tudják megállni, hogy a szabályok szerint közlekedjenek?

Mer' nem akarják a (fél)havi fizujukat büntire befizetni.

Németeknél megtalálható ugyanez a mentalitás, mint itthon, nálunk, csak ez az info nem  jut el idáig.

Szerkesztette: fram 2005. 04. 10. 21:10 -kor

Ciciman is on borda

#2131 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:24

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:09

Mer' nem akarják a (fél)havi fizujukat büntire befizetni.

Szerintem ez édeskevés a szabályos közlekedéshez.
Talán inkább van igényük a szabályos és biztonságos közlekedésre, és valószínüleg jobb érzés otthon tudni a közlekedési partner kislányát, mint az autóm alatt haldoklani. Ennek kéne eljutni ide is, de ahogy észreveszem, egyre őrültebb lesz mindenki, mintsem normálisan közlekedne.
Ez nem biztos, hogy az emberek hibája, inkább az egész rendszeré. Hiába tanítod meg bármire a leendő vezetőket, a felfokozott életmód, túlhajszoltság, állandó stressz nem csoda, hogy mindenkiből kiváltja a vadállatot.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2132 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:33

Kép
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2133 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:41

Ez a rajz magyarázat nélkül semmi. A sebességtől még nem leszel csőlátó.

#2134 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:42

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:59

jóval 250 feletti végsebességű,

Tudtommal 250-es korlátozó elektronikát építenek a németek az autóikba :D

#2135 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 22:07

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:24

Szerintem ez édeskevés a szabályos közlekedéshez.
Talán inkább van igényük a szabályos és biztonságos közlekedésre, és valószínüleg jobb érzés otthon tudni a közlekedési partner kislányát, mint az autóm alatt haldoklani. Ennek kéne eljutni ide is, de ahogy észreveszem, egyre őrültebb lesz mindenki, mintsem normálisan közlekedne.
Ez nem biztos, hogy az emberek hibája, inkább az egész rendszeré. Hiába tanítod meg bármire a leendő vezetőket, a felfokozott életmód, túlhajszoltság, állandó stressz nem csoda, hogy mindenkiből kiváltja a vadállatot.

Tegyük oda az érem másik oldalát is.

Németó, ha embör fizeti a pénzt, akkor jogosan várja el, h cserébe szolgáltatást kapjon.
Nem pedig krátereket. És ez az idegesítő. Németek is pont úgy érzik, mint mi, h a vérüket szívják, de ott cserébe adnak is valamit.

Azt se felejtsük el, h nálunk hirtelen lett nagy motorizáltság és nem is olyan rég.
Náluk ez lassabban és régebben ment végbe.

Szal az infrastruktúra, a járműpark teljesen más.

Ott is vannak csücskösítők, Streetracerek, részegen vezetők, gyorshajtók, akik nem érzik, h "bűnt" követnének el. Németek mindemellett sokkal mobilisabbak, többet vezetnek, mint mi. Nagyobb a tapasztalatuk is.
Ciciman is on borda

#2136 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 22:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:41

Ez a rajz magyarázat nélkül semmi. A sebességtől még nem leszel csőlátó.

Hát ez az amiben nagyon tévedsz. Igenis, hogy csőlátó leszel, bármilyen egészséges is vagy.

Akiknek betegsége a csőlátás, azoknak álló helyzetben is 120° alatt van a látóterük.

#2137 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 22:18

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 23:07

Tegyük oda az érem másik oldalát is.

Németó, ha embör fizeti a pénzt, akkor jogosan várja el, h cserébe szolgáltatást kapjon.
Nem pedig krátereket. És ez az idegesítő. Németek is pont úgy érzik, mint mi, h a vérüket szívják, de ott cserébe adnak is valamit.

Ezt valahogy nem értem. Azt, hogy mi köze a krátereknek a tudatlan, gyakorlatlan sebességhajhászokhoz. Bár lehet félreértettem.
Az különben igaz, hogy olyan gyorsan nőtt az autók teljesítménye, hogy az emberek nem fejlődtek vele, bár ez az egész világon így van.
A Németeknél egész más a közlekedési kultúra, tiszteleik az autó erejét és tudják hol a határ.

#2138 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 23:51

Az autóban telefonáláshoz:

Ha hívnak és vezetek (kihangosítót vagy fülest használok), a telefon felvételét és a bemutatkozást követően az első mondatom az valahogy úgy hangzik, hogy "Jelenleg autót vezetek, így a hívást a menetbiztonságra való tekintettel bármikor, akár bejelentés nélkül is megszakíthatom"
Hatásos mondat, mert ezt követően a következő kérdés: Mikor tudunk beszélni? És máris megvan oldva a fontos beszélgetés :)

Mai sztori:
Megyek hazafelé, nagy sor, szépen komótosan kivárom míg megérkezem én is a sorfogó "lassú járműhöz" (természetesen közben többen hátulról ezerrel előzzünk, majdcsak beférek valahova), aztán várnám a trabit vagy kispolszkit elől, erre a sorfogó egy zsír új hetes bömös. Na mondom némmá mi van itt. Ment 60-nal, jó sokáig, mire én is odaértem mögé. Mikor előzöm meg, hát látom, kb. 70 éves házaspár, papa anyósülésen, mama vezet. Tök aranyosak voltak, élvezték az életet :)
Szóval lehet menni ilyen autóval is lassan! :) Mármár a többit feltartóan lassan, de nekik megbocsátottam.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#2139 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 23:57

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:24

a felfokozott életmód, túlhajszoltság, állandó stressz nem csoda, hogy mindenkiből kiváltja a vadállatot.

Ehhez tedd hozzá, h sz@r az infrastruktúra (M0 nagyon hiányzik pl)
És ha gödör van, nem az a megoldás, mint nyugaton. Hanem menjen mindenki 30-cal Bp-en.

Ez is kihozza az emberekből a vadállatot.
Ciciman is on borda

#2140 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 00:18

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 23:07

Öhö.
És a Bajcsyn vagy a Váci úton végig mi az oda vonatkozó magyarázat a 100-120-as haladásra? Ott egy szem kátyu sincs, elég jó minőségű az út. De a Duna Plazatól egészen a Westendig szinte félek este közlekedni, annyi az agyatlan kakahuszár...

Idézet

Németeknél megtalálható ugyanez a mentalitás, mint itthon, nálunk, csak ez az info nem  jut el idáig.

Mint említettem, több, mint 1 évet éltem/dolgoztam kint. Nincs szükség bemutatni őket. Amit leírtam, a SAJÁT tapasztalataim alapján tettem.

Igenis 50-nel haladnak lakott területen és ha zebrához közelítenek, akkor megállnak és áttuszkolnak, ha nem akarsz átmenni, akkor is.
Egészen egyszerűen, mert a neveltetésük egész életükben arról szól, hogy vannak szabályok, amiket be KELL tartani. Ezért nem érzik rangon alulinak, hogy vannak szabályok, amiket betartanak

Ma a magyar szülők úgy nevelik a gyerekeiket (tisztelet a nagyon kevés kivételnek), hogy a szabályok azért vannak, hogy a balekokat megregulázza, és a profi, életrevalóknak maradjon helye élni.

Ameddig ez a felfogás fog uralkodni, addig nem várható változás. Tehát itt volna a lehetőség, hogy mi kezdjük el a gyermekeinket szabálytiszteletre nevelni. És akkor 15-20 év múlna lehetne változás. De nem lesz. :(((

Idézet

Ott is vannak csücskösítők, Streetracerek, részegen vezetők, gyorshajtók, akik nem érzik, h "bűnt" követnének el.

Igen, vannak. Meg vannak nem korrumpálható zsaruk is és bírságot elfogadó, hibázásukat belátó emberek is vannak. És vannak olyan emberek is, akik tudják, hol a határ. Ha az a SZABÁLY, hogy vezetés előtt egy (3 dl) pohár sör a maximum tolerálható.

Nálunk az a divat, hogy ha a rendőr meg akar büntetni egy szabálytalanság miatt, amit nagyon jól tudod, hogy elkövettél, akkor nem az az első, hogy:
- igen, belátom, elkövettem, kifizetem, legközelebb jobban figyelek.
Hanem az, hogy:
- kiszálltál intézkedni sapka nékű, g*ci? És a jelvényed? Na mondjad csak a jelvényszámodat!

Idézet

Németek mindemellett sokkal mobilisabbak, többet vezetnek, mint mi. Nagyobb a tapasztalatuk is.

Szabálytisztelet nélkül hiába vezetnének 3x annyit, mint mi.
Más a társadalom. Nálunk ciki, ha valaki szabálytisztelő.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 04. 11. 00:19 -kor

Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »