HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 00:22

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 0:57

És ha gödör van, nem az a megoldás, mint nyugaton. Hanem menjen mindenki 30-cal Bp-en.

Ez is kihozza az emberekből a vadállatot.

Igen, megvan a megoldás! Felidegesítettek a munkahelyeden? Verd meg a feleségedet!

Ugyanmár...
Gondolkoztál már ma?

#2142 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 00:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:42

Tudtommal 250-es korlátozó elektronikát építenek a németek az autóikba :D

Hú, ezt kellett nagyon javítani, mert fontos momentum.
A gép maga képes 250 felett menni.

(Aztán hogy a leszabályzás meddig van benne, ha Magyarországon kerül forgalomba, az már egy másik kérdés...)
Gondolkoztál már ma?

#2143 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 00:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 1:22

Igen, megvan a megoldás! Felidegesítettek a munkahelyeden? Verd meg a feleségedet!

Ugyanmár...

Nah. Azt ne mondd, ha kerülgetned kell a lukakat vagy neadj isten belemész egybe, ugyanúgy autókáznál tovább, mintha misem történt volna.

Tegnap éjjel, esőben 5tel biciklivel belementem egy akkora - vízzel teli - gödörbe, h majdnem elestem. Nagyonnagyot szólt volna, ha autóval teszem ugyanezt.

Lehet, h te - mint az angolok - faarccal közlekedsz tovább, én nem tudok változatlan kedélyállapotban tovább autókázni. Mások se.

Parkolás a másik fele. Kétlem, h erre is csak legyintesz. Nem gödröt, hanem autót kerülgetsz.

Ez a 2 problémának ugyanaz a forrása, az infrastruktúra hiánya.

De legyen igazad, pontatlan voltam:

Ez is segít kihozni az emberekből a vadállatot.

Szerkesztette: fram 2005. 04. 11. 00:48 -kor

Ciciman is on borda

#2144 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 00:51

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 1:47

Nah. Azt ne mondd, ha kerülgetned kell a lukakat vagy neadj isten belemész egybe, ugyanúgy autókáznál tovább, mintha misem történt volna.

Tegnap éjjel, esőben 5tel biciklivel belementem egy akkora - vízzel teli - gödörbe, h majdnem elestem. Nagyonnagyot szólt volna, ha autóval teszem ugyanezt.

Lehet, h te - mint az angolok - faarccal közlekedsz tovább, én nem tudok változatlan kedélyállapotban tovább autókázni. Mások se.

Parkolás a másik fele. Itt is megvan az infrastruktúra hiánya. Kétlem, h erre is csak legyintesz. Nem gödröt, hanem autót kerülgetsz.

Ez a 2 problémának ugyanaz a forrása, az infrastruktúra hiánya.

De legyen igazad, pontatlan voltam:

Ez is segít kihozni az emberekből a vadállatot.

Nézd, lehet, hogy én egy vén, fatökű mazsola vagyok, de csak azért, mert valami olyan történik velem az úton, ami felbosszant, az nem jogosít fel arra, hogy másokkal pokróc legyek.
Ezt akkor tanultam meg, amikor 11 éve megszületett az első gyerekem.
Nem lehet másra áthárítani a saját mérgedet.

Főleg nem egy olyan dologgal levezetni (vélni), ami magadra is és másokra is életveszélyes.

A parkolás egy más tészta, mi szavaztuk meg, ők meg csinálnak, amit nem szégyellnek.
A magyar mentalitást mutatja, hogy hagyjuk nekik.

Politikáról ennyit, elnézést érte, de úgy érzem, ennyi még ide tartozott.
Gondolkoztál már ma?

#2145 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 01:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 1:18

Igenis 50-nel haladnak lakott területen és ha zebrához közelítenek, akkor megállnak és áttuszkolnak, ha nem akarsz átmenni, akkor is.
Egészen egyszerűen, mert a neveltetésük egész életükben arról szól, hogy vannak szabályok, amiket be KELL tartani. Ezért nem érzik rangon alulinak, hogy vannak szabályok, amiket betartanak

Erre a részre reagálnék érdemben.

Zebra, egyem a szivüket ... :)

Mackósajt, keresztbe nincs zebra. Ha itt mész át (tehát a főútvonallal párhuzamosan) és jön az alsóbb rendű úton egy autó, jobb ha felhopizol a járdára, mert nem fog előzékenyen várni, míg átkelsz az úton. Igen, ez ugyanaz az autós, aki a zebránál megáll és áttuszkol.

Szal azért van ott az a rendszer, mert keményen betartatják velük a szabályokat. És biza ez ott kezdődik, h a rend őrei is betartják. Nincs kiégett helyzetjelzős Astra, nincs záróvonalon megfordulgatás, nincs biztonsági öv nélküli cirkálás.

Megint egy másik oldal: minél jobb körülmények közt élsz, annál több a vesztenivalód. És 3x is meggondolod, kockáztass-e.
Ciciman is on borda

#2146 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 01:09

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 1:51

Nézd, lehet, hogy én egy vén, fatökű mazsola vagyok, de csak azért, mert valami olyan történik velem az úton, ami felbosszant, az nem jogosít fel arra, hogy másokkal pokróc legyek.
Ezt akkor tanultam meg, amikor 11 éve megszületett az első gyerekem.
Nem lehet másra áthárítani a saját mérgedet.

Főleg nem egy olyan dologgal levezetni (vélni), ami magadra is és másokra is életveszélyes.

A parkolás egy más tészta, mi szavaztuk meg, ők meg csinálnak, amit nem szégyellnek.
A magyar mentalitást mutatja, hogy hagyjuk nekik.

Politikáról ennyit, elnézést érte, de úgy érzem, ennyi még ide tartozott.

Tehát te nem leszel ingerültebb egy csúnyán bekapott nagy kátyútól. Ne haragudj, de ezt nem hiszem el :) Hogy ki, hogyan vezeti ezt le, az más kérdés. De azt ne mondd, h téged totál hidegen hagy.

Parkolást nem érted. Nem a fizetőparkolásról van szó, hanem a (belvárosi) parkolóhelyek számáról. Ha nincs elég, csinál az autós magának. Járda, fű, 2 sor, zebra, megálló, külső sáv.
Ciciman is on borda

#2147 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 01:12

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 2:03

Erre a részre reagálnék érdemben.

Zebra, egyem a szivüket ... :)

Mackósajt, keresztbe nincs zebra. Ha itt mész át (tehát a főútvonallal párhuzamosan) és jön az alsóbb rendű úton egy autó, jobb ha felhopizol a járdára, mert nem fog előzékenyen várni, míg átkelsz az úton. Igen, ez ugyanaz az autós, aki a zebránál megáll és áttuszkol.

Szal azért van ott az a rendszer, mert keményen betartatják velük a szabályokat. És biza ez ott kezdődik, h a rend őrei is betartják. Nincs kiégett helyzetjelzős Astra, nincs záróvonalon megfordulgatás, nincs biztonsági öv nélküli cirkálás.

Megint egy másik oldal: minél jobb körülmények közt élsz, annál több a vesztenivalód. És 3x is meggondolod, kockáztass-e.

Ebben maximálisan egyetértek!
Gondolkoztál már ma?

#2148 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 01:16

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 2:09

Tehát te nem leszel ingerültebb egy csúnyán bekapott nagy kátyútól. Ne haragudj, de ezt nem hiszem el :) Hogy ki, hogyan vezeti ezt le, az más kérdés. De azt ne mondd, h téged totál hidegen hagy.

Parkolást nem érted. Nem a fizetőparkolásról van szó, hanem a (belvárosi) parkolóhelyek számáról. Ha nincs elég, csinál az autós magának. Járda, fű, 2 sor, zebra, megálló, külső sáv.

De, ingerült leszek, még mennyire. De emiatt nem fogok elkezdeni ész nélkül száguldozni (mert nem javít a helyzeten). És nem csatolom ki az egyébként becsatolt övemet sem. És nem hajtok át a piroson sem, mert szeretnék még élni kicsit.
Aztán hazaérek, kipanaszkodom magamat a nejemnek. Aztán vége.

Ilyenkor esős időben egyébként önvédelemből szoktam valóban 30-40 körül menni a belvárosi utcákon, mert nem lehet tudni, hogy mit rejt egy tócsa. Ha az én figyelmetlenségem miatt mégis belemegyek egy kátyuba, akkor azért igencsak én vagyok okolható, mert nem voltam körültekintő. Na jó, mások is, de hát ez nem sok mindenkit érdekel manapság.
Gondolkoztál már ma?

#2149 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 01:44

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:59

Miért van az, hogy Németországban 150-200 LE-s, jóval 250 feletti végsebességű, komoly autókkal is tudnak szigorúan 50-nel menni lakott területen?
Nekik miért van önfegyelmük? Miért tudják megállni, hogy a szabályok szerint közlekedjenek?

Már 2x leírtam régebben, most utoljára fogom. Mannheim belváros. 2x2 sáv. Magyar rendszámú autóval voltunk, német ismerős navigált. Aszonta, nekünk a belső sáv kell, mert a külső nemsoká másfele megy. Bementem, épp egy hídon voltunk, 50-55 kmh. Mögöttünk ezüst  7es BMW. Ránk állt. Mondom a németnek, h jelenkező van, kimegyek. Aszongya ki ne menjek, megyünk rendesen 50nel, nem akarhat ez itt semmit. Legyek csak nyugodt. Nem voltam nyugodt, de maradtam bent. 10 másodpercen belül kövér gázzal jobbról megelőzött minket. A német ismerőst ennyire ingerültnek még nem láttam. Habzó szájjal kiabált, h ugye megjegyeztem a rendszámát?! Hívja is a zsarukat egyből, majd azok jól megszorongatják. Az volt a mázlija a BMWsnek, h otthonhagyta a mobilját az ismerős. Mert különben télleg telefonált volna. Simán.

Úgyhogy ők sem másabbak, mint mi. Csak sokkal erősebb a szigor. Úgy is mondhatnám: rend, csend, fegyelem. És gyerekkoruk óta ezt szokják.

Szal ott is igaz: van, aki tud 50nel menni, van, aki nem. Pont, mint idehaza. Csak az arányok mások.

És más az önfegyelem, más a kényszerítő erő. Próbálj meg ott átmenni a piroson, ahol full be van kamerázva a kereszteződés. Másodszor nem fogsz átmenni, ha voltál olyan balga, h 1x megtetted :)
De messziről jött ember ebből csak annyit lát, h a németek nem mennek át a piroson ... nem, mert  annyira nem hülyék. 1 percért nem fognak kidobni többszáz eurót az ablakon. Cserébe viszont képesek fél órát sorba állni járó motor+légkondival annál a kútnál, ahol 10 eurocenttel olcsóbb a benzin, mint a többinél :Đ
Ciciman is on borda

#2150 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 01:57

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 2:44

De messziről jött ember ebből csak annyit lát, h a németek nem mennek át a piroson ...

Még egyszer leírom én is, nem messziről jött ember vagyok, éltem/dolgoztam közöttük 14 hónapot, azóta is rendszeresen (évi kb. össz. 1 hónap) járok ki.
Gondolkoztál már ma?

#2151 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 02:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 2:16

De, ingerült leszek, még mennyire. De emiatt nem fogok elkezdeni ész nélkül száguldozni (mert nem javít a helyzeten). És nem csatolom ki az egyébként becsatolt övemet sem. És nem hajtok át a piroson sem, mert szeretnék még élni kicsit.
Aztán hazaérek, kipanaszkodom magamat a nejemnek. Aztán vége.

De míg hazaérsz, ingerültebb vagy. Lauda is azt ecsetelte, ha közlekedési kultúráért a társadalmi szokások, életvitel stb is felelősek. Én annyit mondtam, nem kell ilyen messzire mennünk, a közlekedéssel szorosan összefüggő dolgok is hasonló (lelki, magatartásbeli) hozzáállást eredményeznek. Nem kizárólagosan gyorshajtásra gondoltam, hanem közlekedési kultúrára. Udvariasság vs dudálás, gyalogos elengedése. Nem anyázok a biciklisre, ha álló sor mellett megy előre, hanem megértem, h nem akarja a dugóban álló autók benzinbűzét beszívni. Ha valaki, akkor pont a biciklis nem tehet arról, h dugó van. Csak ugyi bosszantó, h a 60+ ló ott legel egy helyben a dugó közepén, míg a biciklis könnyeden átmegy a városon kevesebb idő alatt. Biza, ez naon bosszantó. Jah, hogy szabálytalan? Az. Nem tesz mást, mint alkalmazkodik a körülményekhez. Nem tör senki más életére és öngyilok sem akar lenni.

Szerkesztette: fram 2005. 04. 11. 02:04 -kor

Ciciman is on borda

#2152 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 02:02

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 2:57

Még egyszer leírom én is, nem messziről jött ember vagyok, éltem/dolgoztam közöttük 14 hónapot, azóta is rendszeresen (évi kb. össz. 1 hónap) járok ki.

Épp ezért nem is rád gondoltam :)
Ciciman is on borda

#2153 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 02:03

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 3:02

Épp ezért nem is rád gondoltam :)

OK, bocs.
Gondolkoztál már ma?

#2154 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 05:49

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:33

Kép

Én ezt még hajlandó is vagyok elhinni, de ez ebben a formában érvényes a 80 éves mamira és Schumaherre is? Ugyan ez érvényes egy 1000 km-t levezetett mazsolára, mint egy félmillió km-t levezetett sofőrre? :think: Van esetleg egy ábrád, grafikonod, hogy mennyire befolyásolja a reflexeket (akár ms-ban), hogy valaki 60 éves vagy 30? ;)

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 04. 11. 05:50 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2155 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 07:21

Gondolom ez egy átlag. Egyénenkén változhat (meg hogy éppen mennyit aludtál, milyen a hangulatod, van-e időjárási front, összevesztél-e a barátnőddel, stb)
WoT nick: Atti77

#2156 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 07:34

Idézet: Atti - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 8:21

Gondolom ez egy átlag. Egyénenkén változhat (meg hogy éppen mennyit aludtál, milyen a hangulatod, van-e időjárási front, összevesztél-e a barátnőddel, stb)

Akkor minden komment nélkül ne szúrjon be egy képet, főleg, ha képzett oktató az illető. Mert önmagában ez az ábra akkor hülyeség nem?

#2157 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 07:53

Ha nem is hajszálpontos, de a tendenciát megmutatja.
WoT nick: Atti77

#2158 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 07:58

Idézet: Atti - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 8:53

Ha nem is hajszálpontos, de a tendenciát megmutatja.

Azt biztos, ezzel nem is vitatkoznék. Viszont ott le volt írva, hogy ennyi km/h annyi fok. Ez b*ssza a szemem piszkosul.

#2159 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 08:18

6% túllépés az hány pénz Ausztriában? :Đ

A1-esen reggel 130-as szakaszon belementem 138-al egy trafiba :) Mondjuk mellettem 200-al tépett el a bayerishe motor werke egy csodája, szal...

#2160 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 08:21

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 9:18

6% túllépés az hány pénz Ausztriában? :Đ

A1-esen reggel 130-as szakaszon belementem 138-al egy trafiba :) Mondjuk mellettem 200-al tépett el a bayerishe motor werke egy csodája, szal...

Gyűjtsél! :D :Đ Gratu!  Engem még sohasem fotóztak le... :think: (Kopp-kopp) :Đ

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »