HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 25. 13:55

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 13:24

reggelsz a prov.chello.hu oldalon, ami elvileg bejön ennél az ip-nél attól függetlenül hogy milyen címet adsz meg.

Köszönöm, ezt este kipróbálom.
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#2082 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 15:28

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 13:24

Addig jó, hogy 192.168.x.x-es címet kap, ez azt jelenti, hogy észrevették a MAC-változást. Ezt követően még webes felületen meg kell csinálnod a regisztrációs folyamatot az adott gépen - erre szerintem nem elég az ssh, talán tényleg a legegszerűbb, hogyha bedugod a hálókártyát egy windowsos vagy grafikus linuxot futtató gépbe, és azzal reggelsz a prov.chello.hu oldalon, ami elvileg bejön ennél az ip-nél attól függetlenül hogy milyen címet adsz meg.

A lényeg: a reggelős gép közvetlen legygen a modemre kötve, akkor szerintem menni fog.

És ez jó a forgalom korlát kijátszására... sokan játszák ezt mivel 1-2 nap mire a mérő nyomon tudja köventi a változást. Addig nem számol. Azt állították hogy nem egy usb-s modemmel. Nekem mégis ugy tűnik hogy mégis megy. Majd még próbálkozom!

Üdv

#2083 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 15:47

Idézet: Xero - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 16:28

És ez jó a forgalom korlát kijátszására... sokan játszák ezt mivel 1-2 nap mire a mérő nyomon tudja köventi a változást. Addig nem számol. Azt állították hogy nem egy usb-s modemmel. Nekem mégis ugy tűnik hogy mégis megy. Majd még próbálkozom!

Üdv

Érdemes is ám ennek minél többször hangot adni... de mondjuk Ti tudjátok...  ;)

#2084 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 16:23

Idézet: Agent Bauer - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 16:47

Érdemes is ám ennek minél többször hangot adni... de mondjuk Ti tudjátok...  ;)

Ez technikai dolog.. nem az ő hibájuk valszeg tudnak is róla tartom is valószinűnek hogy Holland csókáink hwsw-t olvasgatnak. (mert ha jól tudom ott megy a mérés.. )

Üdv

#2085 Felhasználó inaktív   PAStheLoD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 16:46

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 10:09

*: megnövelt redundancia vonali és eszközoldalon például, az olyan kiesések, mint amikor Dújváros felé elvágták az autópályaépítők az üveget, megengedhetetlenek

szerintem is , azért köszi hogy gyorsan helyrehoztátok , meg hogy _elméletileg_ több ilyen nem lesz?
Átroutoljátok veszprém felé vagy mittudom, amerre van kábel ? Tudtommal pest-pécs kábel megy el nem messze tőlünk ... de hát ez csak ilyen mondta a haverom haverja dolog :]
-= hátööö ... msn://pas@uze.net  ilyen-eg0-bl0g: pasthelod.ashes.hu =-

#2086 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 25. 17:11

lesz savszel emeles, ha az adsl-t is emelik.
juni elejen pedig indul egerben az ip telefon.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2087 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:37

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:11

lesz savszel emeles, ha az adsl-t is emelik.
juni elejen pedig indul egerben az ip telefon.

Az első evidens, ilyen a verseny.
A második pedig június 10.

#2088 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 25. 17:53

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:37

Az első evidens, ilyen a verseny.
A második pedig június 10.

pontosan.
amugy en is tudtam, hogy 10, csak nem akartam irni, nehogy baj legyen belole. :)
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2089 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:57

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:53

pontosan.
amugy en is tudtam, hogy 10, csak nem akartam irni, nehogy baj legyen belole. :)

dejolinformaltvalakivazzeg :D

Mellesleg én jobban örülnék ha inkább korlát eltörlés lenne :( olyan boldog bittorrentező lennék :) seedelnék a világba ...

Üdv

#2090 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:49

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 20:38

2005. 04. 19. hajnalban 01:00-01:30 között a 7. és a 8. kerület egy részén kisebb kiesés várható headend sw upgrade miatt.

Ez jól sikerült, úgyhogy ma és holnap éjszaka az összes budapesti fejállomáson a lenti időablakban 5-5 perc kiesés várható. Részletesen:
2005. 04. 26. 1:00-4:00: 1., 2., 4., 7., 8., 9. és 21. kerületek
2005. 04. 27. 1:00-4:00: 11., 13. és 14. kerületek

#2091 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:05

NSD!

Mi van a VIII. kerben (vagy talán egész bp-en), hogy nincsen UPC-telefonvonal?

#2092 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:09

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:05

NSD!

Ezt nyomozza az egész upc hu és a upc central europe (+a cisco).

#2093 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:12

Megerősítem. Mármint hogy valszeg egész Budapesten, mert itt sincs :D (14.ker.)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2094 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:13

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:05

NSD!

A 13 ker-ben sincs.
Most hogyan jelentsem a hibát?
A telefonra mennyi a rendelkezésre állás? Mennyi idő után térítenek vissza előfizetési díjat?
Egyáltalán, miért nincs az UPC-nek internetes hibabejelenetője? Talán nem képesek megoldani? A Matávnál van ilyen. Pedig az UPC állítólag IT cég. Sajnos csak állítólag. :(
Mobilról nem hallgatok órákig vivaldit. Egyszerűen szemétség amennyit várni kell az ügyfélszolgálatra.

#2095 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:18

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:13

A 13 ker-ben sincs.
Most hogyan jelentsem a hibát?
A telefonra mennyi a rendelkezésre állás? Mennyi idő után térítenek vissza előfizetési díjat?
Egyáltalán, miért nincs az UPC-nek internetes hibabejelenetője? Talán nem képesek megoldani? A Matávnál van ilyen. Pedig az UPC állítólag IT cég. Sajnos csak állítólag. :(
Mobilról nem hallgatok órákig vivaldit. Egyszerűen szemétség amennyit várni kell az ügyfélszolgálatra.

Miért kéne jelenteni, ha látod hogy központ hiba? Ne fontoskodj már annyit, lazíts, mert 30 évesen szívrohamot kapsz, aztán ki fog ide írogatni? :D A várakozás szemétség vagy nem, szükségszerű, ha egyszerre többszázan/ezren akarnak felháborodni :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2096 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:20

Azért elég furcsa, hogy éppen most támadott meg az UPC egy telefonos kérdőívvel. Úgy látszik, túl jók voltak a vélemények, tenni kellett valamit.
Egyébként, ha ennyire megbízhatatlan ez a telefon, akkor merő hazugság a reklám, ugyanis a mobilos hibabejelentés elviszi azt a kevés különbséget, amivel talán olcsóbb mint a Matáv. Jól átvert az UPC mindenkit.

#2097 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:24

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:20

Egyébként, ha ennyire megbízhatatlan ez a telefon, akkor merő hazugság a reklám, ugyanis a mobilos hibabejelentés elviszi azt a kevés különbséget, amivel talán olcsóbb mint a Matáv.

Ebben az egyben egyetértünk, ezért nem jelentek én soha hibát elvből fizetős számon. Meg ha ingyen van, akkor se, nem izgatom fel magam egy-két értetlen punci miatt :) És hogy miért? Nagyon egyszerű. Nálam nem lehet a hiba, mert szinte tökéletes vagyok, arra az egy-két dologra meg tudom az egy-két megoldást (modemrestart meg ilyenekre gondolok). Ha meg központi a hiba, akkor úgyis csinálják. Peace.

#2098 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:25

Idézet: moq - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:18

Miért kéne jelenteni, ha látod hogy központ hiba? Ne fontoskodj már annyit, lazíts, mert 30 évesen szívrohamot kapsz, aztán ki fog ide írogatni? :D A várakozás szemétség vagy nem, szükségszerű, ha egyszerre többszázan/ezren akarnak felháborodni :)

Jelenteni azért kell, mert csak akkor vesznek tudomást a hibáról, és akkor írnak jóvá bármit is.
Itt írogatnak sokan, aztán, amikor felhívják az üfszt, azt mondják, hogy most hallanak a hibáról előszőr.
Ha egy kicsit visszaolvasol, láthatsz rá példákat, mondjuk Miskolcon, Várpalotán, Nyíregyházán stb.
Egyébként arra is van megoldás, hogy ne kelljen várni. Egyrészt megbízhatóbban kell üzemeltetni a dolgokat, másrészt, ha erre nem képesek, fel kell venni embereket, akik hallgatják az anyázást. Az előfizetőt ki is kell szolgálni, nem csak a pénzét elszedni, ahogy az UPC csinálja.
A 30 éves infarktusról már lekéstem. :(

#2099 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:27

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:25

A 30 éves infarktusról már lekéstem. :(

:offtopic:
Bocs, nem néztem ki belőled, hogy több vagy! EZ BÓK! :D :D :D

#2100 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:35

Idézet: moq - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:24

Ebben az egyben egyetértünk, ezért nem jelentek én soha hibát elvből fizetős számon. Meg ha ingyen van, akkor se, nem izgatom fel magam egy-két értetlen punci miatt :) És hogy miért? Nagyon egyszerű. Nálam nem lehet a hiba, mert szinte tökéletes vagyok, arra az egy-két dologra meg tudom az egy-két megoldást (modemrestart meg ilyenekre gondolok). Ha meg központi a hiba, akkor úgyis csinálják. Peace.

Nekem pont volt egy olyan központ hibám, amit lesz@rtak, mert csak én jelentettem be egyedül. Aztán, amikor más is telefonált, jó pár órával később, hajlandók voltak foglalkozni a hibával. Pedig előtte, szinte még azt is elmondtam a telefonba, hogy mit kell tenni a hiba kijavítása érdekében. És nem egy buta libának, hanem valami műszeki "szakembernek". Most képzeld el, ha te vagy a másik, és nem telefonálsz, még ma sem lenne netem.

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.