HWSW Informatikai Kerekasztal: Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről

#141 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 09:59

Idézet: eternal_42 - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 22:22

Köszi  :)
Ezek gondolom beszerezhetőek műszaki boltokban, de kb mennyibe kerülnek?
Mégegyszer thx :respect:

Egy mai firewire kártya a kábelével kb. 2-5e Forint. Szoftverből van free és fizetős is. Én például ezt ajánlom neked:

http://www.canopus.h...r/letsedit2.htm

Magyarított és van hozzá kitűnő magyar nyelvű leírás is. Stabil működésű és olcsó. Otthonra szerintem nem kell ennél jobb.

A szükséges csipetnyi szakértelmet pedig megszerezheted hozzá akár nálam is…

#142 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 10:12

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 23:53

Ez nagyon komoly! :)
De órákat töltöttem el azzal, hogy a JVC DVL167EG-t vajon lehet-e AV-IN-re képessé tenni... Abban a listában nincs benne, amelyeket nem lehet képessé tenni, de ellenkező esetet sem találtam sehol. Úgy látom ez egy USA modell, mert csak a JVC-USA-n volt fent... Na majd még nézelődök, de nagyon köszi, hogy elindítottál :)

Én korábban készítettem tuning szetteket különböző kamerákhoz, de pont a kepcsör tekintetében sajnos nem volt maradéktalan az öröm. A kepcsör minőségével nem volt baj, de öreg VHS-szalagoknál a hang általában csúnyán elcsúszott. Sajnos az olyan eszköz ami jó minőségben és garantáltan csúszás nélkül képes kepcsörölni, ma is elég drága. Ma árban talán ez az első jó kütyü:

http://www.canopus.h...orer/advc55.htm

Ha a "hoom" kategória is megfelel, akkor pedig itt nézz körül:

http://www.atcomp.hu/video/index.html

Ha viszont olcsó és jó megoldást keresel, akkor egy asztali DVD-írót veszel. Már nagyon olcsóak. Például:

http://www.globalplaza.hu/multi_product.ph...&category_id=15

Vagyis szerintem nincs túl sok értelme annak amire most készülsz, de persze te tudod...

#143 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 11:00

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 11:12

Én korábban készítettem tuning szetteket különböző kamerákhoz, de pont a kepcsör tekintetében sajnos nem volt maradéktalan az öröm. A kepcsör minőségével nem volt baj, de öreg VHS-szalagoknál a hang általában csúnyán elcsúszott. Sajnos az olyan eszköz ami jó minőségben és garantáltan csúszás nélkül képes kepcsörölni, ma is elég drága. Ma árban talán ez az első jó kütyü:

http://www.canopus.h...orer/advc55.htm

Ha a "hoom" kategória is megfelel, akkor pedig itt nézz körül:

http://www.atcomp.hu/video/index.html

Ha viszont olcsó és jó megoldást keresel, akkor egy asztali DVD-írót veszel. Már nagyon olcsóak. Például:

http://www.globalplaza.hu/multi_product.ph...&category_id=15

Vagyis szerintem nincs túl sok értelme annak amire most készülsz, de persze te tudod...

Pusztán csak egy megjegyzést tennék hozzá.
A VHS/S-VHS csúszás nélküli digitalizálásához mindenképpen szinkronstabilizátorral (jobb esetben TBC-vel) megáldott capture eszköz javasolt (a VHS rögzítési technológiája miatt mindenképpen stabilizálni kell a szinkronjelet még digitalizálás előtt).
Az ADVC55 nem igazán alkalmas VHS/S-VHS digitalizálására mert nem tartalmaz még hangegyüttfutás támogatást se. Az ADVC50, 110 és a 300 esetében van hangegyüttfutás támogatás ezért alkalmas VHS csúszásmentes digitalizálására. Az ADVC300 tartalmaz TBC-t is (sorszintűt) mely igen sokat javít a képminőségen.

Szóval ahhoz, hogy VHS/S-VHS felvételeket csúszásmentesen lehessen digitalizálni mindenképpen gatyába kell rázni a szinkronjelet. Ez történhet magában a lejátszó magnóban (a komolyabb SVHS készülékek tartalmazhatnak stabilizálási lehetőséget jobb esetben pedig TBC-t) vagy a lejátszó magnó és a capture eszköz közé illesztett külső egységgel vagy magával a capture eszközzel.

Asztali DVD felvevőkkel meg az van, hogy az olcsó típusok nem mindig tartalmazzák azokat az áramköröket melyek szükségesek a VHS jó minőségű digitalizálásához. Ilyenek pld. a korrekt zajszűrők, TBC, stb.
Ha a felvevő nem tartalmaz TBC-t és a VHS szempontjából korrekt zajszűrést akkor a hiányuk meg is látszik az MPEG2 minőségén.
VHS-re igazán alkalmas felvevők pld. Pioneer, Panasonic, JVC, stb. Ezek a készülékek minden olyan kiegészítőt tartalmaznak melyek segítségével igen jó minőségű MPEG2 készíthető VHS/S-VHS valamint Hi8 forrásból. (pld. a Pioneer felvevői a paraméterezhető képjavító áramkörök tárházát biztosítják melyek segítségével igen jól feljavíthatóak még a viseltesebb VHS felvételek is).

#144 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 13:40

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 12:00

Az ADVC55 nem igazán alkalmas VHS/S-VHS digitalizálására mert nem tartalmaz még hangegyüttfutás támogatást se.

Szerintem tartalmaz, csak valószínűleg hibás a táblázat amiből nézted:

http://www.canopus.h...dvctablazat.htm

Ugyanis valószínűleg a kapcsolhatóságot (Locked/Unlocked Audio Support) akarták ők írni az eredeti US táblázatban is. És valóban, az 55-nél ez fixen be van kapcsolva. "Valószínűleg". Mert nem vagyok ebben biztos. Ki kellene egyszer próbálni. Te már próbáltad, vagy csak a táblázat alapján mondod? Mert ha az utóbbi akkor elbizonytalanítlak:-), hiszen íme egy másik táblázat amiben ugyanez másképpen van:

http://www.canopus.us/US/pdf/cc_br_advc_hz...4_WEB_PROOF.pdf

#145 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 14:01

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 14:40

Szerintem tartalmaz, csak valószínűleg hibás a táblázat amiből nézted:

http://www.canopus.h...dvctablazat.htm

Ugyanis valószínűleg a kapcsolhatóságot (Locked/Unlocked Audio Support) akarták ők írni az eredeti US táblázatban is. És valóban, az 55-nél ez fixen be van kapcsolva. "Valószínűleg". Mert nem vagyok ebben biztos. Ki kellene egyszer próbálni. Te már próbáltad, vagy csak a táblázat alapján mondod? Mert ha az utóbbi akkor elbizonytalanítlak:-), hiszen íme egy másik táblázat amiben ugyanez másképpen van:

http://www.canopus.us/US/pdf/cc_br_advc_hz...4_WEB_PROOF.pdf

Nem a kapcsolhatóságra gondoltam hanem a locked audio támogatására.
Az ADVC50 esetében az audio lock támogatás megtalálható az adatlapon (a 100 esetében van unlock is azaz lehet lock-olt és unlock-olt az anyag magyarul kapcsolható)
Idézet az ADVC50 adatlapjáról
"Locked audio support
Other converters can lose audio/video sync when converting analog video for longer periods of time. The ADVC50 is the first inexpensive DV converter that supports locked audio when converting from analog to digital, assuring perfect audio and video synchronization.
"

Az 55-ös adatlapján nem szerepel utalás az audio lock támogatására de még a ADVC selection guide lapon is úgy szerepel az 55, hogy nem támogatja az audio lock funkciót http://www.canopus-uk.com/UK/products/ADVC...c_selection.asp

Az, hogy az 55-ös tartalmaz e audio lock-ot az analóg bemenetre szerintem csak és kizárólag a Canopus support tudja megmondani mert a lapokon található információk ellentmondóak emiatt nem lehet eldönteni, hogy támogatja e vagy nem. 

Én személy szerint az ADVC50 és az ADVC300 eszközöket használtam.  :D

#146 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:55

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 15:01

Az, hogy az 55-ös tartalmaz e audio lock-ot az analóg bemenetre szerintem csak és kizárólag a Canopus support tudja megmondani mert ...

Történetesen van belőle raktáron. Ha lesz időm és kedvem lehet este kipróbálhatom. Van egy ős-öreg családi VHS-magnóm és van gyűrött kazetta is hozzá. Szóval ki tudom próbálni éppen, de félek nem érdekel ez itt senkit sem. Akkor meg minek, -nemigaz?

#147 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 12. 16:08

Na ez a gyűrött kazetta digizése engem érdekelne, hogy miként sikerül!
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#148 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 16:14

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 23:53

Ez nagyon komoly! :)
De órákat töltöttem el azzal, hogy a JVC DVL167EG-t vajon lehet-e AV-IN-re képessé tenni... Abban a listában nincs benne, amelyeket nem lehet képessé tenni, de ellenkező esetet sem találtam sehol. Úgy látom ez egy USA modell, mert csak a JVC-USA-n volt fent... Na majd még nézelődök, de nagyon köszi, hogy elindítottál :)

ha palban vesz fel, akkor tuti nem usa változat
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#149 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:57

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 17:08

Na ez a gyűrött kazetta digizése engem érdekelne, hogy miként sikerül!

Hát én úgy szoktam az ilyesmit kipróbálni, hogy ne legyen belőle órákig tartó teszt és mégis egyértelmű legyen az eredmény. A felvétel alatt kapcsolgatom a tévéállomásokat, pörgetek a magnón, stb., de ami a csúcs, az mégiscsak a gyűrt kazettarész. Azt egymás után sokszor beadom neki, hagyszokja-alapon.:) Ilyen brutális kekeckedésre már 10 perc alatt olyan hangcsúszásnak kell fellépnie, amit még -kis túlzással élve- a süket is meghallana. Majd meglátom, talán holnap lesz kedvem a szadizáshoz…

#150 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 12. 19:05

Múltkor én is egy ilyen gyűrött szalagot digiztem, a DC30 el is dobta magát tőle, annyira próbálta szinkronban tartani. :D
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#151 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:09

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:55

Történetesen van belőle raktáron. Ha lesz időm és kedvem lehet este kipróbálhatom. Van egy ős-öreg családi VHS-magnóm és van gyűrött kazetta is hozzá. Szóval ki tudom próbálni éppen, de félek nem érdekel ez itt senkit sem. Akkor meg minek, -nemigaz?

Engem érdekel, mert '98-as mini-VHS nyaralásos kazettákat szeretnék bedigizni... És nem szeretném stúdióba meg akármilyen helyre elvinni: magam szeretném megcsinálni, már csak azért is:D

Ha nem fog menni ezzel a DV kamerával AV-IN hiány miatt, akkor fogom aztán bedigizem PCTV-PRO val aztán hadd szóljon :)

XP-vel vannak csúszások rendesen, de régen volt erre egy 1.4-es tua cerkám, az win98-al nem csúsztatott. Hogy mi köze van a win98-nak a hangcsúszáshoz azt ne kérdezzétek, ez tapasztalat, és higgyétek el mindent végigpróbáltam XP-vel, és mindig csúszott (volt fent 4.2 drivertől kezdve 5.51-ig minden, trükkök a driverrel, ...).

Valaki meg írta, hogy ha pal, akkor nem lehet usa... na ez eléggé jogos, és pal a cucc :D
Amúgy barátnőmék hozták anno 2002-ben kanáriról, és volt vmi csavar a beszerzési forrást illetően, meg vmi adó kavarás, már nem emléxem. Onnan gondoltam, hogy usa, meg az euro honlapon nem igen van róla semmi, az usa-n meg van...

AV-IN tekintetében meg lehet hogy felhívok 1-2 szervízt, hátha okosak lesznek, bár elég mák kell olyan szervízt kifogni, ahol képben lesznek ezzel kapcsolatban sztem. JVC képviselet... sztem meg még annyit sem ér, mint 1-2 spéci zug :) De körbejárok majd.

#152 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 09:16

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 23:09

Engem érdekel, mert '98-as mini-VHS nyaralásos kazettákat szeretnék bedigizni... És nem szeretném stúdióba meg akármilyen helyre elvinni: magam szeretném megcsinálni, már csak azért is:D

Ha nem fog menni ezzel a DV kamerával AV-IN hiány miatt, akkor fogom aztán bedigizem PCTV-PRO val aztán hadd szóljon :)

XP-vel vannak csúszások rendesen, de régen volt erre egy 1.4-es tua cerkám, az win98-al nem csúsztatott. Hogy mi köze van a win98-nak a hangcsúszáshoz azt ne kérdezzétek, ez tapasztalat, és higgyétek el mindent végigpróbáltam XP-vel, és mindig csúszott (volt fent 4.2 drivertől kezdve 5.51-ig minden, trükkök a driverrel, ...).

Valaki meg írta, hogy ha pal, akkor nem lehet usa... na ez eléggé jogos, és pal a cucc :D
Amúgy barátnőmék hozták anno 2002-ben kanáriról, és volt vmi csavar a beszerzési forrást illetően, meg vmi adó kavarás, már nem emléxem. Onnan gondoltam, hogy usa, meg az euro honlapon nem igen van róla semmi, az usa-n meg van...

AV-IN tekintetében meg lehet hogy felhívok 1-2 szervízt, hátha okosak lesznek, bár elég mák kell olyan szervízt kifogni, ahol képben lesznek ezzel kapcsolatban sztem. JVC képviselet... sztem meg még annyit sem ér, mint 1-2 spéci zug :) De körbejárok majd.

OK, ma este kipróbálom. Egyébként a PCTVPRO-s digizésre van egy jó kis program, amivel -bizonyos beállítások esetén- egészen jól el lehet kerülni a hangcsúszást:

http://www.iulabs.co...reenshots.shtml

#153 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 13:44

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 10:16

OK, ma este kipróbálom.

kipróbáltam, de nem merek nyilatkozni, mert az öreg családi VHS-magnó végleg megadta magát. Ezért maradt az S-VHS stúdiómagnóm a kísérletezéshez. Ugyan kikapcsoltam rajta a TBC-t, de gyanítom, hogy még így sem képes hibázni. Vagy ezért, vagy azért mert az ADVC55 valóban lockol, de az tény, hogy nem tudtam semmiféle hangcsúszásra rábírni...

#154 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 14:53

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 14:44

kipróbáltam, de nem merek nyilatkozni, mert az öreg családi VHS-magnó végleg megadta magát. Ezért maradt az S-VHS stúdiómagnóm a kísérletezéshez. Ugyan kikapcsoltam rajta a TBC-t, de gyanítom, hogy még így sem képes hibázni. Vagy ezért, vagy azért mert az ADVC55 valóban lockol, de az tény, hogy nem tudtam semmiféle hangcsúszásra rábírni...

Nnna, tettem még egy próbát egy régi TV-vel. Kapcsolgattam az állomásokat, még magát a tévét is ki-be kapcsolgattam, de nem sikerült hangcsúszást produkálni. Szóval úgy néz ki, hogy igazam volt. Csak a lock ki/be kapcsolgatásának lehetősége hiányzik az ADVC55-ről. Maga a funkció -fixen bekapcsolva- rendelkezésre áll. Azért jó lenne, ha más is megismételné a kísérletet, nehogy még véletlenül félrevezessek itt valakit...

#155 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 18:55

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 15:53

Azért jó lenne, ha más is megismételné a kísérletet, nehogy még véletlenül félrevezessek itt valakit...

Valaki más esetleg???

#156 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 21:24

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 10:16

OK, ma este kipróbálom. Egyébként a PCTVPRO-s digizésre van egy jó kis program, amivel -bizonyos beállítások esetén- egészen jól el lehet kerülni a hangcsúszást:

http://www.iulabs.co...reenshots.shtml

Nekem is van tuti receptem rá, ahogy már fentebb írtam :D

-win98
-4.02(a 4-es biztos, de a tizedes része már homályos:) ) driver
-Virtualdub

Bár sokkal bonyolultabb, mint ez a progi! Ki fogom próbálni! XP-vel első körben, mert 98 már nincs sehol telepítve :D

Köszi

#157 Felhasználó inaktív   B.B 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 20:26

Sziasztok!

Tegnap vettem egy Hauppauge WinTV-PVR-150 TV kártyát.

Első kérdésem: Milyen minőségben érdemes felvenni VHS-t, és TV műsort? Mik a tapasztalaitok?
- DVD Extra Long Play
- DVD Long Play
- DVD Standard Play
- MPEG1 VCD
- MPEG2 2.0MBit/sec
- MPEG2 2.0MBit/sec (HalfD1)
- MPEG2 12.0MBit/sec
- MPEG2 12.0MBit/sec (CBR)
- SVCD Long Play
- SVCD Standard Play

Második kérdésem: Rögzítettem egy VHS kazit DVD Standard Play minőségben aminek a mérete 3.86GB. Milyen programmal tudom ezt konvertálni? Milyen formátumra érdemes konvertálni?
A műsor végéről le szeretnék vágni kb.1percet. Ezt mivel tudom megtenni?
Asus P4P800 E Deluxe - Prescott 3GHz 800MHz 1MB - TwinMOS DDR PC3200 1GB CL2,5 Dual-Channel Kit - Abit 9600XT 256 MB DDR VIVO

#158 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 20:38

Idézet: B.B - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 21:26

Második kérdésem: Rögzítettem egy VHS kazit DVD Standard Play minőségben aminek a mérete 3.86GB. Milyen programmal tudom ezt konvertálni? Milyen formátumra érdemes konvertálni?
A műsor végéről le szeretnék vágni kb.1percet. Ezt mivel tudom megtenni?

Pinnacle Studio, Vegas, meg egyéb vágószoftverek itt a topikon, amit még nem bírtam megjegyezni. Ez DVD-t is ír, le is tudol csípni.
Make love not Wor.

#159 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 22:19

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 19:55

Valaki más esetleg???

én szívesen nyilatkoznék, ha lenne ilyen digizőm :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#160 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 15:54

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 23:19

én szívesen nyilatkoznék, ha lenne ilyen digizőm :)

Hümmm... ...éppen tudok egy eladót jó áron. ;)

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.