HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan használd a Partition Magic-et - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan használd a Partition Magic-et

#121 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 02. 19:39

Üdv!

Azt szeretném megkérdezni, hogy Partition Manager 2003-al szeretnék kettő particiót összevonni. Egy vinyón van kettő Primary partició, egy 55 gigás, ebből 3 giga szabad, és msot csináltam egy új 20 gigásat. Ez utóbbit szeretném hozzácsatolni a már használatban lévő particióhoz.

Hogy oldhatnám meg?
Előre is köszi!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#122 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 02. 02. 20:44

Idézet: Boba - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 19:39

Üdv!

Azt szeretném megkérdezni, hogy Partition Manager 2003-al szeretnék kettő particiót összevonni. Egy vinyón van kettő Primary partició, egy 55 gigás, ebből 3 giga szabad, és msot csináltam egy új 20 gigásat. Ez utóbbit szeretném hozzácsatolni a már használatban lévő particióhoz.

Hogy oldhatnám meg?
Előre is köszi!

Az új partíción már van valami? Mert különben egyszerűbb az első növelése, nem?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#123 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 20:46

Nemvolt. Fat32-re formáztam mert az első is az. Próbáltam az elsőt növelni, de a csúszka nem engedte. Ha maniálisan írtam be a számot, akkor meg nem engedett az OK-ra kattintani.

Valszleg a "gumicsízmás" módszert fogom megcsinálni. Egy másik gépre felmásolom az első partició összes anyagát, majd az egész vinyóról lehúzom a két particiót és csinálok egy darab újat, full méretben. Nem a legelegánsabb, de remélem menni fog.

#124 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 02. 21:02

Esetleg használj Partition Magic-ot. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#125 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 21:05

Köszi, megpróbálom!

#126 Felhasználó inaktív   Peti05 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 10. 18:42

Sziasztok!
A Pm8-al nem tudom a 160GB vinyómat particionálni, mert csak 130-as nak ismeri fel.
Simán az Xp is csak ennyinek látta. A Biosban viszont látja, hogy 160-as. Milyen programmal
tudnám particionálni???
Köszi a segítséget

#127 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 10. 19:24

Idézet: Peti05 - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 18:42

Sziasztok!
A Pm8-al nem tudom a 160GB vinyómat particionálni, mert csak 130-as nak ismeri fel.
Simán az Xp is csak ennyinek látta. A Biosban viszont látja, hogy 160-as. Milyen programmal
tudnám particionálni???
Köszi a segítséget

Egy, a LargeLBA-t ismerő XP-vel (SP2 már biztosan)
¤

#128 Felhasználó inaktív   Peti05 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 10. 20:13

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 20:24

Egy, a LargeLBA-t ismerő XP-vel (SP2 már biztosan)

Köszi!!

#129 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 20:07

Elég keméény lenne ezt visszaolvasni...
Eleve honnan tölthetem le a progit? Rámférne :rolleyes:

Léccike 1 pontos linket.Nem szeretek angol oldalakon bóklászni. :respect:  :respect:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#130 Felhasználó inaktív   JacKasske 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:55

üdv!!

Hogyan tudok 3 particiot osszevonni ugy,hogy ne legyen adatvesztes?

#131 Felhasználó inaktív   kaltenpeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 18:40

Tisztelt Urak!

A problémám a kovetkezo: Van egy 40Gb-os vinyóm amin gond nélkul ment a Win 2000. Jott az otlet, hohy leválasztok belole 5Gb Partition Magic-al, direkt Linuxra. Újraindítom a gépet, és nem megy a Win, amikor már épp elindulana, akkor egyszerre az egész képernyo tiszta kékké valik, és kiír mindenféle hibauzenetet. Sajnos a problémát még most sem oldottam meg, most is egy Cd-rol induló Linuxrol írok.

Kérnéma a segítségeteket, mert fontos adataim voltak a vinyón.

Elore is koszonom...
♫ Erősítő  ♪ ♫ Audio Innovations Alto
♪ CD ♪ ♫ ♪ ♫  Audio Innovations Alto
♫ Hangfal ♫  Audio Note AZ-2
♪ Kábelek ♫  47Lab

„A digitális technológia bizonyos dolgoknak a rögzítésére nem alkalmas. Nem lehet az érzelmeket számokká alakítani, és vissza.”         (Csontos István)

#132 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 07:15

Idézet: kaltenpeti - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 18:40

Tisztelt Urak!

A problémám a kovetkezo: Van egy 40Gb-os vinyóm amin gond nélkul ment a Win 2000. Jott az otlet, hohy leválasztok belole 5Gb Partition Magic-al, direkt Linuxra. Újraindítom a gépet, és nem megy a Win, amikor már épp elindulana, akkor egyszerre az egész képernyo tiszta kékké valik, és kiír mindenféle hibauzenetet. Sajnos a problémát még most sem oldottam meg, most is egy Cd-rol induló Linuxrol írok.

Kérnéma a segítségeteket, mert fontos adataim voltak a vinyón.

Elore is koszonom...

Üdv!
Első kérdés: A 40 gigás partíció egyben volt?
2. A 40 gigás partíciót hogyan csökkenetetted? Ha pl. ez volt a rendszerpartíció és az elejéről csippentettél le...akkor az a köv. amit írtál.
3. A partícióméret csökkentését általában úgy érdemes csinálni, hogy előtte Töredezettségmentesíted az átpartícionálandó HDD-t.(kivárni amíg a 40 gigás kész lesz, elég sok idő sajnos :eek: ) Ezután a szabad helyből jelölj ki új területet, a PartitonMagic ezt jelzi is halványabb színnel. Azonban az eredeti partícióban a Win2000-nek ajánlatos megtartani legalább 2 Gb szabadterületet.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#133 Felhasználó inaktív   kaltenpeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 09:56

Idézet: akaido - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 8:15

Üdv!
Első kérdés: A 40 gigás partíció egyben volt?
2. A 40 gigás partíciót hogyan csökkenetetted? Ha pl. ez volt a rendszerpartíció és az elejéről csippentettél le...akkor az a köv. amit írtál.
3. A partícióméret csökkentését általában úgy érdemes csinálni, hogy előtte Töredezettségmentesíted az átpartícionálandó HDD-t.(kivárni amíg a 40 gigás kész lesz, elég sok idő sajnos :eek: ) Ezután a szabad helyből jelölj ki új területet, a PartitonMagic ezt jelzi is halványabb színnel. Azonban az eredeti partícióban a Win2000-nek ajánlatos megtartani legalább 2 Gb szabadterületet.

Köszi a segítséget  :D , de már megoldottam a problémát.
Mégegyszer kösz  :D .
♪ Kábelek ♫  47Lab

„A digitális technológia bizonyos dolgoknak a rögzítésére nem alkalmas. Nem lehet az érzelmeket számokká alakítani, és vissza.”         (Csontos István)

#134 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 11:20

Idézet: kaltenpeti - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 9:56

Köszi a segítséget  :D , de már megoldottam a problémát.
Mégegyszer kösz  :D .

Gratula! :up:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#135 Felhasználó inaktív   kaltenpeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 20:09

Idézet: akaido - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 12:20

Gratula! :up:

:D  :up:
♪ Kábelek ♫  47Lab

#136 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 10:09

Ra lehet venni a PartitionMagic-ot, hogy szerver oprendszer alatt fusson? Hiaba probalom cd-rol(floppy-rol)bootolva hasznalni, akkor is megnezi a particiot, felismeri a szerver oprendszert, es nem hajlando dolgozni. Vagy letezik neki szerverre valo verzioja? En nem talaltam.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#137 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 15:12

Idézet

Partition Magic / Server Magic

Server Magic is the server version of Partition Magic, which lets you resize and otherwise manipulate the partitions on your hard drive. I have never lost data using these tools.

#138 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 07:40

Kosz szepen. En erovel partition magic-kent kerestem.

#139 Felhasználó inaktív   zjuhasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 10:41

Sziasztok, ha esetleg még valaki látogatja ezt a témát. A Pq Magic 8-at szeretném használni DOS alól. Mi lenne a teendő? A Windows alá fel van telepítve, de pont az a célom, hogy legyaluljak mindent, DOS alatt felosszam vele a HDD-t 3 részre és újrarakjam a Windowst utána. Köszönöm a segítséget!
Asus a8n-e;3200+E6;1024MB Hynix;Asus EN GF6600Si;Fujitsu-Siemens P19-2;Samsung: 200, 250GBSATA2, 160, 120GB,Maxtor80GB;PioneerROM, NEC 4551RAM, LgRAM;Chieftec 420W;PinnacleMoviebox DV;Tuner,Firewire, PCI-IDE ATA133

#140 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 20:27

Idézet: zjuhasz - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 10:41

Sziasztok, ha esetleg még valaki látogatja ezt a témát. A Pq Magic 8-at szeretném használni DOS alól. Mi lenne a teendő? A Windows alá fel van telepítve, de pont az a célom, hogy legyaluljak mindent, DOS alatt felosszam vele a HDD-t 3 részre és újrarakjam a Windowst utána. Köszönöm a segítséget!

Fejből pontosan nem tudom, de keress olyat, hogy Create Rescue Diskettes, vagy valami ehhez hasonlót. Ez kérni fog két floppyt, az első a rendszerindításhoz kell, a másikon lesz a program. BIOS-ban kiválasztod, hogy floppy-ról indíson a géped(az egyes floppy-t tedd be), majd amikor kéri, beteszed a másik floppy-t, és kis idő múlva elindul a dos-os pqmagic.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.