HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:21

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 17:14

Nem biztos hogy észreveszed hogy s@ggfej mellé ülsz be, mire kapcsolsz addigra már puszilkodsz is egy fatörzs kérgével.

Szerintem észre lehet venni, hogy ha a vezető nem ura a helyzetnek.

#602 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 18:21

Szerintem észre lehet venni, hogy ha a vezető nem ura a helyzetnek.

De akkor már késő is lehet, akár.

#603 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:44

Hát én megtudom az ember mentalitásából, hogy mire számíthatok. Meg kocsiról is: sötét üveg, üvöltő zene, kék led = potenciális veszélyforrás, az ilyeneket legjobb nagy ívben elkerülni.

Hajdúböszörményben történt, hogy egy gyerek pattogott valami BMW-vel, és 60-al ment bele egy szűk, beláthatatlan  90-es kanyarba. Na, a kanyar másik végén egy rendőrautó állt, a barma meg frontálisba kapta. Mikor kiszállt ennyi volt a reakciója:  jajj, a gyári fényezés.
Na, az ilyenktől mentsen meg az ég.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#604 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 19:00

Idézet: Syner - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 18:44

Hát én megtudom az ember mentalitásából, hogy mire számíthatok. Meg kocsiról is: sötét üveg, üvöltő zene, kék led = potenciális veszélyforrás, az ilyeneket legjobb nagy ívben elkerülni.

...meglettnek kinéző, 40-es családapa, felelősnek tűnő, húszas évei végén járó, frissgyerekes apuka, szolidnak kinéző 30-as hölgy...

Mindenki potenciális, viselkedéstől függetlenül. Szerintem.

#605 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 21. 19:09

Idézet

Frontális karambol a 7-es főúton
2005. február 21. 15:10

Ketten is megsérültek, amikor frontálisan egymásnak ütközött két személyautó a 7-es főúton – jelenti a HavariaPress.

A baleset vasárnap délután történt a főút zalai szakaszán, Letenye térségében. Egy 22 esztendős fiatalember Volkswagen Polójával tartott Becsehely irányából Letenye felé, miközben egy Ford Transit előzésébe kezdett. Ekkor ért oda egy szemből érkező Suzuki Swift, melynek vezetője – intenzív fékezése ellenére – nem tudta elkerülni a balesetet, így a két autó frontálisan összeütközött.

A baleset következtében a Suzukit vezető 44 éves férfi súlyos, míg 16 esztendős fia 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett. A két autóban a becslések szerint több mint másfél millió forint anyagi kár keletkezett. Mivel a Polo sofőrjénél elvégzett kábítószergyorsteszt pozitív eredményt mutatott, őt ezért vizeletminta-vételre állították elő.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#606 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 20:29

Idézet: Syner - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 19:44

Hát ez azért így eléggé nagy általánosítás. Volt szerencsém már 50 körüli fickóval, kék Deawo Kalos, kocsiban az egész család és mindenki rettegett. Össze vissza előzgetet azzal a fostalicskával, ráadásul bénán, elég nagy fázis késéssel.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#607 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 20:36

hát nemtom...
nekem is van sötét üveg, üvöltő zene, kék neon, sőt van alufelnim is..., szeretem ha az autó jól néz ki...
mégsem vagyok "ilyen", sőt "potenciális veszélyforrás"-nak sem tartom magam  :mad:

Szerkesztette: Blackman790817 2005. 02. 21. 20:38 -kor

Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#608 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 20:41

Dehogyisnem, most is ezen az apróságon felkaptad a vizet, akkor a közlekedésben is ötpercenként felkapod :D És egy ideges ember potenciális veszélyforrás  :D

#609 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 21:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 18:24

De akkor már késő is lehet, akár.

:respect:
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#610 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 21:40

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 20:41

Dehogyisnem, most is ezen az apróságon felkaptad a vizet, akkor a közlekedésben is ötpercenként felkapod :D És egy ideges ember potenciális veszélyforrás  :D

:pokeas:

#611 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 21:45

Idézet: Syner - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 18:44

Hajdúböszörményben történt, hogy egy gyerek pattogott valami BMW-vel, és 60-al ment bele egy szűk, beláthatatlan  90-es kanyarba. Na, a kanyar másik végén egy rendőrautó állt, a barma meg frontálisba kapta. Mikor kiszállt ennyi volt a reakciója:  jajj, a gyári fényezés.
Na, az ilyenktől mentsen meg az ég.

Ezek a nyílvánvaló sztereótípiák, de nézz körül pl. az ún. hétvégi vezetők körül, nem megy gyorsan, nem előzget, nem állatkodik, nem iszik, de olyan símán rámhúzza a kormányt amikor két sáv kanyarodik hogyha nem nyomom tövig a féket dönthetek őkelmét pöccintem félre vagy én zúdulok be a parkoló autók közé. Ha rádudáltam volna csak nézett volna rám borjúbambán...
Vagy ott vannak azok akik a macisajtot kajának ismerik ;)

Ellentétben ott van az egyik exhavernőm aki igencsak offenzív módon vezet lassan 10-12 éve, semmilyen karcolás nem esett még a kocsiján és más sem okozott miatta balesetet. Pedig igencsak kapaszkodom mellette

Szerkesztette: mocsi 2005. 02. 21. 21:47 -kor

#612 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 22:52

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 22:45

Ezek a nyílvánvaló sztereótípiák, de nézz körül pl. az ún. hétvégi vezetők körül, nem megy gyorsan, nem előzget, nem állatkodik, nem iszik, de olyan símán rámhúzza a kormányt amikor két sáv kanyarodik hogyha nem nyomom tövig a féket dönthetek őkelmét pöccintem félre vagy én zúdulok be a parkoló autók közé. Ha rádudáltam volna csak nézett volna rám borjúbambán...
Vagy ott vannak azok akik a macisajtot kajának ismerik ;)

Ellentétben ott van az egyik exhavernőm aki igencsak offenzív módon vezet lassan 10-12 éve, semmilyen karcolás nem esett még a kocsiján és más sem okozott miatta balesetet. Pedig igencsak kapaszkodom mellette

Pontosan így van :respect:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#613 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 23:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 20:41

:cool:  :pokeas2:  :rock:
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#614 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 00:21

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 21:45

Látod, itt hibáztál. Kapaszkodni az OK, de nem mellette  :cool:
Az nem lehet, h még mindig haragszik rád vmiért? :)

Offenzív vezetés alapból engem nem késztet kapaszkodásra.

De amikor azt mondja az illető és az ismerősei is, h nem tud kanyarodni, na akkor parázom. Ültem ilyen 1 ember autójában 1x (500 métert mentünk, Tokajon belül). Komoly izgalmakat okozott egy villanyoszlop, ami kicsit beljebb volt az úton, mint a többi. Szerencsére ezen kívül csak 90 fokos kanyarok voltak, derékszögben tudott kanyarodni a csávó, ezt igazolhatom. Az "íves" kanyart nem tudja abszolválni (többször az árokban kötött ki). És persze nincs ő nem fél, csak nem sikerül neki :D
Ciciman is on borda

#615 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 08:00

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 0:21

Látod, itt hibáztál. Kapaszkodni az OK, de nem mellette  :cool:
Az nem lehet, h még mindig haragszik rád vmiért? :)

:D

Idézet

Offenzív vezetés alapból engem nem késztet kapaszkodásra.

Hááát attól függ mennyire offenzív a stílus, amikor rendszeresen a gumik sikkanásáig engedi a kocsit kanyarban, meg amikor jobbra-balra dülöngélsz vagy bólogatsz a fék miatt, vagy amikor látod, hogy jobbról egy bazinagy kamion jön Ő meg kimegy elé, akkor ott már csak kapaszkodni tudsz.

#616 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 08:10

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 8:00

:D

Hááát attól függ mennyire offenzív a stílus, amikor rendszeresen a gumik sikkanásáig engedi a kocsit kanyarban, meg amikor jobbra-balra dülöngélsz vagy bólogatsz a fék miatt, vagy amikor látod, hogy jobbról egy bazinagy kamion jön Ő meg kimegy elé, akkor ott már csak kapaszkodni tudsz.

Na, látod, ez a veszélyforrás. Majd az a kamion egyszer beköszön azt vége a dalnak.

A másik véglet tényleg a hétvégi vezető. Azt szeretem, mikor kristálytiszta időben megy a főúton a kocsisor 60-al, szembe nem jön senki, de mégse előz senki. Birkák a karámban.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#617 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 08:47

Idézet: Blackman790817 - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 20:36

nekem is van sötét üveg, üvöltő zene, kék neon, sőt van alufelnim is..., szeretem ha az autó jól néz ki...

Nemrég láttam egy műsort valamelyik ismeretterjesztő adón az angol rendőrökről. Az intézkedő rendőr megkérdezte a sofőrtől, hogy miért van kék színű lámpa az autóján. A tulaj közölte, hogy azért, mert jól néz ki. A rendőr válasza erre az volt, hogy olyan jól néz ki, hogy ő most el sem fogja engedni, ugyanis a kék színű fény használata az utakon a megkülönböztető jelzést használó járműveknek van fenntartva, és az a képkocsi nem rendelkezett ilyen engedéllyel. Ezt kellene nálunk is csinálni, mert idegesítőek és főleg zavaróak ezek a nagyfényerejű ledek az autókon.

A sötétített üvegen még esetleg ki lehet látni, viszont átlátni nem, vagyis azt is tekinthetjük zavaró elemnek. És ne keverjük ide a tehetautókat, mert az más kategória.

Az üvöltő zenét inkább nem minősítem.

#618 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 08:58

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 8:47

Nemrég láttam egy műsort valamelyik ismeretterjesztő adón az angol rendőrökről. Az intézkedő rendőr megkérdezte a sofőrtől, hogy miért van kék színű lámpa az autóján. A tulaj közölte, hogy azért, mert jól néz ki. A rendőr válasza erre az volt, hogy olyan jól néz ki, hogy ő most el sem fogja engedni, ugyanis a kék színű fény használata az utakon a megkülönböztető jelzést használó járműveknek van fenntartva, és az a képkocsi nem rendelkezett ilyen engedéllyel. Ezt kellene nálunk is csinálni, mert idegesítőek és főleg zavaróak ezek a nagyfényerejű ledek az autókon.

A sötétített üvegen még esetleg ki lehet látni, viszont átlátni nem, vagyis azt is tekinthetjük zavaró elemnek. És ne keverjük ide a tehetautókat, mert az más kategória.

Az üvöltő zenét inkább nem minősítem.

:respect:

Én is úgy vélem, hogy az autó ne legyen a gizdulás helye. Tényleg zavaróak ezek a totálban kivilágított küszöbű, vagy pontszerű kék fényt nyomó kivilágítások.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#619 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 09:46

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 10:36

ABS-hez annyit fűznék, hogy rövidebb a fékút és kezelhetőbb az autó. Ugye az ABS rendszer úgy működik, hogy abban a pillanatban, amikor bekövetkezne a blokkolás, azonnal elveszi a fékerőt, de nem teljesen (tehát a fékhatás nem szűnik meg egy pillanatra sem), hanem épp csak annyira, hogy ne csússzon a kerék, majd megint ráad mindent és amikor ismét majdnem beáll a blokkolás pillanata, kezdődik minden elölről. Mindezt egy másodperc alatt 20x-30x is megcsinálhatja, típustól függően. Ugye azt meg nem kell külön magyarázzam, hogy nem blokkoló kerékkel rövidebb a fékút, mint ha blokkolna és csúszna a jármű.

Pontosan így gondolom én is!

#620 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 22. 10:03

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 16:34

Honnan lehet tudni, hogy az ABS-nek dolgoznia kell kezdeni? (Vigyázat nem hit, és nem az enyém mégis sokkal nagyobb, hanem szabályozástechnika.)

A kocsitest megy, a kerék pedig nem forog: megcsúszott. Bármilyen rövid időre is - legyen a tiéd a világ legszuperebb ABS-e, tudjuk, itt mindenkinek ennél csak jobb van - de megcsúszott. Ebből enged vissza az ABS, és abban a pillanatban, ahogy forogni kezd a kerék, újra fékez = hosszabb fékút.

Amivel az új is csak játszani tud, milyen gyorsan kezd el újra fékezni és milyen intenzitással. Az, hogy nem engedi vissza csak a csúszáshatárig, nagyon szép szlogen. Akkor nem csúszik, ha forog. Ha pedig fordul, megint egy árnyalattal hosszabb a fékút.

Viszont rendületlenül: talán féknyom marad, nem (folyamatos) csúszásnyom.

Szabályozástechnika :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.