HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#511 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 04. 10:13

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 9:27

NSD, tudsz nekunk segiteni?

Monortel ADSL (ez is UPC), ket het mulva savszel emeles lesz (512/128 -> 768/256), ennek ellenere:

Terveztek errefele backbone bovitest?

Samott

Monor-BP backbone kb 20%-on jár, a többi infrastruktúra abszolút monori kézben van, nincs rálátásom sem. Külön IT csoportjuk van.

#512 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 10:16

Idézet: ROBank - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 7:50

Ha lejárt már a Classic hűség idő,
mi a teendő a Light eléréshez?
(Csak egy telefon vagy...?)

Egyébként bármikor meg lehet szűntetni az előfizetést pl. 3 hónapra,
és utána a folytatás mibe kerülne?

(Aki érti és jól informált ez ügyben az kérem válaszoljon rá!  ;) )

Ha már lejárt a hűséged, akkor telefonálsz, és 2500-ért lemódosítják 1-2 munkanapon belül (vagy amilyen nappal kéred). Kapsz e-mailben értesítést a csomagváltás megtörténtéről.

Szüneteltetni egy évben max 6 hónapot lehet, a minimális szüneteltetési időtartam 1 hónap, csak már lejárt hűséggel lehet. Havidíja van, classicnál 2990, plusnál 3990. Mailboxodhoz, webtárhelyedhez hozzáférsz, csak a netkapcsolatodat vágjuk le. Visszakapcsolási díj már nincs.

#513 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 10:18

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 10:13

Monor-BP backbone kb 20%-on jár, a többi infrastruktúra abszolút monori kézben van, nincs rálátásom sem. Külön IT csoportjuk van.

Ez jo, akkor miert vannak a problemak... ok mindig a upc-re mutogatnak... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#514 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 10:24

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 10:18

Ez jo, akkor miert vannak a problemak... ok mindig a upc-re mutogatnak... ;)

Az hogy a hálózat túlterhelt, sokmindent jelenthet. Én annyit látok, hogy a monor-bp vonal milyen kihasználtságon jár, illetve hogy tovább a BIX felé is van még kraft a hálózatban. Egyebet nem tudok elmondani.

#515 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 10:58

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 10:24

Az hogy a hálózat túlterhelt, sokmindent jelenthet. Én annyit látok, hogy a monor-bp vonal milyen kihasználtságon jár, illetve hogy tovább a BIX felé is van még kraft a hálózatban. Egyebet nem tudok elmondani.

Koszi az infokat... :respect:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#516 Felhasználó inaktív   Kaitooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 11:06

Sziasztok!

Koltozes miatt atado lenne egy 6honapos huseggel rendelkezo chello classic!! Ha vkit erdekel szoljon mar.
Hugomnak aki otthon maradt boven eleg lenne egy light is amit ki tudna fizetni, de az szerzodesszeges, de persze ha chello+ -t kernek akkor 3napon belul atvaltanak. **** egy orszag ez.

#517 Felhasználó inaktív   ROBank 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 11:40

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 11:16

Ha már lejárt a hűséged, akkor telefonálsz, és 2500-ért lemódosítják 1-2 munkanapon belül (vagy amilyen nappal kéred). Kapsz e-mailben értesítést a csomagváltás megtörténtéről.

Szüneteltetni egy évben max 6 hónapot lehet, a minimális szüneteltetési időtartam 1 hónap, csak már lejárt hűséggel lehet. Havidíja van, classicnál 2990, plusnál 3990. Mailboxodhoz, webtárhelyedhez hozzáférsz, csak a netkapcsolatodat vágjuk le. Visszakapcsolási díj már nincs.

Erre a hónapra, akkor a Light-ról kapok számlát, ugye?

Mail címet, hogyan tudnám megváltoztatni, ti. hibás már a kezdetektől (keresztnev.vezeténnév@chello.hu).
pl.: terri --> terry)?

Römis oldalt keresek!
Mozilla FireFox 1.0?

#518 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 12:17

Sziasztok!

Elég durva leállás volt így fényes nappal Miskolc Diósgyörben  :(
The Sky Was Pink

#519 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 13:13

Idézet: ROBank - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 12:40

Mail címet, hogyan tudnám megváltoztatni, ti. hibás már a kezdetektől (keresztnev.vezeténnév@chello.hu).

5 aliast csinálhatsz magadnak, úgyhogy teljesen mindegy mi az eredeti mailcím.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#520 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:03

Idézet: ROBank - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 11:40

1. fogalmam sincs, üfszolgálat meg tudja mondani. Számold bele, hogy ha adott napon kapod a számlát, akkor azt jóval előtte kinyomtatják, stb, szóval lehet, a módosítás csak a következőn lesz rajta egy előző havi classic jóváírás és light terhelés formájában

2. Alias? Abban az eteben változtatunk mailcímet, ha megváltozik az előfizető neve (más nevére kerül a szolgáltatás), vagy el van írva a _rendes_ neve. Ha foxy@-ot akartál de foxi@ lett belőle, nem hiszem, hogy megváltoztatják. A terry is sztem csak akkor, ha nem magyar neved van, és ez el van írva.

#521 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:15

Na voltam bent UFSZ-en, roviden osszefogalom.  (miskolcrol van szo termesztesen)

Megerkeztem, huztam szamot. 1 ember varkozik, ez volt rairva :D ez en voltam, es konnyed 10 perc utan oda is faradtam a pulthoz.

Nem, nem uvoltottem a holggyel, csak a mezes mazos a fogaimrol csopog a mereg hangomat hasznaltam. (amivel a diakokat is terorizalom (oscar 4 tneliS))

Elmondottam a problemamat, miszerint PL-es a netem. Termeszetesen a packet loss szavakat lassan kimerten szotagoltam, itt kiutl valami a holgy tekinteter, hogy remulet vagy eretetlenseg, azt nem tudtam eldonteni. Mindenesetre nagyon kedvesen kerte a cimemet nevemet stb ... Szal lefutott a loginem :) Gondolom rutinosan chekkolta nincs e hatralekom, ofc nem volt :)
Elmondom meg egyszer hogy 1730-tol hasznalhatatlan mert 7+% PL konstans, ekkor az ugyfelszamommal hatramegy internetes kollegahoz, 1-1.5 perc, majd visszater.
Kozli:
Hogy hibatlan, a hiba nalam van, mindenfel default celzasokat tesz modem ujraindit, win stb ... Szegenybe folyamatosan belefolytottam a szot, mert lattam mit akar mondani, es hat ugye mar reg tul vagyok rajta...
Futottunk igy 3 - 4 kort, a vegeredmenye az lett hogy kijott internetes kollega hatulrol, es a tovabbaikaban vele konzultaltam.
A hivatalos allaspontot komunikalta felem, miszerint minden hibatlan minden rendben, modem signal jo, o nem lat PL-t igy nem hiszi hogy szar a netem. Kicsit elbeszeltunk egymas mellett, vegul bevitt hatra megmutatta az utobbi 16 nap forgalmat, es 2 milla (lehet miliard nem emlekszem) packetombol tenyleg nem volt loss, igaz hogy o ezt hol es miben merte, azt nem kototte az orromra.
Abban eggyeztunk meg hogy mivel linux oprendszerem van csinalok par mrt logot es azzal jelentkezem, kaptam etalon parametereket is hozza :))

Szoval vegyes erzeseim vannak:

1. Tagadjak hogy hiba van, ez teny !
2. Mindemellett a holgy kedvesen, probalt segiteni.
3. Internetes kollega meg kivallo szakember, csak koti a hivatalos allaspont, es nem mondhat mast.

Mindenesetre nem tudtam hivatalosan bejelenti a hibat, gyk. nem hagytak :)

De valami nagy gaz van miskolcon, bar ez nekunk nem ujdonsag ...

Akinek lehetosege van linux alol tracelni, es szinten szeretne hibara vadaszni a miskolci haloban, az amikor PL-es a nete susson mar el par cimre egy ilyet, nem csak bix-re, gyors stabil helyekre is.

mtr --psize 1000 -c 100 -r -n  bix.hu >bix_ora_perc.log&

Ilyen szepen megmutatja mi a helyzet.
linux:/home/tnelis # cat bix_1350.log
HOST                                    LOSS  RCVD SENT    BEST     AVG   WORST
195.184.186.62                            0%   500  500    6.55   11.69  135.81
???                                     100%     0  500    0.00    0.00    0.00
195.184.167.97                            6%   470  500   12.93   28.07   77.44
80.98.241.181                             5%   476  500   10.81   18.45   55.62
213.46.166.17                             5%   475  500   12.72   23.45   75.11
193.188.137.1                             5%   475  500   13.85   24.51  208.85
194.38.118.50                             6%   473  500   15.31   22.60   92.76
[3]+  Done

Magyarazatot nem irok, mert aki linux mogul/rol van az ugyis erteni fogja remelem :)

Sry hogy kicsit hosszura sikeredett...

Szerkesztette: tnelis 2005. 02. 04. 14:28 -kor

#522 Felhasználó inaktív   g4rrett 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:31

azt nem emlitetted, hogy nem csak nalad ez a helyzet hanem eleg sokan hasonlo problemakat emlegetnek netes forumokon? :p
miskolci chello, nem gyorsvonat!

#523 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:34

Idézet: g4rrett - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 15:31

azt nem emlitetted, hogy nem csak nalad ez a helyzet hanem eleg sokan hasonlo problemakat emlegetnek netes forumokon? :p

De, kozoltem a holgyel, hogy egesz miskolc teruleten kb 30-50 emberro tudok akinek szar. Nem hitte el, mondvan akkor annak ott le kene csapodnia ...

#524 Felhasználó inaktív   g4rrett 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:35

akkor teszek enis hibajelentest :D ugysincs ma jobb dolgom :D
miskolci chello, nem gyorsvonat!

#525 Felhasználó inaktív   bertino 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:37

Idézet: tnelis - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 15:15

Sry hogy kicsit hosszura sikeredett...

Ez a legkvesebb  :)
Asus M2Ne : | : AMD 3800+ X2 @ 2120Mhz : | : PQI DDRII./667 RAM : | : Gigabyte 7600GT SPII. : | : Chieftec GPS 450AA-101 A : | : WD 160GB - Maxtor 40GB
Nem egy igazán masszív konfig, de saját erőből kovácsolt és jól állja a helyét :)

#526 Felhasználó inaktív   DaMaGepy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:47

Akkor beszólok én is, hogy Miskolcon már jópár napja szar a net, volt egy esti leállás, de előte is és utána is ugyanez maradt a helyzet, 1 sec körüli ping-ek átlagosnak mondhatóak, néha jó aztán megint bedurvul, főleg este felé, igy még játszani sem lehet normálisan, mert játék közben néha 10 masodpercre is beáll!
A feltöltések is az eddigi 60 helyett néha alig vánszorognak 25K-val, sőt pl chello hub-on chellosok közt is, vagyis nem kifelé van gáz. Az meg lehet, hogy a központ és az user között nincs packet loss, de onnantol kifelé másik állomásik vagy kitudja merre még lehet, azt meg nem biztos hogy loggolja a gép (ezek szerint).

Szerkesztette: DaMaGepy 2005. 02. 04. 14:51 -kor

#527 Felhasználó inaktív   Kaitooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 15:17

Jaj dehogy rossz a net, hiszen megmutatjak neked hogy ott teljesen jo!!!
nem kene mindenfele hallucinogen szereket szedni, mert ez lesz a kovetkezmenye.
Az meg hogy csomo ember panaszkodik egyszeruen hazugsag!!

Szerkesztette: Kaitooo 2005. 02. 04. 15:18 -kor

#528 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 15:30

Sziasztok

Voltak ma nálam is, a szaki rádugott egy műszert, majd közölte hogy nálam tökéletes a net, nincs semmi gond. Kezdett érdekes lenni a dolog, majd pár hümmögés, telefonált vagy 10 percet, és közölte, hogy a jel nem egészen jó mégsem (Power Level 55 dBmV ). Ismét pár perc telefon a főnökénekvagy kinek, aminek az lett a vége hogy majd a kocsiból mindjárt visszahívja...
Elköszönt és annyit mondott, hogy most nem tud mit csinálni, valahol van valami gond, de nem tudják egyenlőre hogy mi. Annyit mondott még, hogy TELEFONON majd értesítenek. A kocsiból a ház elől még vagy 10 percig telefonált......

Érdekes, kiváncsi leszek mikorra találják meg mi okozza a hibát.

#529 Felhasználó inaktív   ROBank 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 15:47

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 15:03

1. fogalmam sincs, üfszolgálat meg tudja mondani. Számold bele, hogy ha adott napon kapod a számlát, akkor azt jóval előtte kinyomtatják, stb, szóval lehet, a módosítás csak a következőn lesz rajta egy előző havi classic jóváírás és light terhelés formájában

2. Alias? Abban az eteben változtatunk mailcímet, ha megváltozik az előfizető neve (más nevére kerül a szolgáltatás), vagy el van írva a _rendes_ neve. Ha foxy@-ot akartál de foxi@ lett belőle, nem hiszem, hogy megváltoztatják. A terry is sztem csak akkor, ha nem magyar neved van, és ez el van írva.

2500 Ft-ot nem állana módomban fizetni.
Ha megszűntetem a mostanit,
akciósan (újonnan) rendelek egy light-ot, nincs bekötési díj!!!
(Csak gyakorlatilag ebben az esetben nem is kellene mit bekötni, nem kell dolgozni a UPC embereinek. :))
Ezzel új szerződés kötődne, amin már a név is jól szerepelne!

Ezt a procedúrát nem szeretném végig vinni, de 2500-at se leperkálni a semmire.
(online rendelés --> nincs bekötési díj)

Römis oldalt keresek!
Mozilla FireFox 1.0?

#530 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 16:52

Nem igaz mar, nem hiszem el hogy semmi baja a netemnek..  szar a ping, neha a letoltes is ingadozik, miafaszvan?
If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya. If you forget anything I'll kill ya. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, Nick. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill ya.

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.