HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 01:14

Idézet: localnet - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 3:05

A figyelmeztető jelnél írja az okát is. Ez nem a UPC-s nettel van összefüggésben, hanem a tűzfaladdal, pl. ha be van állítva valamilyen alap korlátozás akkor megjelenik rendszerbetöltés után. Ne törődj vele, ez nem hiba.

Jó de uncsi az ipconfig /renew mert ha ezt nemcsinálom meg nincs net!
The Sky Was Pink

#142 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 09:48

Idézet: hrvatska - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 20:46

Szombathely. Ma cserélték ki a terayon modemet motorolara (SB5100E). Ha a modem folyamatosan onlájnban van, úgy mint eddig a terayon akkor folyamatos 0,1 - 0,3 kByte / sec letöltés irányú forgalom van.
Ezt a windowsos hálózati állapotjelző is mutatja (letöltött bájtok számában) és a DU meter is.

Ez mi ???????   :confused:

Engem személy szerint nagyon zavar, sztem marhár fölösleges és hosszú távon akár a hálókártyára is negatív hatással lehet (bár nekem egy jobb fajta 3com van az talán birja a strapát)

Nálatok van e ilyen jelenség, és mi lehet a magyarázata ? Szükséges e ez feltétlenül ?

Üdv:
HR

Broadcast ARP packetek a fejállomástól a modem felé. Nem kell miatta megijedni, ez ilyen és így is marad. Már lefutottuk itt ezt a kört párszor. A forgalomba értelemszerűen nem számít bele. A hálókártyára meg miért lenne rossz hatással? Egy hálókártya azért van, hogy adatforgalom legyen rajta, hogy menne már tönkre? (Ezt nem is tudom, honnan vetted....) Ha a tiéd megdöglene mert van rajta 0,1k konstans forgalom, akkor amin 90MBit megy állandóan, azzal mi van?

Szerintem egyébként törődj bele, így marad.

#143 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 09:50

Idézet: ufonauta - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 23:12

Csak halkan, hogy NSD meg ne hallja! :D
Pár napra próbaképpen vedd fixre az IP-det a kártyán!

Irgum-burgum :)

Nem kéne, főleg mivel biztos úgy felejti, febr. 2.-től meg aztán majd csak szívni fog ő is meg vki más is, mivel új IP-t fog kapni.

#144 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 11:14

Mai hir:
Internetes tévészolgáltatást tervez az Axelero
"... Az éles üzemig azonban számos fejlesztést kell végrehajtani, így például jelentősen növelni kell a felhasználói oldalon a letöltési sebességet ..."
Ha netes tv-t akarnak szolgaltatni, ahoz tobb mbites sav kell; ha jol tudom, akkor a minimum 8-10 mbit korul van (javitsatok ki, ha tevedek). Ha az axi emel, akkor a upc is emel. A cikkben 2006-2007-es inditasrol beszelnek. Ha ez telleg megvalosul, es jol kovetkeztettem, akkor 2-3 even belul mar nekunk, chellosoknak is ket szamjegyu lesz a down sav mbit-ben.
NSD, keszuljetek az emelesre! :D

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#145 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 11:40

Idézet: drs - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 11:14

Mai hir:
Internetes tévészolgáltatást tervez az Axelero
"... Az éles üzemig azonban számos fejlesztést kell végrehajtani, így például jelentősen növelni kell a felhasználói oldalon a letöltési sebességet ..."
Ha netes tv-t akarnak szolgaltatni, ahoz tobb mbites sav kell; ha jol tudom, akkor a minimum 8-10 mbit korul van (javitsatok ki, ha tevedek). Ha az axi emel, akkor a upc is emel. A cikkben 2006-2007-es inditasrol beszelnek. Ha ez telleg megvalosul, es jol kovetkeztettem, akkor 2-3 even belul mar nekunk, chellosoknak is ket szamjegyu lesz a down sav mbit-ben.
NSD, keszuljetek az emelesre! :D

drs

Ácsi..szerintem itt nem HDTV adásról van szó.A sima normálfelbontásu filmhez meg szerintem nem kell 8-10 Mb...
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#146 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 11:42

Idézet: drs - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 11:14

Ha netes tv-t akarnak szolgaltatni, ahoz tobb mbites sav kell; ha jol tudom, akkor a minimum 8-10 mbit korul van (javitsatok ki, ha tevedek).

Chello plussal (3 MBit) jelenleg is kb 1 óra alatt jön le egy 2CD-s XviD film, ami több, mint egy órás hosszúságú. Azaz igen jó minőségben tudnád valós időben nézni a plus 3 MBites sávszélességét kihasználva.

#147 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 12:35

Ha nem hdtv (vagy hasonlo) minoseg, akkor nem sok ertelme van elinditani a szolgaltatast, mert nem lenne realis alternativaja a jelenlegi szolgaltatasoknak (foleg, hogy mar javaban tesztelik a dvb-t szorast).
Divx/xvid/stb. filmeket meg sima chelloval is realtime tudok nezni (max. 1000-1100 kbites video es 224 kbites (pl. ac3) audioval szamolva), de ez szerintem nem eleg egy tv-szolgaltatashoz, raadasul en ugy gondolom, hogy minimum egy paksi atomeromu kellene a valos ideju tomorites zokkenomentes biztositasahoz (illetve ketto, ha redundans rencert akarnak :p ), a "jogi" problemakrol nem is beszelve (mit szolna x. csatorna, ha az altaluk kuldott mpeg2 streamet axiek "letomnek" xvid-minosegure?). Nem ismerem a tv-szolgaltatas technikai hatteret, csak probalok egyszeruen es logikusan gondolkozni.

Volna meg egy nagyon halk kerdesem: varhato a kozeljovoben (5 even belul) a dvb-c bevezetese a upc kabelen?

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#148 Felhasználó inaktív   Zsoltika 007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 14:06

Azt se felejtsük el megemlíteni hogy bizony ilyen adatmennyiség mellett sec perc alatt elfogyna a havi limit...

#149 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 14:27

Idézet: Zsoltika 007 - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 14:06

Azt se felejtsük el megemlíteni hogy bizony ilyen adatmennyiség mellett sec perc alatt elfogyna a havi limit...

Azt sem szabad elfelejteni, hogy hálózaton belülről sugározva nem számít bele a havi limitbe...

#150 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 14:42

meg azt se, hogy ahhoz egy stabil vonal kellene, ami nem ingázik:) nekem pl olyan kihagyások vannak most, 0 és 30 között ingázik, meg ilyen 1-2mp-re kihagy

nyíregyháza
Kábelmodem: Terayon-TeraPro

Sorozatszám: 024480000383

PC

MAC cím: 00:40:f4:60:e3:10

#151 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 15:00

NSD nem tudom mit tortent, de MOST tokeletes a ping! (6-10) Meg remenykedek, hogy ez este is igy marad! Ha veletlen csinaltak volna vmit, akkor kosz, egyebkent meg remelem vegeszakad a "UPC bovitesek" cimu topicban tett palyafutasomnak!  :up:
If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya. If you forget anything I'll kill ya. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, Nick. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill ya.

#152 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 17:16

Idézet: AZO - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 16:00

NSD nem tudom mit tortent, de MOST tokeletes a ping! (6-10) Meg remenykedek, hogy ez este is igy marad! Ha veletlen csinaltak volna vmit, akkor kosz, egyebkent meg remelem vegeszakad a "UPC bovitesek" cimu topicban tett palyafutasomnak!  :up:

AZO és a letöltésed milyen? stabil 180k ?

itt nézd meg (nyíegyháza) sokan félünk attól hogy sose lesz jó, már akinek edidg jobb volt a váors szélén annak is kezd beszarni, ha az axelero újjít, folyamatos les a bővítés, 1-2 év múlva megteremti a feltétleket, és tuti újabb emelés lesz, stabilan nem mint UPC akkor ennyi

Csatolt fájl:

#153 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 17:27

Idézet: pauz - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 16:16

itt nézd meg (nyíegyháza) sokan félünk attól hogy sose lesz jó, már akinek edidg jobb volt a váors szélén annak is kezd beszarni, ha az axelero újjít, folyamatos les a bővítés, 1-2 év múlva megteremti a feltétleket, és tuti újabb emelés lesz, stabilan nem mint UPC akkor ennyi

Igen letoltes eddig is stabil volt (170-180k), csak a ping volt lesujto.
If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya. If you forget anything I'll kill ya. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, Nick. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill ya.

#154 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 17:29

Idézet: AZO - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 18:27

Igen letoltes eddig is stabil volt (170-180k), csak a ping volt lesujto.

és merre vagy helyileg?

#155 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 17:35

Idézet: pauz - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 16:29

és merre vagy helyileg?

7ker

#156 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 18:33

Idézet: pauz - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 17:16

Nyíregyházán ez nem fog változni, amíg el nem kezdődik a docsis migráció, szóval még mindig nem tudom azt mondani, hogy holnapra varázsütés, és megjavult :(

#157 Felhasználó inaktív   DRone^ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 18:34

nekem tökéletesen megy a chello soha nem volt semi gond vele.
hogyhogy itt megy tök jol és másol meg alig megy pár kbjtal?

#158 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 18:36

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 1:13

Dobd össze e107-ben.

Köszi, jó ötlet volt

#159 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 19:23

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 19:33

Nyíregyházán ez nem fog változni, amíg el nem kezdődik a docsis migráció, szóval még mindig nem tudom azt mondani, hogy holnapra varázsütés, és megjavult :(

ok NSD ezt értem is, gondoltm nem egyik napról a másikra lesz jó:) de remélem úgyhogy egyik napról a másikra egyre gyorsabb lesz, gyorsulni fog ahogy cserélik a kábeleket, meg bővítik a fejállomásokat. De mondom itt nyh-n minden kis infónak örülünk, ami van azt csak írd ha van időd:) mer jól jön, márciusig csak nem ugrik senki a hídról:)

#160 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 19:43

Idézet: pauz - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 19:23

ok NSD ezt értem is, gondoltm nem egyik napról a másikra lesz jó:) de remélem úgyhogy egyik napról a másikra egyre gyorsabb lesz, gyorsulni fog ahogy cserélik a kábeleket, meg bővítik a fejállomásokat. De mondom itt nyh-n minden kis infónak örülünk, ami van azt csak írd ha van időd:) mer jól jön, márciusig csak nem ugrik senki a hídról:)

Nem, sajnos ez nem így megy. A kábelhálózat átépítéséig nem tudjuk betenni az új fejállomásokat, tehát az összes erősítőt is ki kell cserélni - ez több ezer darabot jelent városszerte. Miután ez kész van, z új fejállomások csak akkor mennek, és csak akkor kezdődik a modemek cseréje. Tehát ha javulást tapasztalsz, az csak a terheltség pillanatnyi változása a fejállomásodon, és időleges, hullámzó.

Ha már azt hallod, hogy cserélik a modemeket, na az a célegyenes.

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.