HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#631 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:33

Idézet: chhoward - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 12:04

Egyébként felénk a disznó szokott hörögni, miután megszurták.
Légyszíves, vegyél vissza, személyedet soha sem akartam sérteni, vagy megbántani, a jogtalan, embereket átvágó üzletpolitikával nem értek egyet, és nem is fogom elfogadni soha.
Most is tartom a UPC nem korrekt cég, soha nem volt az, és nem is lesz.

Látom sikerült megragadni a hozzászólásomban a lényeget. Akkor leírom mindenféle aljas, alattomos, rosszindulatú és övön aluli bántó szándék nélkül: a többiek rendben látják Miskolcot, ezért ha nálad még mindig akadozik a szolgáltatás, érdemes lenne telefonálnod egyet, hogy ránézzenek bentről a modemedre, ha szükséges, akkor egyeztessenek kiszállásra időpontot.

Lehet ez lenne a rövidebb út a problémád megoldásáig...

#632 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:35

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 13:40

Azt a fél óránként vagy óránkénti teljes leállás az mitől lehet?
Egyébként minden ok de akkor zéró a forgalom!

Majd késő délután pingelem a _modemedet_ egy órán keresztül, ha folyamatosan jön vissza, akkor nézz szét nálad is. Ha kész, lövök egy pü-t.

#633 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:36

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:33

Látom sikerült megragadni a hozzászólásomban a lényeget. Akkor leírom mindenféle aljas, alattomos, rosszindulatú és övön aluli bántó szándék nélkül: a többiek rendben látják Miskolcot, ezért ha nálad még mindig akadozik a szolgáltatás, érdemes lenne telefonálnod egyet, hogy ránézzenek bentről a modemedre, ha szükséges, akkor egyeztessenek kiszállásra időpontot.

Lehet ez lenne a rövidebb út a problémád megoldásáig...

korrekt:) a hozzád fűzött mrgjegyzés pedig nekem sem tetszett...
miskolc perpill tényleg korrekt nem tom folyamatosan figyelni mert eléggé beteg vaok de a letöltés a mérés mind maxon van... azt a fél perces szakadást sem láttam egy ideje!

Üdv

#634 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:42

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 15:04

Ja, tőlünk is kérni fognak rendelkezésre állást. A ti szempontotokból ez mit sem ér, hiszen átlagos rendelkezésre állás van, lehetetlen 70k+ usert végpontonként mérni. Egyébként nem tudom, hányan vettétek észre, belekerült az ÁSzF-be egy ilyen:

Idézet

A modemes Internet-hozzáférési szolgáltatás garantált le/feltöltési sebessége: a mérések 80%-ban 384/64 Kbit/sec, míg a mérések 100%-ban 64/16 Kbit/sec, amelyek paraméterek a kábelmodem és a kábelmodemes fejállomási végberendezés (CMTS) között mért statisztikai átlagon alapulnak.

A modemes Internet-hozzáférési szolgáltatás bit-hiba aránya „hozzáférési vonalanként”: 10^-4 (tíz a mínusz negyediken)

#635 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:44

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:36

korrekt:) a hozzád fűzött mrgjegyzés pedig nekem sem tetszett...
miskolc perpill tényleg korrekt nem tom folyamatosan figyelni mert eléggé beteg vaok de a letöltés a mérés mind maxon van... azt a fél perces szakadást sem láttam egy ideje!

Üdv

Elkiabáltam!
Erre tudsz valamit mondani NSD hogy mitől lehet? Tényleg így spontán leáll fél percre minden se kép se hang! Aztán minden vissza!

Üdv

#636 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:45

Idézet: Mekré - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 9:51

Egy ismerősöm meg szeretné osztani a chelloját egy routerrel, Ő azt állítja hogy elmegy a net ha a routerrel megosztja....

Nékem Dsl van és természetesen nincs gondom a routerrel (ezért irom le ide a gondját a srácnak, mert sok különbség nincs a dsl - chello megosztásban vagy mégis? )

... anno nekem is chellom volt, s fix IP címmel sikerült megosztanom a chellot (2 hálókaresszal a server gépben...stb...)

Tényleg kakás a helyzet vagy a srác csinál rosszul vmit?  :rolleyes:

Érdemes elolvasni ezt a topicot, csak az ismerősöd problémájáról szól. Fix IP-t nem javaslom, elég sok bővítés van mostanában, amikor új IP-t kaphat, és amellett hogy magával kiszúr, még valaki mással is.

#637 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:47

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:44

Elkiabáltam!
Erre tudsz valamit mondani NSD hogy mitől lehet? Tényleg így spontán leáll fél percre minden se kép se hang! Aztán minden vissza!

Üdv

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:35

Majd késő délután pingelem a _modemedet_ egy órán keresztül, ha folyamatosan jön vissza, akkor nézz szét nálad is. Ha kész, lövök egy pü-t.

#638 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 11:09

nsd: és felém mi volt szombaton késő dután? kihagyot a net..meg vasárnap dután is..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#639 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 11:13

Idézet: charlie - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 11:09

nsd: és felém mi volt szombaton késő dután? kihagyot a net..meg vasárnap dután is..

Nemtom, hétvége volt, nem dolgoztam, látatlanban meg nem akarok hülyeséget mondani. SMS nem jött róla, hogy kozponti probléma.

#640 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 11:48

Kedves NSD, ezt írod:

"Egyébként nem tudom, hányan vettétek észre, belekerült az ÁSzF-be egy ilyen:

A modemes Internet-hozzáférési szolgáltatás garantált le/feltöltési sebessége: a mérések 80%-ban 384/64 Kbit/sec, míg a mérések 100%-ban 64/16 Kbit/sec, amelyek paraméterek a kábelmodem és a kábelmodemes fejállomási végberendezés (CMTS) között mért statisztikai átlagon alapulnak.

A modemes Internet-hozzáférési szolgáltatás bit-hiba aránya „hozzáférési vonalanként”: 10^-4 (tíz a mínusz negyediken)."

(Igyekezve alkalmazkodni az ÁSZF-beli példával adott új helyesírási szabályhoz ;-) ) :

Annak tükrében, hogy a UPC 1.5 / 0.5 megabitek / sec alá- és föltöltikézési sebességet hirdet (lyó, tudom, hogy nem állandóra, hanem csak maxra), ahhoz képest ez a "a mérések 80%-ban 384/64 Kbit/sec"-os sebesség szerintem baromi kevés.

A bit-hiba arány értékével kapcsolatban kérdezném: ez ugye azt jelenti, hogy átlagosan minden 10.000-ik bit hibás? Akkor csak a hibajavító kódolásnak köszönhető, hogy egy-egy termetesebbek csomagok el tudnak menni?
Palkó

#641 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 11:49

Idézet: tnelis - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 9:10

En igy szoktam sebesseget merni
...

En is wgettel nezem, de sajna kisebbsegben vagyunk az ablakokat hasznalokhoz kepest (egyelore... :p).
:offtopic:

Idézet

Egy P1-es valami linuxal gond nelkul osztja.

Ha dsl-t oszt, akkor megtenned, hogy megdobsz egy privivel? Meggyult a bajom a suxelero adsl smoothwallal torteno megosztasaval, es nem talalok megoldast a problemara.

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#642 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 12:00

Übertragungsdauer: 12 sec.
Bandbreite: ~666 Kbit/s

nah 11.00, nyíregyháza nem annyira terhelt most, vagy történt vmi

de most dél van és már csak 450kbit

#643 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 12:11

Ingyen DSL német munkanélkülieknek
"[...] A hozzáférés forgalomkorlátos, négy gigabájtig azonban ingyenes. [...]  A hozzáférés sebessége akár 3 Mbit/s is lehet."

"- Pistike, mi leszel, ha nagy leszel?
- Munkanelkuli Nemetorszagban!"

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#644 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 12:12

Idézet

Idézet (Nagy Sarga Domper @ 2005. febr. 7., hétfő - 10:35)

Nagyon szépen köszönöm!

Üdv

Szerkesztette: Xero 2005. 02. 07. 12:16 -kor

#645 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 12:53

Hmm megfigyeltem hogy van olyan is hogy nem minden forgalom áll le... pl most az egyik dc hub-ra nem tudok csatlakozni időtúllépéssel és ismeretlen címmel dobál el és a hwsw-n ha nyomok egy kedvenceket akkor szépen megy de a gepbolthoz pl nem tud csatlakozni (ill ezt sírja a róka :) )

Üdv

Szerkesztette: Xero 2005. 02. 07. 12:55 -kor

#646 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 14:04

NSD,

nyíregyházán ma történt meg hogy átterheltek egy másik fejállomásra? mert javult egy kicsit, az eddigi átlag 30k helyett most olyan átlag 40-45k napközbe, 14:00 van.

szerinted érdemes bemenni az üfsz-re? ott részletes infoval tudnak szolgálni mikorra lesz jó hogy alakul a fejlesztés?

amúgy az miért van hogy nyíregyházán a upc nem veszi fel az üfsz-en a telefont sose??? amikor bent vagyok csörög állandóan de ****nak felvenni a nők...

#647 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 14:12

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:42

Idézet 

A modemes Internet-hozzáférési szolgáltatás bit-hiba aránya „hozzáférési vonalanként”: 10^-4 (tíz a mínusz negyediken)

ez mintha kicsit messze lenne a szélessáv ,és a upc által igérttől  :mad:
HP Pavilion DV-5 1160eh

#648 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 14:28

Valami gaz van a XIII-ban? Nem nagyon tudom elerni a magyar oldalakat..

#649 Felhasználó inaktív   bertino 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 14:30

Idézet: pauz - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 8:20

ez nyíregyházán van, nemtom te mire gondoltál, de most eljött a 7óra, és itt is van a törés, megtorrpant a net még a net is elmegy néha fél percekre

Miskolc, győri kapu, de már jó [14h.27m]
Asus M2Ne : | : AMD 3800+ X2 @ 2120Mhz : | : PQI DDRII./667 RAM : | : Gigabyte 7600GT SPII. : | : Chieftec GPS 450AA-101 A : | : WD 160GB - Maxtor 40GB
Nem egy igazán masszív konfig, de saját erőből kovácsolt és jól állja a helyét :)

#650 Felhasználó inaktív   forgi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 14:52

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 14:28

Valami gaz van a XIII-ban? Nem nagyon tudom elerni a magyar oldalakat..

Lehet, hogy azt vetted észre, hogy gond volt az Axelero-nál, és nagyon sok honlap nem működött.
Van két út. Az egyik tele bizonytalansággal, kétséggel. A másik? Azt nem ismerem.

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.