HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 20. 16:39

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 16:13

...tárcsázni a 112-t...

Ha mentőre van szüksége az embernek, sokkal célszerűbb közvetlenül a mentőket hívni a 104-en. Ennek az a praktikus oka van, hogy a 112-t fogadó emberke nem éppen képesített mentős. Mivel volt szerencsém jópár évet lehúzni Vöröskeresztnél, és elég sok közreműködés volt a mentősökkel, így tudom, hogy sokszor életet menthet az, ha nem a 112-t tárcsázod, hanem a 104-et. Ott tudnak olyat kérdezni, ami esetleg segíthet a balesetet szenvedőnek a túlélésben. Meg a mentőállomás első kézből kap információkat és nem azt kapja meg a 112 operátorától, hogy van két ember, mindkettőből folyik ki valami piros izé. És ezért nem a 112 operátora a hibás, mert nem kötelező neki mentőápolóit vagy mentőorvosit elvégezni.

A másik, ami "kellemes" mentalitás, balesetet látok, segítségképpen tárcsázom a 112/104/105/107-et. Ez önmagában véve még nem éppen segítség, bár több mint a semmi. Nem állok meg, mert ezer éve végeztem el közúti elsősegély-tanfolyamot, amin ca. három óra alatt megtanítottak "mindenre", így elképzelésem sincs, hogy mit csináljak. Semmi többet: állj meg, számold meg hány sérült van, hány jajgat, hány csöndes, hánynak van az élettel össze nem egyeztethető sérülései. Tájékoztasd a mentőket. Öt sérült. Kettő jajgat, három csendes. Ebből kettő kirepült a kocsiból, hármat valószínűleg tűzoltói segítséggel kell menteni. Máris könnyebb a mentősök helyzete, mert tudják, hogy hány sérült, hány autó, mire lehet számítani a helyszínen, stb.
Sajnos elszomorító az a statisztika is, hogy a közúti balesetben meghaltak elég nagy százaléka fulladás következtében hal meg. Semmi bajuk nem lenne, ha valaki akkor és ott, mikor a baleset következtében elvesztették az eszméletüket "kihúzta volna a nyelvüket", elfordította volna a fejüket, és nem kellett volna aspiráció következtében, vagy a "nyelvüket lenyelve" megfulladniuk.
Igazából az is sajnos, hogy a földön fekvő emberhez sem lép oda nagy százaléka az embereknek, gondolván - részeg. Bízom benne, hogy egyszer eléri a társadalom (és itt NEM csak a "balkáni magyar társadalom") azt a szintet, hogy rájöjjön: az az ember, aki nem két lábon áll, hanem a földön fekszik, függetlenül attól, hogy részeg, drogos, megverték, stb. segítségre szorul.

SF

Angliában a következő utasítást kapják egészségügyi képzésként a jogosítványhoz:
Ha sérültet látsz ne itasd meg vízzel, ne kösd be a sérülését még ha ömlik is max szorítsd el és főleg ne mozdítsd meg! Kivéve ha a gyulladás veszély van.
USA-ban meg mindenféle perről hall az ember,hogy a sérült a segítőt pereli, mert csúnyán forrt össze a karja.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1582 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 16:45

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 16:39

Angliában a következő utasítást kapják egészségügyi képzésként a jogosítványhoz:
Ha sérültet látsz ne itasd meg vízzel, ne kösd be a sérülését még ha ömlik is max szorítsd el és főleg ne mozdítsd meg! Kivéve ha a gyulladás veszély van.
USA-ban meg mindenféle perről hall az ember,hogy a sérült a segítőt pereli, mert csúnyán forrt össze a karja.

Valóban így van, ezzel egyet kell értenem. A nem szakszerűen megmozdított személy gerincsérülés esetén akár maradandó károsodást is szenved. Igazából azt próbáltam volna kiemelni, hogy már az is segítség, ha a mentősök szakszerűen vannak tájékoztatva.

Hazánkban is volt már per a nem szakszerű segítségnyújtásból, nekem legalábbis rémlik valami ilyesmi.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1583 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 20. 16:57

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 15:14

Itt az anyósülésen ülő lány halt meg és mivel a kamion balról kapta őket telibe plusz a fognyom nagyon a srác ölében lenne annyira alacsonyan volt meg pont jobbról van szerintem oda a lány feje vágódott.

Akinek nem volt becsatolva az öve.

#1584 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 16:59

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 16:13

...(és itt NEM csak a "balkáni magyar társadalom")...

Miért kell ezt mindenbe beleírni? :omg:  Egész jó hozzászólás lenne pedig...

#1585 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 17:44

Idézet: Omega - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 16:59

Miért kell ezt mindenbe beleírni? :omg:  Egész jó hozzászólás lenne pedig...

Omega!

Pontosan azért írtam bele, mert nem így gondolom. Csak ugye most már párszor elhangzott. Ezért használtam az idézőjeleket is. Én nem balkáni Magyarországon élek. Amúgyis az ország olyan, amilyenné teszik. Próbáltam az adott mondatba némi cinizmust vinni, de ezek szerint nem az ért át.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1586 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 17:53

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 8:14

Ezt egyébként miből szűrted le (megint) ?
Csakmert ez sem a szövegből, sem a képekből nem derül ki.

Onnan, hogy az utolsó (mentőhelikopteres) előtti képen (ahol a szervmaradékok is láthatók a kormánykeréken), bal oldalon ott van a helyén a biztonsági öv, csattal együtt.
Ha be lett volna csatolva, akkor valószínűleg el kellett volna vágni az övet, mert ezeket ilyen erejű ütközések után általában nem lehet kicsatolni, a csat beszorul. És az automatika sem tudja visszahúzni ilyen alapállásba az övet.
Arról nem is beszélve, amit már a többiek leírtak.
Aztán.
A sárc fejsérülései is (amiket szintén nem indokolhat más, csak a kormányba/kamionba bólintás) ezt támasztják alá. Világosan látszik, hogy nem mozdították el az autót a kamion alól (a mentés volt az elsődleges, és volt hely felnyitni az autó tetejét feszítő-vágóval), tehát nem volt korábban közelebb a kamion a vezetőüléshez. Ha ilyen távolságon így beverte a fejét/arcát, akkor egyértelmű, hogy nem volt rögzítve a test.
Aztán.
A kormánykerék 2 küllőjének eltörése is azt jelenti, hogy nagyon nagy erővel esett neki a vezető teste, ez sem lenne becsatolt öv esetén ilyen.
Aztán.
A szélvédő. A 3. képen látható, az üveg felső részén, ahol a jobb egyben ülő utas fejelte ki az üveget.

Nagyon megtisztelve érezném magamat, ha nem egyből gúnyos megjegyzést tennél, ha leírok valamit, hanem megkísérelnéd magadtól megkeresni a magyarázatot rá!
Vagy legalább olyan leírni, hogy SZERINTED nem utal semmi rá.
Tehát esetleg meghagyni a lehetőséget, hogy Te is tudsz tévedni.
Előre is köszönöm.
Gondolkoztál már ma?

#1587 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 18:06

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 15:10

Talán mert ő félig meddig bennfentes...

Most sem szolgálatban nem voltam, sem kollégáktól nem hallottam erről az esetről.

Csak a majd 1 évtized alatt összeszedett tapasztalatból tudom, mit kell megfigyelni, miből mire lehet következtetni.
Ezekből a képekből ezeket a következtetéseket lehetett levonni.
Ha tévedtem volna, elnézést a családtól, rokonoktól.
Gondolkoztál már ma?

#1588 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 18:44

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 17:53

...

Jaj bocs ok.
Mivel teljesen vissza van húzódva a helyére, ez csak arra utalhat hogy be sem volt kötve. Elnézést.

#1589 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 20. 18:49

Idézet: Omega - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 10:56

Mert így többeknek tetszik. Divat fikázni a "balkáni Mo.-t"... :omg:

Ugyanmár. Minek azt fikázni. Itt van. Benned, bennem, bennü(n)k. Te is azért fogod a "szabályokra", mert olyan vagy, mint aki kefélni is szeret, de szűz is akar maradni. Félsz vállalni, hogy te igenis, nem akarod betartani a szabályokat. De, te be akarod, csak nem lehet lelassítani, amikor azt kellene. Szűzkurva nyavalygás, észak-balkáni beütéssel.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#1590 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 19:10

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 18:49

Ugyanmár. Minek azt fikázni. Itt van. Benned, bennem, bennü(n)k. Te is azért fogod a "szabályokra", mert olyan vagy, mint aki kefélni is szeret, de szűz is akar maradni. Félsz vállalni, hogy te igenis, nem akarod betartani a szabályokat. De, te be akarod, csak nem lehet lelassítani, amikor azt kellene. Szűzkurva nyavalygás, észak-balkáni beütéssel.

Így van!!
Gondolkoztál már ma?

#1591 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 19:14

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 18:44

Jaj bocs ok.
Mivel teljesen vissza van húzódva a helyére, ez csak arra utalhat hogy be sem volt kötve. Elnézést.

Baszki, Te még tévedni sem tudsz becsülettel.

Ajánlanám figyelmedbe azt a közmondást, hogy 'ami nem hajlik, az törik.'
Gondolkoztál már ma?

#1592 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 20:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 19:14

Baszki, Te még tévedni sem tudsz becsülettel.

Ajánlanám figyelmedbe azt a közmondást, hogy 'ami nem hajlik, az törik.'

Elnézést, hogy az én logikám nem olyan tökéletes, mint egy "bennfentesé"...  :rolleyes:
De nekem a visszahúzódott biztonsági öv a képen akkor sem utal arra, hogy be sem volt kötve az öv. Csak arra, hogy mostmár vissza van húzódva. Pont.

#1593 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 20:26

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 20:15

Elnézést, hogy az én logikám nem olyan tökéletes, mint egy "bennfentesé"...  :rolleyes:
De nekem a visszahúzódott biztonsági öv a képen akkor sem utal arra, hogy be sem volt kötve az öv. Csak arra, hogy mostmár vissza van húzódva. Pont.

És a többi, amit leírtam? Kérdőjel.
Volt még ott pár sor...
Gondolkoztál már ma?

#1594 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 20:41

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 20:26

És a többi, amit leírtam? Kérdőjel.
Volt még ott pár sor...

Láttad amit mocsi írt fentebb. Kérdőjel.

#1595 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 21:44

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 20:41

Láttad amit mocsi írt fentebb. Kérdőjel.

Erre gondolsz?

Idézet

Itt az anyósülésen ülő lány halt meg és mivel a kamion balról kapta őket telibe plusz a fognyom nagyon a srác ölében lenne annyira alacsonyan volt meg pont jobbról van szerintem oda a lány feje vágódott.

Szerinted, ha be volt övezve a lány, akkor okozhatta ő a szervmaradványokat a kormánykeréken?
És okozhatta a kormányküllők törését is a lány teste?

Szerk: Egyébként nem balról kapta őket a kamion, hanem szemből, de a jármű bal oldalát. Semmiféle csavarodás, centrifugális erők jelenléte nem látszik a fotók alapján.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 03. 20. 21:46 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1596 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 23:39

Szerintem sok ilyen halálesetet meglehetne előzni, ha valaki, mondjuk a srác apja, vagy az oktató elmagyarázná annak 18 éves kamasznak, hogy a nők nem a száguldozó palikra buknak, hanem arra, aki elegánsan tud vezetni, aki mellett biztonságban érzik magukat.......
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1597 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 00:28

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 20:15

Nem akarok ünneprontó lenni, de - ha jól látom- az a biztonsági öv a (volt) hátsó ülés öve. 1 lap, utolsó kép.

Az anyósülésnél lévő biztonsági öv csatja ott van a B oszlopon, a standard helyén, a tetővel együtt levágva. 1 lap, utolsó előtti kép.

Mindegy b+, ettől így se, úgy se lesz jobb ... R.I.P.  :(

Szerkesztette: fram 2005. 03. 21. 01:05 -kor

Ciciman is on borda

#1598 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 01:02

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 23:39

Szerintem sok ilyen halálesetet meglehetne előzni, ha valaki, mondjuk a srác apja, vagy az oktató elmagyarázná annak 18 éves kamasznak, hogy a nők nem a száguldozó palikra buknak, hanem arra, aki elegánsan tud vezetni, aki mellett biztonságban érzik magukat.......

Valami igazad van.

A nők valóban többnyire az épelméjű pasasokra buknak.

A 17 éves kislányok már sokkal ritkábban...

#1599 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 01:06

Idézet: Targa - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 1:02

Valami igazad van.

A nők valóban többnyire az épelméjű pasasokra buknak.

A 17 éves kislányok már sokkal ritkábban...

Amúgy a srác azon túl, hogy talán tanul a dologból, miután felépült - ha felépült -, azaz hogy fél éves jogsival talán kicsit tanulni kéne még vezetni, távolságokat, sebességeket felmérni, hogy ne vágjon bele ostoba előzésekbe, még egy igen csúnya büntetőperre is számíthat, gondatlanságból elkövetett halát okozó közúti balesetért is, ami emlékezetem szerint sitt is lehet.

Furcsa amúgy, hogy mit csinálnak emberek manapság.
Én se voltam még 18, amikor meglett a jogsim, de olyan kurva óvatosan autóztam hogy ihaj, és ötször előzési lehetőséget is kihagytam (ami öt lehetőségből mondjuk átlagosan 1-2 nagyon necces kategória lett volna), hogy inkább egy tuti hibátlan szituban előzhessek.

#1600 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 01:38

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 0:28

Nem akarok ünneprontó lenni, de - ha jól látom- az a biztonsági öv a (volt) hátsó ülés öve. 1 lap, utolsó kép.

Az anyósülésnél lévő biztonsági öv csatja ott van a B oszlopon, a standard helyén, a tetővel együtt levágva. 1 lap, utolsó előtti kép.

Mindegy b+, ettől így se, úgy se lesz jobb ... R.I.P.  :(

Igen, a lebontott tetőn látható egy darab B-oszlopon (a másik maradt az autón) a mitfahrer-ülés öve látszik (ott vannak a kapaszkodók, a vezető oldalán nincs, onnantól ki lehet számolni, kié is volt.

Ez is azt támasztja alá (mármint hogy ott látszik az öv csatja alapállapotban), hogy sajnos a jobb 1-ben ülő hölgy sem volt bekötve. Persze feltételezve, hogy ott ült és nem hátul.
Az első és harmadik képből (a mentősök helyzetéből) viszont arra következtetek, hogy elöl ült.

A ...07.jpg-n egyértelműen a bal hátsó ülés öve látható. De ott nem utazott senki.
Amiről én beszéltem, az a 2. oldalon, az utolsó előtti képen (...13.jpg) látszik, és szerintem az nem ugyanaz, mint a 07. jpg-n látszó öv. A B oszlop a 7-es képen nem is látható, míg a 13-ason igen.

De valóban ezzel már nem tudunk segíteni szerencsétleneken, csak károgni lehet, hogy ha be lettek volna kötve, akkor talán...
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.