HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 07. 07:20

Idézet: bertino - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 7:52

Na, mondom én, hogy elkiabáltam, most megint a régi, csak nem szaggatás a probléma, hanem csak szimpla lassuság  :)

ez nyíregyházán van, nemtom te mire gondoltál, de most eljött a 7óra, és itt is van a törés, megtorrpant a net még a net is elmegy néha fél percekre

#622 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 07:23

Krityu !! meg aki nyíregyi van még itt a forumon, nem megyünk be ma az üfsz-ra?? kora délután? aztán elbeszélgetünk velük:) vagy vmi hozzáértő csávóval. Én régebben már kaptam egy jó kis telefonszámot:) de már nem elérhető

#623 Felhasználó inaktív   Krityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 08:10

Ment pm-ben is. Hány órára gondoltál?

#624 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 08:17

Idézet: Krityu - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 9:10

Ment pm-ben is. Hány órára gondoltál?

ok írtam vissza üzit

#625 Felhasználó inaktív   Krityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 08:29

Idézet: pauz - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 8:17

ok írtam vissza üzit

Én is

#626 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 08:43

ok akkor 14:00, ha közbejön véletlen vmi, jöhet-mehet az üzi privibe

#627 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 08:48

Hagyjatok ma' a francba a sebessegmero oldalakat! Az csak nagyon kozelito erteket ad. Az inviteles vacak 1 mbitnel kiakadt (tovabbra is 100 mbites fenydroton csungok), a chellos 1333 kbit/s pedig szinten nem mervado, meg meg ha telleg 1300 kbit, az 170 kbajt/sec savot jelent, ami jelen korulmenyek kozott teljesen korrektnek szamit (ha holnaptol Nyiregyen meg Miskolcon is folyamatosan ennyi lenne, akkor szerintem szobrot epitenenek a upc-nek). Ha pontos eredmenyt akartok, akkor toccsetek le egy nagyobbacska (min. 10 mega) fajlt gyors szerverrol, es stopperrel merjetek az idot!

Idézet

A szolgáltatóknak a szolgáltatás megfelelőségét hitelt érdemlően igazolniuk kell

Ezzel adtak a sz*rnak egy pofont. Az aszf-ben 1500-as ping szerepel, azt pedig meg Szolnokon is siman tudjak tartani. Gondolom, hogy a savszellel kapcsolatban is vedve vannak (mennyi is hivatalosan a szelessav? 128 kbit?).

Debrecenben mintha vacakolt volna a net hetvegen. Csucsido-effektus szeru jelensegeket eszleltem, a letoltes 20-120 kozott ugralt. Ennel pontosabban nem tudom behatarolni a hibat, nem volt idom a temaval foglalkozni, ezert nem irok modemcimet sem, lehet, hogy csak atmeneti elmezavar volt (nem birta a rencer a -21 fokot :p ). Majd ha lesz idom, akkor letesztelem.

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#628 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 09:10

En igy szoktam sebesseget merni
tnelis@linux:~> wget http://www2.ati.com/drivers/wxp-w2k-ccc-8-082-041130a-019577c-english.exe&
[1] 29272
tnelis@linux:~> --09:04:57--  http://www2.ati.com/drivers/wxp-w2k-ccc-8-082-041130a-019577c-english.exe
           => `wxp-w2k-ccc-8-082-041130a-019577c-english.exe.2'
IP keresés www2.ati.com... 213.93.127.169, 213.93.127.136
Csatlakozás www2.ati.com[213.93.127.169]:80-hoz... kapcsolódva.
HTTP kérés elküldve, várom a választ... 200 OK
Hossz: 46,043,761 [application/octet-stream]

100%[====================================>] 46,043,761   178.05K/s    ETA 00:00

#629 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 09:51

Egy ismerősöm meg szeretné osztani a chelloját egy routerrel, Ő azt állítja hogy elmegy a net ha a routerrel megosztja....

Nékem Dsl van és természetesen nincs gondom a routerrel (ezért irom le ide a gondját a srácnak, mert sok különbség nincs a dsl - chello megosztásban vagy mégis? )

... anno nekem is chellom volt, s fix IP címmel sikerült megosztanom a chellot (2 hálókaresszal a server gépben...stb...)

Tényleg kakás a helyzet vagy a srác csinál rosszul vmit?  :rolleyes:

#630 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:24

Idézet: Mekré - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:51

Egy ismerősöm meg szeretné osztani a chelloját egy routerrel, Ő azt állítja hogy elmegy a net ha a routerrel megosztja....

Nékem Dsl van és természetesen nincs gondom a routerrel (ezért irom le ide a gondját a srácnak, mert sok különbség nincs a dsl - chello megosztásban vagy mégis? )

... anno nekem is chellom volt, s fix IP címmel sikerült megosztanom a chellot (2 hálókaresszal a server gépben...stb...)

router fuggo a dolog

Egy P1-es valami linuxal gond nelkul osztja.

#631 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:33

Idézet: chhoward - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 12:04

Egyébként felénk a disznó szokott hörögni, miután megszurták.
Légyszíves, vegyél vissza, személyedet soha sem akartam sérteni, vagy megbántani, a jogtalan, embereket átvágó üzletpolitikával nem értek egyet, és nem is fogom elfogadni soha.
Most is tartom a UPC nem korrekt cég, soha nem volt az, és nem is lesz.

Látom sikerült megragadni a hozzászólásomban a lényeget. Akkor leírom mindenféle aljas, alattomos, rosszindulatú és övön aluli bántó szándék nélkül: a többiek rendben látják Miskolcot, ezért ha nálad még mindig akadozik a szolgáltatás, érdemes lenne telefonálnod egyet, hogy ránézzenek bentről a modemedre, ha szükséges, akkor egyeztessenek kiszállásra időpontot.

Lehet ez lenne a rövidebb út a problémád megoldásáig...

#632 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:35

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 13:40

Azt a fél óránként vagy óránkénti teljes leállás az mitől lehet?
Egyébként minden ok de akkor zéró a forgalom!

Majd késő délután pingelem a _modemedet_ egy órán keresztül, ha folyamatosan jön vissza, akkor nézz szét nálad is. Ha kész, lövök egy pü-t.

#633 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:36

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:33

Látom sikerült megragadni a hozzászólásomban a lényeget. Akkor leírom mindenféle aljas, alattomos, rosszindulatú és övön aluli bántó szándék nélkül: a többiek rendben látják Miskolcot, ezért ha nálad még mindig akadozik a szolgáltatás, érdemes lenne telefonálnod egyet, hogy ránézzenek bentről a modemedre, ha szükséges, akkor egyeztessenek kiszállásra időpontot.

Lehet ez lenne a rövidebb út a problémád megoldásáig...

korrekt:) a hozzád fűzött mrgjegyzés pedig nekem sem tetszett...
miskolc perpill tényleg korrekt nem tom folyamatosan figyelni mert eléggé beteg vaok de a letöltés a mérés mind maxon van... azt a fél perces szakadást sem láttam egy ideje!

Üdv

#634 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:42

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 15:04

Ja, tőlünk is kérni fognak rendelkezésre állást. A ti szempontotokból ez mit sem ér, hiszen átlagos rendelkezésre állás van, lehetetlen 70k+ usert végpontonként mérni. Egyébként nem tudom, hányan vettétek észre, belekerült az ÁSzF-be egy ilyen:

Idézet

A modemes Internet-hozzáférési szolgáltatás garantált le/feltöltési sebessége: a mérések 80%-ban 384/64 Kbit/sec, míg a mérések 100%-ban 64/16 Kbit/sec, amelyek paraméterek a kábelmodem és a kábelmodemes fejállomási végberendezés (CMTS) között mért statisztikai átlagon alapulnak.

A modemes Internet-hozzáférési szolgáltatás bit-hiba aránya „hozzáférési vonalanként”: 10^-4 (tíz a mínusz negyediken)

#635 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:44

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:36

korrekt:) a hozzád fűzött mrgjegyzés pedig nekem sem tetszett...
miskolc perpill tényleg korrekt nem tom folyamatosan figyelni mert eléggé beteg vaok de a letöltés a mérés mind maxon van... azt a fél perces szakadást sem láttam egy ideje!

Üdv

Elkiabáltam!
Erre tudsz valamit mondani NSD hogy mitől lehet? Tényleg így spontán leáll fél percre minden se kép se hang! Aztán minden vissza!

Üdv

#636 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:45

Idézet: Mekré - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 9:51

Érdemes elolvasni ezt a topicot, csak az ismerősöd problémájáról szól. Fix IP-t nem javaslom, elég sok bővítés van mostanában, amikor új IP-t kaphat, és amellett hogy magával kiszúr, még valaki mással is.

#637 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:47

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:44

Elkiabáltam!
Erre tudsz valamit mondani NSD hogy mitől lehet? Tényleg így spontán leáll fél percre minden se kép se hang! Aztán minden vissza!

Üdv

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:35

Majd késő délután pingelem a _modemedet_ egy órán keresztül, ha folyamatosan jön vissza, akkor nézz szét nálad is. Ha kész, lövök egy pü-t.

#638 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 11:09

nsd: és felém mi volt szombaton késő dután? kihagyot a net..meg vasárnap dután is..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#639 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 11:13

Idézet: charlie - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 11:09

nsd: és felém mi volt szombaton késő dután? kihagyot a net..meg vasárnap dután is..

Nemtom, hétvége volt, nem dolgoztam, látatlanban meg nem akarok hülyeséget mondani. SMS nem jött róla, hogy kozponti probléma.

#640 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 11:48

Kedves NSD, ezt írod:

"Egyébként nem tudom, hányan vettétek észre, belekerült az ÁSzF-be egy ilyen:

A modemes Internet-hozzáférési szolgáltatás garantált le/feltöltési sebessége: a mérések 80%-ban 384/64 Kbit/sec, míg a mérések 100%-ban 64/16 Kbit/sec, amelyek paraméterek a kábelmodem és a kábelmodemes fejállomási végberendezés (CMTS) között mért statisztikai átlagon alapulnak.

A modemes Internet-hozzáférési szolgáltatás bit-hiba aránya „hozzáférési vonalanként”: 10^-4 (tíz a mínusz negyediken)."

(Igyekezve alkalmazkodni az ÁSZF-beli példával adott új helyesírási szabályhoz ;-) ) :

Annak tükrében, hogy a UPC 1.5 / 0.5 megabitek / sec alá- és föltöltikézési sebességet hirdet (lyó, tudom, hogy nem állandóra, hanem csak maxra), ahhoz képest ez a "a mérések 80%-ban 384/64 Kbit/sec"-os sebesség szerintem baromi kevés.

A bit-hiba arány értékével kapcsolatban kérdezném: ez ugye azt jelenti, hogy átlagosan minden 10.000-ik bit hibás? Akkor csak a hibajavító kódolásnak köszönhető, hogy egy-egy termetesebbek csomagok el tudnak menni?
Palkó

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.