HWSW Informatikai Kerekasztal: Sony Ericsson K750 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sony Ericsson K750

#2401 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 18. 14:10

Sziasztok!

Mindenkitől elnézést kérek az offtopic miatt. Új témát nem mertem indítani, de nagyon offolni sem akarok. Annyi mentségem van, hogy Ericsson a kérdés tárgya.

Érdekes kérdés vetek fel (nekem érdekes :) ). Nézegettem a német íbéj oldalt és találtam egy Ericsson T39 telefont, ami új árú. Kábé 120 EUR az ára, 2 év garival adják és mindenféle tartozékkal, előfizu nélkül. Láttam ilyen ajánlatot Panasonic GD92-es telcsire is, ami meglepő, mivel ezek már évek óta nem kaphatók.

Az lenne a kérdésem, hogy ezek milyen készülékek? Eredeti vagy valami utángyártott és a gyárihoz nagyon hasonló darabok?

Azért érdekel, mert már mindenem tele van a modern szar telefonokkal, csak a gond van velük. Egy normális (új) állapotú régi kiforrott készülék sokkal jobban bejönne nekem. Nincs kamera, nincs joystick (hülyét kapok tőle), nincs felesleges színes kijelző. Viszont tök könnyű készülék, van rendes naptár és telefonkönyv. Más nem is kell. BT és infra néha hasznos, a T39 ezt is tudja. Szóval számomra az ideális készülék, nagyon meglepődtem rajta, hogy még kapható.

Örülnék, ha valaki felvilágosítana, mert kíváncsi lettem.

Üdv!

:respect:  :up:
.
.
.

#2402 Felhasználó inaktív   ColtNavy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:21

Nem lennék meglepve, ha a vadi új telefon lenne. Sokan vannak úgy, ahogyan te. Ha valóban nem tréfa tárgya az áru, akkor vegyél hozzá tartalék akkumlátort, mert gondban leszel, ha elhasználódik egy év múlva :).

#2403 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 18:50

Idézet: ColtNavy - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 18:21

Nem lennék meglepve, ha a vadi új telefon lenne. Sokan vannak úgy, ahogyan te. Ha valóban nem tréfa tárgya az áru, akkor vegyél hozzá tartalék akkumlátort, mert gondban leszel, ha elhasználódik egy év múlva :).

Miért lenne gondban, legalább 5 féle akksi kapható T39-hez utángyártottban, a 7 éves, polcon porosodó Ericsson A1018-amhoz is lehet venni újan akksit.

T39-hez BSL-10 akksi kell, az még eredetiben is kapható. A telefont természetesen már nem gyártják, valószínű "előkerült" darabokat hirdetgetnek.
Viszont 120 euro + posta(?)-ért biztosan nem vennék T39-et újan se...de ez már egy másik kérdés, ráadásul  - úgy emlékszem, hogy a T28-29-39 sorozat eléggé lassúcska is.

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 18. 18:54 -kor

#2404 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 19:37

Első telóm, egy R320as is elég lassúcska volt, nameg el is szállt fél év alatt a végfokja. Ezért sem szemezgettem jó ideig SE-vel... de most meggyőzött... :D
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2405 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 20:36

Köszönöm a válaszokat. Azt hittem, hogy valami "utángyártott telefon" ez. Itt a link hozzá...

A sebesség relatív. A már elhalálozott Siemens CF62-esem biztos lassabb volt. A jelenlegi K700-nál valószínűleg lassabb. Ha olyan gyors, mint a szintén elhalálozott T600-asom volt, akkor pont jó.

Nem fenyeget, hogy most vennék egyet, de a lehetőség tetszik.
Üdv!

:respect:
.
.
.

#2406 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 11:58

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 17:11

Hoogyiscsakna???

Ha USB-re van dugva a készülék, akkor a készülék nem látja a memóriakártyát, ez le van írva a kezelési útmutatóban is. Olvastad már? ;)

Igen képzeld, olvastam.
Nem a telefon nem látja, hanem a PC. Gondoltam evidens, mivel ha USB-n van, akkor a telefon nem látja => ergo a probléma az, hogy a PC elveszti a kapcsolatot. Úgy látszik nem volt logikus
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2407 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:50

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 20:36

Köszönöm a válaszokat. Azt hittem, hogy valami "utángyártott telefon" ez. Itt a link hozzá...

A sebesség relatív. A már elhalálozott Siemens CF62-esem biztos lassabb volt. A jelenlegi K700-nál valószínűleg lassabb. Ha olyan gyors, mint a szintén elhalálozott T600-asom volt, akkor pont jó.

Nem fenyeget, hogy most vennék egyet, de a lehetőség tetszik.
Üdv!

:respect:

A maga idejében rettentő jó telefon volt ez, kétséget kizáróan, nekem is tetszett, s ma is jól használható. +A gyári akksija is nagyon jó.

De 30 ezer + "költségekért" már itthon is igen jó telefont lehet kapni, lásd pl. a K750i-t :D

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 19. 12:51 -kor

#2408 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 16:29

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 12:50

A maga idejében rettentő jó telefon volt ez, kétséget kizáróan, nekem is tetszett, s ma is jól használható. +A gyári akksija is nagyon jó.

De 30 ezer + "költségekért" már itthon is igen jó telefont lehet kapni, lásd pl. a K750i-t :D

Igen, de a modern készülékek már nem nekem valók. "Kiszerettem" belőlük...

Üdv!

:up:
.
.
.

#2409 Felhasználó inaktív   ColtNavy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 12:06

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 11:58

Igen képzeld, olvastam.
Nem a telefon nem látja, hanem a PC. Gondoltam evidens, mivel ha USB-n van, akkor a telefon nem látja => ergo a probléma az, hogy a PC elveszti a kapcsolatot. Úgy látszik nem volt logikus

De logikus volt, csak nem mindenkinek :). Azt hiszem én a gép usb-jével próbálnék trükkölni, de csak akkor, ha egy másik gépen kifogástalanul működik a telefon. Gondolom ezt már próbáltad.

Szerkesztette: ColtNavy 2006. 12. 21. 12:09 -kor

#2410 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 09:37

Idézet: ColtNavy - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 12:06

De logikus volt, csak nem mindenkinek :). Azt hiszem én a gép usb-jével próbálnék trükkölni, de csak akkor, ha egy másik gépen kifogástalanul működik a telefon. Gondolom ezt már próbáltad.

Próbáltam, az otthoni gépemen is előfordul. Csak néha idegesítő, amikor sok állományt másolok rá. Húzódzkodom a visszaviteltől, mert nem mindig jelentkezik (pl. a héten még nem volt).

Kérdés: csak 18-20mp-s videókat elhet felvenni, vagy valahol elállítottam a limitet?
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2411 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 18:27

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 11:58

Igen képzeld, olvastam.

Naaaa, lécci húzd össze az arcot!

Ezt írtad:
"Nekem nagyon sűrűn előfordul, hogy figyel USB-n a telefon és egyszer csak nem látja a memkártyát. Nálatok is előfordul?"

Ebből 10 magyar anyanyelvű emberből 10 azt érti, ami le is van írva, hogy a TELEFON nem látja a memóriakártyát.
Ha nem így gondoltad, akkor TE HIBÁZTÁL, rosszul, félreérthetően fogalmaztál.
Gondolkoztál már ma?

#2412 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 18:34

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 9:37

Próbáltam, az otthoni gépemen is előfordul. Csak néha idegesítő, amikor sok állományt másolok rá. Húzódzkodom a visszaviteltől, mert nem mindig jelentkezik (pl. a héten még nem volt).

Kérdés: csak 18-20mp-s videókat elhet felvenni, vagy valahol elállítottam a limitet?

Elképzelhető ám, hogy az USB-csatinál van valami gáz.
Vagy még az is, hogy nem fémtiszta az alsó csatlakozósor a telón.

Amennyiben van megfelelő mennyiségű helyed az memóriakártyánn, és arra van beállítva a rögzítés, akkor menni fog a teljes kártyakapacitásig.
Ja, és a lényeg még, hogy ne MMS-re legyen optimalizálva a video.
Gondolkoztál már ma?

#2413 Felhasználó inaktív   monty 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 28. 12:47

Üdv!

Nincs valakinek tippje, hogyan tudok szoftvert frissíteni a K750i-men, ha proxy mögül netezek? Ugyanis a drágalátos intelligens Updater atyaúristenen semmi beállítási lehetőség nincs :reklamacio: . Le lehet valahonnan tölteni a szoftverfrissítést Updater nélkül is?

Sürgős lenne, mert állandóan fagy a mobilom, meg a bluetooth b***ik működni :mad:  .
Húha, kezdek eltévedni a LINUX-ban! Szép ez az erdő, csak nehéz belőle kitalálni!!!
Monty Woods

#2414 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 14:00

Idézet: monty - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 12:47

Üdv!

Nincs valakinek tippje, hogyan tudok szoftvert frissíteni a K750i-men, ha proxy mögül netezek? Ugyanis a drágalátos intelligens Updater atyaúristenen semmi beállítási lehetőség nincs :reklamacio: . Le lehet valahonnan tölteni a szoftverfrissítést Updater nélkül is?

Sürgős lenne, mert állandóan fagy a mobilom, meg a bluetooth b***ik működni :mad:  .

Az első problémára nem tudok megoldást, nem nézegettem hogy van-e proxy-s beállítás, illetve azt sem értem, miért nem veszi át pl. az Internet Explorer beállítását az updater.

A másodikra: szerintem a K750i-nek nem volt olyan szoftverválozata, amivel ne lett volna tökéletes a Bluetooth, sőt mi több, egyikkel se fagyott állandóan, mi a pontos hiba?

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 28. 14:01 -kor

#2415 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 15:59

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 14:00

A másodikra: szerintem a K750i-nek nem volt olyan szoftverválozata, amivel ne lett volna tökéletes a Bluetooth, sőt mi több, egyikkel se fagyott állandóan, mi a pontos hiba?

Csatlakozom!
Gondolkoztál már ma?

#2416 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 12:07

Üdv!

Nem teljesen topic címbe vág, de sztem ehhez áll a legközelebb. :)
Sikerült néhány progit (játékot) szereznem W810i telómra. A .jar kiterjesztésűekkel, semmi gond, simán relepíthetők, viszont van ami rar. Ezt en ismeri fel a telefon, viszont, ha gépe kibontom, akkor is hiába másolom, fel, mert úgy sincs telepítőfile. Tudnátok abbansegíteni, hogy hogyan tudnám a rar fájlokat jar-rá konvertálni?

THX! :respect:
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#2417 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 12:41

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 12:07

viszont van ami rar. Ezt en ismeri fel a telefon, viszont, ha gépe kibontom, akkor is hiába másolom, fel, mert úgy sincs telepítőfile.

ezt nem értem  :confused:

mi van a rar-ban?
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2418 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:14

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 13:41

ezt nem értem  :confused:

mi van a rar-ban?

Ööö.. igen a végén láttam, hogy belekavarodtam... :p
Szóval pl a civilization_3 az rar... és így nem tudom feltelepíteni a telóra. Próbáltam, hogy átkonvertálom self-ex (önkicsomagolósra), de úgysem ment. :confused:

A fileban pdig már csak ezek találhatók...
Kép

#2419 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:36

És időközben lenne még1 érdésem letöltötem az SEWebcam-ot amely elvileg jó W810-hez is...
De valamiért nem akar műxeni.

Ez a hibsüzenet:
Kép

És a beállítások:
Kép

#2420 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:48

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 13:14

Ööö.. igen a végén láttam, hogy belekavarodtam... :p
Szóval pl a civilization_3 az rar... és így nem tudom feltelepíteni a telóra. Próbáltam, hogy átkonvertálom self-ex (önkicsomagolósra), de úgysem ment. :confused:

A fileban pdig már csak ezek találhatók...
kép

Hát ez jó kérdés... tuti hogy telóra van ez?  ;)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.