HWSW Informatikai Kerekasztal: Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről

#81 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 19. 22:05

Közben JVC-nél megtaláltam:

Idézet

New Two-Megapixel JVC Camcorder Features Advanced Pc Connectivity with USB Video Class

New JVC camcorder features 2 mega-pixel CCD image sensor with new imaging engine that separately processes video and still signals.

New York, June 24, 2004
JVC is introducing a digital camcorder that offers enhanced video and still image quality thanks to a two mega-pixel CCD image sensor, JVC’s new Megabrid engine and a new Super Hi-Rez lens. Moreover, the new camcorder comes with a USB Video Class interface for enhanced PC connectivity.

The JVC GR-DZ7 Mini DV camcorder features chic, jewel-like styling in a size that will handily fit into a purse. Inside its compact dimensions it is equipped with a two mega-pixel CCD image sensor for high quality video and digital stills.

As the demand for high-speed data transfer continues to grow, PC connectivity is becoming increasingly more important. To ensure widespread PC connectivity for this new camcorder at a time when PC makers are opting for USB versus an IEEE 1394 interface, GR-DZ7 comes with a USB port, which supports USB Video Class. So DV signal data can be transferred to PC* via the commonly used USB 2.0 High-Speed port, with no need to worry about the IEEE1394 (I-Link) terminal. A USB cable and USB Video Class driver** are provided.

* USB 2.0 compliant interface required.
** Windows XP OS required.

In order to fully utilize the two mega-pixel CCD’s picture performance, the GR-DZ7 uses JVC’s Megabrid engine that separately processes video and still signals, providing optimal processing for each. This results in high sensitivity and a high signal-to-noise ratio for moving pictures as well as clear, high resolution still images. This new engine works in conjunction with JVC’s proven Super High-Band Processor that restores the high-band components of the luminance signal to ensure a crisp, clear picture.

http://www.jvc.com/press/index.jsp?item=41...=2&CategoryID=2

Nekem kicsit még propaganda ízű, de őszintén kívánom, hogy válljon be, drukkolok neki...  :cool:  :up:

Különben nekem is JVC miniDV-s kamerám van...  :lollypop:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#82 Felhasználó inaktív   Looserke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:29

Sziasztok!

Forma 1-et szeretnék felvenni a TV-tuner segítségével. Szerintetek hogy lenne jobb. Úgy terveztem, hogy Cyberlink PowerDirector4-el 10Mbit/s-el veszem fel Mpeg2-be a képet és mpeg layer 2-be 384 kbit/s-el a hangot (mást nem tud, pedig PCM jobb lenne). Majd ha kész, akkor Neroval DVD formátumba konvertálom 5Mbit/s el 2 pass VBR-el, a hangot pedig AC3-ba 192 kbit/sec-el.

Ez a megoldás szerintetek jobb képminőséget produkál, mintha egyből 5Mbit/s-be venném fel a képet a PowerDirector-al?
Nagyon sok a gyors mozgás a képen ezért gondoltam az első megoldásra.

#83 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 21:18

én nem drukkolok ennek az usb-s dolognak, mert egy ideig együtt lesz a firewire-rel, aztán szépen elkezd eltünedezni az fw, és így sorvad el egy igazán jól működő és stabil dolog :(

igen, bizalmatlan vagyok az usbvel szemben

Szerkesztette: qnadam 2005. 03. 23. 21:18 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#84 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 21:27

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 22:18

én nem drukkolok ennek az usb-s dolognak, mert egy ideig együtt lesz a firewire-rel, aztán szépen elkezd eltünedezni az fw, és így sorvad el egy igazán jól működő és stabil dolog :(

igen, bizalmatlan vagyok az usbvel szemben

Én úgy gondolom, hogy akkor egy hardware-el kevesebb kéne a gépbe, aminek azért látom a hasznát, értelmét...

Minek sok különböző csatlakozófajta, ha egy van, ami minden igényt ki tud elégíteni?

Mondjuk a hangsúly a második mondatrészen van! (azon kéne lennie...)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#85 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 21:38

Idézet: Looserke - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 21:29

Sziasztok!

Forma 1-et szeretnék felvenni a TV-tuner segítségével. Szerintetek hogy lenne jobb. Úgy terveztem, hogy Cyberlink PowerDirector4-el 10Mbit/s-el veszem fel Mpeg2-be a képet és mpeg layer 2-be 384 kbit/s-el a hangot (mást nem tud, pedig PCM jobb lenne). Majd ha kész, akkor Neroval DVD formátumba konvertálom 5Mbit/s el 2 pass VBR-el, a hangot pedig AC3-ba 192 kbit/sec-el.

Ez a megoldás szerintetek jobb képminőséget produkál, mintha egyből 5Mbit/s-be venném fel a képet a PowerDirector-al?
Nagyon sok a gyors mozgás a képen ezért gondoltam az első megoldásra.

talán az hogy mivel rögzíted az mind1 is lehet, bár, hogy miért nem a tuner progijával veszel fel, esetleg dscaler-rel, vagy valami komolyabb tunerprogival amivel ki lehet pl szűrni a tv hibáit.

a dvd konvertre meg hát nem is tudom.. én canopus pro codert használok, mert az szép és jó. a nero meg.. 1-2 alkalommal akartam vele kódolni, mert gondoltam 1 lépéssel kevesebb, de sajna nem..
viszont ha sikerül mpeg2be menteni, akkor egy átlag dvd author progi, mint pl dvdrlab le tudja kicsinyíteni a videot és hidd el, nagyon jó lesz :D megéri ráfordítani kicsit több időt..

T.
Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#86 Felhasználó inaktív   Looserke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 08:28

Leadtek TV 2000 Expert kártyám van és a saját progiját azért nem használom, mert nem lehet interlaced-ben felvenni vele. Akkor szerintetek jobb minőséget érthetek így el, mintha egyből 5 Mbit/sec-el vennék fel vele?

#87 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:32

Idézet: StSanya - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 21:27

Én úgy gondolom, hogy akkor egy hardware-el kevesebb kéne a gépbe, aminek azért látom a hasznát, értelmét...

Minek sok különböző csatlakozófajta, ha egy van, ami minden igényt ki tud elégíteni?

Az USB nagyon jo egernek, meg ilyen szaroknak, de ahol fix (es nagy) savszelesseg kell es allando latency ott semmi keresnivaloja, oda firewire valo. Az USB alkalmatlan a real-time jellegu dolgokra (imho).

#88 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 24. 14:46

És az USB 2.0?
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#89 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 18:26

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:32

Az USB nagyon jo egernek, meg ilyen szaroknak, de ahol fix (es nagy) savszelesseg kell es allando latency ott semmi keresnivaloja, oda firewire valo. Az USB alkalmatlan a real-time jellegu dolgokra (imho).

Ezért írtam azt, amit voltál szíves "lefelejteni" a válaszodban:

Idézet

Mondjuk a hangsúly a második mondatrészen van! (azon kéne lennie...)

Magyarul: Ha az USB 2.0 vagy neadjisten későbbi verziója _alkalmas_ ugyanarra a feladatra, akkor használjuk azt, mint mindenféle tökömbököm chipre épülő külön FireWire kártyát, vagy integrált megoldást...

Én a lapomon lévő VIA chipes FW-et is szívem szerint valami NEC chipes megoldással váltanám ki, csakhát azok a ronda anyagiak...  :(
"Mindörökké! Enter."

#90 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 19:27

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:46

És az USB 2.0?

USB=USB1.x=USB2.0, csak a savszelessegben kulonboznek, az elcseszett alapokban nem.

StSanya:
Ja, es akkor az egernek is adjunk dedikalt 400/800/akarhany Mbps savszelesseget?
Univerzalis buszrendszer imho nem letezik, nem letezhet ott, ahol ennyire elteroek az igenyek. Illetve letezhet, de csak kompromisszumokkal. (Pl. lasd meg furtozesnel a GE-Myrinet-Infiniband triot:) az egyik egy altalanos technologia a masik ketto tobbe-kevesbe ilyesmire lett kitalalva, ki lehet talalni, hogy melyik a jobb.)

Amugy epp azt irtam, hogy az USB nem alkalmas, ugyhogy a fenti levezetes (USB=USB1.x=USB2) alapjan az USB 2.0 sem, bar elkepzelheto, hogy egy kesobbi verzio alkalmas lesz.

Persze ez csak maganvelemeny, csipetnyi tapasztalattal fuszerezve:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2005. 03. 24. 19:31 -kor

#91 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 22:02

Sziasztok!
A windows fel szokta ismerni a firewire-n rádugott dv kamerát? (Soha nem használtam még ilyet: fel kell egyáltalán ismerje?)

#92 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 11:02

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 13:32

Miert is jobb a FW 400Mbps-os savszelessege az USB 2.0 480Mbps-osanal??

#93 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 19:21

Idézet: olinka - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 23:02

Sziasztok!
A windows fel szokta ismerni a firewire-n rádugott dv kamerát? (Soha nem használtam még ilyet: fel kell egyáltalán ismerje?)

felismeri

#94 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 19:21

Idézet: Air - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 12:02

Miert is jobb a FW 400Mbps-os savszelessege az USB 2.0 480Mbps-osanal??

pont azt a hozzászólást idézted, amiben leírja...

#95 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 23:06

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 20:21

felismeri

Nagy kár! :(  De legalább megvan hogy miért nem sikerült leszedni róla a cuccot. :)

#96 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 10:26

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 19:21

pont azt a hozzászólást idézted, amiben leírja...

Marhasag. Pontosan latszik, hogy a savszelesseget hozta fel indokkent az USB alkalmatlansagara, holott annak nagyobb ez a speckoja mint a FW-nek. Szerintem az FW csak egy ujabb bor lehuzasa a vegfelhasznalokrol. Az USB tokeletesen alkalmas barmire amire az FW is.

#97 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 10:53

Idézet: Air - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 11:26

Marhasag. Pontosan latszik, hogy a savszelesseget hozta fel indokkent az USB alkalmatlansagara, holott annak nagyobb ez a speckoja mint a FW-nek. Szerintem az FW csak egy ujabb bor lehuzasa a vegfelhasznalokrol. Az USB tokeletesen alkalmas barmire amire az FW is.

A DV-hez nem a sávszélesség miatt kell az fw hanem azért mert annak idején az IEEE1394 felület (OHCI kiegészítéssel) lett szabványosítva a DV kommunikációra. Jelenleg minden DV eszköz (kamera, asztali DV rekorder és egyéb stúdió DV eszköz) IEEE1394 felületet használ kommunikációra. A DV sávszélesség igénye a 400Mbps maximumhoz képest elenyésző (DV=25Mbps, DCVPro50=50Mbps). Szóval a sávszélességnek ehhez semmi köze pusztán arról van szó, hogy DV-hez az IEEE1394 lett a szabványban hozzárendelve és ez az egész világon minden DV eszköznél így használatos. Jelenleg egyes gyártók a miniDV kamerák és a PC-k közti átvitelre kezdik bevezetni az USB2.0 felületet és ezt használni DV kommunikációra az FW helyett de ez semmit sem jelent mivel ez csak a PC és a miniDV kamera között használható. DV kamerát más DV eszközzel továbbra is csak IEEE1394 felületen lehet összekötni.

#98 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 18:02

Idézet: Air - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 10:26

az USB-nek kiszamithatalan es jo magas latency-je van. nyugodtan kerdezz meg zeneszeket, hogy miert is hasznalhatatlan az USB-s midi billentyuzet. A 480MNps csodaszep, csak
a) az USB rohadt nagy cpu terhelessel jar
b) lagzik

ha te realtime videot akarsz vagni/importalni/konvertelni akkor ez igy hasznalhatatlan.

Idézet: wpepi

Jelenleg egyes gyártók a miniDV kamerák és a PC-k közti átvitelre kezdik bevezetni az USB2.0 felületet és ezt használni DV kommunikációra az FW helyett de ez semmit sem jelent mivel ez csak a PC és a miniDV kamera között használható.
Ne feledjuk, hogy a PCk nagy tobbsegeben, foleg az inteles lapok eseten ritkasagszamba megy a firewire. Imevl az install base nagy ebbol, az 'el cheapo' kamerak eseten megoldjak az usb-s csatlakozast is es drivert adnak a PC-hez. persze ez az USB-s driver sokkalta kevesebb szolgaltatast nyujt, mint a nativ fw/i-link felulet, de azt az occso videovago programot kiszolgalja amit adtak a cam-hoz. no persze ez a fajta USB-s okossag mar nem mukodik se premiere-ben, se avid-ban, mert hiaba hazudja azt a driver, hogy kerem valami ohci szeru eszkoz vanik, az 'el cheapo' kamerahoz adott 'el cheapo' driver nem erti az NLE suite kommandjainak a jelentos reszet. Mivelhogy egy PCI-os fw kartyat mer 3-4 ezer Ft-ert be lehet szerezni, teljsesen csacskasag ezt az USBs dolgot eroltetni...

Szerkesztette: SFIJ 2005. 07. 27. 18:09 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#99 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:40

Idézet: olinka - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 0:06

Nagy kár! :(  De legalább megvan hogy miért nem sikerült leszedni róla a cuccot. :)

próbáld ki másik kártyával / kábellel, ismerősnek is volt valami hasonlója, ott időnként felismerte a kártya, viszont másodperceken belül dobta is a kapcsolatot, másik kártyával tökéletes volt

#100 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 13:04

Gyors kérdés:

Van-e különbség a DV kameráról leszedett DV-avi anyag minőségében, ha más programmal szedem le, mint a Windows Movie Maker?

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.