HWSW Informatikai Kerekasztal: Sony Ericsson K750 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sony Ericsson K750

#61 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 02. 22:46

Idézet: Grof - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 23:27

Igazán nem sokat, csupán 2 hozzászólást kéne visszaolvasnod.  :rolleyes:

Télleg :(
Feldugh@tják a megapixeleiket!  :reklamacio:
Ha fényképezni akarok akkor úgyis fényképezőt viszek magammal  :eek:

#62 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 09:27

Oszinten es minek az EDGE? Ha tovabb kell lepni GPRS-rol, az mar 3G legyen... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#63 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 09:54

Egy esetben lehet majd nekem még ilyen telefonom, ha kedvezőbb lesz az ára mint a 6230i-é. Viszont nem biztos hogy olcsóbb lesz, pont a átkozott megapixelei miatt... :reklamacio:  :(
[ASUS P4P800-E Deluxe] [IntelP4 2.4@3.2 NW] [CoolerMaster IHC-L71] [Kingston HyperX PC3500 512MB] [Infineon PC3200 512MB] [Samsung SP1614N 160GB HDD] [Gigabyte ATI Radeon X700 256MB] [LG GSA-4120B] [LG DRD8160B] [ENERMAX EG365P-VE FCA] [Codegen 6054L] [Samsung 172X LCD]

#64 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 10:03

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 9:27

Oszinten es minek az EDGE? Ha tovabb kell lepni GPRS-rol, az mar 3G legyen... :D

Krinyo

Sziasztok!

Érdekes dolog ez az EDGE. Múltkor egyik ismerősöm (barátnőm anyukájának az élettársa) elhozta a notebookját, amire rákapcsolta a N6230 telefonját. Van benne EDGE és azon keresztül letöltöttünk Acrobat Reader csomagot a gépére, hogy el tudjon olvasni egy vadászpuskára való infratávcső prospektust.

Nos, ezzel a masinával a letöltés hozta a 384 kbit/s kábé felét, mert olyan stabil 22 kbyte/s mellett jött le a tömörített fájl. Nem olyan rossz, én ezzel az internetes sebességgel meg is elégednék.

Van egy preview a K600-ról, amire azt írják, hogy van benne UMTS hálózati elérés is, de az EDGE-rőé nincs említés. A "data speed" viszont 384 kbit/s, ami elvileg az EDGE sebessége is, nem?

Itt a link (http://gsmarena.com/..._k600-1043.php)
Igazából engem az érdekelne a telefonban, hogy ez a nagyobb sebességű GPRS-modem funkció megvalósuljon és csak később lenne hasznos a presence funkció megléte. Amíg nincs minden ismerősömnek ilyen szolgáltatás a készülékében, addig nekem hiába van. De az biztos, hogy segítené az elterjedést, ha már most beleraknák a készülékbe.
A Nokia/SE (vagy SE/Nokia) vitát nem akarom gerjeszteni, mindenki olyat választ majd magának, amilyet szeretne. Semmiféle képesség nem kell hozzá, csak ki kell csengetni a dellát a kasszánál. Ezek felhasználói eszközök (még csak nem is tartós :) ), nincs értelme túlzott érzelmi kötődést kialakítani velük kapcsolatban. Ez mondjuk az én véleményem, nem feltétlenül jó elmélet…
Amikor megláttam a K750-et, akkor nagyon tetszett, de most már inkább a K600 formájáért vagyok oda. Az, hogy 3G nekem nem plusz, de a formaterve nagyon bejön. Főleg a hátulja, ahol szép diszkréten kezelték le a számomra leginkább problematikus rész, a kamera komplexumot. A formai megvalósítás csillagos ötös, hozzá képest a K750 számomra egy kicsit túl csicsás. De még mindig jobb, mint K700, aminek nem fejezték be rendesen a kamera körüli részét.
"Summa summárum" megelégednék én most egy K700-al is, de inkább megvárom a K750-et vagy a K600-at. Majd meglátjuk. De mindenképpen szeretném, hogy a 384 kbit/s benne legyen…
Üdv!
.
.
.

#65 Felhasználó inaktív   kcs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 10:49

Jelenleg 6230-am van, de SE fannak vallom magam, csak ezért vettem nokiját és nem K700at, mert ez memóriakártyás... De ez nagyon tetszik, rettentően emlékeztet a nagyon szeretett ám baleseti halált halt T630asomra :)

Már csak árától félek...  :rolleyes:

#66 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 11:49

Idézet: kcs - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 10:49

Jelenleg 6230-am van, de SE fannak vallom magam, csak ezért vettem nokiját és nem K700at, mert ez memóriakártyás... De ez nagyon tetszik, rettentően emlékeztet a nagyon szeretett ám baleseti halált halt T630asomra :)

Már csak árától félek...  :rolleyes:

Sziasztok!

Nekem most Siemens van, de nagyon rossz modelt fogtam ki (CF62). Lassú és állandóan fagy, bár egy kis várakozás után magához tér. Csak azért nem vetettem alá töréstesztnek eddig, mert nagyon sóher vagyok. Egyszer pedig nagyon közel volt hozzá: kifagyott és nem tért magához egy perc után sem. Erre akksi le és vissza. Ő persze visszaélt a helyzettel és kitörölte az összes bejegyzést a telefonkönyvből (130+ név, több szám, címekkel és egyéb adatokkal). Volt backup egy táblázatban, de se kábel, se infra, se BT, így maradt a becsépelés. Akkor majdnem lezúztam a kis büdöst :)

Előtte volt SE T600, amit nagyon szerettem. Viszonylag gyorsan működött, kicsi volt és lehetett vele telefonálni. Sajnos bedöglött. Előtte volt egy N6210, ami így visszatekintve szintén jó volt. Bár a lassúsága idegesített és a sok kis hülyesége (nincs keylock magától, a borzalmas menüje, kis ökörségek, amik bosszantóak). A kis T600 után 1 hónapig használtam egy Ericsson R380-at, azóta nagyon vacilálok egy smartphone beszerzésének ügyében. Az egy kicsit elkapatott, olyan hívásinfó és naptár (és SMS) nincs máshol. Sajnos az a telefon teljesen leharcolt állapotban került hozzám (unokanővérem kapta meg, különben ment volna a kukába) és a billentyűzete teljesen tönkrement. De a tollal jól használható, csak nagyon hülyén néztek rám a buszon, amikor elővettem a tollat és azzal bepötyögtem a dolgokat a menüben vagy sms-t írtam.

Jelenleg jó lenne egy Siemens S55 a CF62 helyett, az S65 nagyon nem tetszik. Nokiából a 6230 jó lenne, ha nem recsegne és a menüjét nem rontották volna így el a sok kis hibával. Az EDGE nagyon tetszik benne (már használtam notebookon letöltésre és szépen működött), a kamera nekem csak ballaszt, a navigációs gombja nem is olyan rossz. Kicsit mindig bizalmatlan voltam a joystickes megoldásokkal szemben és ez egy kicsit időtállóbbnak tűnik. Ha a szoftvert kijavítanák, akkor jobban tetszene.

A K700 teljesen rendben van, a tudása is jó (mínusz EDGE természetesen), de a hátulján a befejezetlen kamera miatt vacilálok. Ezt a csorbát orvosolná a K750, de még nála is elegánsabb a K600. kicsit emlékeztet egy iPod lejátszóra a formavilága, talán nem is véletlenül készítették ilyenre.

A T630 egyébként még mindig egy nagy favorit a számomra, még kapható is egyes helyeken. Az aztán kiforrott, semmi felesleges sallang, csak funkcionalitás. Majdnem nekiugrottam a télen a vásárlásnak, de aztán inkább kivárok. Még működik a kis CF62 (hogy szakadna meg a kis rohadék :) ), majd talán ősszel.

Nekem most a K600 a befutó. Bár az árától engem is elfog az aggódás...
Üdv!
.
.
.

#67 Felhasználó inaktív   kcs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 12:57

K600 dizájnügyileg nem jön be nagyon.. de ez..:)  :cool:

#68 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 03. 20:27

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 23:39

w800

az nem az.
en nem a "vokmenesrol" beszelek, hane a 3g-s szetnyithatos v800asrol.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#69 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 11:59

Hi!
Nekem nagyon bejön ez a teló. Teljesen beleszerettem. Az előző telcsim t610-es volt, amit nagyon szerettem, most k700-am van és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Mert az árához képest sokat tud, megbízható és naggyon jó! Csak téleg a memóriakártyát hiányolom belőle. De már várom ezt a kis telcsit, remélem, amire ezt leamortizálom, addigra már elfogadható áron lesz.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#70 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 09:05

http://www.ocworkbench.com/2005/sonyericss...iew/k750i-1.htm
Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven
 tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."     Mahatma Gandhi

#71 Felhasználó inaktív   rumos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 15:18

mennyi aranypengőbe fog kerülni egy ilyen k750?

#72 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 18:38

http://www.mobilegaz...csson-d750i.htm  :(
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#73 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 21:42

Idézet: rumos - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 16:18

mennyi aranypengőbe fog kerülni egy ilyen k750?

Úgy hallottam 350euro körül lesz az ára.
Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

#74 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:01

Azért ez már nagyon szuper képet csinál.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

#75 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:24

Idézet: Grof - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 9:01

Azért ez már nagyon szuper képet csinál.

Van benne autofikusz is, az ám a királyság :)

Egyébként újraértékeltem a telefonokról alkotott képemet és lassan elfogadom, hogy van benne kamera. Még egy kicsit lázadozok ellene, de ha kellően el van rejtve, akkor akár lehet is benne. Múltkor például hasznos lett volna: láttam egy jó tűzhelyet (fireplace angolul tükörfordításban) egy boltban és le lehetett volna fényképezni, hogy milyen a sütőtér elrendezése és milyenek a kezelőszervek.

Ha van egy 1.3 MP-es kamera, esetleg tud egy kicsit világítani (vakunak hívják legtöbbször, de nem az), akkor az hasznos lehet.

Ha van elég fény, akkor ez a telefon már tényleg jókat tud fotózni, biztos kapott egy kicsivel jobb lencsét is végre. Mikor jelenik meg a cserélhető optikás mobil?

Üdv,
.
.
.

#76 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 18. 13:42

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 12:24

Mikor jelenik meg a cserélhető optikás mobil?

a samsung 7 mpx-es mobiljara gondolsz?
csak japanban jelenik meg. :(
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#77 Felhasználó inaktív   Fokusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 20. 20:43

Régóta várom már, hogy megjelenjen a piacon egy telo amivel normális fényképeket lehet készíteni.
Ha tud valaki segítsen abban, hogy a NOKIA 6230i vagy a  SE K750i lessz-e alkalmasabb arra, hogy a fényképek PC-n is élvezhetők legyenek, akkor írjon róla.
Mindíg is nokiás voltam, de a SE-ba épített autófókusz sz.tem sokkal jobb képet fog produkálni ezért kénytelen leszek átpártolni?
Mikor fognak legkorábban megjelenni a készülékek, és hol ha valaki tud segítsen!

#78 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 22:50

Idézet: Fokusz - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 21:43

Régóta várom már, hogy megjelenjen a piacon egy telo amivel normális fényképeket lehet készíteni.

Van már több is. 6630, d500, s700
Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

#79 Felhasználó inaktív   Válassz felhasználói nevet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 03:16

A megjelenéséről annyit, hogy a SE CAll Center sem tudta megmondani a pontos magyarországi (kelet-közép-európai) forgalmazás kezdetét, valamikor a 3. negyedévre ígérték, sajnos, pedig én is rá várok. Azért ez vicces, ha ők nem tudják megmondani, akkor ki fogja?  :confused:  Kérdés: vki említette a 350 eurós árát, mit gondoltok ez nem túl alacsony? (A N6230-é most majd annyi, és már rég piacon van). Szerintem a SE megalkotta első profi felső kategóriás teflonját, amely végre szép is. :respect:

#80 Felhasználó inaktív   Fokusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 21. 07:51

:mad: Van már több is. 6630, d500, s700
Ezeka készülékek sem rendelkeznek fókusz funkcióval, ezért elképzelhetetlennek tartom, hogy jó képeket készítsenek, sz.tem alapkövetelmény, hogy az adott kép fókuszálva legyen.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.