Ma két koccanást is láttam, itt közvetlenül a munkahelyem mellett az utcában.
Reggel jövök kocsival az utcában munkahelyre, előttem egy Suzuki Swiftes. Az úton néhol jégbordák, illetve egybefüggő, de nem teljesen egyenletes "jégmezők" vannak, majd kicsit odébb teljesen száraz az út, de ez jól látszik (amúgy egy viszonylag szűk egyirányú utca).
A bal oldalon állt egy Renault Twingo (parkolt), előttem megy a Swiftes, ráhajt a "jégmezőre" kb. ahol parkol a Twingo, és mit csinál?
Ráfékez.
Az autó elindul balra, ráadásul kitekeri a kormányt a jégen, és fékez-fékez, és- és- és-éés puff, pont neki a Twingo bal hátuljának... Szerencse én már előre láttam, így meg tudtam állni mögötte.
1. Egyáltalán minek kellett fékezni? SIMÁN egyenesen át lehetett menni a jégen. Utána vagy a fél utcát áttolattam hogy el tudjak mellettük menni. Csattant is, de nem potyogott semmi, viszont a Twingo lökhárítója rendesen "bemaródott-kenődött", a Swift elejét nem láttam.
2. Most kb. fél órája hallok az utcában egy nagy fék csikorgást, és csattanást.
Ugyanott ahol a Twingo parkolt, most egy Fabia áll, odamegyek az ablakhoz, mögötte egy kb. 8-10 éves fekete Vw Passat, bennt a hátuljában...... 3 hónapon belül ez a második alkalom, hogy belemennek a Fabiaba itt az utcában. (mondjuk nem értem miért itt a ház előtt parkol).
De a Passatos rendesen hajthatott, mert már a sima aszfalton is csúsztak, csikorogtak a kerekei fékezéskor (a Fabia már nem is jeges részen állt hanem azon túl egy kicsivel!!), viszont akkor nem értem miért nem KORMÁNYOZOTT a Passatos?
Egy "látásból ismerős " román származású piacos manusz ugrott ki a Passatból, innét nem követtem az eseményeket
Szerkesztette: Kory 2005. 03. 11. 10:24 -kor