HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 17. 09:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 8:57

Nem cukkollak. Azt vártam, hogy a hitetlenkedő kijelentésed után megérted, hogy mi miért hitetlenkedtünk a "nekem-nem-számítanak-a-korlátozások-én-profi-vagyok" megnyilvánulásaid láttán. Ennél egyszerűbben már nem tudom leírni.

Hát ha te ezt szűrted le csak a hozzászólásaimból, akkor nincs értelme folytatni a témát. Így ne csodálkozz ha nem reagálok minden kötözködésre.

#562 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 09:47

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 9:45

Hát ha te ezt szűrted le csak a hozzászólásaimból, akkor nincs értelme folytatni a témát. Így ne csodálkozz ha nem reagálok minden kötözködésre.

Jól elbeszélünk egymás mellett, de sebaj. :)

Béke.

#563 Felhasználó inaktív   delawar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 09:57

húú, ez egy kétszemélyestopic :confused:
Aki azt mondja képtelenség, ne zavarja azt, aki képes rá...
pléjgomb volt valamikor...

#564 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 10:06

Idézet: delawar - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 9:57

Remélem nem.

#565 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 17. 10:09

Idézet: delawar - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 9:57

Á dehogy... hol látsz kettőt?  :think:  ;)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#566 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 16:38

Most mondták be a rádióban, hogy márciustól Heid és Sattledt között (A1 Linz előtt) is bevezetik a Section Controlt.
Szal 130kmh szigor lesz keményen...

Ez már a második hely Ausztriában, az első asszem valahol az A2-esen van Bécs és Graz között 6km-es szakaszon.

#567 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 18:00

:offtopic:  A biztonsági öv jelentőseége:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#568 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 21:35

Nagyon fájn volt a hazautam, de asszem az adrenalinból most elegem van jövö hétig.

Az A21-esen az orrom előtt 100méterrel baszta fel magát egy astra classicII kombi dti a szalagkorlátra, piruettezett egyet, aztán megállt keresztbe az út közepén.
Tök sötét, sűrű hóesés, havas pálya, kb 100-150m látótávolság. Olyan 90-100-al cammogtunk, erre ez a fasz beelőzte vagy 150-el sort a havas belső sávon, hát ez lett a vége. A kanyarban kicsúszott, orral neki a szalagkorlátnak majd vissza, és keresztben stop. Szerencsére senki nem ment ott, mert elhúzott előre az üres pályára, és aztán csúszott meg a köv kanyarban. Éppen csak ki tudtuk kerülgetni a roncsot, ami kb egy motorháztetőnyivel rövidült meg. Mondjuk a faszi kiszállt belőle rögtön, leszaladt a leállósávba, szerintem be volt szarva hogy nekimennek többen a roncsnak. De szerencsére volt időnk lassítani, aztán csak úgy 20-30-al kerülgettük...

Egyébként vigyázzon aki most kimegy, mert tök változékony az idő. 20km-en csont száraz a pálya, utána full hó, utána víz, és ez így váltakozik. Ráadásul helyenként olyan sűrű a hóesés, hogy alig látni valamit.

#569 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 21:49

Idézet: Omega - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 18:00

A biztonsági öv jelentőseége: kép

Olyan, mintha az anyósüléses oldalon 2x fejeltek volna ...
Ciciman is on borda

#570 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 21:58

Hali.
Kb fél éve van jogsim, de máris olyan dolgokat láttam, hogy csak lestem. :eek:
Párhuzamos közlekedésre alkalmas úton megyek külső sávban, erre látom, hogy a pontosan mellettem levő autó a belső sávból kiindexel, és húzza rám a kormányt. Ha nem lett volna a kanyarodósáv, ahova sikerült lehúzódnom, akkor simán nekem jön. Persze dudálni volt ideje, bár nem tudom milyen alapon. :omg:
Másik: Kezdek rájönni, hogy a szép hosszú egyenes utakon, amikbe egy csomó kis utca torkollik, elég veszélyes menni. Főleg ha a kis utcák emelkednek, vagy nehezen látni ki róluk. Hiába van előnyöm, megfigyeltem, hogy sok ember egyszerűen képtelen úgy kijönni az utcákból, hogy megáll, majd szép lassan tolja ki a kocsija elejét. Ehelyett megállnak, majd hirtelen kiindulnak. Szerintem nem tudnak lassan menni, csak a hirtelen indulás megy nekik. :(
Rutin vizsgába rakni kéne egy olyan feladatot, hogy minél lassabban kell menni, sőt az se baj, ha emelkedne kicsit az az út.

Egy kérdés: haveromat azzal az ürüggyel büntette meg egy rendőr, hogy egy lámpánál balra kanyarodott, és a rendőr azt mondta, hogy este tilos ott balra menni. Azt állította, hogy este átfordítanak a lámpánál valami táblát... Többet nem tudok a történetről, de én még ilyenről nem hallottam, pedig nem volt túl rég a KRESZ vizsgám.

Ja egri vagyok, szóval Budapesten gondolom ennél sokkal durvább dolgok történnek.

#571 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 00:18

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 21:58

Egy kérdés: haveromat azzal az ürüggyel büntette meg egy rendőr, hogy egy lámpánál balra kanyarodott, és a rendőr azt mondta, hogy este tilos ott balra menni. Azt állította, hogy este átfordítanak a lámpánál valami táblát... Többet nem tudok a történetről, de én még ilyenről nem hallottam, pedig nem volt túl rég a KRESZ vizsgám.

Kamu.
Gondolkoztál már ma?

#572 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 07:28

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 21:49

Olyan, mintha az anyósüléses oldalon 2x fejeltek volna ...

Talan a legzsak fedele
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#573 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 09:16

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 7:28

Talan a legzsak fedele

Én nem látok légzsákot.

Lehet, hogy csak magától repedt ilyen furán, ki tudja, milyen feszültségek vannak az üvegben.

#574 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 09:35

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 0:18

Kamu.

A Budaörsi út - Zólyom utca sarki jelzőlámpás kereszteződésből 16:00 után nem lehet balra kanyarodni. (A Budaörsi út forgalmának zökkenőmentes haladásáért a hazamenők számára)
Kitáblázva, plusz kiegészítő tábla az időponttal.
Az más kérdés, hogy az időrést meghagyták, és páran megteszik ezt a balkanyart, mert a munkaidő vége későbbre esik, mint a tiltás kezdete, és ez miatt egy elég nagy kerülőt kell tenni a belváros irányába haladóknak.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#575 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 09:41

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 7:28

Talan a legzsak fedele

SZVSZ Ez egy alap 3-as Golf, nincs ott légzsák. Amúgy tényleg furán tört kicsit.

#576 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 09:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 9:16

Én nem látok légzsákot.

Lehet, hogy csak magától repedt ilyen furán, ki tudja, milyen feszültségek vannak az üvegben.

Szerintem az anyósrészén ülő egy kicsit a testével is belezuhant az üvegbe, míg a vezetőt a kormány valamilyen szinten "megfogta".

#577 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 10:15

megint hozzafuznek ket gondolatot a topichoz:

vasuti atjaro:

bakker.. varosban szerintem alap, hogy korulnez az ember, de mondjuk van a 6oson egy atjaro, meg azon a szakaszon, ahol a vizvedelmi toltesen (gaton) megy az ut... ott pl sosem lassitok, atmegyek a sinen 90-nel... (mondjuk ott meg is lincselnek aki 30al menne)

abs: murvas utcaban lakom, es direkt kiprobaltam abs-el, es abs nelkul a fekezest.. nekem nem tunt ugy, hogy hosszabb lenne az abs fekutja..  en inkabb attol felek, hogy levezettem 150 ezer kilometert egy abs nelkuli autoban, es most par hete atultem egy abs-esbe.. es ha mondjuk egy kozvetlen balesethelyzet allna elo, vajon taposnam a feket mint a hulyegyerek, vagy ugyanugy reagalnek mint abs nelkul? (megprobalnam nem satura nyomni?)? bar en inkabb olyan helyen latom elonyet az egesz rendszernek, hogy mondjuk 110 el megyek ejjel a 11-esen esztergom fele, ahol full belethatatlan kanyarok, vadak vannak.. es neadj uristen kiugrik elem egy ovodascsoport, de ugy, hogy ha nem valtoztatok utiranyt zaros hataridon belul, elcsapom oket.. nah ilyen helyzetben biztos nem gondolkodik tudatosan az ember, hanem nyom egy satut, es kikapja a kormanyt.. kerdes, ebben a szituacioban melyik rendszerrel nagyobbak a tulesi eselyek? van egy tippem..
Per Aspera Ad Astra

#578 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 10:36

ABS-hez annyit fűznék, hogy rövidebb a fékút és kezelhetőbb az autó. Ugye az ABS rendszer úgy működik, hogy abban a pillanatban, amikor bekövetkezne a blokkolás, azonnal elveszi a fékerőt, de nem teljesen (tehát a fékhatás nem szűnik meg egy pillanatra sem), hanem épp csak annyira, hogy ne csússzon a kerék, majd megint ráad mindent és amikor ismét majdnem beáll a blokkolás pillanata, kezdődik minden elölről. Mindezt egy másodperc alatt 20x-30x is megcsinálhatja, típustól függően. Ugye azt meg nem kell külön magyarázzam, hogy nem blokkoló kerékkel rövidebb a fékút, mint ha blokkolna és csúszna a jármű.

#579 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 10:43

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 10:15

kiugrik elem egy ovodascsoport, de ugy, hogy ha nem valtoztatok utiranyt zaros hataridon belul, elcsapom oket.. nah ilyen helyzetben biztos nem gondolkodik tudatosan az ember, hanem nyom egy satut, es kikapja a kormanyt.. kerdes, ebben a szituacioban melyik rendszerrel nagyobbak a tulesi eselyek? van egy tippem..

Attól függ, kinek a túlélési esélyeiről van szó.

#580 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 10:43

amugy az abs nem azt csinalja, hogy satu - semmi - satu - semmi ...

ezt onnan tudom, hogy murvan ha 100nal nyomok egy satut, akkor egy pillanatra hallom ahogy csuszik a murvan, es utana mar csak a bizserges van a labamban, de tobb csuszashang nincs...
mellesleg murvan annyira kijon a kulonbseg, mig az abs nelkuli szepen elszall rajta.. addig az abs-esen ugyerzed, mintha aszfalton lennel (ertsd: abs nelkuliben nem erzek lassulast, mig az abs-esben egyertelmuen)

Drummaster, nem akartam pedzegetni, ezt az ego (csuszo) guminak a tapadasi egyutthatojat, meg a forgo-et... de igen.. nem kis kulonbseg van
Per Aspera Ad Astra

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.