HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 05. 15:15

Idézet: nickol26 - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 11:55

Üdv mindenkinek! Megvolt a modem csere és le a kalappal. Isteni a net. Száguld, mint állat.  Aletöltés, feltöltés tökéletes. Online játék közben nincs lag, nem dob ki a szerver. A pingem tökéletes. Nah ezt is elérte a UPC nálam, hogy nem azért írok, mert szidom, hanem azért, mert dícsérem őket.  :D

Örülök, hogy végre valami pozitívat is hallok felőled, és akkor most jön az "ugye megmondtam..." kezdetű mondóka ;) Szeretném, ha már Nyíregyháza és Szolnok is ezt mondaná...

#562 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 15:16

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 15:15

Örülök, hogy végre valami pozitívat is hallok felőled, és akkor most jön az "ugye megmondtam..." kezdetű mondóka ;) Szeretném, ha már Nyíregyháza és Szolnok is ezt mondaná...

Perpill nekem is tökéletes!
Nem tudom mi történt de nálam miskolc most jó nem kell bántani :D

Üdv

#563 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 15:23

Idézet: Krityu - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 14:31

Ugyan az a helyzet mint Pauz-nál. Jó lenne valami bíztató hír!!

Mondok. A helyzet nyh-n kb úgy áll, hogy a hálózatszegmentáció - azaz a node-ok több kisebb részre osztása - jobban halad, mint az erősítők cseréje. Ez értelemszerű, mert erősítőből többezer darabot kell kicserélni városszerte. Jelenleg Nyíregyházán van n db node-unk n db fejállomással. Mivel egy node a legkisebb egység, amit egy fejállomásra rá lehet dugni, ezért a fejállomásra jutó terhelést azért nem osztottuk tovább, mert fizikailag nem tudtuk. Sajnos itt n elég kicsi szám, ezért van most ennyi ember egy headendre zsúfolva. Az átépítés után lesz kb 3xn db node. Ahol tehát egy node-ot már 3-4 felé szedtek szét, de még az erősítők cseréje nem történt meg, addig ideiglenesen plusz régi fejállomások beüzemelésével enyhítjük a terhelést (azaz egy régi headenden lévő efiket 2-3 headendre bontjuk szét), és ahogy az erősítők cseréje is megvolt, azok a node-ok kerülnek át a docsis fejállomásra és indul a modemcsere.

#564 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 15:34

Idézet: Kaitooo - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 10:57

adsl-t meg ki se talaltak amikor mar tobbezren hasznaltak kabelnetet szerte a vilagban. de biztos az adsl az elavultabb.

Az ADSL egy workaroundként indult, hogy mit tudnak kihozni a telkók a meglévő rengeteg csavart érpáras előfizetői végpontból, és ne kelljen nagy sávszélesség biztosításához új kábelt az előfizetőhöz behúzni. Elavultabb technológia, mint a kábelnet, viszont fejlesztik, és az újabb változatai tudnak olyan sávszéleket nyújtani, amik alulról közelítik az általunk használt EuroDOCSIS szabvány által átvihetőt. Viszont ha sávszélben közelítik is, az előfizetői végpont felé még mindig tt van a távolságfüggés, ami kábelnetnél például nincs.

Csak egy példa: az előfizetői végpontokon található berendezéseink - azaz a kábelmodemek - most is tudnak távolságtól függetlenül több, mint 30 MBitet downstream irányba, a fejlesztés, ami sükséges hozzá, hogy a fejállomást egy nagyságrendekkel nagyobb kapacitásúra cseréljük, a backbone-ok meg ugye akármeddig bővíthetők (többszáz MBit, GBit, 10GBit...) ADSL-nél a csavart érpáras infrastruktúra mai magyarországi állapotát figyelembe véve a 10 Mbit végpontonként már nagyon a vége lehet, és akkor igen közel kell laknod a telefonközponthoz.

A távolságfüggetlenséget itt olyan szinten kell értelmezni, hogy azokban a vidéki városokban, ahol a környező falvakban is van chello, városonként van 1 hubsite, abban van az összes headend, és a környező falvak modemei is oda jelentkeznek fel. Azaz egy Miskolctól több km-re lévő falu a miksolci headendekre, Eger környékén szintén ez a helyzet, Tatabánya felé is...

#565 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 15:43

Szia NSD.

Nem akarok újra panaszkodni, de tudsz valami mondani Egerről?
Miért lett ilyen, amikor kb 2 héttel ezelőtt nem volt semmi gond.

A Power Level 55 dBmV, a szerelő nem csinált semmit vele, annyit modott majd értesítenek.

#566 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:08

Idézet: Kaitooo - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 11:57

adsl-t meg ki se talaltak amikor mar tobbezren hasznaltak kabelnetet szerte a vilagban. de biztos az adsl az elavultabb.

Kaitoo kolléga, köszönöm, hogy látatlanban azt mondtad nem értek hozzá, kár hogy nekem nincs ilyen birkatürelmem mint NSD-nek, remélem az ő hozzászólása után most már kicsit magadba szállsz.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#567 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:09

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 16:23

Mondok. A helyzet nyh-n kb úgy áll, hogy a hálózatszegmentáció - azaz a node-ok több kisebb részre osztása - jobban halad, mint az erősítők cseréje. Ez értelemszerű, mert erősítőből többezer darabot kell kicserélni városszerte. Jelenleg Nyíregyházán van n db node-unk n db fejállomással. Mivel egy node a legkisebb egység, amit egy fejállomásra rá lehet dugni, ezért a fejállomásra jutó terhelést azért nem osztottuk tovább, mert fizikailag nem tudtuk. Sajnos itt n elég kicsi szám, ezért van most ennyi ember egy headendre zsúfolva. Az átépítés után lesz kb 3xn db node. Ahol tehát egy node-ot már 3-4 felé szedtek szét, de még az erősítők cseréje nem történt meg, addig ideiglenesen plusz régi fejállomások beüzemelésével enyhítjük a terhelést (azaz egy régi headenden lévő efiket 2-3 headendre bontjuk szét), és ahogy az erősítők cseréje is megvolt, azok a node-ok kerülnek át a docsis fejállomásra és indul a modemcsere.

na ezt nemtom hogy értékeljük, mindenesetre kösz az infót.

akor ezért ilyen szar a net 1hete mer rávagyunk terhelve egy fejállomásra sokan:)
modemcsere? már februárban?

ha elkezdik a bővítést azzal folyamatosan fogunk érezni javulást? vagy majd csak ha minden kész akkor fog jönni derült égből a villámcsapás? hirtelen 30król 180ra ugrik?:)

#568 Felhasználó inaktív   Krityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:11

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 15:23

Mondok. A helyzet nyh-n kb úgy áll, hogy...node-ok kerülnek át a docsis fejállomásra és indul a modemcsere.

:respect: Nagyon közsönöm a válaszodat NSD!!! Még arra lennék kiváncsi, hogy ha az új modemeket kezdik üzembe helyezni, megoldható-e az, hogy én beviszem leadni a régi modemet, és ők adják az újat vagy mindenkép meg kell várnom, hogy ők hozzák ki és helyezzék üzembe?

#569 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:14

Idézet: Proky - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 15:43

Szia NSD.

Nem akarok újra panaszkodni, de tudsz valami mondani Egerről?
Miért lett ilyen, amikor kb 2 héttel ezelőtt nem volt semmi gond.

A Power Level 55 dBmV, a szerelő nem csinált semmit vele, annyit modott majd értesítenek.

Volt az előző oldalon egy hozzászólás, ez:

Idézet: SySERR - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 20:25

Most itt Egerben nem a UPC szarakodik hanem a berelt vonali szolgaltatoja a Pantel (legalabb is ezt mondta az itteni UPCs ismerosom). Gondolom megy az egymasramutogatas 1000el. Meg johogy nekem otthon sargafokas ADSLem van :)

Jól értesült, utánanézett. Nem megy egymásramutogatás, ők szívnak vmivel, mi meg tartjuk érte a hátunkat. Most itt tartunk.

#570 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:33

Idézet: pauz - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 16:09

na ezt nemtom hogy értékeljük, mindenesetre kösz az infót.

akor ezért ilyen szar a net 1hete mer rávagyunk terhelve egy fejállomásra sokan:)
modemcsere? már februárban?

ha elkezdik a bővítést azzal folyamatosan fogunk érezni javulást? vagy majd csak ha minden kész akkor fog jönni derült égből a villámcsapás? hirtelen 30król 180ra ugrik?:)

Ezt se jó, se rossz hírnek, inkább helyzetjelentésnek szántam. Ez nem egy hete van, szar már egy ideje, most azért lehet szarabb, mert 27.-én (azaz egy hete) volt a dethrottling, a letöltők visszaszabadultak a nagy sávszélre a fejállomásodon. Sajnos olyan helyeken, mint Nyh vagy Szolnok, ez sokat számít, docsisnál már nem, mert ott nem szűk a headend.

Modemcsere nem tudom, mikor indul, februárban nem. A március 31. szerintem az előbb említett plusz régi headendek behelyezésével lesz csak tartva, nem reális, hogy addig az egész hálózatot átalakítják és lecserélik azt a párezer modemet. Nincs elég ember.

Ha szétosztanak titeket egyről több headendre, akkor javulás lesz valamennyire, bár az ugrásszerű javulást a docsis migráció fogja meghozni.

#571 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:35

Idézet: Krityu - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 16:11

Még arra lennék kiváncsi, hogy ha az új modemeket kezdik üzembe helyezni, megoldható-e az, hogy én beviszem leadni a régi modemet, és ők adják az újat vagy mindenkép meg kell várnom, hogy ők hozzák ki és helyezzék üzembe?

Nem, mivel az új modemet az installátor loginjával kell regisztrálni, ugyanis csak azzal lehet modemtípust állítani (TeraPro >> DOCSIS). Te hiába regisztrálnád, mivel TeraPro típusra vagy állítva, a docsis nem tudna megfelelő cfg-t kapni, és default 64/64-en menne csak.

#572 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:37

Ja, márciustól változik az ÁSzF, ami csak a hátralék miatti korlátozást érinti. Aki 60 napos hátralékkal rendelkezik, ezután nem 128/64-re hanem 16/16-ra lesz korlátozva.

#573 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:47

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 17:33

Ezt se jó, se rossz hírnek, inkább helyzetjelentésnek szántam. Ez nem egy hete van, szar már egy ideje, most azért lehet szarabb, mert 27.-én (azaz egy hete) volt a dethrottling, a letöltők visszaszabadultak a nagy sávszélre a fejállomásodon. Sajnos olyan helyeken, mint Nyh vagy Szolnok, ez sokat számít, docsisnál már nem, mert ott nem szűk a headend.

Modemcsere nem tudom, mikor indul, februárban nem. A március 31. szerintem az előbb említett plusz régi headendek behelyezésével lesz csak tartva, nem reális, hogy addig az egész hálózatot átalakítják és lecserélik azt a párezer modemet. Nincs elég ember.

Ha szétosztanak titeket egyről több headendre, akkor javulás lesz valamennyire, bár az ugrásszerű javulást a docsis migráció fogja meghozni.

ajaj, ez már rossz hír, ott a kutya elásva:) szal nem lesz tartva a márc31 időpont, gondoltam hogy a vég eltolódik, na mind1 csak gáz hogy nem tudunk mit csinálni 12rugó/hó és 30k átlagban a net, sőt soxor annyise:) és semmi jóváírás nem értem én. viszont vmi kompenzációt ki kellene találni, vagy vmi fogyasztóvédelemhez fordulni már, mer ígyvagyunk 1 hónapja, és akkor legyünk így még kettőt?

#574 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:49

Kösz a választ NSD.
Akkor ha jól sejtem nincs mit tenni, marad a várakozás, hogy egyszer valamikor megoldják.

#575 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 17:00

Idézet: pauz - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 16:47

és semmi jóváírás nem értem én. viszont vmi kompenzációt ki kellene találni, vagy vmi fogyasztóvédelemhez fordulni már, mer ígyvagyunk 1 hónapja, és akkor legyünk így még kettőt?

Az már nem az én asztalom...

#576 Felhasználó inaktív   Krityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 17:29

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 16:35

Nem, mivel az új modemet az installátor loginjával kell regisztrálni, ugyanis csak azzal lehet modemtípust állítani (TeraPro >> DOCSIS). Te hiába regisztrálnád, mivel TeraPro típusra vagy állítva, a docsis nem tudna megfelelő cfg-t kapni, és default 64/64-en menne csak.

:respect: Köszi NSD akkor kivárom mig elérnek majd hozzám.

A jóváírás pedig tényleg jó lenne, de nem téged akarunk nyaggatni vele, csak jelezni szerenénk a UPC felé (már ha olvassa onnan más is ezt a fórumot a UPC-nél), hogy ez nekik is eszükbe juthatna.

#577 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 17:49

Most tényleg igen jó Miskolcon reméni tudom csak h így is marad...
The Sky Was Pink

#578 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 05. 18:20

Idézet: Proky - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 9:21

Kukac7

Eddig 1 év alatt max. elégedett voltam a Chelloval, nem akarlak lebeszélni róla.
Sőt még így is inkább a Chellót ajánlom, mint ADSL-t. Csaknagyon Dühítő hogy nem oldják meg a problámát már jó ideje....

pont ez a "problema" riaszt el a chellotol.
amugy ha minden jo volna, akkor biztos erre fizetnek elo.
volt mar nalam 2 hetig chello plusz, szal tudom ilyen a net.
ezert is valasztanam ezt a netezest.
csak mar par honapja eleg sok helyen nem megy a net ugye.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#579 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:37

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 18:20

pont ez a "problema" riaszt el a chellotol.
amugy ha minden jo volna, akkor biztos erre fizetnek elo.
volt mar nalam 2 hetig chello plusz, szal tudom ilyen a net.
ezert is valasztanam ezt a netezest.
csak mar par honapja eleg sok helyen nem megy a net ugye.

Hol lax?

#580 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 05. 18:44

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 19:37

Hol lax?

eger.
ismerem syserrt es ha o azt mondja, hogy xar, akkor biztos igy van.
az ismeros az upc-nel pedig pont az ellenkezojet allitja.
meg a heten volt bovites azt mondta.
de meg igy sem az igazi a net allitolag.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.