HWSW Informatikai Kerekasztal: Balesetek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Balesetek ...mi történt Veled? Hogyan? ... Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 18. 20:25

http://free.x3.hu/perzecutor/bal1.jpg
http://free.x3.hu/perzecutor/bal2.jpg
http://free.x3.hu/perzecutor/bal3.jpg

próba így :)

perzecutor, örülünk hogy egyben vagy :up:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#42 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 18. 20:40

qnadam, perzecutor, köszi a segítséget, de itthonról nem látom az x3 szervert. Aki hasonló gondokkal küzködik, az megnézheti a képeket a http://fi.inf.elte.hu/~studi/perze címen. (ha szerzői jogokba ütközik, szóljatok )

Tényleg örülünk, hogy jól vagy, bár gondolom az idegeid még nem nyugodtak le. :(
Hogy történt? Mert az autók pozíciójából nem tudtam igazán kikövetkeztetni.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#43 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 21:13

a piros parkolt a ház elött, én arra készültem, hogy elinduljak a dolgomra, ti. tanítok. Nem ildomos pisilni a tanítványnál, nekem pedig kellett. ...ezért bementem a wc-be. éppen veszem elö a szerszámot, mikor baromi nagy csattanás, aztán a riasztó...szerszám vissza, rohanás ki...(ebben az utcában kb. 5 percenként megy el egy autó.)
Business as usual. We fucked up everything.

#44 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 22:09

pár óra alatt kiderítettem, hogy a károkozó biztósítója állapítja meg a kárt.????? vajon mennyit buktam? ki tudja? tavaly nyáron 800-ért számították volna be a suzuki t*p-nál, ha veszek egy másikat,  de nem vettem. Asszem mégis inkább a tanítványnál kellett volna pisilni,... bár p-né azt mondta, hogy így olcsóbb volt a dolog, mert egy temetés ma már nem olcsó. ... Ezt igazából végig sem gondolja az ember, csak az marad meg, hogy huu...összetört. engem most ez nem boldogít. pdig biztos kéne. Most akkor jól jártam???

Szerkesztette: perzecutor 2005. 01. 18. 22:27 -kor

#45 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 22:53

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 22:09

...Most akkor jól jártam???

Nem jártál jól, de járhattál volna rosszabul is.

Csak a kocsi tört, azt meg tudsz venni másikat is.

#46 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 22:58

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 22:09

pár óra alatt kiderítettem, hogy a károkozó biztósítója állapítja meg a kárt.????? vajon mennyit buktam? ki tudja? tavaly nyáron 800-ért számították volna be a suzuki t*p-nál, ha veszek egy másikat,  de nem vettem. Asszem mégis inkább a tanítványnál kellett volna pisilni,... bár p-né azt mondta, hogy így olcsóbb volt a dolog, mert egy temetés ma már nem olcsó. ... Ezt igazából végig sem gondolja az ember, csak az marad meg, hogy huu...összetört. engem most ez nem boldogít. pdig biztos kéne. Most akkor jól jártam???

Ha épségben vagy, akkor mindenképp. :up:

Még mindig nem vili a helyzet. Szóval te a piros Swiftel parkoltál az oszlop előtt, és jött a zöld, rálökött az oszlopra, majd megborult? Csak mert nem kompatibilisek a sérülések, irányok. Vagy a Peugeot csattant valami harmadik autóval, és együtt lökték meg a tied? :think:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#47 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 08:30

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 23:58

Ha épségben vagy, akkor mindenképp. :up:

Még mindig nem vili a helyzet. Szóval te a piros Swiftel parkoltál az oszlop előtt, és jött a zöld, rálökött az oszlopra, majd megborult? Csak mert nem kompatibilisek a sérülések, irányok. Vagy a Peugeot csattant valami harmadik autóval, és együtt lökték meg a tied? :think:

Nincs 3. autó. A két kormányelótti lámpa környékén ütköztek, és amikor már nem tudta tovább tolni az enyémet  az oszlop miatt, akkor a  peugeot hátulja elkezdett sietni, megfordult és megpördült.

#48 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 13:27

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 21:13

a piros parkolt a ház elött ...

1. Kaptál betétlapot?
2. Az, h másik biztosító embere megy ki, ez miért baj?  :think:
3. Milyen értelemben gazdasági (totál)kár ez számodra?

Nem bosszantásból kérdezem, csak a tisztánlátás végett.

A bosszantó rész most jön: ha nem lett volna balra eltekerve a kormány - és emiatt  kifelé fordulva a bal első kerék - valószínű másképp (kevesebb kárral) alakul az ütközés.

Barátomékkal is teljesen hasonló történt. Kint parkolt, hatalmas csattanás, 15 perc-alatt-1-autós utcában. Nőci bevásárolt, kanyarban legurult vmi kaja, utánanyúlt, h felvegye ... csittcsattbumm.

Minden veszteség veszteség, de az anyagi pótólható, az emberi már kevésbé. Most 1 hónapig kb nem lesz autód, ha kölcsönzöl, annak csak egy részét fizeti a biztosító (azt is csak akkor, ha a munkádhoz nélkülözhetetlen az autó), avulást bukod, de _én_ még nem látom tisztán, h ezen felül mit bukhatnál.
Karsoszériások mit mondanak? Elképzelhető, h húzatópadra kell tenni? (Vagy mindenki azt mondja, h gazdasagi totálkárra fogja felvenni a biztosító ... ?)
Ciciman is on borda

#49 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 13:59

Hát nem tudom, elég csúnyán megsérült az a bloldali kerék, kjb teljesen kiszakadt...  de ezt szerintem símán kijavítják... én a helyedben eladnám a kocsit méghozzá gyorsan!
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#50 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 15:53

Perszecukor, sajnálom... :(

#51 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 19. 17:15

Mikor gyerek voltam, ültem mindig nagyanyám mellett és hímesztem, halgattam a meséket............
OK, ez mese.  :D
Mikor gyerek voltam elége vad voltam, se fa, se fal vagy ilyesmi, nem volt nekem elég magas, hogy ne másztam volna fel.
Mikor egyedül voltunk, mindig valamit találtunk.
Egyszer a lakásban csináltam húgommal fogdoskát. Na ne úgy képszeljetek el, asztal körül, szék körül, hanem asztalon széken bútoron keresztül.
Egyszer létrán keresztül is és mi lett?
Le estem, kis lyuk volt a féjembe, naaaaaaaaagyon vérszett és hugom üvöltet az ablakon kifele: segítség!!!!
Többször nem másztam valahóva.  :rolleyes: Tudod mikor! :nevet: Még ma csinálom.
Sajnos meg sem kell mondani, lanyaim is csinálnak hasonlót.

#52 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 17:27

Idézet: Nevl - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 13:59

Hát nem tudom, elég csúnyán megsérült az a bloldali kerék, kjb teljesen kiszakadt...  de ezt szerintem símán kijavítják... én a helyedben eladnám a kocsit méghozzá gyorsan!

Nem kell azt azért elkapkodni, meg kell várni, hogy milyen lesz a javítás.

#53 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 19:11

Idézet: fram - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 14:27

1. Kaptál betétlapot?
2. Az, h másik biztosító embere megy ki, ez miért baj?  :think:
3. Milyen értelemben gazdasági (totál)kár ez számodra?

Nem bosszantásból kérdezem, csak a tisztánlátás végett.

A bosszantó rész most jön: ha nem lett volna balra eltekerve a kormány - és emiatt  kifelé fordulva a bal első kerék - valószínű másképp (kevesebb kárral) alakul az ütközés.

Barátomékkal is teljesen hasonló történt. Kint parkolt, hatalmas csattanás, 15 perc-alatt-1-autós utcában. Nőci bevásárolt, kanyarban legurult vmi kaja, utánanyúlt, h felvegye ... csittcsattbumm.

Minden veszteség veszteség, de az anyagi pótólható, az emberi már kevésbé. Most 1 hónapig kb nem lesz autód, ha kölcsönzöl, annak csak egy részét fizeti a biztosító (azt is csak akkor, ha a munkádhoz nélkülözhetetlen az autó), avulást bukod, de _én_ még nem látom tisztán, h ezen felül mit bukhatnál.
Karsoszériások mit mondanak? Elképzelhető, h húzatópadra kell tenni? (Vagy mindenki azt mondja, h gazdasagi totálkárra fogja felvenni a biztosító ... ?)

1. személyi sérülés történt, a peugeotos nönek kicsit vérzett a szája, elvitte a mentö. ilyenkor nincs betétlap.
2. nekem furcsa, hogy az a biztosító állapítja meg a kárt, amelyiknek fizetnie kell. Biztosan teljesen elfogulatlanul számolnak. Biztosan? Még a Bíbliát is lehet másképp értelmezni, pedig az már igen régóta porondon van. Pont a használt gépkocsi értékelésénél ne lenne igy?
3. 1 év van hátra a lízingböl, jövö ilyenkorra enyém lehetett volna, egy akkor kb. 550-600 ezret érő autó. Szerintem most felértékelik 600-ra, kifizetek 240-et a banknak, a maradványérték 100 (vagyis a roncs), kézhez kapok 260 ezret. Ebböl vegyek ugyanolyat, amilyen ez volt tegnap délelött?? Akárhogy számolom...ez nekem gazdasági totálkár.  Ja, és mikor vegyek? Az összes taníítványom el fog kopni a hercehurca alatt, mivel én mentem hozzájuk, így állapodtunk meg. Nem-ne-mondd, hogy jöjjenek hozzám ők...nem ismered a részleteket.
ha nem lett volna eltekerve...ha nem állt volna ott, akkor a hölgy telibekapja a villanypóznát, féknyom nulla, irány megegyezik, ezt a nyomszakértö mondta.
rögtön hívtam három szerelöt is, ilyen-olyan okból jóban vagyunk, mindegyik azt  mondta, hogy ebből már nem lesz autó a hátulján lévő V sérülés miatt, mert az egész kaszni elferdült alul.
majd holnap jön a biztosítós és mgmondja a frankót. (már bejelentkezett)

#54 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 19:30

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 19:11

...
ha nem lett volna eltekerve...ha nem állt volna ott, akkor a hölgy telibekapja a villanypóznát, féknyom nulla, irány megegyezik, ezt a nyomszakértö mondta. ...

Látom. A kitekert kerékbe akadt bele és elcsavarodva, hátuljával farovla borult fel.

Az okot nem értem. Mi volt a vezetővel? :think:

#55 Felhasználó inaktív   andreinstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 20:03

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 19:30

Látom. A kitekert kerékbe akadt bele és elcsavarodva, hátuljával farovla borult fel.

Az okot nem értem. Mi volt a vezetővel? :think:

Biztos ittas volt  :p

#56 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 22:15

rögtön hívtam három szerelöt is, ilyen-olyan okból jóban vagyunk, mindegyik azt  mondta, hogy ebből már nem lesz autó a hátulján lévő V sérülés miatt, mert az egész kaszni elferdült alul.
majd holnap jön a biztosítós és mgmondja a frankót. (már bejelentkezett)

Na ez így már gáz. Ha nem javítható és lízinges is volt, akkor már értem.
Ciciman is on borda

#57 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 19. 22:37

....
2. nekem furcsa, hogy az a biztosító állapítja meg a kárt, amelyiknek fizetnie kell.....

Nekem is furcsa... 

Idézet

Az Eurotax Kft egyébként kb. 15.000.-Ft-ért megcsinálja  a korrekt számítást, van olyan biztosító, amelyik el is fogadja reklamációnak.

Általában azt lehet mondani, hogy a biztosítók számítása kb. 15-20%-al van a reális alatt, annél nagyobb eltérés ritka. (Ez az a lehúzás, ami még a legtöbb ügyfélnél "átmegy", nem rohan a bíróságra fejvesztve.)

Örülök, hogy te egyben vagy...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#58 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 22:41

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 20:20

még nem tudom, de, hogy én gazdasági totálkáros lettem az -szinte - biztos.

Ez van Sajnos ennyit ér a kötelező bisztosítás!!! :confused:  :reklamacio:
| alaplap: MSI Neo3-v| proci:Intel D 2.66 | memória: 1GB DDR | HDD:Maxtor 160 GB | Pioneer 109 DVD író | Fujitsu Siemens TFT 19" Monitor | Trust Bilentyűzet | Microsoft Wheel Mause | Sapphire X800 256 MB | 350w-os táp |

#59 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 09:59

2. nekem furcsa, hogy az a biztosító állapítja meg a kárt, amelyiknek fizetnie kell. Biztosan teljesen elfogulatlanul számolnak. Biztosan? Még a Bíbliát is lehet másképp értelmezni, pedig az már igen régóta porondon van. Pont a használt gépkocsi értékelésénél ne lenne igy?

Hát, mivel ő okozta a balesetet, így az ő kötelezőjét terheli az egész. Egyébként nem kell megijedni, nekünk anno egy kisebb káreseménynél még többet is fizetett az ellenfél biztosítója, mint amit kellett volna.

#60 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 16:04

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 9:59

Hát, mivel ő okozta a balesetet, így az ő kötelezőjét terheli az egész. Egyébként nem kell megijedni, nekünk anno egy kisebb káreseménynél még többet is fizetett az ellenfél biztosítója, mint amit kellett volna.

Kisebbnél nem is szokott gond lenni...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.