HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:15

Na voltam bent UFSZ-en, roviden osszefogalom.  (miskolcrol van szo termesztesen)

Megerkeztem, huztam szamot. 1 ember varkozik, ez volt rairva :D ez en voltam, es konnyed 10 perc utan oda is faradtam a pulthoz.

Nem, nem uvoltottem a holggyel, csak a mezes mazos a fogaimrol csopog a mereg hangomat hasznaltam. (amivel a diakokat is terorizalom (oscar 4 tneliS))

Elmondottam a problemamat, miszerint PL-es a netem. Termeszetesen a packet loss szavakat lassan kimerten szotagoltam, itt kiutl valami a holgy tekinteter, hogy remulet vagy eretetlenseg, azt nem tudtam eldonteni. Mindenesetre nagyon kedvesen kerte a cimemet nevemet stb ... Szal lefutott a loginem :) Gondolom rutinosan chekkolta nincs e hatralekom, ofc nem volt :)
Elmondom meg egyszer hogy 1730-tol hasznalhatatlan mert 7+% PL konstans, ekkor az ugyfelszamommal hatramegy internetes kollegahoz, 1-1.5 perc, majd visszater.
Kozli:
Hogy hibatlan, a hiba nalam van, mindenfel default celzasokat tesz modem ujraindit, win stb ... Szegenybe folyamatosan belefolytottam a szot, mert lattam mit akar mondani, es hat ugye mar reg tul vagyok rajta...
Futottunk igy 3 - 4 kort, a vegeredmenye az lett hogy kijott internetes kollega hatulrol, es a tovabbaikaban vele konzultaltam.
A hivatalos allaspontot komunikalta felem, miszerint minden hibatlan minden rendben, modem signal jo, o nem lat PL-t igy nem hiszi hogy szar a netem. Kicsit elbeszeltunk egymas mellett, vegul bevitt hatra megmutatta az utobbi 16 nap forgalmat, es 2 milla (lehet miliard nem emlekszem) packetombol tenyleg nem volt loss, igaz hogy o ezt hol es miben merte, azt nem kototte az orromra.
Abban eggyeztunk meg hogy mivel linux oprendszerem van csinalok par mrt logot es azzal jelentkezem, kaptam etalon parametereket is hozza :))

Szoval vegyes erzeseim vannak:

1. Tagadjak hogy hiba van, ez teny !
2. Mindemellett a holgy kedvesen, probalt segiteni.
3. Internetes kollega meg kivallo szakember, csak koti a hivatalos allaspont, es nem mondhat mast.

Mindenesetre nem tudtam hivatalosan bejelenti a hibat, gyk. nem hagytak :)

De valami nagy gaz van miskolcon, bar ez nekunk nem ujdonsag ...

Akinek lehetosege van linux alol tracelni, es szinten szeretne hibara vadaszni a miskolci haloban, az amikor PL-es a nete susson mar el par cimre egy ilyet, nem csak bix-re, gyors stabil helyekre is.

mtr --psize 1000 -c 100 -r -n  bix.hu >bix_ora_perc.log&

Ilyen szepen megmutatja mi a helyzet.
linux:/home/tnelis # cat bix_1350.log
HOST                                    LOSS  RCVD SENT    BEST     AVG   WORST
195.184.186.62                            0%   500  500    6.55   11.69  135.81
???                                     100%     0  500    0.00    0.00    0.00
195.184.167.97                            6%   470  500   12.93   28.07   77.44
80.98.241.181                             5%   476  500   10.81   18.45   55.62
213.46.166.17                             5%   475  500   12.72   23.45   75.11
193.188.137.1                             5%   475  500   13.85   24.51  208.85
194.38.118.50                             6%   473  500   15.31   22.60   92.76
[3]+  Done

Magyarazatot nem irok, mert aki linux mogul/rol van az ugyis erteni fogja remelem :)

Sry hogy kicsit hosszura sikeredett...

Szerkesztette: tnelis 2005. 02. 04. 14:28 -kor

#522 Felhasználó inaktív   g4rrett 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:31

azt nem emlitetted, hogy nem csak nalad ez a helyzet hanem eleg sokan hasonlo problemakat emlegetnek netes forumokon? :p
miskolci chello, nem gyorsvonat!

#523 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:34

Idézet: g4rrett - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 15:31

azt nem emlitetted, hogy nem csak nalad ez a helyzet hanem eleg sokan hasonlo problemakat emlegetnek netes forumokon? :p

De, kozoltem a holgyel, hogy egesz miskolc teruleten kb 30-50 emberro tudok akinek szar. Nem hitte el, mondvan akkor annak ott le kene csapodnia ...

#524 Felhasználó inaktív   g4rrett 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:35

akkor teszek enis hibajelentest :D ugysincs ma jobb dolgom :D
miskolci chello, nem gyorsvonat!

#525 Felhasználó inaktív   bertino 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:37

Idézet: tnelis - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 15:15

Sry hogy kicsit hosszura sikeredett...

Ez a legkvesebb  :)
Asus M2Ne : | : AMD 3800+ X2 @ 2120Mhz : | : PQI DDRII./667 RAM : | : Gigabyte 7600GT SPII. : | : Chieftec GPS 450AA-101 A : | : WD 160GB - Maxtor 40GB
Nem egy igazán masszív konfig, de saját erőből kovácsolt és jól állja a helyét :)

#526 Felhasználó inaktív   DaMaGepy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:47

Akkor beszólok én is, hogy Miskolcon már jópár napja szar a net, volt egy esti leállás, de előte is és utána is ugyanez maradt a helyzet, 1 sec körüli ping-ek átlagosnak mondhatóak, néha jó aztán megint bedurvul, főleg este felé, igy még játszani sem lehet normálisan, mert játék közben néha 10 masodpercre is beáll!
A feltöltések is az eddigi 60 helyett néha alig vánszorognak 25K-val, sőt pl chello hub-on chellosok közt is, vagyis nem kifelé van gáz. Az meg lehet, hogy a központ és az user között nincs packet loss, de onnantol kifelé másik állomásik vagy kitudja merre még lehet, azt meg nem biztos hogy loggolja a gép (ezek szerint).

Szerkesztette: DaMaGepy 2005. 02. 04. 14:51 -kor

#527 Felhasználó inaktív   Kaitooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 15:17

Jaj dehogy rossz a net, hiszen megmutatjak neked hogy ott teljesen jo!!!
nem kene mindenfele hallucinogen szereket szedni, mert ez lesz a kovetkezmenye.
Az meg hogy csomo ember panaszkodik egyszeruen hazugsag!!

Szerkesztette: Kaitooo 2005. 02. 04. 15:18 -kor

#528 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 15:30

Sziasztok

Voltak ma nálam is, a szaki rádugott egy műszert, majd közölte hogy nálam tökéletes a net, nincs semmi gond. Kezdett érdekes lenni a dolog, majd pár hümmögés, telefonált vagy 10 percet, és közölte, hogy a jel nem egészen jó mégsem (Power Level 55 dBmV ). Ismét pár perc telefon a főnökénekvagy kinek, aminek az lett a vége hogy majd a kocsiból mindjárt visszahívja...
Elköszönt és annyit mondott, hogy most nem tud mit csinálni, valahol van valami gond, de nem tudják egyenlőre hogy mi. Annyit mondott még, hogy TELEFONON majd értesítenek. A kocsiból a ház elől még vagy 10 percig telefonált......

Érdekes, kiváncsi leszek mikorra találják meg mi okozza a hibát.

#529 Felhasználó inaktív   ROBank 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 15:47

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 15:03

1. fogalmam sincs, üfszolgálat meg tudja mondani. Számold bele, hogy ha adott napon kapod a számlát, akkor azt jóval előtte kinyomtatják, stb, szóval lehet, a módosítás csak a következőn lesz rajta egy előző havi classic jóváírás és light terhelés formájában

2. Alias? Abban az eteben változtatunk mailcímet, ha megváltozik az előfizető neve (más nevére kerül a szolgáltatás), vagy el van írva a _rendes_ neve. Ha foxy@-ot akartál de foxi@ lett belőle, nem hiszem, hogy megváltoztatják. A terry is sztem csak akkor, ha nem magyar neved van, és ez el van írva.

2500 Ft-ot nem állana módomban fizetni.
Ha megszűntetem a mostanit,
akciósan (újonnan) rendelek egy light-ot, nincs bekötési díj!!!
(Csak gyakorlatilag ebben az esetben nem is kellene mit bekötni, nem kell dolgozni a UPC embereinek. :))
Ezzel új szerződés kötődne, amin már a név is jól szerepelne!

Ezt a procedúrát nem szeretném végig vinni, de 2500-at se leperkálni a semmire.
(online rendelés --> nincs bekötési díj)

Römis oldalt keresek!
Mozilla FireFox 1.0?

#530 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 16:52

Nem igaz mar, nem hiszem el hogy semmi baja a netemnek..  szar a ping, neha a letoltes is ingadozik, miafaszvan?
If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya. If you forget anything I'll kill ya. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, Nick. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill ya.

#531 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 16:56

Idézet: AZO - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 17:52

Nem igaz mar, nem hiszem el hogy semmi baja a netemnek..  szar a ping, neha a letoltes is ingadozik, miafaszvan?

Fogalmazásod kicsit rezignált és nem klappoló,
mellesleg szabad így beszélni?  :smoker:

Szerkesztette: r2r 2005. 02. 04. 16:57 -kor

(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#532 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:03

Idézet: g4rrett - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 14:35

akkor teszek enis hibajelentest :D ugysincs ma jobb dolgom :D

Én már feladtam... ugyan az van mint dec-jan eleje
Várunk 1-2 hónapot méltóztatnak megcsinálni pont! Szomorú pedig előző hónapom hibátlan volt :D

Üdv

#533 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:03

r2r-nek
A pingeket nézve, megbocsájtható, így négyszemközt.

Szerkesztette: chhoward 2005. 02. 04. 17:03 -kor

#534 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:05

Idézet: r2r - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 15:56

Fogalmazásod kicsit rezignált és nem klappoló,
mellesleg szabad így beszélni?  :smoker:

Elnezeset kerem mindenkinek!
Elso felhaborodasomban zuditottam ra haragomat az emberekre, mert 3 ember lepett ki jatek kozben, mondvan, hogy nem lehet ram loni, es igazuk van..
Ahogy leszall az est, ez egyre rosszabb.
Ugyfelszolgalatot fel sem hivom, mert a net "jo" (az hogy van=jo), es igy nem tudnak semmit sem tenni az erdekemben..
If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya. If you forget anything I'll kill ya. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, Nick. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill ya.

#535 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:07

Idézet

Bandbreite: ~400 Kbit/s

Nagyon jó... anno 3 éve mikor beköttettük nem volt ilyen jó :D

Üdv

#536 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:17

hallod akkor mi itt mit szóljunk nyíregyházán?

napközben max 100kbit bazzeg, ezt próbálnád ki nemtom mit szólnál, s ez megy 1 hónapja...
csak 1 napra lenne ilyen neted:)

#537 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:21

Egyébként van egy két érdekesség is.
Az én hűségem 24.-én jár le.
Érdeklődtem a "light" után, amire megkaptam a megfelelő információt. Majd a hölgy közölte 7.-én indul az új akció, és elmondta, milyen kedvezményeket kaphatok.
Az új akcióban egy hónap ingyen, és 10990 Ft a classic (hűséggel) na mondom, akkor rendezzük le.
Nem szeretném, hogy kijöjjön az újabb számla, (a régi értékkel), 25.-től legyen az új.
Ho-ho, ez nem így van, mondja a hölgy. Ezt most nem lehet, majd csak 24.-én. De addig jön a régi számla, mondom én, amit nem akarok fizetni, meg a jóváírás, stb...
A dolog lényege, majd a UPC valamikor jóváírja, majd elengedi azt az egy hónapot....
A dolog lényege, írj alá újabb évet, fizess, majd később visszaadjuk a pénzed. Az egész számlázás egy nagy sz@r. Szerintem az a program nem felel meg a mai feltételeknek.
Ha valaki előre gondolkozik, és tudja mit szeretne, akkor a szolgáltató is rigalmasan tudja kezelni a dolgokat.
Egyébként a megérzésem, hogy a rendszer tudná is, csak ne lenne az a sok okos telefonos ügyfeles.
A TV lemondás esetében is olyan számlákat kaptam, hogy a hajam meredt az égnek, (majdnem kopasz vagyok), két levél, két számla, értelmetlen szöveg, de a forint az stimmelt.
Mi lenne, ha ez a cég nem informatikával kapcsolatos szolgáltatást végezne.

#538 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:29

Idézet: pauz - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 17:17

hallod akkor mi itt mit szóljunk nyíregyházán?

napközben max 100kbit bazzeg, ezt próbálnád ki nemtom mit szólnál, s ez megy 1 hónapja...
csak 1 napra lenne ilyen neted:)

Csak ugye nálatok hivatalosan sem jó még.. itt dec 15 óta az elvileg :D

Üdv

#539 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:31

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 18:29

Csak ugye nálatok hivatalosan sem jó még.. itt dec 15 óta az elvileg :D

Üdv

nah jah ebben igazad van

csak az baj hogy akkor elvileg 768kbit el jönnie kellene még, de mondom napközben ilyen max 100kbit, éjszaka mondjuk 400kbit szal úgy szar ahogy van

viszont van egy sejtésem hogy a beígért márc31-et 1000%hogy nem fogják tartani majd figyeld meg, én jelentek mindnet:)

#540 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:42

A UPC nagyon kifogja húzni a gyufát nállam!

Speedtest
0% .... 10% .... 20% .... 30% .... 40% .... 50% .... 60% .... 70% .... 80% .... 90% ....100%
--> Dateigrösse: 1000 KByte
80.98.44.253
Übertragungsdauer: 17 sec.
Bandbreite: ~470 Kbit/s

Ma nem tudtam bemenni mert össz-vissz 3 órát aludtam nem voltam itthon és hulla vagyok de hétfön benézek már nálluk! Egyik hónapban szolgáltatunk netet a másikban nem vagy hogy lesz ez?
The Sky Was Pink

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.