HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS A8V Deluxe - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS A8V Deluxe tapasztalatok, velemenyek Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Chromo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 15. 13:26

Idézet: ttt1 - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 8:21

Tnx:).Latom 2-en vagyunk aki erdeklodik a tema irant:)

Mindenki nForce lázban ég.  :D

#62 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 07:39

Jaja meg pci-e, de hat nekunk eleg ez is :) Foleg hogy ilyen szepen megy :)

#63 Felhasználó inaktív   Chromo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 10:17

Idézet: Chromo - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 14:24

Nem érdemes 2700 alá menni, mert a proci órajel számít a legtöbbet. Az FSB-nek nincs nagy jelentősége. Csak azért írtam, hogy próbáld ki 9x280-on, mert akkor kiderül, hogy a proci miatt nem tudsz feljebb menni vagy a lap nem bír többet.

Próbáltad alacsonyabb szorzóval, nagyobb FSB-vel?

Csak kiváncsiságból érdekel.  :)

#64 Felhasználó inaktív   batman777 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:12

Nekem az 1009-es biossal ment csak a 8x300-as beállitás. Az 1008-as bios nem az általam beállitott kivánt feszültség értékeket adta a processzornak. Az 1009-es már jól szabályoz.
Nekem 8x300-as beállitás ment 1.5 V-on. A HT itt 1200 Mhz-en ment ( ergo 2400Mhz). Sőt van egy progi ( aminek most nem jut eszembe a neve), amellyel Windows alól lehet emelni az FSB-t, ott elment még a 310 Mhz is !!!! A stabilitást nem néztem Prime95-el, csak próbálgattam.
Az 1011-es biost még nem próbáltam feltérképezni, felraktam, de visszatöltöttem az 1009-est.
A ram beállitásoknál egészen más opciókat adott, a régi jókat meg megváltoztatott. Meg nagyon nem volt akkor rá időm..... pár nap és kipróbálom.:)

300-as FSB-n ment stabilan a gép (prime95, Farcry).
Az egyetlen aggodalmam csak a melegedés kérdése volt, de csak egy választ kaptam rá, másokat nem érdekelt akkor még ez a dolog. Sajnos.

#65 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 14:21

Nem meg nem ertem ra:) 7 napos a kicsike :) elsore ez  2700 sem rossz:) Csak gyari hutom van es 2700-nal mar 53-55 fok terheletlenul.1 freezer 64 megoldja a problemat?

#66 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 00:08

Süti!
Ezzel a lappal szemezgetek egyelőre (mert a PCIE utódja túl drága még, úgy hogy vga marad...). 275-280-290es fsbket olvastam, és kíváncsi vagyok, hogyigaz-e. PRIME stabilan persze!!!
Nagyon hálás lennék ha kitesztelnétek mondjuk 280 és 300ra. Ha megy 300at, akkor ez a lap nyert :) !
Nem vagyok Asus párti, de ez jólapnak tűnik kivételesen, és nem ismérik nagyon drágán  :respect: .

batman777: 300fsbnél osszd vissza  HT-! Az északi hídra kell hűtés(meg gondlom plusz fesz is kelett). Én a zalman 32es bordáját javaslom.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#67 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 10:12

Ill ahogy most olvastam az -Eről, hiába szebb, még nem túl kiforrott. Akkor marad az A8V Deluxe without wifi.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#68 Felhasználó inaktív   LizardX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 11:17

Idézet: Paramystic - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 17:58

Sziasztok! Egy nagy problémám van , 3DMark 2001 és 2005 teljesen felejthető, mert kifagy vagy újraindúl, ugyanez a jelenség a szobatársam gépével is, emellett több program is ezt teszi, pl.:Armies of Exigo, Prince of Persia, Far Cry...............!
Szinte heti rendszerességgel történik rendszertelepítés, Állandó jellegüek az újraindulások (Word - öt sem tudok használni, pedig kellene)
Ha van valamilyen ötletetek akkor azt szívesen venném.
Gépem paraméterei: ASUS A8V DELUX - alaplap(939)  AMD64 3000+ , 2*512MB Kingmax 400Mhz, Saphire ATI 9800 Pro, (5.4 - es Catalyst), 160 Gb Samsung Winchester, Sound Blaster 5.1 Live!, ....
Előre is kösz!

Hát, ha még fennáll a probléma... nálam most a következő a helyzet: kiszedtem minden "felesleges" eszközt (CD-író, hangkártya) a gépből. Felpakoltam a 1011-es BIOS-t, meg egy szűz XP-t (SP1, SP2). Csak az alaplaphoz adott CD-n levő driverek mentek fel (4 in 1, LAN, on-board audio), semmi telepített software, de már így is kezdte az újraindulgatást. Na cs*ssze meg, tanácstalanságomban manuálisan beállítottam a memóriát 2:1 (DDR400)-ra, meg az AGP memory map-ot, de nem javított semmit. Akkor jött a gondolat: a CPU overclock-ot átállítottam limitesre, konkrétan 3%-ra, és csodák csodája! azóta kb. 10 órán keresztül hajtottam rajta a HL2-t, és egyszer sem produkált újraindulást! Hát most erre mit mondjak. Ha továbbra is stabil marad a rendszer, megpróbálom óvatosan visszapakolni a kimaradt eszközöket, és ki fog derülni, hogy A. gyenge a tápom (pedig az eladók letették a nagyesküt, hogy elég lesz) B. az A8V Deluxe megbízhatatlan, hogy ha minden AUTO-ra van állítva a BIOS-ban, kézzel kell beléje verni a igazságot  :D  Persze az is lehet, hogy rossz nyomon járok, de akkor biztos kitépem a maradék hajamat is... Ha tényleg az overclock okozta a hibát, akkor az itteni urak azért nem találkoztak vele, mer mindegyik "hajcsa, mint az őrült"...  :D  Amúgy meg félelmetes: rákerestem a gugglén arra, hogy "A8V+restart", hát nem kevesen küzdenek hasonlóval, persze nem csak ezzel a lappal...

#69 Felhasználó inaktív   batman777 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 14:13

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 23:08

Süti!
Ezzel a lappal szemezgetek egyelőre (mert a PCIE utódja túl drága még, úgy hogy vga marad...). 275-280-290es fsbket olvastam, és kíváncsi vagyok, hogyigaz-e. PRIME stabilan persze!!!
Nagyon hálás lennék ha kitesztelnétek mondjuk 280 és 300ra. Ha megy 300at, akkor ez a lap nyert :) !
Nem vagyok Asus párti, de ez jólapnak tűnik kivételesen, és nem ismérik nagyon drágán  :respect: .

batman777: 300fsbnél osszd vissza  HT-! Az északi hídra kell hűtés(meg gondlom plusz fesz is kelett). Én a zalman 32es bordáját javaslom.

Ha vissza veszem a HT-t 3x-re akkor az 900 Mhz..... :(
Igy automatikusan 4x-en megy, vagyis 1200Mhz.
Szerinted ez túl magas?
Végül is más beállitással is el lehet érni a 2.4Ghz-et 1068 Mhz-es Ht-vel.

Valahol olvastam, hogy a HT sebessége az, ami befolyásolja a GPU és CPU közötti kommunikáció sebességét. Ergo ha ez nagyobb, akkor gyorsabb a komplett rendszer.

Lehet, hogy ma tesztelek 2 Ghz-en, más-más HT beállitással.

#70 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 18:22

Nem, a HT a déli hídé! tehát akár 800Mhzen is mehet, semmi különbség nincs. Nézd meg a K8T800 vs K8T800 Por-s teszteket. Ez semmit nem gyorsít;inkább vedd vissza, mert az 1200 sok lesz!

#71 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:44

Srácok!!!!!!
A proci hűtő ellendarabjában a csavar fix, vagy kiszedhető?
Kép

Nagyon fontos lenne!

#72 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 22:04

Hihetetlen milyen sok buta ember el a foldon. A ph-en szidjak ezt a lapot mert nem tud 300 meg 300 millio fsbt elerni, de az kutyat nem erdekel hogy 2700-on stabil benne a procim. Eddig 2x irtam ,mert kerdezte 1 tag hogy akokr jo lap is e ez. Es mindenki mas leugatta. Nfore az a kiraly 320-as fsbt el lehetr vele erni igaz a cpu 2000-en megy 1800-rol de az nem erdekel senkit,Meg mindenki total buszke hog o elerte a 2400-at 290es fsbvel.Ki nem szarja le a procim meg szaara veri az ovet :) Na mind1 csak kicsit felhuztam magam. Aki ezt olvassa az tudja hogy jo lap akarki is szidja a viat.:)

#73 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 22:20

Idézet: ttt1 - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:04

Hihetetlen milyen sok buta ember el a foldon. A ph-en szidjak ezt a lapot mert nem tud 300 meg 300 millio fsbt elerni, de az kutyat nem erdekel hogy 2700-on stabil benne a procim. Eddig 2x irtam ,mert kerdezte 1 tag hogy akokr jo lap is e ez. Es mindenki mas leugatta. Nfore az a kiraly 320-as fsbt el lehetr vele erni igaz a cpu 2000-en megy 1800-rol de az nem erdekel senkit,Meg mindenki total buszke hog o elerte a 2400-at 290es fsbvel.Ki nem szarja le a procim meg szaara veri az ovet :) Na mind1 csak kicsit felhuztam magam. Aki ezt olvassa az tudja hogy jo lap akarki is szidja a viat.:)

És esetleg az nem lehetséges, hogy a te procid egy kivételesen jó példány?  :omg:

Nem hiszem, hogy alaplaptól vagy chip(set)-től függ az, hogy a proci mennyit bír...  :D

Amúgy semmi bajom a VIA-val, csak az, hogy nem nagyon működik együtt az ATi kártyákkal...

#74 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:45

Hat nem tom.Nekem is Ati radeon 9800 prom van tokeletessen fut rajta minden semmi gond vele.

#75 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:47

Az okes hogy a procim jo, de mindenki arra veri magat hogy hu milyen jo tuning lapja van.Es mit er el vele ha a procija pl gyenge?Az ossz teljesitmegy szamit rgy szgepnel nem az hogy huh a ramom megs z800 mhzen.Es? Szep szep ,de a gepe nem lesz attol gyorsabb hogy eleri ama magas fsb-t ha nem parosul melle"orajel".:)

#76 Felhasználó inaktív   batman777 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:05

Igazad van MC PITE, hogy nem sokat számit, mert 1200 és 960 Mhz-es HTT között 4-5 FPS volt a különbség FArCry és 3DMark 2001 alatt.
Kiteszteltem a 300 Mhz-es FSB-t, 27 percig néztem Prime95-el. Doom3 és Chrome is ment rajta. Nálam a Chrome mindig kifagy, ha kevés a fesz az adott órajelhez vagy labilis a rendszer.

A Farcry alatt többet számit a proci sebessége, mint az FSB.

Csatoltam volna képet, de 20Kbyte a limit, holnap lementem kisebb méretben és küldöm.

#77 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:43

Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 23:20

És esetleg az nem lehetséges, hogy a te procid egy kivételesen jó példány?  :omg:

Nem hiszem, hogy alaplaptól vagy chip(set)-től függ az, hogy a proci mennyit bír...  :D

Amúgy semmi bajom a VIA-val, csak az, hogy nem nagyon működik együtt az ATi kártyákkal...

Ezen én fogm magam de nagyon felhúzni.
Gyártók:Abit, Epox,Biostar. Ezen kívűl mondj 1 lapot is, ahol akadt az ATI kártya a lappal. E 3 gyártónak meg tök mindegy milyen chipsetes lapját nézed. :mad:
Elöbb tájékozódjm ielött butaságot szórsz a neten... :google:

#78 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:44

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:44

Srácok!!!!!!
A proci hűtő ellendarabjában a csavar fix, vagy kiszedhető?
Kép

Nagyon fontos lenne!

???

#79 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:54

Miert szeretned te azt a franya csavart kiszedni?:)

#80 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:04

http://www.agysoftware.hu/szolg/aleria.php...823xYwo705POqs4

Az első kép az választ a kérdésedre...

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.