HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS A8V Deluxe - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS A8V Deluxe tapasztalatok, velemenyek Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 30. 11:39

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 11:12

Inkább enermax mint thermaltake.

köszönöm.
gondolom a liberty-sorozatra gondolsz, megnézem.
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#802 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 23:51

lehet, h hüleséggel, de az egyik külföldi fórumon azzal okosítottak, h. a VIA AGP drivert ne rakjam fel, mert lehet ütközés(ill. fagyás) miatta.
szerintetek?? :)
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#803 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 00:27

Idézet: minimize - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 23:51

lehet, h hüleséggel, de az egyik külföldi fórumon azzal okosítottak, h. a VIA AGP drivert ne rakjam fel, mert lehet ütközés(ill. fagyás) miatta.
szerintetek?? :)

Én nem emléxem, hogy lett volna miatta fagyás.

Az ide drivert ne rakd fel semmiképp, az tuti, mert nekem kiakadt dvd írás közben, ha nem a sima windózos driver volt fenn.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#804 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 09:17

ránézek, írással eddig nem volt gondom, de most agp-driver nélkül iszonyatosan szaggat a Dark Messiah visszatöltés után... :(
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#805 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 09:21

Simán mehet rá a 4in1 VIA driver, nem kell trükközni!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#806 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 09:40

okés, csak az állandó fagyásaim miatt kérdezősködtem, vhol meg írta egy német srác, h a via-agp miatt (is) lehetséges.
bár a probléma megoldódott nálam, (melegedett a kártya) új házat vettem, táp, minden más maradt!
:up:
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#807 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 09:48

Idézet: minimize - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 9:40

okés, csak az állandó fagyásaim miatt kérdezősködtem, vhol meg írta egy német srác, h a via-agp miatt (is) lehetséges.
bár a probléma megoldódott nálam, (melegedett a kártya) új házat vettem, táp, minden más maradt!

BIOS-ban kapcsold ki a FastWrite-ot! Úgy is fagy?
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#808 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 10:20

Nálam is fent van minden VIA driver, AGP- is , de fagyás nem volt, sőt úgy alakult hogy jópár DVD-t meg kellett írnom mostanában, hiba ott sem jelentkezett ! Nálam fastwrite bekapcsolva, gond egy szál se.
Toron Powa !

#809 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 11:05

már itt sem!
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#810 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 16:38

Idézet: minimize - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 11:05

már itt sem!

Jujj, ne csigázz, mondd már...! :D

#811 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 23:08

röhögni fox, új ház kellett, melegedett a videókártya, régi, 6éves p**s házam volt...
;)
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#812 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 18:57

Idézet: minimize - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 23:08

röhögni fox, új ház kellett, melegedett a videókártya, régi, 6éves p**s házam volt...
;)

Idézet: minimize - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 13:08

az imént 4x-5x lekapcsolta a gépet a "túlmelegedés", a tápventi nem ment, tűzforró lett, gép kikapcs.

Itt nem volt gyanús?

#813 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 20:31

nem, mert a ház oldallemeze ugyan úgy le volt véve, mint most egyenlőre,  fejhallgatóval pedig semmit nem hallottam a tápventiből sajna. :)
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#814 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 20:44

Hülye kérdés:

Címben szereplő lap, 1010 BIOS, X2 4200 processzor, és természetesen nem ismeri föl :mad:
Azon kívül, hogy másik procival BIOSt frissítek, lehet még valamit tenni?

Végülis az IDE / SATA ketyerék felismeréséig hibátlanul eljut, aztán a BIOSba már nem lép be :( Nincs esetleg valami BootBlock vagy akármilyen hekk, hogy ne kelljen elvinnem BIOSt süttetni?

#815 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 20:56

Mindenképp kell friss bios szvsz. Nekem anno a 1014 jött be nagyon, abban már tuti van x2 támogatás.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#816 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 22:42

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 21:56

Mindenképp kell friss bios szvsz. Nekem anno a 1014 jött be nagyon, abban már tuti van x2 támogatás.

Az ASUS oldalán már csak a 1017 van fent, viszont néhány CPU Support listában van említés 1017.2-ről is.
Remélem holnap találok olyan boltost, aki megcsinálja nekem.

#817 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 01:24

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 22:42

Az ASUS oldalán már csak a 1017 van fent, viszont néhány CPU Support listában van említés 1017.2-ről is.
Remélem holnap találok olyan boltost, aki megcsinálja nekem.

Próbáld meg a gugát. Ha van 939-es procija, megcsinálja neked szvsz szívesen.

Idézet

#818 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 11:57

Hali

Közben voltam a - kapaszkodj meg - Mistralban :)

Sikerült, 2500 hufért kaptam bele új BIOS-t, működik.
Cserébe az autózásba belehalt a 9800 Pro :mad:

Ritka elb@szott egy beruházás volt ez nekem. Ennyi erővel PCIE lapot is vehettem volna PCIE kártyával, és akkor már egy hete menne a gépem, ugyanennyi pénzért (illetve kevesebbért).

#819 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 09:04

Idézet: brd - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 21:37

Veszek VIA-s alaplapot, ezzel valószínűleg az a probléma is lenne, hogy nem biztos, hogy a 270-290-es külső órajelet bírná, 2 db S-ATA HDD mellett (ha jól tudom, nem független a S-ATA-vezérlő órajele a CPU külső órajelétől, ha nem így van, kérlek sikíts).

Nagyon magas FSB-t nem próbáltam, 250 biztosan megy. Ennek a lapcsaládnak két revíziója van, a 2.0-kon már fixálható az AGP/PCI órajel (66/33-ra ill. 75/37-re). Tudtommal nagyon régóta csak 2-es szerezhető be, szóval emiatt nem kell aggódnod. Más gyártók K8T800Pro-s lapjaival nem tudom mi a helyzet. Valószínűleg nem húzható olyan jól, mint az nF3, de mint írtam, a motivációm más volt a cserénél. Az okról itt olvashatsz részleteket.

Idézet

Egyébként a VIA rendesen ad ki Vista-s drivert? Vagy csak kidobott egyet, a régi (AGP-s) alaplapokhoz, aztán azóta uss van?

Ha körülnézel a www.viaarena.com-on, láthatod hogy rendszeresen jön az unified driver (all chipset & all OS) szinte mindenhez, a legújabb Hyperion pl. 2007. május 30-as. Konkrétan a GART driver verzióját nem tudom, majd megnézem otthon.

Idézet

Ha már témánál vagyunk, megkérdezem: neked Deluxe van, vagy a sima? Használsz S-ATA HDD-t (ezt közben megnéztem a profilodban, hogy igen, ezek szerint működik gond nélkül, vagy nem tuningolsz?)?

Sajnos a SATA támogatással valóban gondjaim voltak/vannak. Valamiért a 250 gigás WD-ről nem tud bootolni... feltelepül az OS, majd az első újaraindulás után olvasási hibát ír ki, pedig a vinyónak bizonyosan semmi baja. Viszont a 120GB-os Samsungnál (ami szintén SATA) nem jelentkezik a hiba. PATA-val minden rendben, mérettől függetlenül. Ja, nekem sima modell van, a Deluxe állítólag jobban húzható. Eredetileg olyat kerestem volna a dupla LAN miatt, de végül megoldottam máshogy (igaz, tele az összes* PCI-slotom). *A legalsó (5-ös) PCI-slot nem használható, mivel bármit is rakok bele, CPU-terheltsége azonnal 30-50%-ra ugrik (miközben az Idle Process végig 99% :eek:). Tuningolni végül is nem tuningolok, valahogy elment a kedvem az egésztől, alapórajelen megy minden. :bolond: (Vénülök. :Đ)

Idézet

A ventikből hányat tud a Speedfan vezérelni? A chip"set"-re tényleg nem kell hűtőborda (milyen meleg -tapintásra-)? A ClockGen-nel tudsz "FSB"-t állítani? Mennyit bír tuningban az alaplap?

Hűtőborda van az NB-n, csak passzív (majd megtapizom), SpeedFant nem próbáltam (a ventijeimet "kézzel" vezérlem, vagy alapból halkak), ClockGent nem ismerem. A CPU hűtő fordulatszámát az alaplap vezérli (Q-Fan), bár a megoldás nem olyan fejlett mint a Neo2-n.

Ugyan nem volt kérdés, de a legzavaróbb probléma a C'n'Q-val van: nem kapcsolhatom be mivel rejtélyes csontrafagyásokat okoz (legalábbis x64 alatt). XP-re már nem térek vissza, Vista meg még nem kell. :D

#820 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 18:18

Köszönöm a részletes választ. (A WD-d, nem lehet, hogy S-ATA II-es és ez okozza a gondot? Át lehet állítani S-ATA I-re és akkor no problem, a chipset úgyis csak azt kezel, tudtommal. A szíenkjú helyett pedig RMClock-ot használj. Ott, ha fagy, lehet állítgatni dolgokat; bár 64 bit-es XP-n még nem próbáltam a programot.)

Tehát, ha még valaki olvassa ezt a topicot, akkor akinek Deluxe van, lenne "oj" (hehe) jó és kiegészítené?
Emlékeztetőül, a következő kérdésekre várok választ:
- A 270 MHz-es "FSB" működik-e úgy, hogy 2 db S-ATA HDD van az alaplapra csatlakoztatva?
- Ha az előbbi csak úgy megy, hogy a külső vezérlőn figyelnek, akkor az is érdekelne, hogy nem lassú-e ott a HDD-k kezelése (pl. egyszerre lehet-e írni/olvasni ~60MB-tal -darabonként- a kettőre/kettőről), ill. hogy onnan lehet-e bootolni (a driverrel való kavarás nem érdekel, azt megoldom, csak a BIOS tudja-e)?
- A Speedfan tud-e (ha igen, hány db-ot) vezérelni a ventilátor-csatlakozók közül?
- A ClockGen tudja-e módosítani fagyás nélkül a "FSB"-t? (Ez a fogyasztás miatt fontos).

Szerkesztette: brd 2007. 06. 21. 18:18 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.