HWSW Informatikai Kerekasztal: Sony Ericsson K750 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sony Ericsson K750

#321 Felhasználó inaktív   Cabal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 09:09

Sziasztok!

Volna egy problémám.
Nemrég vettem egy ilyen telefont (k750i) kártyafüggetlenül egy kereskedésben, csak a szoftvere érdekes volt.
Voda live-os ikont hozott be, pedig nem vagyok vodás, eredeti játokoból egy sincs benne csak vodás próbaverziók, 3 téma van benne abból 2 vodás.

Megpróbáltam frissiteni a szoftvert, de azt írta ki a frissítő progi (persze angolul) hogy nem tud kapcsolatot teremteni a telefonnal, pedig a telepítő által leírtak szerint jártam el.
A telefon működik, de nem tudom "így" frissíteni.

A boltban ahol vettem azt mondták hogy még nincs hozzá új szoftver. :-)

Van valakinek valamilyen ötlete hogy mit csináljak.

Üdv
Cabal

#322 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 13. 10:57

a Vodánál is megjelent a 6230i
Így már tisztán látszik, hogy 10ezer oka lehet az mebernek a K750i mellett dönteni  :D
10 ezer Ft  :eek:

#323 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 07:36

Idézet: Cabal - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 8:09

Sziasztok!

Volna egy problémám.
Nemrég vettem egy ilyen telefont (k750i) kártyafüggetlenül egy kereskedésben, csak a szoftvere érdekes volt.
Voda live-os ikont hozott be, pedig nem vagyok vodás, eredeti játokoból egy sincs benne csak vodás próbaverziók, 3 téma van benne abból 2 vodás.

Megpróbáltam frissiteni a szoftvert, de azt írta ki a frissítő progi (persze angolul) hogy nem tud kapcsolatot teremteni a telefonnal, pedig a telepítő által leírtak szerint jártam el.
A telefon működik, de nem tudom "így" frissíteni.

A boltban ahol vettem azt mondták hogy még nincs hozzá új szoftver. :-)

Van valakinek valamilyen ötlete hogy mit csináljak.

Üdv
Cabal

A te telefonod egy vodás telefon csak független.
Az sw frissitésbe csak javitás van nem pedig a telefon egész sw-je.
A te telefonod olyan mintha a vodánál vetted volna,egy az egybe.
A vodás sw re nem fog rámenni a gyári SE frissités,szerintem.
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#324 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 10:23

Idézet: zsombor22 - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 8:36

A te telefonod egy vodás telefon csak független.
Az sw frissitésbe csak javitás van nem pedig a telefon egész sw-je.
A te telefonod olyan mintha a vodánál vetted volna,egy az egybe.
A vodás sw re nem fog rámenni a gyári SE frissités,szerintem.

Igen, es jo lenne tudni hol vette az illeto azt a kifuggetlenitett vodas telefont. Csak masok okulasara.

Szerkesztette: thundermix 2005. 07. 14. 10:23 -kor

thundermix

#325 Felhasználó inaktív   Cabal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 13:23

Értem, tehát ha Frissítem se fog eltünni belőlle a "Live" menű ?
Egyébként az Eu**GSM-nél vettem, garanciával, mindennnel együtt, csak ott hibáztam hogy nem kértem hogy egyből üzemeljék be nekem hanem hazavittem és ott döbbentem rá a turpisságra.
Ha tőllük kérek rá "új" szoftvert szerintetek akkor se lesz "normális" a telefonom.
Állítólag külföldről hozzták be. Csak német nyelvű kézikönyvet kaptam hozzá (ez is csak otthon derült ki). Swiss Telecom-os két téma a szoftverben, biztos a Voda egyik kinti "leányvállalata"...
Árban pedig átlagos volt...

#326 Felhasználó inaktív   Cabal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 13:27

Bocs a csillagozásokért de nem tudom hogy itt így nyiltan fel lehet-e tüntetni a cégnev teljes egészét, nem kapok-e érte valami figyelmeztetést, de szerintem kikövetkeztethetitek. Egyébként az Oktogon fele vannak az üzleteik.
Egy másik forumon is panaszkodik az egyik illető és ahogy elnézem ő nem ott vette ahol én.

#327 Felhasználó inaktív   kwega 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 23:59

Idézet: Cabal - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 12:23

Értem, tehát ha Frissítem se fog eltünni belőlle a "Live" menű ?
Egyébként az Eu**GSM-nél vettem, garanciával, mindennnel együtt, csak ott hibáztam hogy nem kértem hogy egyből üzemeljék be nekem hanem hazavittem és ott döbbentem rá a turpisságra.
Ha tőllük kérek rá "új" szoftvert szerintetek akkor se lesz "normális" a telefonom.
Állítólag külföldről hozzták be. Csak német nyelvű kézikönyvet kaptam hozzá (ez is csak otthon derült ki). Swiss Telecom-os két téma a szoftverben, biztos a Voda egyik kinti "leányvállalata"...
Árban pedig átlagos volt...

Nálam is ugyanez a helyzet, csak én Miskolcon vettem. Az a nagy kérdés, hogy ez egy független telefon, amire magyar Vodafone menüt tettek, vagy Vodafone telefon, amiről utólag leszedték a matricákat kívülről?

Nálam ha angol nyelvre állítom, a menü középső legfelső ikonjának a neve: "internet services" Ugyanez az ikon más nyelven (magyarul is): "vodafone live!"

Milyen garanciapapírt kaptál? Ők csinálták, vagy gyári, vagy egy német bolt adta ki?

#328 Felhasználó inaktív   Cabal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 06:49

Ők csinálták a garanciapapírt, 1 éves időtartamra szól. Ha nem tetszik így a szoftver akkor szerintetek kicsérltethetem egy "rendes" k750i-re? Nem tudom hogy ez hibának minősül-e??
Gondolom ha szoftverfrissítést (cserét) kérek és nem tudják megoldani kicserélik majd.
Jeleztem már nekik hogy ez a szoftver nekem nem felel meg így, de azt mondták nincs még hozzá új.
Én is inkább várok még egy kicsit mire bejön nekik vmi normális verzió a telefonból, ha esetleg nem tudnak vele mit csinálni.
Egyébként angolul nekem is "internet services"-t ír ki a LIVE helyére...
Engem a képernyő és a menű szinei jobban zavarnak mondjuk mint a Live (hosszú idő után már unalmas a piros...)

#329 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 09:16

Hi all!

Tegnapelőtt vettem a Vodánál egy ilyen telcsit, nagyon tetszik, csak 2 dolog bosszant de kegyetlenül:

1., Ezzel a telcsivel együtt vettünk egy K700-at is, amiből a kéktótos headsetet lenyúltam mert aki azt használja, annak úgysem kell (nem elloptam, családban marad, és én fizettem mindkét telót). Mivel a specifikációban benne van, hogy támogatja a HBH600-ast, szal örömmel próbáltam ki. Azaz csak akartam mert a szemétláda nem működik, fullra feltöltöttem, de se a K750-el, se a K700-al, se egy T 6XX (már nem emlékszem, hogy milyen volt) nem működött. Egyik telefon se látta a headsetet, de mindegyik telcsi látta a másikat.
Be volt kapcsolva, fel volt töltve, de mégse megy! Valamit még kellett volna csinálni? Légyszi segítsetek már!
Ha nem sikerül addig beüzemelni, akkor viszem vissza az üzletbe, vállalva a beégés veszélyét, de szerintem szar a füles....

2., A Vodánál ugye nem lehet mp3-at csengőhangnak berakni, ami több szinten is szemétség:
- Eredeti CD-ről miért ne csinálhatnék mp3-at?
- Saját komponálású mp3-at miért ne lehetne belerakni?
DE!
Pl AMR kiterjesztésű cuccosokat simán be lehet rakni csengőhangba.

Nem tudtok olyan progit, ami tudna ilyen fájlformátumba konvertálni?
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#330 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 10:17

K750i interaktív demo!!!

Nagyon jó!!!!

Én eddig két dolgot rühelltem a SE telefonokban:
1: a hiváslistát nézve elég nehézkes volt megállapítni a hívás dátumát, ergo meg kellett várni amíg fényújságban kiscrollozta nekem, nem lehetett megnézni egy plusz gombnyomással. ja és a dátumot nem tárolja el, csak az időpontot ha jól tudom...
2: a menük végén az 'Opciók' és 'További opciók' menüpontok... na ez halál. K***a anyját annak a seggbaromnak aki ezt kitalálta, egyszerüen nevetséges!!!

Na most a fenti demo alapján az 2. probléma megoldva, nem láttam már ilyet benne. Király!
A numero 1-es probléma viszont még fennáll. Pontosabban a demo sehogyan sem irta ki még az időpontot sem. Menübe belépve sem. Ez hogy van a gyakorlatban, hogy működik?
[ASUS P4P800-E Deluxe] [IntelP4 2.4@3.2 NW] [CoolerMaster IHC-L71] [Kingston HyperX PC3500 512MB] [Infineon PC3200 512MB] [Samsung SP1614N 160GB HDD] [Gigabyte ATI Radeon X700 256MB] [LG GSA-4120B] [LG DRD8160B] [ENERMAX EG365P-VE FCA] [Codegen 6054L] [Samsung 172X LCD]

#331 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 13:52

Akit esetleg érdekel, megvan a megoldás saját mp3-ak csengőhangként vagy akár egyéb funkciókénti használatára:

Le kell tölteni a DRM Packager programot, mondjuk innen:

http://k500i.atw.hu/

PC szoftverek, 2 letöltés

Feltelepítve a progit, az "Add"-al be lehet hozni 1 v több mp3 filet, majd a klikk a fájlra, majd a "Create DRM Content" gombra.
A progi csinál egy ugyanolyan nevű de .DM kiterjesztésű fájlt, egy DRM nevű mappába, oda ahol az mp3 fájl is van. Ezt a DM kiterjesztésű fájlt kell bemásolni a vodás Sony Ericssonba (más mp3-as SE-knél is jó ez a módszer), a megfelelő helyre, és máris be lehet állítani, hogy csengőhang vagy bármi olyanra, amit eddig nem lehetett mp3 fájlokkal csinálni.

Végül is ennyi.

A kéktótos hedszettel kapcsolatban az ügyfélszolgálaton most egy okosabb gyerek ülhetett, mert ő már azt is tudta, hogy hogyan lehet "resetelni" a hedszettet. A hedszett Hangerőállítási gombjait kell egyszerre egy ideig (5-10 sec) folyamatosan nyomni. Este ha hazaértem ki fogom próbálni, remélem mükszik, ha nem akkor megy a szervízbe!
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#332 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 16:44

Na sikerült végére járni a dolgoknak:
A bluetooth headszetet reszetelni kellett (hangerő gombok egyidejű nyomása egy hosszabb sípszóig), azonnal felismerte a telefon és kiválóan működik.

Szal a 2 problémám (mp3 -csengőhang, bluetooth headszet) megoldódott, újra szép napos az ég, csicseregnek a madarak, meg miegymás.
Szal nagyon cooooool ez a telefon.
:lollypop:  :cool:

#333 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 18:23

Idézet: Anonymus23 - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 17:44

Na sikerült végére járni a dolgoknak:
A bluetooth headszetet reszetelni kellett (hangerő gombok egyidejű nyomása egy hosszabb sípszóig), azonnal felismerte a telefon és kiválóan működik.

Szal a 2 problémám (mp3 -csengőhang, bluetooth headszet) megoldódott, újra szép napos az ég, csicseregnek a madarak, meg miegymás.
Szal nagyon cooooool ez a telefon.
:lollypop:  :cool:

és nekem meg tudnád mondani, hogy hogyan működik a nem fogadott hívások időpontjának és dátumának kiderítése?

Szerkesztette: laspring 2005. 07. 15. 18:41 -kor

#334 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 22:30

Idézet: laspring - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 19:23

és nekem meg tudnád mondani, hogy hogyan működik a nem fogadott hívások időpontjának és dátumának kiderítése?

Nekem alapból úgy van beállítva, hogy a bal felső gomb az a hívásinfó. Az megnyomva, majd balra egyet a joystickon, van a nem fogadott hívások menüje.
Felül a legutolsó nem fogadott hívás vastag nagyobb betűvel, alatt egy keretben együtt ott van a dátum és idő.
Ahogy lépegetsz lefelé az aktiív nem fogadott híváshoz kijelzi a dátumot és az időt. Végül is logikusan és egyértelműen van megoldva...

Teljesen korrekt. Utána hívhatod, küldhetsz neki üzenetet, vagy szerkesztheted, esetleg egyenként, vagy az összest törölheted...

Így írja ki pl:
Gipsz Jakab
05-07-15  15:45

És ez van egy kiemelő keretben. ebben benne van minden infó, a jobb felső gombbal meg lehet előhívni a többi menüt, ami a további lehetőségeket előadja, illetve a bal felső gombbal azonnal hívhatod, a "C" gombbal pedig törli az aktuális nem fogadott hívást (persze megerősítés után).
Mondom, teljesen logikusan.

Ami még nagyon tetszik, hogy van benne ismétlődő riasztás, és be lehet állítani, hogy a hét melyik napjain riasszon. Egyetlen egy "baj" van csak ezzel, hogy egy ilyen ébresztést lehet beállítani, bár 1 perc ébresztés után lehetőség van 9 perc szundira, azaz 10 percenként riaszt. Pont úgy ahogy én szeretem!  :D  Egy pár éve volt egy Siemens S45-öm, abban volt hasonlóan jó ébresztési megoldás.
Minél többet próbálom, annál jobban tetszik.
PL nagyon bejön az RDS rádió, nagyon prímán vesz. Pl ahol másik rádiós mobil nem tudja venni az adást, ez még ott is vígan vesz. Kipróbáltuk ma a munkahelyen.
Naggggggyyyyooooon ccccooooooooooooollllllllll!!!!!!!!!!
:cool:

Szerkesztette: Anonymus23 2005. 07. 15. 22:38 -kor

#335 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 22:52

Idézet: Anonymus23 - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 23:30

Így írja ki pl:
Gipsz Jakab
05-07-15  15:45

Ez így tényleg korrekt!

Akkor ITT nem igazán a valóságnak megfelelően ábrázolják igaz?

És ilyen 'Opciók' és utána 'További opciók' menüpontok már tényleg nincsenek benne?

#336 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 22:56

Idézet: laspring - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 23:52

Ez így tényleg korrekt!

És ilyen 'Opciók' és utána 'További opciók' menüpontok már tényleg nincsenek benne?

De vannak, pl ha szerkeszteni akarod, akkor a jobb felső menügombbal kell előtte bemenni.

Szal amikor van egy nem fogadott hívás, rámégy, akkor 3 lehetőséged van:
Bal felső menügom = azonnal hívod
"C" gomb = bejegyzés törlése
Jobb felső menügomb = Egyebek = hívhatod, SMS-t küldhetsz, lehetőség szerkesztésre, törlésre, össze störlésére

Szal vannak lejebbi menük, de hát ez nem 17" vagy 19"-os képernyő hogy minden elférjen rajta!
Ezt te sem gondolhatod komolyan!
:eek:  :D

#337 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 22:59

Idézet: laspring - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 23:52

Ez így tényleg korrekt!

Amit belinkeltél az a valóságban nem úgy van, mert a szám helyett van a dátum és az idő. És onnan hiányzik a jobb felső menügomb felül a további opcókra vivő szöveg...

Megmutatnám, de ebben nincs screenshot!
:D

#338 Felhasználó inaktív   Minike28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 04:42

Hi all

Megeri levaltani egy nokia 6230-ast erre? nagyon tetszika kulseje de jo nincs vele gond nem fagy tud mindent stb...
MSI K8N Neo2 Platinum, AMD64 3200+, Corsair 500Mhz 2x512MB, ASUS V9999 Ultra (6800 Ultra), Plextor PX712A DVD-RW, Plextor PX116A DVD-ROM, Seagate 160GB SATA, Maxtor 160GB SATA, Silentmaxx ST-11 case, Silentmaxx 450W, innovatek watercooling system.

#339 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 09:35

Idézet: Minike28 - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 5:42

Hi all

Megeri levaltani egy nokia 6230-ast erre? nagyon tetszika kulseje de jo nincs vele gond nem fagy tud mindent stb...

Vélményem szerint megéri. ;)

#340 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 16. 16:02

Idézet: Minike28 - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 5:42

Hi all

eg es fold a ket telo szvsz.
bar k750 meg nem volt a kezemben, de k700 igen. :)
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.