HWSW Informatikai Kerekasztal: Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről

#181 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:39

Hello

Az AC3 közben elkészült 211MB lett ez 5MB-al kevesebb mint számoltam, de ez belefér.
Azt hiszem a kódolást csak holnap indítom el; éjszaka nem jó ha zúg a gép a fejem mellett.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#182 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 21:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 18:57

Ha nem kell túl hightec minőség, meg Csepel felé jársz 2 doboz sörrel, akkor megoldható.

Köszönöm az ajánlatot, de közben kiderült, hogy kollégának is megvan a szükséges felszerelés és szakértelem.
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#183 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 16:32

Van egy LeadTek TV2000XP kártya amivel XPSP2 alatt egy 2500@3200 Barton 1GB Ram van.
VHS kazi digizésre vár.

Első probám kudarcott vallott > hang elcsúszik  :rolleyes:
Tud vki jó progit,beállításokat a jónak mondható digizéshez ?
Jelenleg az IUVCR-t használom,de lehet,hogy vmit én cseszek csak el > lámaság  ;)
Igen a topicot végigolvastam > IUVCR ezt jó proginak mondta vki !
Talán a müködisi folyamatot kéne kicsit felvázolni > hogyan is kell digizni ?
Köszi.

Szerkesztette: Prometheus 2005. 12. 27. 16:33 -kor

#184 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 07:29

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 16:32

Van egy LeadTek TV2000XP kártya amivel XPSP2 alatt egy 2500@3200 Barton 1GB Ram van.
VHS kazi digizésre vár.

Első probám kudarcott vallott > hang elcsúszik  :rolleyes:
Tud vki jó progit,beállításokat a jónak mondható digizéshez ?
Jelenleg az IUVCR-t használom,de lehet,hogy vmit én cseszek csak el > lámaság  ;)
Igen a topicot végigolvastam > IUVCR ezt jó proginak mondta vki !
Talán a müködisi folyamatot kéne kicsit felvázolni > hogyan is kell digizni ?
Köszi.

Ezt már 1000x kitárgyaltuk a fórum különböző topicjaiban. Keress rá.
Egyébként a megoldás roppant egyszerű. Ahhoz, hogy ne legyen elcsúszás az alábbiak egyikét kell használni.
Szinkronstabilizátort vagy TBC-t tartalmazó capture eszköz azaz olyan eszköz mely kimondottan VHS, S-VHS, Hi8 anyagok digitalizálására lett tervezve (a TV tuner kártya nem ilyen), TBC-t tartalmazó S-VHS videomagnó használata a kazetta lejátszásához (ebben az esetben használható TV tuner is digitalizálásra), külső TBC beiktatása a videomagnó és a TV tuner közé, asztali DVD felvevő.

#185 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 14:22

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 6:29

Egyébként a megoldás roppant egyszerű. Ahhoz, hogy ne legyen elcsúszás az alábbiak egyikét kell használni.
Szinkronstabilizátort vagy TBC-t tartalmazó capture eszköz azaz olyan eszköz mely kimondottan VHS, S-VHS, Hi8 anyagok digitalizálására lett tervezve (a TV tuner kártya nem ilyen), TBC-t tartalmazó S-VHS videomagnó használata a kazetta lejátszásához (ebben az esetben használható TV tuner is digitalizálásra), külső TBC beiktatása a videomagnó és a TV tuner közé, asztali DVD felvevő.

tehát te is azon az oldalon vagy hogy kijelenthetjük Tuner kártya nem tud digizni VHS-t  :rolleyes:
No comment!  :smoker:

#186 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 15:12

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 14:22

tehát te is azon az oldalon vagy hogy kijelenthetjük Tuner kártya nem tud digizni VHS-t  :rolleyes:

Nem jól fogalmazol. Nem arról van szó, hogy nem tud hanem arról, hogy nem tartalmazza azokat az áramköri elemeket amik elengedhetetlenek a VHS csúszásmentes digitalizálásához.

#187 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:49

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 14:22

Ez nem kinek az oldalán vagy kérdése.
Ha így jobban hangzik, akkor lehet TV tuner kártyával VHS-t digitalizálni, de kompromisszumot kell kötni. Ilyen kompromisszum pl a képkockaeldobás és/vagy az esetleges hangcsúszás.

Kísérletezz nyugodtan aztán ha gondolod írd meg mire jutottál.

#188 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 11:27

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni:

adott egy újfajta sony digitális videókamera, kis dvd-lemezzel a belsejében, ahogy láttam, sima dvd-t készít, kérdésem, hogy egy 50 év feletti vegyész végzettségű embernek milyen egyszerű progit ajánlotok, amivel a kamerával felvett dvd-t a számítógépén tudná szerkesztgetni: esetleg menüt csinálni, hangot alárakni-kivenni, megvágni, összevágni, színezni, stb. Nem túl bonyolult programra gondoltam. Amit én találtam eddig az a DVD LAB PRO. Ez vajon mindenben megfelel a célnak? Kicsit bonyolultnak találtam, esetleg valami ingyenes progi?

Köszönettel várom a válaszokat!

Üdvözlettel:
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#189 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 18:41

Idézet: Rlaci - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 16:49

Ez nem kinek az oldalán vagy kérdése.
Ha így jobban hangzik, akkor lehet TV tuner kártyával VHS-t digitalizálni, de kompromisszumot kell kötni. Ilyen kompromisszum pl a képkockaeldobás és/vagy az esetleges hangcsúszás.

Kísérletezz nyugodtan aztán ha gondolod írd meg mire jutottál.

Igazi HWSW filing :)
Bizony sikerült megoldanom a csúszást,most már a digitalizálás video formátuma izgat.
Mivel lenne célszerű kódolni,hogy a végállomás DVD lemez legyen? DVD formátumban volna a legjobb.
Tehát tud vki alánlani vmit?
Köszi.

#190 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 18:57

mpeg2 enkóder
elárulod azt is, hogy mivel oldottad meg a csúszást?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#191 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 10:36

a fenti kérdésemre senkinek nincs válasza?
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#192 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 14:59

Idézet: matternoster - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 10:36

a fenti kérdésemre senkinek nincs válasza?

Canopus Let's Edit 2. Magyar nyelvű, magyar nyelvű használati utasítással.
Kezdőknek és nem kezdőknek is ideális, jó minőségben dolgozó program.

#193 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 21:36

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 17:57

mpeg2 enkóder
elárulod azt is, hogy mivel oldottad meg a csúszást?

mpeg2 encoder?
Régen voltam codec fan mikor divx-es avikat szerkesztettem,vágtam , újrakódoltam.
Ehhez leszedtem a free codec-et és azt használtam.
Most a IUVCR progiban ott egy lista és ott ia van a DivX 5.x.x + rakás más.
Ezt az mpeg2 encodert úgyanúgy szedjem le és kész? Free?

Köszi.

Megoldás pedig egyszerű volt > túl nagy volt a video fps > 29  :smoker:

#194 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 22:48

ha dvdre teszed a múvit, akkor mpeg2 formátumban kell hogy legyen, amihez egy valamilyen mpeg2 enkóder kell, pl hc encoder, cce, tmpgenc stb. mivel nem avi lesz  a végeredmény, ezért külön progi. de a doomp.org on van soksok okos leírás :)

a hangcsúszás akkor ezek szerint nem az ingadozó szinkronjel miatt volt, hanem mert a kazettán 25fps volt a videó (pal esetében), gyakorlatilag pont ennyivel érdemes capture-ölni (ntsc-hez jó a 29,97). ettől függetlenül próbálj meg ledigizni egy régi, szétnyúlt, másolt stb kazit, lehet hogy az ettől függetlenül is csúszni fog :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#195 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 06:51

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 21:48

ha dvdre teszed a múvit, akkor mpeg2 formátumban kell hogy legyen, amihez egy valamilyen mpeg2 enkóder kell, pl hc encoder, cce, tmpgenc stb. mivel nem avi lesz  a végeredmény, ezért külön progi. de a doomp.org on van soksok okos leírás :)

a hangcsúszás akkor ezek szerint nem az ingadozó szinkronjel miatt volt, hanem mert a kazettán 25fps volt a videó (pal esetében), gyakorlatilag pont ennyivel érdemes capture-ölni (ntsc-hez jó a 29,97). ettől függetlenül próbálj meg ledigizni egy régi, szétnyúlt, másolt stb kazit, lehet hogy az ettől függetlenül is csúszni fog :)

Hát köszi a figyelmzetetést  :respect:

#196 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 16:06

Idézet: Rlaci - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 13:59

Canopus Let's Edit 2. Magyar nyelvű, magyar nyelvű használati utasítással.
Kezdőknek és nem kezdőknek is ideális, jó minőségben dolgozó program.

Köszönöm szépen és mindenkinek boldog új évet kívánok!!!!

BUÉK!!!
Matternoster

#197 Felhasználó inaktív   Button 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 19. 01:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 8:29

Sziasztok!
Kérnék egy kis helpet.
Jelenleg pinnacle pctv pro-m van, amivel elcsúszik a hangom, átolvastam viszonylag a témát, tudjuk, ez nem erre való..  :rolleyes:

Két eszközt néztem ki, amik átvehetnék a helyét, érdekelne a véleményetek. Az áruk ~20e ft, többet nem is tudok és nem is akarnék rá fordítani, kérdés, megéri-e.
Amire kell: VHS-ből mpeg2 vagy divx-es avi legyen.

ADS Technologies (USA) DVD Xpress USB 2.0
Plextor ConvertX PX-M402U

Tehát fő problémám, hogy szinkronban legyen a kép a hanggal. Az elsőnél van egy ilyen: "Capture audio and video via the USB port with “Audio-Lock” technology for perfect lip synch" - ez valami ilyet jelent  :confused:
A másodiknál pedig "Saves hard disk space with DivX MPEG-4" -ez nekem kicsit erős, főleg ennyi pénzért.

Mindkettőnél tetszik a viszonylagosan kevés gépigény.

Ha ezek nem jók, akkor mit ajánlotok ebben az árkategóriában, ha egyáltalán létezik.
Csak azért kérdezősködöm, mert nem akarnék 20 ezerért egy ugyanolyan eszközt mint a mostani (már elcsúszás szempontjából ugyanolyan)

köszi előre is  :respect:
Asus F5V-AP074 | Asus K8N, A64 3000+, 2GB, Asus N6600GT, WD5000AAKS | Asus A7A266, XP2400+, 512MB, Asus V7700, WD800JB

#198 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 19. 08:33

Idézet: Button - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 1:28

Ez 20 ezerért nagyon csábító, főleg, hogy ezt is írják mellette:

Capture audio and video via the USB port with “Audio-Lock” technology for perfect lip synch
Use temporal and spatial video pre-processing filters to help reduce noise on old VHS tapes or TV signals.

Ez igaz? Tényleg tudja ezt????  :confused:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#199 Felhasználó inaktív   bgaborj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 24. 23:20

Kérlek segítsetek abban, hogy mit tegyek akkor, ha 10-15 éves,  számomra nagyon fontos, VHS-szalagon lévő családi felvételeimet szeretném az elképzelhető legjobb minőségben digitalizáltatni. Nyilván olyan szintű berendezésre van szükség, amit nekem nem érdemes beszerezni pár kazetta kedvéért. Az interneten a digitalizálás szóra rákeresve elődőlt egy csomó hirdetés, de nem tudom megítélni, hogy melyik mögött rejtőzhet igazán profi cég, és melyik csak egy kis sufnivállalkozás. Mivel nem vagyok tisztában a technika részleteivel, nem tudom, hogy mire kérdezzek rá a felszereltségükkel kapcsolatban.Nagyon fontos lenne számomra, hogy az elképzelhető legeslegjobb minőséget lehessen kifacsarni ezekből az öregedő kazettákból, reális áron (Nem szeretnék, mondjuk 100 ezer forintot fizetni a három kazettáért) Köszönöm, ha tudtok tippeket adni.

#200 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 07:35

Idézet: bgaborj - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 23:20

Kérlek segítsetek abban, hogy mit tegyek akkor, ha 10-15 éves,  számomra nagyon fontos, VHS-szalagon lévő családi felvételeimet szeretném az elképzelhető legjobb minőségben digitalizáltatni. Nyilván olyan szintű berendezésre van szükség, amit nekem nem érdemes beszerezni pár kazetta kedvéért. Az interneten a digitalizálás szóra rákeresve elődőlt egy csomó hirdetés, de nem tudom megítélni, hogy melyik mögött rejtőzhet igazán profi cég, és melyik csak egy kis sufnivállalkozás. Mivel nem vagyok tisztában a technika részleteivel, nem tudom, hogy mire kérdezzek rá a felszereltségükkel kapcsolatban.Nagyon fontos lenne számomra, hogy az elképzelhető legeslegjobb minőséget lehessen kifacsarni ezekből az öregedő kazettákból, reális áron (Nem szeretnék, mondjuk 100 ezer forintot fizetni a három kazettáért) Köszönöm, ha tudtok tippeket adni.

Ugyan ez nem hirdetésekkel foglalkozó topic de ha Budapesti vagy akkor szívesen megcsinálom neked (az árban biztos meg tudunk egyezni  :)  )

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó