HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 14. 09:38

Szerintem tükörjégen halálmind1, hogy téli vagy nyári gumi.

Ha te meg tudtál állni rendesen a téligumival, akkor ott nem volt folytonos tükörjég.

#502 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 09:42

Idézet: bexxter - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 21:30

egy BMW a parszaz meterre levo buszmegalloban elozott,
jott felenk a szembesavban...

Hehe, én is a minap néztem ki az ablakon, amikor a kerítés előtt piruetezett valaki, de szerencsére nem jött be. Régebben egy trabant megpróbálta, de az alulmaradt a kerítéssel szemben :D

#503 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:03

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 9:42

Hehe, én is a minap néztem ki az ablakon, amikor a kerítés előtt piruetezett valaki, de szerencsére nem jött be. Régebben egy trabant megpróbálta, de az alulmaradt a kerítéssel szemben :D

Mi anno olyan helyen laktunk, hogy egy domboldalban volt a házunk, és felettünk kb 200m-rel ment a főút, ilyen szerpentin szerűen. Beton kerítéssel.
Egyik télen egy ARO teherautó nem tudta bevenni a kanyart, és áttörve a betonkerítésen addig borult a domboldalon lefelé, amig fejtetőn beesett a kertünkbe.
Állunk az ajtóban, és csak lesünk bambán hogy wtf, erre apuka kiszállt a kislányával egy karc nélkül, és megkértek minket hogy vigyük már haza őket.
Utána kb 2-3 hétig ottvolt a roncs a kertben, mert a sokkerekű daruskocsi ami le tudott jönni a dombon a főűtról hogy kiemelje a roncsot lerobbant ahogy leért a ház mellé :D

#504 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 11:04

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 9:38

Ha te meg tudtál állni rendesen a téligumival, akkor ott nem volt folytonos tükörjég.

A teli gumi egy kicsit jobban tapad meg jegen is, bar mindegy, hogy 43-al vagy 40-el dzsalolsz bele valakibe hatulrol.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#505 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 11:05

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 10:03

Mi anno olyan helyen laktunk, hogy egy domboldalban volt a házunk, és felettünk kb 200m-rel ment a főút, ilyen szerpentin szerűen. Beton kerítéssel.
Egyik télen egy ARO teherautó nem tudta bevenni a kanyart, és áttörve a betonkerítésen addig borult a domboldalon lefelé, amig fejtetőn beesett a kertünkbe.
Állunk az ajtóban, és csak lesünk bambán hogy wtf, erre apuka kiszállt a kislányával egy karc nélkül, és megkértek minket hogy vigyük már haza őket.
Utána kb 2-3 hétig ottvolt a roncs a kertben, mert a sokkerekű daruskocsi ami le tudott jönni a dombon a főűtról hogy kiemelje a roncsot lerobbant ahogy leért a ház mellé :D

:D

#506 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:35

Idézet: Lord - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 9:23

az abs-el nem lesz rövidebb a fékút ( sőt, általában hosszabb ), viszont kormányozni tudsz fékezés közben, míg egy blokkolt keréknél hiába tekered a kormányt, a kocsi arra megy, amerre már amúgy is csúszott.
ezt felejtik el sokan, és azt hiszik, hogy "abs-em van, bármikor meg tudok állni"... hát nem, max kikerülni tud... bár tükörjégen ez sem mindig lehetséges.

engem mentett meg már az az ütközéstől, hogy nem volt abs a kocsimban
egyik nyáron a belső sávban mentem valahol, mellettem járda, rajta parkoló autók, a külsőből pedig egy mellettem haladó kamion úgy gondolta, hogy ő most átjön az én sávomba. na át is jött, én meg fékeztem blokkolva, kb 5 centi maradt.
ha van abs-em, akkor nincs meg ez az 5 centi... viszont kormányozhatok, na bravó, vagy a kamion, vagy a parkoló autók...

Na ez nem igaz, mert a csúszáshatáron lévő maximális fékerő nagyobb, mint amikor már blokkolva csúsznak a kerekek, tehát a megállás is rövidebb lesz!

#507 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 13:13

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 12:35

Na ez nem igaz, mert a csúszáshatáron lévő maximális fékerő nagyobb, mint amikor már blokkolva csúsznak a kerekek, tehát a megállás is rövidebb lesz!

Mar leirtak, kiveve hoban es vizes avarban, ahol a blokkolo kerek vagy leradirozza magat a betonig, vagy epdig egy kis falat tol maga elott ezert nagyobb a fekhatas.

#508 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 14. 13:38

Idézet

De bizony igaz, mert az ABS-nél nem csúszáshatáron dolgozik a gumi, hanem a csúszáshatár előtt a rendszer visszaenged fékezés nélküli gördülőre, aztán újra fékez és ez így játszik, amíg meg nem állsz. Az "új" ABS (javított kiadás) nem visszaenged gördülőre, hanem "csak" csökkenti a fékerőt, de hát csökkentett fékerő is a fékút hosszabbodását hozza...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#509 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 13:39

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 9:38

Hm, ahogy te "biztonságosan tudsz gyorshajtani", úgy én is meg tudhatok állni ügyesebben. :rolleyes:

Kettős mérce rulez (utálom a szót, de illik ide).

#510 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 13:50

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 14:13

Mar leirtak, kiveve hoban es vizes avarban, ahol a blokkolo kerek vagy leradirozza magat a betonig, vagy epdig egy kis falat tol maga elott ezert nagyobb a fekhatas.

Csak azt felejted el, hogy vészhelyzetben, amíg Te (én is) pánikolva nyomod a féket, majd tutadosul benned a helyzet és F1 pilóta ösztönökkel rendelkezve, sőt ezt meghaladva az útviszonyokhoz alkalmazkodva jobb lábbal pumpálni kezdesz, addig az ABS már ötször beavatkozott és ezzel előbb megállítja a vasat alattad (és alattam is) ;)
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#511 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 13:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 13:39

Hm, ahogy te "biztonságosan tudsz gyorshajtani", úgy én is meg tudhatok állni ügyesebben. :rolleyes:

Kettős mérce rulez (utálom a szót, de illik ide).

Ja ha az okos hasonlatoknál tartunk, akkor kivághatom a kaszát az ablakon a jégbe, aztán persze hogy hamar megállok nyárigumival is a jégen. Vagy nem...

#512 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 14. 13:57

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 13:50

Csak azt felejted el, hogy vészhelyzetben, amíg Te (én is) pánikolva nyomod a féket, majd tutadosul benned a helyzet és F1 pilóta ösztönökkel rendelkezve, sőt ezt meghaladva az útviszonyokhoz alkalmazkodva jobb lábbal pumpálni kezdesz, addig az ABS már ötször beavatkozott és ezzel előbb megállítja a vasat alattad (és alattam is) ;)

Ha nem kezded el nyomni a féket, az ABS nem dolgozik.. szóval a választ buktad.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#513 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:02

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 14:57

Ha nem kezded el nyomni a féket, az ABS nem dolgozik.. szóval a választ buktad.

:omg: Azt írtam, pánikolva nyomod a féket...

#514 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:04

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 13:38

De bizony igaz, mert az ABS-nél nem csúszáshatáron dolgozik a gumi, hanem a csúszáshatár előtt a rendszer visszaenged fékezés nélküli gördülőre, aztán újra fékez és ez így játszik, amíg meg nem állsz. Az "új" ABS (javított kiadás) nem visszaenged gördülőre, hanem "csak" csökkenti a fékerőt, de hát csökkentett fékerő is a fékút hosszabbodását hozza...

Ez így van, én eddig még csak olyan ABS-el találkoztam, ami a "fékezek-nem fékezek" módszerrel dolgozott.

#515 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:11

Idézet: Kory - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 15:04

Ez így van, én eddig még csak olyan ABS-el találkoztam, ami a "fékezek-nem fékezek" módszerrel dolgozott.

Baloldala aszfalton, jobboldala a füves sáros padkán gurul max 30km/ó...padlófék...jobb oldalon húz négy darab fél méteres csíkot az első kerék aztán megáll a vas.

Menj be egy gumishoz, majd elmondja hány abs-es kocsi fékezett meg gumit úgy, hogy azóta is üt...főleg nagy sebességnél.

#516 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 14. 14:28

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 14:02

:omg: Azt írtam, pánikolva nyomod a féket...

Ha nem pánikolva... akkor is.  Az ABS alapvetően a kocsi stabilitását és iránytartását - kormányozhatóságát - szolgálja, és picivel megnyújtja a fékutat. Viszont valószínűleg fékút marad és nem csúszásnyom... :)
¤

#517 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:38

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 14:28

Ha nem pánikolva... akkor is.  Az ABS alapvetően a kocsi stabilitását és iránytartását - kormányozhatóságát - szolgálja, és picivel megnyújtja a fékutat. Viszont valószínűleg fékút marad és nem csúszásnyom... :)

Nagy tévedésben vagy, mert az abs csak addig engedi föl a féket, hogy még éppen ne csússzon a gumi és ez jelenti a maximális fékhatást!

#518 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:42

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 14:38

Nagy tévedésben vagy, mert az abs csak addig engedi föl a féket, hogy még éppen ne csússzon a gumi és ez jelenti a maximális fékhatást!

És a mindentudó ABS honnan tudja hogy mennyire kell csökkentenie a fékerőt hogy a kerék még éppen ne csússzon meg?  :confused:
A kerék simán csúszhat úgy is hogy forog közben, nem muszáj állóra blokkolni.
WoT nick: Atti77

#519 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:53

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 14:42

És a mindentudó ABS honnan tudja hogy mennyire kell csökkentenie a fékerőt hogy a kerék még éppen ne csússzon meg?  :confused:
A kerék simán csúszhat úgy is hogy forog közben, nem muszáj állóra blokkolni.

Tele van érzékelőkkel a cucc, amik továbbítják az adatokat és ezekből számol! Egy másodpercen belül olyan sokszor beavatkozik, hogy szinte végig maxon van a fékerő! Ennyi erővel aki kipörgő kerékkel gyorsul, az jobban gyorsul, mint aki csúszáshatáron tolja neki? Erőt csak úgy lehet átvinni, ha megfelelően tapad a kerék, ez negatív irányba is igaz!

Szerkesztette: Mikeee 2005. 02. 14. 14:54 -kor

#520 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 14. 14:55

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 14:38

Az ABS akkor "engedi" fel a féket, amikor a gumi megcsúszott (+-tűrés) és akkor "kezd" újra fékezni, amikor forogni kezdett a kerék (+- tűrés). Úgyhogy csüccs... :)

Idézet

ABS
A blokkolásgátló rendszer megóvja autónkat a túlzottan erős fékezésnél a megcsúszástól és egyenesen tartja még vészfékezés esetén is. A rendszer érzékeli, hogy a kerekek blokkolnak, és ekkor a másodperc töredékére kiiktatja a fékezést.

ABS új
Blokkolásgátló rendszer – a kerekeknél elhelyezett érzékelők figyelik a fordulatszámot. Ha a rendszer azt érzékeli, hogy a kerekek blokkolnak, a fékerőt addig csökkenti , amíg a rendszer egyensúlya helyreáll és ezáltal megóvja az autót a megcsúszástól.

¤

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.