HWSW Informatikai Kerekasztal: Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről

#121 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 11. 10:40

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 11:22

Bocs, hogy nem tudok segíteni.

Az alaplap weblapján utánanéztél az aktuális drivereknek? Az nf-es alaplapok tudnak ám galibát csinálni, ha nincs korrektül beállítva. (Mondjuk más is, de ez más téma.)
SB live kártyához milyen drivert használsz? Nálam pl. ez okozott gondot, de amióta a win xp driverével megy (ez persze csak egy régebbi drivere a cuccnak, de letesztelt, és a működése stabil) azóta megszűnt a gond.

Nekem az is elég segítség, hogy valaki megmondta, hogy tényleg nem kell semmi egyéb kacat a működéshez. Így egyértelmű hogy nálam van a gond. ( bár eddig is az én gépem makacskodott.. :) )

Az angol tudásommal annyit tudtam kihámozni, hogy az alaplap gyártóla nem készített ehez a hardvereszközköz illesztőprogramot, azt az operációs rendszer tartalmazza. (Vagy valami hasonló... :) )
A lényeg, hogy Pl a Sony Oldalán is ezt olvastam. De ha mégis valami probléma lenne akkorakkor, egy linken átdobtak Billiék egyik oldalára, ahonnan visszaküldtek a Sony-hoz, ahonnan vissza billiékhez.

Nos itt kezdett elborulni az agyam.... (de ez valamikor hétfőn volt.. :) ) Utána sajnos dolgoznom is kelett egy keveset, tehát nem igazán volt időm a témával foglalkozni..
Tegnap délután arra jutottam, hogy telepítés esdékessége közeledik, ezért utolső lehelettel, learhiváltam a fontos cuccokat egy másik partícióra, tehát ha hazaérek, indul az XP gyalu... :)

#122 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 19:46

Nos XP újravésése után a cuccos, (jelenleg egy Samsung VP-D103i) rendesen müxik... :)
A gépre a következők kerültek eddig fel.
Xp + SP2. Az összes driver, minden ami eddig is fent volt. Ace megapack. + a kacatok kb 40%-a

Mindenkinek köszönöm a segítséget.  :respect:  :respect:

#123 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 20:33

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 20:46

Nos XP újravésése után a cuccos, (jelenleg egy Samsung VP-D103i) rendesen müxik... :)
A gépre a következők kerültek eddig fel.
Xp + SP2. Az összes driver, minden ami eddig is fent volt. Ace megapack. + a kacatok kb 40%-a

Mindenkinek köszönöm a segítséget.  :respect:  :respect:

Ne csodálkozz, ha gond van a gépeddel, az ilyen kodekpakkok iszonyat dolgokat tudnak művelni még a legstabilabb rendszerrel is...  :rolleyes:

Egy kis infó róla: Miért ne használj kodekpakkot

#124 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 06:25

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 21:33

Ne csodálkozz, ha gond van a gépeddel, az ilyen kodekpakkok iszonyat dolgokat tudnak művelni még a legstabilabb rendszerrel is...  :rolleyes:

Én nem tudok az ACE-ről semmi rosszat mondani.  :eek:
Kb egy évet bírt a cuccos, mindenféle probléma nélkül. Az eddigi egyetlen problem a IEEE 1394-en keresztül történő filmáttöltésnél merült fel, de ezen kívün nekem nem okozott semmi galibát a a pack. :rolleyes:
A rengeteg kódek sajnos kell. Igaz az egész szeméthalomnak jó ha a 25 - 30 %-át használom, de arra nincs időm, hogy két napot a kódekek összevadászásával töltsek, ráadásul ha mindet egyenkét akarom feltelepíteni, nos az aztán rendesen hanyatt szokta vágni a vinfost. :reklamacio:

#125 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 07:08

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 7:25

Én nem tudok az ACE-ről semmi rosszat mondani.  :eek:
Kb egy évet bírt a cuccos, mindenféle probléma nélkül. Az eddigi egyetlen problem a IEEE 1394-en keresztül történő filmáttöltésnél merült fel, de ezen kívün nekem nem okozott semmi galibát a a pack. :rolleyes:
A rengeteg kódek sajnos kell. Igaz az egész szeméthalomnak jó ha a 25 - 30 %-át használom, de arra nincs időm, hogy két napot a kódekek összevadászásával töltsek, ráadásul ha mindet egyenkét akarom feltelepíteni, nos az aztán rendesen hanyatt szokta vágni a vinfost. :reklamacio:

Nem értek veled egyet. Attól, hogy egyenként teszel fel codec-eket még nem hal meg az XP ellenkezőleg. Az a legjobb ha te saját magad válogatod össze azt amire ténylegesen szükség van azaz azokat amik a mindennapi használat során kellenek. Azt javaslom, hogy csak azokat tedd fel alapban amikre valóban mindennap szükséged van (ez szerintem pár darabnál nem lehet több) az egyéb codec-et meg ha szükség van rá felteszed aztán meg ha már nem kell akkor eltávolítod. Persze a telepítgetést ésszel kell csinálni azaz egymással ütköző codec-eket nem célszerű telepíteni mert ez okozza az XP halálát. Továbbá kerüld az ugyanolyan de különböző gyártmányú codec-eket azaz mindenből csak egyféle legyen fent pld. MJPEG codec-ből csak 1db legyen, stb.
Azt sem árt tudnod, hogy minden feltelepített codec az XP indulásakor betöltődik azaz terheli a rendszert. Éppen ezért kell ésszel összeválogatni az állandóan fent lévő codec-eket és akkor stabil és gyors marad az XP. Továbbá ha a codec ütközések miatt szükséges akkor használj több XP-t  (mobil fiók melyben lehet cserélgetni a HDD-ket vagy 1 nagyobb HDD-re több XP-t melyből a boot során választod ki, hogy éppen melyiket szeretnéd használni).

Ha a fentieket megfogadod és végleg elfelejted a codec pack-et akkor hosszú életű, stabil és gyors XP-d lesz (tudom mit beszélek mivel ez a szakmám (rendszergazda vagyok  :D ) .

#126 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 12. 08:14

Egyetértek Wpepivel (mint sok másban is  :D ), a legtöbb esetben az alábbi kodekek kellenek:
- AC3 Filter
- DivX
- XVid
- WMV lejátszásához Windows Media Player
- MPEG 1-2 lejátszáshoz egy DVD lejátszó.
Internetes lejátszáshoz kellhet még QuickTime és Real Player is.
Ha kódolni is akarsz, akkor DV kodek és MJPEG is kell.

Slussz.

FFDShowt ne használj, ha szerkeszteni is akarod a videót, mert galibát okozhat!
Sajnos ez szépen hangzik, de ha már felteszel 4-5 szerkesztőprogit (vágót, authorizálót), a legtöbbje másféle MPEG dekódolót tesz fel a jelenlegi lejátszóprogramé mellé, és sajnos a Windows alapból mindig a legutoljára feltettet használja. És mivel lehet a gépen 4-5 mpeg kodek is, ez már elég alap arra, hogy összekavarja a gépet. És a többi kodekről nem is beszélünk. Tehát hidd el, ha kodekpakkot nem is teszel fel, akkor is tele lesz a géped egy halom kodekkel az imént felsoroltakon kívül.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#127 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 18:04

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 8:08

Továbbá ha a codec ütközések miatt szükséges akkor használj több XP-t

Vagy használd ezt az ügyes kis programot, amivel utólag is rendezheted a dolgokat:

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Vi...ed/VCSwap.shtml

#128 Felhasználó inaktív   eternal_42 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 11. 12:52

Üdv mindenkinek!
Elég kezdő vagyok a témában és olyan gondom van hogy SONY DCR-HC14E miniDVről hogyan lehet pc-re feltenni a dolgokat, mivel meg szeretném vágni. Egy USB kábelt meg egy Picture Package nevű progit adtak hozzá, de nem sokra megyek velük, gondolom nem csak ezek kellenek hozzá.
Előre is köszi a segítséget  ;)

#129 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 14:56

Idézet: eternal_42 - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 13:52

Üdv mindenkinek!
Elég kezdő vagyok a témában és olyan gondom van hogy SONY DCR-HC14E miniDVről hogyan lehet pc-re feltenni a dolgokat, mivel meg szeretném vágni. Egy USB kábelt meg egy Picture Package nevű progit adtak hozzá, de nem sokra megyek velük, gondolom nem csak ezek kellenek hozzá.
Előre is köszi a segítséget  ;)

kell egy firewire kártya és hozzá kábel. Kell egy könnyen kezelhető szoftver és hozzá egy csipet szakértelem.

#130 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 19:08

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy minden DV videokamerának kellene tudnia az AV csatiján fogadott jelet felvenni/továbbítani a firewire-n keresztül?

Mivel ezidáig szépen elkönyveltem magamban, hogy ha tv-ből szeretnék digizni, akkor azt majd DV kamerán keresztül fogom tenni.

Erre fogtam egy DV kamerát (kölcsön : JVC GR-DVL167EG) és nem igen fogad semmit az AV-csatiján. Van neki s-vhs is, de gondolom ott sem fog menni.

Szóval ez a funkció egy spéci dolog, és csak az újabb/drágább kamerák tudják? Vagy mit kellene beállítanom rajta? (mindent végignéztem nincs a menüjében semmi erre utaló, ha lett volna tuti megtalálom)

Köszi

#131 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 19:16

nem tudja mindegyik kamera, a drágábbak inkább szokták tudni
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#132 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 19:28

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 20:16

nem tudja mindegyik kamera, a drágábbak inkább szokták tudni

Francba, sejtettem, hogy itt gáz lesz :(
Beállítások is vannak erre vonatkozólag, ha tudja? És milyen módban mutatná az AV képét? Play v. rec?

Köszi!

#133 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 19:40

ki kell próbálni, nem tudom, sose próbáltam :) de a play tűnik logikusnak, legalábbis a dv-n bejövő jelet play módban mutatta az a gép ami nálam volt, nomeg rec módban azt mutatja, amit az optika lát :)

#134 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 19:54

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 20:40

ki kell próbálni, nem tudom, sose próbáltam :) de a play tűnik logikusnak, legalábbis a dv-n bejövő jelet play módban mutatta az a gép ami nálam volt, nomeg rec módban azt mutatja, amit az optika lát :)

Ja OK!

Csak azért kérdeztem ezt annyira, mert most csak a pc-ből kijövő jelet tudom ráadni, mert nincs megfelelő átalakítóm pillanatnyilag :( Aztán a pcből kijövő jel néha megviccelt már...

Szóval valszeg nem tudja :( Köszönöm a segítséget !

#135 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 11. 20:03

Esetleg ha összehaverkodsz a szervízzel, állítólag egyes Sony kamerákon meg tudják oldani a bemenetet is egy kis szoftverbuherával. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#136 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 20:04

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 18:08

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy minden DV videokamerának kellene tudnia az AV csatiján fogadott jelet felvenni/továbbítani a firewire-n keresztül?

Mivel ezidáig szépen elkönyveltem magamban, hogy ha tv-ből szeretnék digizni, akkor azt majd DV kamerán keresztül fogom tenni.

Erre fogtam egy DV kamerát (kölcsön : JVC GR-DVL167EG) és nem igen fogad semmit az AV-csatiján. Van neki s-vhs is, de gondolom ott sem fog menni.

Szóval ez a funkció egy spéci dolog, és csak az újabb/drágább kamerák tudják? Vagy mit kellene beállítanom rajta? (mindent végignéztem nincs a menüjében semmi erre utaló, ha lett volna tuti megtalálom)

Köszi

S/ AV INPUT legyen ON álláson, ha van ilyen funkció.

és play módban legyen a kapcsoló.
Nekem a GR-DV 500-as típus van és lehet vele digizni nagyon jó minőségben.
egyébként ha a leírásban megtalálod az AV IN  lehetőséget akkor nagy valószínűséggel tudsz vele digizni.

#137 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 20:05

nem kell ehhez szerviz :)
http://lea.hamradio....s51kq/DV-IN.HTM
de persze ez csak akkor megy, ha a hardver tényleg tudja ezt, meg az újabbakon nincs lanc csati sem

Szerkesztette: qnadam 2005. 09. 11. 20:06 -kor

#138 Felhasználó inaktív   eternal_42 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 11. 21:22

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 15:56

kell egy firewire kártya és hozzá kábel. Kell egy könnyen kezelhető szoftver és hozzá egy csipet szakértelem.

Köszi  :)
Ezek gondolom beszerezhetőek műszaki boltokban, de kb mennyibe kerülnek?
Mégegyszer thx :respect:

#139 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 21:36

Idézet: eternal_42 - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 20:22

Köszi  :)
Ezek gondolom beszerezhetőek műszaki boltokban, de kb mennyibe kerülnek?
Mégegyszer thx :respect:

firewire kártya 6-7 ezer forint kb.  elképzelhető hogy kábelt is kapsz hozzá, vagy ha nem akkor az pedig kb 3 ezer forint

#140 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 22:53

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 21:05

nem kell ehhez szerviz :)
http://lea.hamradio....s51kq/DV-IN.HTM
de persze ez csak akkor megy, ha a hardver tényleg tudja ezt, meg az újabbakon nincs lanc csati sem

Ez nagyon komoly! :)
De órákat töltöttem el azzal, hogy a JVC DVL167EG-t vajon lehet-e AV-IN-re képessé tenni... Abban a listában nincs benne, amelyeket nem lehet képessé tenni, de ellenkező esetet sem találtam sehol. Úgy látom ez egy USA modell, mert csak a JVC-USA-n volt fent... Na majd még nézelődök, de nagyon köszi, hogy elindítottál :)

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.