HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#731 Felhasználó inaktív   ATM_automata 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 09:18

Hello NSD!

Tegnap éjszaka volt valamióriás gebasz gyöngyösön. Semmi nem volt elérhető. Se DHCP, se semmi. Aztán olyan éjfél felé már online-ba állt a modem, de a helyzet nem sokat javult. A bix az abszolut elérhetetlen volt. Mi a gond? Mára jó lesz?
P4P800 Deluxe, P4 2.8~3.1. 1GB Kingstone DDR 400, SB Audigy2 Zs, ASUS N6600GT Top AGP 128MB, NEC-3540, Microsoft Laser mouse 6000, X-Ray Thunder, Chieftec Delta, CaseTek 1018, BenQ, Genius Webcam, stb

#732 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 09:38

Debrecenben sem volt net :reklamacio:

#733 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 09:42

Idézet: Pjotor - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 22:21

NSD mennyi lenne kb otthonra egy 30/30Mbites garantált vonal?

2/2-nek van ára, mivel azt szolgáltatunk. Az 67+áfa. Ha olyan nagyságrendben gondolkozol, kérj egy E3-ra árajánlatot a PanTel-től vagy a GTS-től, az szimmetrikus 34 MBit. Da ha cég vagy és komolyan érdekelne a dolog, vmi ahhoz közelit még egy kábelmodemből is ki tudunk hozni. A garantált szimmetrikus 30 azért erős lenne, de vmi ahhoz közelit lehet, tudnánk adni. Ha privátban küldesz címet, cégnevet, telszámot, akkor megkeres a business group.

#734 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 09:43

Idézet: bitye - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 20:24

Vgy annyira össze vissza mennek hogy az utcámba vannak és inkább a város másikfelére megy át mint ide?

Még csak 1 hete megy a migráció, kb a negyedénél tartanak. Nem kell idegeskedni, keresni fognak.

#735 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:00

Idézet: Killer - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 9:38

Debrecenben sem volt net :reklamacio:

dehonnem vot... ;)
Amint a mellekelt abra is mutatja, egesz ejjel toltottem fel hajnali fel otig (azert csak addig, mert akkor fogyott el a feltoltenivalo).

Kép

8-an reggel valoban nem volt, de meg delelott visszajott a halo (utana rosszalkodott egy sort a vinyo a tuzfalamban, de sikeresen megjavitottuk :p ).

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#736 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:04

Idézet: llamada - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 13:35

Dömper, (Neked címezve, bár azt hiszem, nem Neked szól) nem lehetne az ilyen hálózatbuherákat úgy megoldani, hogy utána maguktól magukhoz térjenek az ata-k??  :(

Márciustól már csak Scientific Atlanta Webstar eMTA-kat installálunk VoIP-hoz, de asszem már mondtam. Itt egyben van a két cucc, és ez megoldja ezt a problémát. Majd te is kapsz egyet :)

#737 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:13

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 9:42

2/2-nek van ára, mivel azt szolgáltatunk. Az 67+áfa. Ha olyan nagyságrendben gondolkozol, kérj egy E3-ra árajánlatot a PanTel-től vagy a GTS-től, az szimmetrikus 34 MBit. Da ha cég vagy és komolyan érdekelne a dolog, vmi ahhoz közelit még egy kábelmodemből is ki tudunk hozni. A garantált szimmetrikus 30 azért erős lenne, de vmi ahhoz közelit lehet, tudnánk adni. Ha privátban küldesz címet, cégnevet, telszámot, akkor megkeres a business group.

Ez erdekesen hangzik. Engem igy egyelore az erdekelne, hogyan tudjatok garantalni a nagy rendelkezesre allast, meraz valamilyen szinten kulon infrastrukturat igenyelne. Gondolok itt a tegnapi dhcp es modem mizeriara es mi van ha a herpeszesödönke beköt valami zajgeneratort a halora? Egy ilyennél azért a rendelkezésre állás talán fontosabb mint az allando N/N Mbit. A kérdésem első felére aztért sejtem a választ, a második fele az izgi. :)

#738 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:22

Idézet: andrej - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:13

Ez erdekesen hangzik. Engem igy egyelore az erdekelne, hogyan tudjatok garantalni a nagy rendelkezesre allast, meraz valamilyen szinten kulon infrastrukturat igenyelne. Gondolok itt a tegnapi dhcp es modem mizeriara es mi van ha a herpeszesödönke beköt valami zajgeneratort a halora? Egy ilyennél azért a rendelkezésre állás talán fontosabb mint az allando N/N Mbit. A kérdésem első felére aztért sejtem a választ, a második fele az izgi. :)

Minden kerületben külön business fejállomás van, és csak az az ág van rákötve, amin business efi van, a lehető legteljesebb mértékben le vannak választva a lakossági draúútkoszorúúúról :) Eddig nem volt akadozás business fejállomáson catv-s jellegű probléma miatt, illetve ha van, arra mindig van ember. Ügyelet ugye van, akik nem csak a központi hibákra ugranak, hanem a business előfizetők problémáira is, hétvégén, ünnepnap, akármikor. Hibaelhárítást 4 órán belül vállaljuk. A tegnapi ugyan nem rajtunk múlt, de országos leállás nincs mindennap, sőt.

#739 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:54

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:22

Minden kerületben külön business fejállomás van, és csak az az ág van rákötve, amin business efi van, a lehető legteljesebb mértékben le vannak választva a lakossági draúútkoszorúúúról :) Eddig nem volt akadozás business fejállomáson catv-s jellegű probléma miatt, illetve ha van, arra mindig van ember. Ügyelet ugye van, akik nem csak a központi hibákra ugranak, hanem a business előfizetők problémáira is, hétvégén, ünnepnap, akármikor. Hibaelhárítást 4 órán belül vállaljuk. A tegnapi ugyan nem rajtunk múlt, de országos leállás nincs mindennap, sőt.

Váó, ez jól hangzik, mondhatni meggyozo. Nem lehetne a köznyugalom erdekeben kinevezett herpeszesödönke fejallomás is?  :cool:

#740 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 14:43

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:04

Majd te is kapsz egyet :)

Thx, ha beválik, akkor a jöhet még belőle....

#741 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:05

Idézet: andrej - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:54

Váó, ez jól hangzik, mondhatni meggyozo. Nem lehetne a köznyugalom erdekeben kinevezett herpeszesödönke fejallomás is?  :cool:

Van olyan is. Sajnos, aki nem biznic efi, az mind a hö-fejvegen van... :D

Most olvastam egy cikket a prohardveren. Azt meg nem tudom, hogy ez nekem miert jo, de akkor is erdekes.

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#742 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 21:15

Sziasztok!

Voltam ma bent UPC Chelloéknál  :D  Ugyanis történt , hogy teljesen új rendszerem van, már nagyon ráfért a gépre viszont hálozati címet induláskor ugyanúgy nemkapok mint az előző rendszerrel! Szoval bementem ma délután hibát bejelenteni! elég hamar sorrakerültem a nő kapásbol leakart rázni egyszerüen megsem vártam h mit akarok mondani! Aztmondja igen tegnap volt leállás de kijavítottuk és már hivta volna a következő embert, nah mondom ácsi elmondhatom a problémám? és akkor mondom h teljesen új rendszerem van és ugyanugy nemkapok indulásnál IP-t mint a régi rendszernél mert addig arra gondoltam h ott van a bibi! szoval mindig ipconfig /renew mert addig nincs net ! kiküldtek embereket péntek délelőttre...nah kíváncsi vagyok mit ügyeskednek majd :)
The Sky Was Pink

#743 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 21:29

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 20:15

Sziasztok!

Voltam ma bent UPC Chelloéknál  :D  Ugyanis történt , hogy teljesen új rendszerem van, már nagyon ráfért a gépre viszont hálozati címet induláskor ugyanúgy nemkapok mint az előző rendszerrel! Szoval bementem ma délután hibát bejelenteni! elég hamar sorrakerültem a nő kapásbol leakart rázni egyszerüen megsem vártam h mit akarok mondani! Aztmondja igen tegnap volt leállás de kijavítottuk és már hivta volna a következő embert, nah mondom ácsi elmondhatom a problémám? és akkor mondom h teljesen új rendszerem van és ugyanugy nemkapok indulásnál IP-t mint a régi rendszernél mert addig arra gondoltam h ott van a bibi! szoval mindig ipconfig /renew mert addig nincs net ! kiküldtek embereket péntek délelőttre...nah kíváncsi vagyok mit ügyeskednek majd :)

Engem is érdekelne a dolog mert nekem is rendszeresen nem megy a net,mire hazaérek nincs ip címem és csak a javitás után lessz jó.Én is 1 hete raktam ujra a gépet és ugyanaz a hiba,telefonba azt mondták frissiteni kell a hálókártyát ez megtörtént és utáni is maradt a hiba,a másik érdekes tanács a hálókártyát álítsam 10 Mbps re de ez se vált be.
És még az az érdekesség hogy direkt nem javítottam ki a kapcsolatot és úgy hívtam őket hogy nem megy a net,ők azt mondták minden rendben van.
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#744 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 21:43

Idézet: zsombor22 - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 21:29

Engem is érdekelne a dolog mert nekem is rendszeresen nem megy a net,mire hazaérek nincs ip címem és csak a javitás után lessz jó.Én is 1 hete raktam ujra a gépet és ugyanaz a hiba,telefonba azt mondták frissiteni kell a hálókártyát ez megtörtént és utáni is maradt a hiba,a másik érdekes tanács a hálókártyát álítsam 10 Mbps re de ez se vált be.
És még az az érdekesség hogy direkt nem javítottam ki a kapcsolatot és úgy hívtam őket hogy nem megy a net,ők azt mondták minden rendben van.

Ez windows98 vagy win98se, esetleg XP?  Ezekkel nekem is sokszor elofordult, hogy elfelejtett DHCP-zni. A FreeBSD-ben levo dhcclient sem dhcpzik vissza normalisan, ha mondjuk hirtelen elmegy a net 30-40-60 percre es lejar a lease es nemtuj azonnal ujitani.

#745 Felhasználó inaktív   Zsoltika 007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 22:14

Nem tudom mi történt, de mióta nem volt net (dhcp miatt), azóta úgy megy a netem mint ahogyan a sávszél emelés előtt. Nem hinném hogy emiatt, de vhogy megjavult. :taps:

#746 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 22:48

Idézet: andrej - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 20:43

Ez windows98 vagy win98se, esetleg XP?  Ezekkel nekem is sokszor elofordult, hogy elfelejtett DHCP-zni. A FreeBSD-ben levo dhcclient sem dhcpzik vissza normalisan, ha mondjuk hirtelen elmegy a net 30-40-60 percre es lejar a lease es nemtuj azonnal ujitani.

Xp-nél csinálta
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#747 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 00:25

Idézet: zsombor22 - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 0:48

Xp-nél csinálta

nekem is Xp alatt csinálja! egy évig semmi probléma nem volt aztán még a régi rendszeren elkezte és egyre gyakrabban csinálja! és most az uj rendszeren is folytatja szoval sztem a UPC ludas itt valamiben! nah majd küldöm az infot pénteken...
The Sky Was Pink

#748 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 00:35

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 0:25

nekem is Xp alatt csinálja! egy évig semmi probléma nem volt aztán még a régi rendszeren elkezte és egyre gyakrabban csinálja! és most az uj rendszeren is folytatja szoval sztem a UPC ludas itt valamiben! nah majd küldöm az infot pénteken...

En anno nem tudtam rajonni hogy hol a gond, mert ugyanakkor az akkori linux tuzfalam jol mukodott DHCP-ileg. Ha jol emlekszem egy full tiszta winXP telepites utan jolett a dhcp.

#749 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 02:22

Idézet: andrej - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 2:35

En anno nem tudtam rajonni hogy hol a gond, mert ugyanakkor az akkori linux tuzfalam jol mukodott DHCP-ileg. Ha jol emlekszem egy full tiszta winXP telepites utan jolett a dhcp.

Tegnap lett új Xp rakva és a hiba ugyanúgy megmaradt ez a furcsa...
The Sky Was Pink

#750 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 10. 06:39

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 3:22

Tegnap lett új Xp rakva és a hiba ugyanúgy megmaradt ez a furcsa...

Gepet baltaval, lancfuresszel, granattal, stbvel megfenyegetted mar? Hulyen hnagzik tudom, de neha bejon ... :D

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.