HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:04

....

Szerkesztette: Mikeee 2005. 02. 14. 15:14 -kor

#522 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:09

kollégám 3 éves mazdája ABS-es nem rég fékezett és "túlcsúszott" a kereszteződésen 10méterrel, még szerencse hogy nem jöttek csodálkozott is mert normálisan ment  és abs nélkül a kereszteződés elött simán megállta volna 10m-el
ez új vagy régi abs? :)
szerintem az a jó amelyik kapcsolható :) szerintem 
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#523 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 14. 15:10

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 15:04

Akkor én az "abs újról" beszélek és a továbbiakban abs alatt ezt értem! Na ezzel rövidebb lesz a fékút az biztos, mintha blokkoló kerékkel fékeznél, de Rólad el tudom képzelni, hogy ügyesebb vagy a gépnél és sokkal biztosabban tartod csúszáshatáron a kocsit, mint egy szar ABS! 

Ugye te véletlenül sem kezdesz el személyeskedni, azt mindig azok a piszkos mások kezdik el... ha Te kifogysz az érvekből.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#524 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:12

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 15:09

kollégám 3 éves mazdája ABS-es nem rég fékezett és "túlcsúszott" a kereszteződésen 10méterrel, még szerencse hogy nem jöttek csodálkozott is mert normálisan ment  és abs nélkül a kereszteződés elött simán megállta volna 10m-el

Ja szerintem is!  ;)

#525 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:15

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 15:10

Ugye te véletlenül sem kezdesz el személyeskedni, azt mindig azok a piszkos mások kezdik el... ha Te kifogysz az érvekből.

Kiszerkesztettem, bár szerintem nem volt vele gáz!

Neked van igazad, elnézést, hogy vitakoztam! Örökös igazat adok bármiben!  :respect:

#526 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 14. 15:27

Idézet

8. ABS és ABS nélküli vészfékezés 100 km/h sebességről.

Több fórumon is felmerült a kérdés, hogy az ABS segítségével csökken a fékút is, vagy csak az irányíthatóság megtartásában segít az elektronika.
Sajnos friss mérést nem volt lehetoségem végezni, de előástam két 2001-es mérést, amit egy akkor vadiúj Subaru Impreza WRX-vel végeztünk. A mérést ugyanazon útvonalon végeztük, télen, de száraz burkolaton, téli gumikkal.
Először mértünk ABS-szel, majd a megfelelő biztosíték kiiktatása után ABS nélkül is. Mindkét mérés diagramja megtalálható a féktáv mérések oldalon is.

A lenti ábrán a piros vonal mutatja a lassulás mértékét ABS-szel, a zöld ABS nélkül. Jól látható, a meglehetősen nagy gödör 1.2 mp környékén. A blokkolt kerekekkel az autó ugyanis kitört oldalra, korrigálni kellett, amit csak forgó kerekekkel lehet, tehát a pilóta felengedte egy kicsit a féket.

A sárga vonal a két autó között a fékezés alatt kialakult távolságot jelenti.
Vagyis 100 km/h-ról megállásig ABS nélkül kevesebb mint másfél méter különbség alakult ki, és ez is csak a fékfelengedéssel járó korrekció miatt.

A kék vonal mutatja a fékezés alatt a két autó közötti sebesség különbséget, ami természetesen 0-ra esik vissza, amint mindkét autó megáll... :)
De az is jól látszik, hogy a korrekció után kialakult sebességkülönbséget csökkenteni tudta az ABS nélküli autó, vagyis jobban fékezett ABS nélkül!
Ez a piros és zöld vonalakon is jól látszik.

Amint lesz lehetőség újra mérni egy másik autót is, rajta leszek!

Kép

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#527 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:49

A diagramm szerint az abs-es másfél méterrel előbb állt meg!  ;)

De természetesen igazad van!  :respect:

#528 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:59

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 15:49

A diagramm szerint az abs-es másfél méterrel előbb állt meg!  ;)

De természetesen igazad van!  :respect:

Ott azt irja, hogy a csuszos verzional megindult a hatulja ezert a sofor egy pillanatra fel kellett hogy engedje a feket es emiatt sz@rabb az ertek....
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#529 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 16:03

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 15:59

Ott azt irja, hogy a csuszos verzional megindult a hatulja ezert a sofor egy pillanatra fel kellett hogy engedje a feket es emiatt sz@rabb az ertek....

Ez az életben is így lesz, hacsak nem az árokban akarsz megállni, vagy egy random helyen, muszáj lesz fölengedni a féket és korrigálni, ekkor máris az Abs nyer sokkal!

#530 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 14. 16:07

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 15:59

Az ABS alapvetően a kocsi stabilitását és iránytartását - kormányozhatóságát - szolgálja, és picivel megnyújtja a fékutat. Viszont valószínűleg fékút marad és nem csúszásnyom....

Bár te tudsz olvasni, más meg úgyse érti...  :)
¤

#531 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 17:51

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 13:38

De bizony igaz, mert az ABS-nél nem csúszáshatáron dolgozik a gumi, hanem a csúszáshatár előtt a rendszer visszaenged fékezés nélküli gördülőre, aztán újra fékez és ez így játszik, amíg meg nem állsz. Az "új" ABS (javított kiadás) nem visszaenged gördülőre, hanem "csak" csökkenti a fékerőt, de hát csökkentett fékerő is a fékút hosszabbodását hozza...

Télen, csúszós, havas/jeges úton, valamint murvás kavicsos talajon hátrány az ABS, hosszabb fékutat jelent.
A téligumi előnyei: az anyaga viszonylag rugalmas marad a hideg ellenére is; ennek és a téli mintázatnak köszönhetően a havas úton a nyárigumikat eltömítő havat ki tudja dobni magából, jobban tapad, tehát kevésbé hajlamos megcsúszásra. Jégen is számít, de csak minimálisat.
A téli vezetéstechnika külön tudományág, főleg többtonnás kategóriában lehet ezt megtanulni és igen, a kihalt bevásárlóközpontok parkolói is jó terepet jelentenek. :)

#532 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 14. 17:55

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 15:09

...

Kép

#533 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 17:57

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 16:07

Az ABS alapvetően a kocsi stabilitását és iránytartását - kormányozhatóságát - szolgálja, és picivel megnyújtja a fékutat. Viszont valószínűleg fékút marad és nem csúszásnyom....

Bár te tudsz olvasni, más meg úgyse érti...  :)

Egyetértek. :)

#534 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 18:14

Idézet: Omega - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 17:51

Télen, csúszós, havas/jeges úton, valamint murvás kavicsos talajon hátrány az ABS, hosszabb fékutat jelent.

A hosszabb fékút tekintetéből igen, valóban hátrányos, én viszont az adott kondíciók mellett inkább az irányíthatóságot választanám. Az ABS nélküli autók a legtöbb esetben sima havas úton is elindulnak valamelyik irányba padlóféknél (de még aszfalton sem éppen lehetetlen mutatvány ez). Én meg bevallom töredelmesen, nem vagyok egy Schumacher, hogy pótoljam az ABS tevékenységét, sőt, jobb legyek annál :) Tehát amíg a csúszkálás irányát korrigálom (felengedett fékkel...), addig ABS-szel hatszor megáll az autó, ráadásul pont ott, ahol én akarom.

(Velem is volt már olyan, hogy nagyon dolgozott az abs, pedig az úton nem látszott semmi, tehát "növelte a fékutat". Viszont biztosra veszem, hogy ugyanitt blokkoló kerekekkel keresztbe álltam volna, ami kétségkívül eléggé hátrányos lett volna :) )

#535 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 18:53

Én sajna többször ráfaragtam az ABS-re. :)

#536 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 19:09

Idézet: Omega - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 19:53

Én sajna többször ráfaragtam az ABS-re. :)

De még élsz :cool:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#537 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 19:12

Idézet: keton - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 18:14

Az ABS nélküli autók a legtöbb esetben sima havas úton is elindulnak valamelyik irányba padlóféknél (de még aszfalton sem éppen lehetetlen mutatvány ez).

Ez meg mar beallitas kerdese... Ha vkinek az egyik oldalra huz a feke, es ugy megy a kocsival, annak kulon gratulalok a felelotlensegehez.

Mondjuk ezt cafolnam, most, hogy esett a ho, vagy 10L benzint elszorakoztam csuszkalassal, jobban megismertem kicsit a kocsim. Ez havas uton, ha mind a 4 kerek ugyanazon a minosegu/mennyisegu havon van, satu hatasara nyilegyenesen csuszik elore. :) Nyilvan, ha csak az egyik is aszfaltot fog, akkor ott mar megkapaszkodik, es fordul.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#538 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 20:46

Idézet: leslie - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 19:12

Ez meg mar beallitas kerdese... Ha vkinek az egyik oldalra huz a feke, es ugy megy a kocsival, annak kulon gratulalok a felelotlensegehez.

Mondjuk ezt cafolnam, most, hogy esett a ho, vagy 10L benzint elszorakoztam csuszkalassal, jobban megismertem kicsit a kocsim. Ez havas uton, ha mind a 4 kerek ugyanazon a minosegu/mennyisegu havon van, satu hatasara nyilegyenesen csuszik elore. :) Nyilvan, ha csak az egyik is aszfaltot fog, akkor ott mar megkapaszkodik, es fordul.

Az utak egy resze enyhen lejt kifele.

#539 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 21:58

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 20:46

Az utak egy resze enyhen lejt kifele.

Úgy kellene készülniük. Valójában meg ahogy sikerül :)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#540 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 22:30

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 21:58

Úgy kellene készülniük. Valójában meg ahogy sikerül :)

Na jo kanyarban van ahol bedontik, meg van ahol a kamionok szutqrjak :(

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.