HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS A8V Deluxe - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS A8V Deluxe tapasztalatok, velemenyek Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 21. 20:25

SATA-I-re van jumperelve, SATA-II-vel nem is látszik a vinyó egyáltalán.

Megtapogattam a bordát: meleg, de nem forró, olyan 40-45 fok lehet (közel 30 fokos szobahőmérsékleten ez nem tűnik soknak :)).

#822 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 10:50

Idézet: brd - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 19:18

Tehát, ha még valaki olvassa ezt a topicot, akkor akinek Deluxe van, lenne "oj" (hehe) jó és kiegészítené?

Nekem volt Deluxe (vagy 1.5 evig).  Volt benne egymagos Winchester (3200+) es 2 magos Toledo (X2 4400+).

Valaszok a kerdeseidre

1. - (huzni nem probaltam)
2. Lehet a promise vezerlöröl is bootolni (1 SATA vinyoval probaltam ki)
3. SpeedFan jol ismeri a lapot, lehet a ventiket vezerelni (proci es haz ventit PWM-mel)
4. - (lasd 1. "valasz" :( )

Tovabbi tapasztalatok:
- Cool'n'Quiet-et sehogy se lehet muködesre birni
- 250-es WD RE (WD2500YD) vinyoval bootol szepen a Via-s SATA portrol, semmi gond a muködessel
- a C'n'Q-s problemat leszamitva elegedett voltam a lappal
May the bastard rest in pieces ;)

#823 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 22:13

Nekem annyi hogy nem a delux volt hanem az A8N-SLI SE de gond egy szál se....

4200+ X2 volt benne de kapaszkodjatok meg 6000+ ra lehetett benne húzni (3000 Mhz)...
Egyedüli bajom a qurrvahangos chipset cooler volt... betonstabil volt.. legalábbis nálam...
"A nyúl egy igazi jellem, ott ül a fűben de mégsem szívja"

MacBook Pro 15.4"

#824 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 22:54

Őszintén örülök neki, de mi köze ennek a topichoz? Teljesen más chipset van rajta...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#825 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 18:47

javíts ki ha tévednék, de az alap chipset annyiban tud többet hogy 8*8 helyett 16*16 ba megy az SLI... elvileg az alap chipkészlet csak ennyiben más.... az audio és a lan az más tészta de lényegében ennyi... és tuning szempontjából ugyan olyan potenciállal rendelkezik....

MacBook Pro 15.4"

#826 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 19:13

Idézet: Gabberzon - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 19:47

javíts ki ha tévednék, de az alap chipset annyiban tud többet hogy 8*8 helyett 16*16 ba megy az SLI... elvileg az alap chipkészlet csak ennyiben más.... az audio és a lan az más tészta de lényegében ennyi... és tuning szempontjából ugyan olyan potenciállal rendelkezik....

Az A8V Deluxe-on - amiről ez a topik szól - Via K8T800 Pro chipset van, nem nVidia.

#827 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 22:49

akkor sorry.. ezt benéztem.. :respect:
mondjuk olyanom is volt... de szerettem.... ;)

Szerkesztette: Gabberzon 2007. 06. 26. 22:53 -kor

MacBook Pro 15.4"

#828 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 09:13

Idézet: Gabberzon - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 23:49

akkor sorry.. ezt benéztem.. :respect:

No problemo  :D

#829 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 11:25

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 11:50

Tovabbi tapasztalatok:
- Cool'n'Quiet-et sehogy se lehet muködesre birni

Pedig de, XP alatt simán ment (AMD-s CnQ driverrel), Vista alatt pedig a RightMark CPU Clock támogatja a szorzó / fesz buzerálását. X2 4200-al próbáltam.

:respect:

#830 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 12:04

Te nem tuningolsz, esetleg? ;)

#831 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 20:48

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 12:25

Pedig de, XP alatt simán ment (AMD-s CnQ driverrel)

Örülök, hogy neked ment :cool:

Nos, én több biosszal is próbálkoztam és több AMD-s proci driverrel is.

Állandóan dögledezett a gép. Mondhatni beleszeretett a kék képernyőbe :rolleyes:

Abban a pillanatban, mikor a Power Scheme át lett állítva "Minimal Power Magagement"-ről (ugye ez (is) kell a C'n'Q-hez) a "Home/Office Desk"-re (max. FID/VID) a probléma megszűnt (ua. a driver/bios, amivel azelőtt dögledezett).

Proci 4400+ X2 Toledo volt, simán működött C'n'Q-val az Asus A8R/A8R32-es lapjaimban. Az A8V Deluxom nem szerette...

Na erre varjál gombot :D

#832 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 00:17

Lehet nem segit, de talán mégis. Legalábbis a chipSet azonos.
ASUS A8V-E deluxe lapom van. 265 MHz ig bootol rendesen, afölött van hogy csak minden 2.-3. reset után indul el. 272 MHz felett sosem indul. Viszont betöltés után ha ClocGen-el állitok FSB-t akkor 275 MHz-ig teljesen stabil. 276MHz-en már a Prime pár perc alatt hibázik. 2db 250-es SATA WD van benne, és mindig hibátlanul mentek. De sosem tudott 55MB/s fölött adatokat mozgatni egyszerre a 2 Wincsi között  :(  De azt stabilan teszi legalább  :) C'n"Q tökéletesen megy benne. (3700+ SanDiego) Az X2-öt ez a lap sajna nem támogatja  :(  De a proci 3GHz-en betonstabil  :) Sajnos a lap tápja nincs a helyzet magaslatán. 1.5V helyett kb. +/- 0.025V-ot mászkál, terheléstöl függetlenül. Ha jól bevan állitva akkor stabil, megbizható. kb 1 év használat alatt, normál körülmények között sosem fagyot le. 

#833 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 14:04

Az se jó sajnos, azon meg már 890-es van, ott független a S-ATA vezérlő a CPU külső órajelétől, de azért kösz, neked is. ;)

#834 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 20:13

Idézet: brd - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 15:04

Az se jó sajnos, azon meg már 890-es van, ott független a S-ATA vezérlő a CPU külső órajelétől, de azért kösz, neked is. ;)

Emlékezetem szerint az A8V Deluxe-on is az :)

Legalábbis valami hasonlót olvastam errefelé: www.xtremesystems.org.

#835 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 12:03

Itt a topicban is írják, hogy felejtős a VIA-féle S-ATA, órajelemelés mellett; ilyenkor csak a Promise vezérlő működik rendesen. :think:

#836 Felhasználó inaktív   Ginko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 12. 00:33

Sziasztok!

Olvasgattam itt az infókat, de nem derült ki belőle, hogy miért nem lehet a cpu feszt állítani biosból, ugyanis a lap leírása szerint ez lehetséges?

A nagy problémámim pedig a következők:

1. Egy 200 gigás maxtor sata I. vinyót használtam sokáig, gond nélkül, egy régebbi nf3 lapon, 4 partició volt rajta stb... Amint beleraktam ebbe a lapba (via és promise alatt is), máris gondjaim lettek vele. Nem ismerte fel a windows 2k3 x64. Driver telepítés után sem (paragon mount everything látja, de nem a 4 particiót, hnem csak a pri és sec részeket formázatlanul) volt elérhető. Ez gáz, mert fontos adatok vannak rajta... :Đ

2. A via raid vezérlő nem ismeri fel a wd 250 gigás raid edition vinyókat. Egyáltalán nem látja. Hibát ír ki és a "g" gomb lenyomására halad csak tovább a boot folyamat. Promise gond nélkül viszi.

3. Lehet-e promise ill. via raid vezérlő bios-t frissíteni a lapon?

Jelenlegi bios verzió a lapon: 1018.002

Ha van valamilyen tapasztalatotok ezen esetekkel kapcsolatban, hálás lennék ha megosztaná velünk :)

Üdv,
Ginko

#837 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 21:30

Idézet: Ginko - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 1:33

2. A via raid vezérlő nem ismeri fel a wd 250 gigás raid edition vinyókat. Egyáltalán nem látja.

Át kell jumperelni SATA-150-re.

#838 Felhasználó inaktív   Phanter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 21:14

Hali! Nekem is ilyen lapom van (rev 2.0) kb 2éve, gondoltam megosztom a tapasztalataimat,
elsőként le kell szögeznem, hogy e miatt a lap miatt döntöttem úgy, hogy VIA chipsetet soha többé, az egy rakás ... (az ASUS-tól is távol tartom magam). Nekem egymagos procim van, így nem tudok nyilatkozni az X2 overclock-ról, de az biztos, hogy procitól függetlenül kb 260fsb felett a via-sata vezérlő sebessége erősen visszaesik, ez valami chipset bug miatt van. Nekem oc. mellett is atom stabil a via-sata és mindig gyorsabb mint a promise. Hozzá kell tegyem, hogy a VIA a driverek terén (VIA-SATA) sem remekel, sok az instabil éppen, hogy működő driver (ha nagyritkán méltóztatnak kiadni egyet). Pl bizonyos vinyók esetében (a legtöbb ilyen) nem kapcsolható be a Write Cache, és ez keményen odavág a sebességnek. XP alól például elérhetők az SATA beállítások és a SMART értékek is olvashatók, Win2k3 alól pedig egyik sem elérhető (ami érdekes mivel a két OS elég közel áll egymáshoz). Az elején a Marvell LAN-al voltak driver gondok,de az újakkal már semmi probléma, viszonylag stabilak. A másik fontos dolog a borzalmas BIOS és a feszek instabilitása (ez az ASUS sara). Pl a mem hányadosok nem a jelzett értéknek felelnek meg (1009-es BIOS volt az utlosó, amin még jók voltak -- csak az, nem támogatta a Venice magos CPU-mat), és 3:2-n egyáltalán nem hajlandó Boot-olni, az 1.45V-os CPU fesz neki ~1.39-1.41V (bár ez lehet, hogy a belső mérő pontatlansága miatt van). Az utolsó nagyobb problémám, hogy valószínűleg a silány integrálás miatt az alaplapi realtek ALC hang, serceg, sipol, kattog egyszóval használhatatlan. (is mintha az ISA buszra lenne integrálva).
Config: ASUS A8V Deluxe Rev2.00 Bios 1018.002+modded VIA-SATA-ROM, AMD Athlon 64 3000+ 939 Venice 1.8Ghz @ 2.2Ghz + Gigabyte G-power, 2x512MB/400MHZ HYNIX DDR-SDRAM 3-3-3-8 1T Dual Ch., Sapphire Radeon 9600XT 256MB 8xAGP + Zalman VF700-AlCu, 160GB (P-ATA) Samsung HDD, 160GB (SATA II) Samsung HDD + Spire HDD cooler, Pio. 111D, Chieftec 420W PSU (HPC-420-302DF), SB128PCI, SIS900 LAN, Spire 8cm sys. fan, FDD.

#839 Felhasználó inaktív   milestone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 01:37

Sziasztok!

Mezei A8V lapom van, nem a Deluxe, de mivel nem találtam a saját topicját, engedelmetekkel ide írnék.

Az a gondom, hogy Dual-Channel üzemmódban folyton újraindul a gép (pontosabban kék halál) , Single-Channel-ben viszont teljesen stabil. Eddig a 2 x 256 MB Samsung RAM-ra gyanakodtam. Most lecseréltem őket 2 x 512 MB 400 MHz-es (2,5-3-3-7) Kingstonra és sajnos ugyanaz a helyzet.
Mindenféle szoftvert/drivert frissítettem már, rengeteget kísérleteztem, a BIOS majdnem a legfrissebb (1 verzióval korábbi), nem segít. Most az alaplapra, mint hibás hardverre, vagy a BIOS beállításaira gyanakszom.
A processzor Venice magos 3000+, 350W-os FSP táp, GeForce4 MX 4000, WD ATA HDD, Pioneer DVD-RW, Plextor CD-RW.
Nincs/nem is volt soha túlhúzva a gép, ez nem érdekel, a játék sem, sokkal fontosabb a stabilitás, megbízhatóság, munkaeszköz.
Mennyit dob(na) a rendszer ált. sebességén a Dual-Channel, milyen programok használják ki azt igazán?
Mi lehet a gond szerintetek?

Szerkesztette: milestone 2007. 10. 31. 01:45 -kor

#840 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 16:52

(Ugyan nem deluxe, hanem A8V-E SE, de szerintem a problémám szempontjából ez mindegy lesz, és ezt a topicot is alig találtam meg)

Ez a gépem mint második gép eddig úgy működött, hogy IDE winchestere volt telepítve a rendszer, és vagy két éve tettem mellé egy SATA-lemezt is (ahogy emlékszem, már az sem ment teljesen simán...) de az már régen volt) Most viszont az IDE-t lehúztam róla, és elméletileg a SATA-ról kellene bootolnia a winxp-nek.

Namost a helyzet az, hogy ez egyszer még sikerül, de a legközelebbi bekapcsolásnál nem látja a winchestert...  :( Tehát primary ide master üres (itt volt régen a rendszerlemez), a sec ide master a DVD-iró, és utána sehol semmi... Így mindig végig kell játszanom azt az elég idegesítő rituálét, hogy a bios-ban az onchip sata legyen disable, aztán save+exit, így persze végképp nem lát semmit, aztán megint bios, most onchip sata enable (és az almenűben továbbra is IDE mód), save+exit, és így már látja a lemezemet (third ide master), és be is bootol a windows teljesen megfelelően, de csak a következő újraindításig.... Akkor megint el kell ezt vele játszani, és megint jó, de csak újraindításig...

Szerintetek mi itt a gond és hogy lehetne orvosolni?

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó