HWSW Informatikai Kerekasztal: Sony Ericsson K750 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sony Ericsson K750

#381 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 23. 19:05

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 13:40

Akkor marad az eredeti szoftver, és sz@rok a garanciára..... (ha ilyen a garanciájuk, akkor szinte mind1, hogy van-e)

en is igy vagyok minden teloval.
szvsz ha tenyleg vigyazol ra, akkor nem fog kelleni a gari.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#382 Felhasználó inaktív   zjuhasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:32

Üdv!
Meg tudná valaki mondani, hogy SE-nál hogyan tudom megnézni, hogy melyik verziójú SW van fenn?
THX
Asus a8n-e;3200+E6;1024MB Hynix;Asus EN GF6600Si;Fujitsu-Siemens P19-2;Samsung: 200, 250GBSATA2, 160, 120GB,Maxtor80GB;PioneerROM, NEC 4551RAM, LgRAM;Chieftec 420W;PinnacleMoviebox DV;Tuner,Firewire, PCI-IDE ATA133

#383 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 24. 11:56

Idézet: zjuhasz - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 12:32

Üdv!
Meg tudná valaki mondani, hogy SE-nál hogyan tudom megnézni, hogy melyik verziójú SW van fenn?
THX

minek kell 20 helyre beirni ugyan azt az uzit? :omg:

#384 Felhasználó inaktív   t0mmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 14:43

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 12:56

minek kell 20 helyre beirni ugyan azt az uzit? :omg:

Mennyivel egyszerübb ezt írni mint a választ??

jobbra, *, balra, balra, *, balra, *
(az irányok a joystickel vannak)
"...Szembenéztem önmagammal, dobtam neki mentőmellényt vízbefullt..."

#385 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 24. 14:54

Idézet: t0mmy - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 15:43

bocs, de mar a k700 topicba, leirtak neki a valaszt. :omg:

#386 Felhasználó inaktív   mrdoubleb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 25. 09:10

Megjelent a D750.

24 hónappal 50k, 12-vel 60k, függetlenül 80k. (Persze azt nem tudom, hogy a független az más hálózaton is működik-e, végülis ezen T-mobile sw fut.)

Tertmészetesen a Pannonra még mindig várni kell... :(

D750 - T-mobile webshop

#387 Felhasználó inaktív   zjuhasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 09:47

Idézet: t0mmy - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 15:43

Köszönöm. Azért írtam több topicba, mert azt gondoltam, h nem uazok látogatják őket. Tévedtem.
Asus a8n-e;3200+E6;1024MB Hynix;Asus EN GF6600Si;Fujitsu-Siemens P19-2;Samsung: 200, 250GBSATA2, 160, 120GB,Maxtor80GB;PioneerROM, NEC 4551RAM, LgRAM;Chieftec 420W;PinnacleMoviebox DV;Tuner,Firewire, PCI-IDE ATA133

#388 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 25. 12:30

Idézet: mrdoubleb - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 10:10

Megjelent a D750.

24 hónappal 50k, 12-vel 60k, függetlenül 80k. (Persze azt nem tudom, hogy a független az más hálózaton is működik-e, végülis ezen T-mobile sw fut.)

Tertmészetesen a Pannonra még mindig várni kell... :(

D750 - T-mobile webshop

2 ev huseggel reszeltre meg "csak" 9990 huf.

#389 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 13:54

Hy mindenki!!

Na ma elvittem a szervizbe, és ott is hagytam...... állítólag 2 héten belül kész lesz, és vagy kapok újat, vagy szoft.frissítés lesz rajta. Végülis ráérek......  Kaptam cseretelefont, valami szappantartó formájú Nokiát :down: (6600 asszem). Hát ennyi.

Üdv!
Mcsjunior

#390 Felhasználó inaktív   t0mmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 16:02

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 14:54

Hy mindenki!!

Na ma elvittem a szervizbe, és ott is hagytam...... állítólag 2 héten belül kész lesz, és vagy kapok újat, vagy szoft.frissítés lesz rajta. Végülis ráérek......  Kaptam cseretelefont, valami szappantartó formájú Nokiát :down: (6600 asszem). Hát ennyi.

Üdv!
Mcsjunior

Én is visszavittem és még cseretelefont sem kaptam...
Amugy ha kapsz csertelefont akkor 30 nap a szervizhatáridő, ha nem kapsz cseretelefont akkor 15 nap... Mármint ezek a napok arra vonatkoznak hogy ha ezen az idon belul nem csinálják meg egy uj telefont kell adniuk...
"...Szembenéztem önmagammal, dobtam neki mentőmellényt vízbefullt..."

#391 Felhasználó inaktív   CéZé 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 17:27

Egy kis érdekesség a garanciáról, ez egy válaszlevél a Vodafone-tól :

"Ügyfélszolgálatunkra érkezett leveléből sajnálattal értesültünk arról, hogy készülékével kapcsolatosan nehézsége adódott, melyért ezúton kérjük szíves elnézését!

Kérjük, engedje meg, hogy röviden ismertessük Önnel a Vodafone 72 órás bevizsgálási folyamatát!

Amennyiben a készüléket a vásárlástól számított 72 órán belül visszaviszi a vásárlás helyére, s ott munkatársunk nem észleli az Ön által jelzett hibát, kötelessége a készüléket továbbítani a szervizbe, illetve amennyiben kölcsönkészüléket és gyorsabb ügyintézést szeretne akkor a legközelebbi szervizátevőhelyre irányítja önt, ahol továbbítják a készüléket a gyártói szervizbe bevizsgálásra. Itt tudják megállapítani a hiba meglétét, illetve okát. A vizsgálat után, ha a szervizben bebizonyosodik a készülék hibája, az üzlet természetesen 72 órás csere keretében tipusazonos csereterméket ad Önnek a hibás darab helyett.

Amennyiben ön a javítást kéri, erre is van lehetősége. Ezt a helyszínen szükséges jeleznie.

Engedje meg, hogy a fentiekkel kapcsolatban szíves figyelmébe ajánljuk a 151/2003 (IX. 22) kormányrendelet vonatkozó, 7. §-át:

"Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza."

Amennyiben bevizsgálásra adja le a készüléket, a szükséges dokumentumok a következők: a készülék jótállási papírja, valamint a vásárláskor kapott számla, vagy blokk, illetve szükség van a készülék eredetei dobozára és az összes tartozékra. Az eredeti csomagolás megléte nem feltétele a készülékcserének, azonban ha ezzel nem rendelkezik, új készülékéhez nem kap dobozt.

A bevizsgálás idejére igyekszünk kölcsönkészüléket biztosítani, de azok szervizfelvevő helyeinken meghatározott készlet erejéig állnak rendelkezésre. Munkatársaink természetesen arra törekednek, hogy tipusazonos készülékkel segítsék Ügyfeleinket a szervizelés időtartama alatt, azonban ez a behatárolt készlet mellett nem mindig lehetséges.

Az egyes készülékek bevizsgálása az adott gyártó saját szervizében történik, a készülékgyártó ennek eredményeképp tudja folyamatosan vállalni a készülékre vonatkozó jótállást. A telefonok bevizsgálása során a szerviz állít ki jegyzőkönyvet a készülék állapotáról, hibájáról, ha szükséges csereigazolást is mellékel. Amennyiben jogos a csereigénye akkor ön már egy teljesen új készüléket fog visszakapni. Ha nem bizonyul jogosnak az igénye, az eredeti készüléket egy jegyzőkönyvvel adjuk vissza.

Fentiekkel kapcsolatos szíves megértését köszönjük!

Bízunk abban, hogy segítségére voltunk, és a továbbiakban elégedetten veszi igénybe szolgáltatásainkat!

Amennyiben kérdése, kérése adódik, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!

Tisztelettel: "

Amikor visszavittem le volt fagyva a gombokra nem reagált, ez szerintem eléggé feltünő hiba.

"Amennyiben a készüléket a vásárlástól számított 72 órán belül visszaviszi a vásárlás helyére, s ott munkatársunk nem észleli az Ön által jelzett hibát,"

Nehéz nem észlelni.

Akkor van bent egy kormányrendelet idézet is, miszerint :

"Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza."

Szerintem ezzel a hibával nem lehet rendeltetés szerűen használni.
Én ugy látom, hogy vettem egy használhatatlan terméket amit a forgalmazó nem hajlandó kicserélni, mert feltételezi, hogy én megrongáltam a készüléket és ezért bevizsgáltatja. Természetesen a szervizelés után vagy javitják vagy cserélik de akkor mire van a 72 órás jótállás?

Na mindegy, bocs az OFF-ért csak gondoltam leírom mert úgytűnik hogy nem egyedi eset :)

#392 Felhasználó inaktív   cruy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 21:24

Idézet: CéZé - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 18:27

Egy kis érdekesség a garanciáról, ez egy válaszlevél a Vodafone-tól :
...
...
...

Szerintem tök felesleges erőlködni. k700nál is így kezdődött:
fagyott a vodás verzió meg minden, mindenki sírt a fórumokon, aztán valaki közölte hogy itt az új live-os szoftver, mindenki gar-ba frissítette a soft-ot aztán örült... kész

#393 Felhasználó inaktív   Trabi TM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 08:52

Idézet: CéZé - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 18:27

Szerintem ezzel a hibával nem lehet rendeltetés szerűen használni.
Én ugy látom, hogy vettem egy használhatatlan terméket amit a forgalmazó nem hajlandó kicserélni, mert feltételezi, hogy én megrongáltam a készüléket és ezért bevizsgáltatja. Természetesen a szervizelés után vagy javitják vagy cserélik de akkor mire van a 72 órás jótállás?

Na ez az, hogy szerinted.
Viszont az eladónak nem kötelessége ezt megállapítani, mert semmi ilyen irányú képzettsége nincsen!
Ezt csak a szakszerviz állapíthatja meg, és ha ott bebizonyosodik, akkor cserélni KELL a készüléket!

Egyébként pár éve, még szinte minden ilyen telefont kicseréltek/kicseréltünk, viszont mostanában sajnos divatba jött a házi "olcsó" soft frissítés, és telefon függetlenítés, ami ugye otthon 1 adatkábellel elég veszélyes tud lenni, és nyugodtan fagyhat egy sikertelen művelet után a telefon, és pont az ilyenek miatt nem cserélünk azonnal semmit, mert a sok kis f*sz, miután tönkreteszi a saját/más telefonját, még megpróbálja garisan ki is cseréltetni, ahelyett, hogy vállalná saját tettei következményét...

Köszönd nekik ;)
[ Trabi™ ]

#394 Felhasználó inaktív   CéZé 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 09:03

Részemről téma lezárva, mert eladtam és vettem egy kártyafüggetlen telót (domino kártyával használom) és azóta is hibátlanul megy :)

"Egyébként pár éve, még szinte minden ilyen telefont kicseréltek/kicseréltünk, viszont mostanában sajnos divatba jött a házi "olcsó" soft frissítés, és telefon függetlenítés, ami ugye otthon 1 adatkábellel elég veszélyes tud lenni, és nyugodtan fagyhat egy sikertelen művelet után a telefon, és pont az ilyenek miatt nem cserélünk azonnal semmit, mert a sok kis f*sz, miután tönkreteszi a saját/más telefonját, még megpróbálja garisan ki is cseréltetni, ahelyett, hogy vállalná saját tettei következményét..."
Talán ezzel kéne villogni a jótállási jegyen és nem a 72 órás garival :)

#395 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 26. 09:46

Sose komáltam a Csodafón-t de ezek után... Az az undorító live...  :boa:

Nem mintha a barbi rózsaszín témobíl jobb lenne...

A D750i meg ocsmány.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#396 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 26. 09:51

Idézet: Trabi TM - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 9:52

Egyébként pár éve, még szinte minden ilyen telefont kicseréltek/kicseréltünk, viszont mostanában sajnos divatba jött a házi "olcsó" soft frissítés, és telefon függetlenítés, ami ugye otthon 1 adatkábellel elég veszélyes tud lenni, és nyugodtan fagyhat egy sikertelen művelet után a telefon, és pont az ilyenek miatt nem cserélünk azonnal semmit, mert a sok kis f*sz, miután tönkreteszi a saját/más telefonját, még megpróbálja garisan ki is cseréltetni, ahelyett, hogy vállalná saját tettei következményét...

Köszönd nekik ;)

És mivel 5% max. ilyet csinál, mindenki szívjon??? Ez aztán vevöbarát politika!

Ha házilag frissiti az egy dolog, és meg kell nézni, de ha függetlenné tette, azt nagyon hamar meg lehet állapítani és akkor ugye ugrik a gari. Ezek után minek vele egyáltalán foglalkozni?

A SW verziót kb. 1 kód beírásával lehet ellenörizni...

És szinte minden új teló fagy, ami bonyolultabb, majd ha jön az új SW rev. akkor nem, tehát erre készülniük kellett a mobilszolgáltatóknak, bármelyik is legyen az. A gyártó is tud hibákat, amiknek meg kell lenniük a cégnél, hisz elvileg a gyártó ha elismer kezdeti hibát, azt a forgalmazónak is el kell.
Bár Magyarországon nem ez a helyzet, itt minden cég sokkal szemetebb, hisz meg lehet csinálni az emberrekkel valamiért. (lásd pl. a neten keringö Fuji digigép levél, vagy a HP szervíz-es cikk a föoldalon)

Tehát ezek nem érvek.

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2005. 07. 26. 09:53 -kor

"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#397 Felhasználó inaktív   Trabi TM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:21

Idézet: CéZé - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 10:03

Talán ezzel kéne villogni a jótállási jegyen és nem a 72 órás garival :)

A 72 órás csere csak azért van feltüntetve a gari-n, mert törvény írja elő, mint ahogyan azt is, hogyha 72 órán bellül meghibásodik a készülék, akkor azt cserélni KELL (viszont azt már nem írja, hogy azonnal kell cserélni ;) ), tehát ezeknek eleget is teszünk!
Elküldöm bevizsgálásra, ha ott kimutatják, hogy a készülék gyári hibás, és nem a felhasználó okozta a hibát, már hívom is az ügyfelet, és kapja az ÚJ telefont, újra 1 év garival! Viszont ha hozzányúltak, tehát pl. kinyitották, és vissza is zárták (ez a közhiedelemmel ellentétben majdnem minden telónál kimutatható), akkor már nem is jár a csere, függetlenül attól, hogy ez okozta-e a hibát, vagy sem...
[ Trabi™ ]

#398 Felhasználó inaktív   mrdoubleb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:23

Idézet: Trabi TM - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 7:52

Na ez az, hogy szerinted.
Viszont az eladónak nem kötelessége ezt megállapítani, mert semmi ilyen irányú képzettsége nincsen!
Ezt csak a szakszerviz állapíthatja meg, és ha ott bebizonyosodik, akkor cserélni KELL a készüléket!

Köszönd nekik ;)

2 alapvető probléma van azzal amit mondasz.

Nekem most volt egy köröm egy pénzügyi céggel aki szintén arra hivatkozva, hogy van aki csal engem is kollektíve megszivattak. Az eredménye az lett, hogy a PSZAF-hoz fordultam és megvizsgálják a cég tevékenységét.

A 72 órás cseregaranciát a törvény szabályozza, és ha ezt a Vodafone próbálja meg kijátszani az legalább olyan törvénysértés. Az, hogy az ügyfélszogálatos / eladó nem megfelelően képzett, az az egyéni szociális problémátok. Tessék megfelelően képezni v. képzett embert felvenni. A jog ismeri a "törvény szellemét" - tehát nem csak a betűje létezik. Ha a telefont összetörve, savval leöntve viszem vissza, akkor valóban én hibáztam. És nyilván egy szoftver hibát ki kell vizsgálni. De szvsz azt sem lehet csinálni, hogy egy cég arra hivatkozva, hogy a telefont minden esetben át kell vizsgálni, kvázi megszűnteti a 72 órás garanciát. Ez a törvény kijátszása amit max addig lehet csinálni amig egy feldühödött előfizető a Hirközlési Főfelügyelethez nem fordul.

A másik dolog a szoftver frissítés. Nos, ha a telefon egyik funkciója ez a szolgáltatás, azaz a készülék használati útmutatója is tartalmazza, sőt a gyár a weboldalára is felrakja a firmware-t, akkor ez bizony a rendeltetésszerű használat kategóriája. Tehát ez nem "házi buherálás", nem pinceműhely illegális tevékenysége. Ha a telefon ebbe belehal (belefagy) az ugyancsak garanciális eset.

#399 Felhasználó inaktív   CéZé 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:40

Azért kiváncsi lennék, hogy itt mt lehet csinálni?

#400 Felhasználó inaktív   Trabi TM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:41

Idézet: Charles - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 10:51

És mivel 5% max. ilyet csinál, mindenki szívjon??? Ez aztán vevöbarát politika!

Erre csak azt tudom mondani, hogy pl azért van traffipax az utakon, mert a sok gyorshajtó közül a 0,5%-a balesetet is okoz, ezért szívnak a többiek ??
Ez sajnos mindenhol így működik, a bankban azért nem kap mindenki hitelt, mert van egy bizonyos százalék, akinek eszébe sem jutna visszafizetni! És ott is ezért szívnak a többiek...
Soroljak még párat, ahol néhány ****** (ide mindenki azt képzel, amit akar) miatt a normális emberek szívnak ?

Idézet: Charles - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 10:51

Ha házilag frissiti az egy dolog, és meg kell nézni, de ha függetlenné tette, azt nagyon hamar meg lehet állapítani és akkor ugye ugrik a gari. Ezek után minek vele egyáltalán foglalkozni?

A SW verziót kb. 1 kód beírásával lehet ellenörizni...

És szinte minden új teló fagy, ami bonyolultabb, majd ha jön az új SW rev. akkor nem, tehát erre készülniük kellett a mobilszolgáltatóknak, bármelyik is legyen az. A gyártó is tud hibákat, amiknek meg kell lenniük a cégnél, hisz elvileg a gyártó ha elismer kezdeti hibát, azt a forgalmazónak is el kell.
Bár Magyarországon nem ez a helyzet, itt minden cég sokkal szemetebb, hisz meg lehet csinálni az emberrekkel valamiért. (lásd pl. a neten keringö Fuji digigép levél, vagy a HP szervíz-es cikk a föoldalon)

Tehát ezek nem érvek.

Üdv!

Azt, hogy házilag frissítette-e csak gyári műszerekkel lehet kimutatni, amiből általában 1-2 db van az országban, és nem minden üzletben.
A függetlenítés ugyanez, az hogy függetlenítette, valami meghalt, utána vissza is zárta, csak a gyártó tudja kimutatni, de egyébként elárulhatnád, hogy én itt a voda boltban hogyan tudnám ellenőrizni?
Gondolom arra gondoltál, hogy tegyek bele más kártyát, de nekem miért kellene, hogy legyen olyan ??? Vagy esetleg SE-knél, és Siemenseknél meg lehet nézni, de hát ezeken kívül még van pár teló egyrészt, másrészt mi hivatalosan nem tudjuk a telefon szervizkódjait, és hivatalosan nem is értünk hozzá !! Erre van a szerviz !

Az, hogy minden teló fagy, ez igaz, és ez így lesz ezen túl is. Azt viszont jó ha tudod, hogy a fagyás NEM számít bele a 72 órás cserés készülékek közé, ugyanis viszonylag ritkán fordul elő, tehát nem akadályozza a rendeltetésszerű használatot, így mint ilyen, nem cserélhetném, még ha a gyártó el is ismeri a hibát ;)

Az meg, hogy a gyártó tud hibákat, ezzel én is tisztában vagyok, a gond csak az, hogy a gyártó nem tájékoztat minket erről, csak a saját szervizeit...

De egy kicsit gondolj bele a túloldalba. Tegyük fel van egy vállalkozásod, és telefont árulsz.
Hetente pl. visszahoznak 2 db-ot 72-ben, és Te ezeket mind azonnal ki is cseréled (egyébként általában kevesebb, mint 50%-a jogos csak), hamar tönkre is menne a céged, ugyanis a voda átveszi tőled a telefont, de ha nem jogos a csere, akkor szépen vissza is küldi, úgy ahogyan van, és máris buktál néhány 10e Ft-ot. Ezt szerinted melyik kis KFE, vagy BT vállalja be ?

(sorry, ha hosszú voltam :rolleyes: )
[ Trabi™ ]

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »