HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan használd a Partition Magic-et - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan használd a Partition Magic-et

#161 Felhasználó inaktív   1971 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 26. 11:36

Sziasztok! egy kis segitséget szeretnék kérni vettem egy 160gb samsung 8mb merevlemezt windows xp alatt tökéletesen müködik. ezütán leformáztam ketté particionáltam egy 10gb és egy 150gb résszé
a 10gb fat 32 vé a tőbbi ntfs most nincs rajta op rendszer. A 10gb re szerettem volna feltelepiteni egy win98 vagy win mileneum ot de hiába butolok be bár melyik lemezről az istennek sem akarja feltelepiteni ezeket az oprendszereket értve ezalat hogy a butolás sikeres de ahogy inditom a setup.exét a képernyö sötét lesz és nem csinál semmit. probáltam flopyrol is betölt átadom a:  ról a parancsot  d: meghajtóra setup.exe elindul de az eredmény ugyan az ha az xp lemezt teszem be semmi gond felismeri mind a 2 particiot és bármelyikre tudom telepiteni ha valakinek van valami ötlete kérem segitsen. akár itt akár az email cimemre bodriak@citromail.hu előre is köszönöm És boldog Karácsonyt mindenkinek. 

#162 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 12. 26. 13:05

Idézet: 1971 - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 11:36

Sziasztok! egy kis segitséget szeretnék kérni vettem egy 160gb samsung 8mb merevlemezt windows xp alatt tökéletesen müködik. ezütán leformáztam ketté particionáltam egy 10gb és egy 150gb résszé
a 10gb fat 32 vé a tőbbi ntfs most nincs rajta op rendszer. A 10gb re szerettem volna feltelepiteni egy win98 vagy win mileneum ot de hiába butolok be bár melyik lemezről az istennek sem akarja feltelepiteni ezeket az oprendszereket értve ezalat hogy a butolás sikeres de ahogy inditom a setup.exét a képernyö sötét lesz és nem csinál semmit. probáltam flopyrol is betölt átadom a:  ról a parancsot  d: meghajtóra setup.exe elindul de az eredmény ugyan az ha az xp lemezt teszem be semmi gond felismeri mind a 2 particiot és bármelyikre tudom telepiteni ha valakinek van valami ötlete kérem segitsen. akár itt akár az email cimemre bodriak@citromail.hu előre is köszönöm És boldog Karácsonyt mindenkinek.

A 10 GB-os partíció elsődleges és aktív állapotú?

A WinMe telepítésének idejére az nagyobbikat el is lehet rejteni - hidden -, ilyenkor mit csinál?
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#163 Felhasználó inaktív   1971 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 19:02

Idézet: kisködmön - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 13:05

A 10 GB-os partíció elsődleges és aktív állapotú?

A WinMe telepítésének idejére az nagyobbikat el is lehet rejteni - hidden -, ilyenkor mit csinál?

Köszi A gyors Választ a 10gb primari és activ de lehetséges, hogy a másik particiora akar telepiteni  csak azt nem értem  miért hisz az ntfs elvileg látnia sem kéne vagy legelább is nem kéne felismernie csak mint hibát. probáltam azt is hogy csak a 10gb fat particiot csináltam a többit meg sem formáztam de ekkor sem
teleppitett söt egyszer megformáztam az egészet fat 32vé akorr sem tudtam telepiteni a win mill vagy wi win98 lemezröl bebutolok bebutol ezután elinditom a telepitést és nagy fekete monitor lesz belöle a képernyö bal felsö részén kurzor villogás de csak a kontrol alt delre reágál elöször azt hittem rossz de egy kissebb 2gb fat32 wincsire simán ment igaz ott nem volt másik partició. visszatérve xpröl tökéletesen felismeri mind ketöt és bár melyikre tudom telepiteni. ha van valami öteted ötletetek részletesen leirnád nem vagyok egy nagy profi a particionálásban ezért kérném részletesen ha lehet elöre is köszönöm sziasztok 

#164 Felhasználó inaktív   Anonimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 19:18

Idézet: 1971 - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 19:02

Köszi A gyors Választ a 10gb primari és activ de lehetséges, hogy a másik particiora akar telepiteni  csak azt nem értem  miért hisz az ntfs elvileg látnia sem kéne vagy legelább is nem kéne felismernie csak mint hibát. probáltam azt is hogy csak a 10gb fat particiot csináltam a többit meg sem formáztam de ekkor sem
teleppitett söt egyszer megformáztam az egészet fat 32vé akorr sem tudtam telepiteni a win mill vagy wi win98 lemezröl bebutolok bebutol ezután elinditom a telepitést és nagy fekete monitor lesz belöle a képernyö bal felsö részén kurzor villogás de csak a kontrol alt delre reágál elöször azt hittem rossz de egy kissebb 2gb fat32 wincsire simán ment igaz ott nem volt másik partició. visszatérve xpröl tökéletesen felismeri mind ketöt és bár melyikre tudom telepiteni. ha van valami öteted ötletetek részletesen leirnád nem vagyok egy nagy profi a particionálásban ezért kérném részletesen ha lehet elöre is köszönöm sziasztok

Nem SATA-s véltelenül a vincsid?

#165 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 20:21

Idézet: 1971 - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 19:02

Mivel partícionáltad és formáztad?
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#166 Felhasználó inaktív   1971 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 08:19

Nem sata a wincsi.  Paragon Partition Managerrel formáztam a pc world ujság ajándéka.
kérdésem a kisebbik partitió fat32 10gb partició primary aktiv a nagyobb ntfs logikal nem aktiv mégis azt veszem eszre mintha arra akarná telepiteni a rendszert miért.

#167 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 09:02

Idézet: 1971 - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 8:19

Nem sata a wincsi.  Paragon Partition Managerrel formáztam a pc world ujság ajándéka.
kérdésem a kisebbik partitió fat32 10gb partició primary aktiv a nagyobb ntfs logikal nem aktiv mégis azt veszem eszre mintha arra akarná telepiteni a rendszert miért.

Készítenél egy képernyőképet a PPM képernyőről, amin látszanak a partíciók megjelölései és egyéb feliratok?

A W9x indítólemezről bootolsz?

#168 Felhasználó inaktív   1971 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 10:56

megprobálok képet küldeni 2db vinyom van de az 1 es nem érdekes mert mert az kivan véve a gépből telepitéskor vázolom
localdisc h: fat32 10gb activ primary
(*) extended 142,61    none primary (ezt nem tudom micsoda)
localdisc (*)ntfs142,61 hidden logical (rejtett)
telepitésnél mégis a nagyobbra tölti be az informáciot ez  szerinte a d:
Ha rákeresek a  c: dir kiirja  a méretét helyesen nincs kötetszám
cd rom betüjele e:
kiadom a telepitési parancsot e:setup.exe elsötétul a képernyö és nem csinál semmit
Probáltam cd ről probáltam flopyról semmi eredmény
Ha elküldöd az email cimed küldök képeket az enyémet megtalálod az első irásomban
ide sajna nem tudok mertcsak 20k lehet csatolni  edigi segitséget is köszönöm.

#169 Felhasználó inaktív   1971 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 20:46

megprobálok csatolni egy ábrát.

Csatolt fájl:

#170 Felhasználó inaktív   1971 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 21:33

Még egy ábra mertlehet hogy az elözö nem sikerült

Csatolt fájl:

#171 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 22:17

Az igazat megvallva: nem tudom.
Nem látok semmi érdemlegeset, csak tippelni tudok, hátha rátapintunk.
Próbáld meg a w98 telepítőlemezével - ami ugye legalább SE változat! - legyalulni a HDD-t, és a telepítőről bootolva telepítés közben létrehozni egyetlen 10-12 GB-os partíciót.

#172 Felhasználó inaktív   1971 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 01:22

Win 98 se boot cd vel megformáztam fdiscel belenéztem elsödleges dos particio létezik
a meghajton az egyetlen inditható partició már aktivra van állitva. ezután inditom a telepitést de megint semmi
ha flopyrol bootolok kiirja hogy az adatok sikeresen lettek betöltve a d: meghajtora ha d: megprobálom formázni kiirja hogy nem támogatott formátum formázás megszakitva a c:engedi formázni leformáza mégse telepit. a dén találhato könyvtárfa de oda sem telepit. leirom a gépem adatait lehet hogy ot van valami amit nem ismer fel a windows elözö verzioinak a telepitöje
1.5gb ram asus p4p800se alplap 3gh intel prescot proci ht 160gb samsung wincsi erre nem telepit xpt bármikor de mást nem, meg egy 80gb samsung ezen van a mostani op rendszerem xp mikor telepitek ez kivan iktatva erröl lett a másik megpartitionálva elöször, hangkártya sb audigi ls, tv tuner kártya asus my cinema ill két db dvd rom egy pioner108 iró és egy tosiba olvasó vga club 3d 6600gt

#173 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:21

Sziasztok!

Van egy kis gondom.
Tegnap betettem a gépbe egy winchestert, amit leformáztam, majd PM 8-cal kettéparticionáltam. Ezek után ezt a winyót Primary Master-re tettem, s rendszert telepítettem rá (Win2000).

Sajnos furcsamód a rendszer nem hajlandó elindulni csak akkor, bennhagyom az XP telepítő lemezt, s a megvárom (nem nyúlok hozzá akkor mikor kiírja) a "CDről való indításhoz nyomjon egy gombot" szöveget. Ha nem nyúlok hozzá, utána elindítja a rendszert.
Ezt furcsálltam, visszatettem az XP-s winyót Primary Masterre de mostmár az XP-s is ezt csinálja!
Mi lehet a gond, a PartitionMagic okozhatta a galibát?

Lehet hogy nem aktív a partíció (valami "aktív particiós" szöveget dobott be még a kettéparticionálás előtt, de hasonló problémám még soha nem volt)
Hogy lehet megnézni/beállítani a PartitionMagic-kel, az aktív particiót?

Köszönöm Szépen!

Üdv.: Lacam
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#174 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 16:02

Az FDISK-kel is meg tudod nézni és be tudod állítani.

Partition Magic-ban ugyanúgy a beállítások között megtalálható:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#175 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 22:29

Szevasztok !

Telepítettem a windows2000-et, de sajnos bennehagytam a RACK-ben a másik winyómat, így aztán nem azt a meghajtó betűjelet kapta a renszer partíció, mint amit akartam. Mivel a logikai lemezkezelő nem engedi a rendszerlemez betűjel módosítását, ezt pqmagic-kal tettem meg. A gép újraindítása után elindult a drivemapper, és miután kész lett, megint újraindult. Ezek után minden indításkor előjön a kék halál, még csökkentett módban is. Van valamilyen mód arra, hogy visszacsináljam, vagy telepíthetem újra a windowst :confused:
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#176 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 12:31

Idézet

http://support.micro....com/?id=249321

Nem lehet bejelentkezni a rendszerbe a rendszertöltő partíció betűjelének megváltozása után

A Jelenség

Miután érvényes felhasználónévvel és jelszóval kísérel meg bejelentkezni a Windows 2000 alapú számítógépre, megjelenik Az Ön személyes beállításainak betöltése párbeszédpanel, amit a Beállítások mentése párbeszédpanel követ. Az asztal helyett azonban ismét az Üdvözli a Windows bejelentkezési képernyő jelenik meg.

Oka

Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha a Windows 2000 rendszertöltő partíciójának meghajtóbetűjele nem egyezik meg a Windows 2000 telepítése során megadott betűjellel. A Windows 2000 egy rendszerleíró alapú adatbázisban tárolja a meghajtóbetűjeleket, amelyeket az egyes kötetek globálisan egyedi azonosítója (GUID) alapján oszt ki újra. Ha a kötet globálisan egyedi azonosítója módosul, illetve másolat készül arról (lemezmásoló szoftverrel), előfordulhat, hogy a rendszer nem osztja ki az eredeti meghajtóbetűjelet a rendszertöltő kötetnek.

A Megoldás

1. ...
2. ...
3. ...
4. ...
5. Biztosítsa, hogy a számítógép csak a rendszer- vagy rendszertöltő meghajtót tartalmazza, illetve csak ez a meghajtó legyen bekapcsolva, indítsa újra a rendszert egy DOS vagy egy Windows 9X indítólemezzel, mely tartalmazza az fdisk.exe programot, majd futtassa az alábbi parancsot:

FDISK /MBR

Ez a parancs újraírja a fő rendszertöltő rekordot, valamint törli a kötet GUID azonosítójának lemezaláírását. A Windows 2000 rendszer ezt követően kiosztja az alapértelmezett meghajtóbetűjeleket, így lehetővé teszi a bejelentkezést.

Ha több NT alapú rendszer is található egy számítógépen, már nem ilyen egyszerű a dolog, sőt ne is alkalmazd a módszert (így), mert érdekes kavarodás lehet belőle (pl. a másik rendszer Asztalbeállításai jelennek meg az egyik rendszerben). Tehát ebben az esetben még bootolás előtt rejtettre kell állítani a másik NT rendszer partícióját. De erre csak egy indulás erejéig van szükség, utána már rögzítődnek a betűjelek a registryben.

Fdisk /mbr helyett nem alkalmas a Javítókonzol fixmbr parancsa, mert bár más szempontból ugyanaz a funkciója, de a fixmbr úgy van kitalálva (nem ok nélkül), hogy nem törli "a kötet GUID azonosítójának lemezaláírását."

Szerkesztette: Signal 2006. 03. 03. 12:47 -kor

#177 Felhasználó inaktív   pociboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 12:52

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 22:29

Szevasztok !

Telepítettem a windows2000-et, de sajnos bennehagytam a RACK-ben a másik winyómat, így aztán nem azt a meghajtó betűjelet kapta a renszer partíció, mint amit akartam. Mivel a logikai lemezkezelő nem engedi a rendszerlemez betűjel módosítását, ezt pqmagic-kal tettem meg. A gép újraindítása után elindult a drivemapper, és miután kész lett, megint újraindult. Ezek után minden indításkor előjön a kék halál, még csökkentett módban is. Van valamilyen mód arra, hogy visszacsináljam, vagy telepíthetem újra a windowst :confused:

Próbáld meg ezt a progit. Át írja az mbr-t. Még az XP-vel is elhiteti, hogy ö az egyetlen op. rendszer.Link

Ismertető: A nyílt forráskódú, grafikus kezelőfelületű bootmenedzser akár 4 terabájtos merevlemezen is lehetővé teszi, hogy többféle Windows-változatot telepíthessünk, de akár 9 különféle operációs rendszert is elérhetünk. Ehhez rendszerindító hajlékonylemezt vagy CD-ROM-ot kell készítenünk. A listából kiválasztott partíciónak 16 karakterből álló nevet adhatunk, ikont rendelhetünk hozzá, jelszóval védhetjük a hozzáférést. Többféle billentyűzetkiosztást támogat. 
"Bocs, tévedtem! Mondta a süni és lemászott a drótkeféről. "

#178 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 17:58

Idézet: pociboy - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 12:52

Próbáld meg ezt a progit. Át írja az mbr-t. Még az XP-vel is elhiteti, hogy ö az egyetlen op. rendszer.Link

Ne tekintsd lehurrogásnak, de valamiképp csak le kell írnom a száraz tényeket:

Ez egy szokványos bootmanager, alapvetően nincs túl sok köze az itt tárgyalt problémához.

A működéséhez szükséges, hogy átírja az MBR-t, valamint az MBR utáni üres szektorokba telepedik, emellett elképzelhető persze, hogy az fdisk /mbr parancshoz hasonlóan szintén "törli a kötet GUID azonosítójának lemezaláírását" (vagy nem), de pusztán emiatt én nem raknék fel egy bootmanagert. Az XP vagy 2k menüjével (vagyis az NT bootmenüvel) is lehet különféle rendszereket indítani, DOS, Linux, bármit.

Igen, még az XP-vel is el lehet hitetni, hogy "magányos", ehhez egyszerűen rejtettre lehet állítani más partíciókat, már amikor erre szükség van. Hogy XP vagy nem, az ilyenkor már közömbös. XP és Win2000 pedig főleg egyformán működik ilyen szempontból (tehát bootolás és egyéb, ezzel kapcsolatos sajátosságok).

Hogy "még az XP-vel is", nos rejtély számomra, mi ebben a különleges...

#179 Felhasználó inaktív   pociboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 19:41

Idézet: Signal - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 17:58

Ne tekintsd lehurrogásnak, de valamiképp csak le kell írnom a száraz tényeket:

Ez egy szokványos bootmanager, alapvetően nincs túl sok köze az itt tárgyalt problémához.

A működéséhez szükséges, hogy átírja az MBR-t, valamint az MBR utáni üres szektorokba telepedik, emellett elképzelhető persze, hogy az fdisk /mbr parancshoz hasonlóan szintén "törli a kötet GUID azonosítójának lemezaláírását" (vagy nem), de pusztán emiatt én nem raknék fel egy bootmanagert. Az XP vagy 2k menüjével (vagyis az NT bootmenüvel) is lehet különféle rendszereket indítani, DOS, Linux, bármit.

Igen, még az XP-vel is el lehet hitetni, hogy "magányos", ehhez egyszerűen rejtettre lehet állítani más partíciókat, már amikor erre szükség van. Hogy XP vagy nem, az ilyenkor már közömbös. XP és Win2000 pedig főleg egyformán működik ilyen szempontból (tehát bootolás és egyéb, ezzel kapcsolatos sajátosságok).

Hogy "még az XP-vel is", nos rejtély számomra, mi ebben a különleges...

:respect:  Lehet, sőt, biztos, hogy jobban értesz hozzá,  :respect:  de Nekem ez a progi szüntette meg a cd-s inditást. 3 op renszer van a gépemen , (XP+2 Linux). Valamelyiknek mindig baja volt a másikkal. Az UHU után az XP minden inditáskor ellenőrizte a rendszert átirta az mbr-t. A suse10 már jobban illeszkedett, de a 3 sosem bírta egymást. Bocs de sok hasonló cipőben járó láma olvassa a topikot, mint én, és lehet, hogy fogalmuk sincs, hogy mi az a "GUID azonosító" és ha sikerül inditani a rendszert ráérnek turkálni benne, ha megy.
"Bocs, tévedtem! Mondta a süni és lemászott a drótkeféről. "

#180 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 09:53

Nem bonyolult egyébként, és ha már itt ez a "szaktopik", meg rá is érek, legalább leírom röviden (amit én tudok róla).

Azt sokan tudják, hogy a HDD legelső szektorában, amit MBR-nek is szokás nevezni, található a partíciós tábla és egy indítókód, utóbbi a bootfolyamathoz szükséges.

Az NT alapú rendszerek, a betűjelek rögzítése céljából, minden meghajtóhoz registryben tárolt egyedi azonosítókat (GUID) képeznek, ezek láthatók a mellékelt képen. Az azonosítókhoz "lemezaláírás" nevű információ is tartozik, amit a rendszer az MBR szektorába ír.

Ha ezt az információt törli akár egy fdisk /mbr parancs, vagy akár esetünkben egy UHU Linux, akkor az NT rendszer indulás után az aláírást pótolja, majd kiír a képernyőre valami ilyesmi üzenetet:

"Az eszközök telepítése megtörtént, a megfelelő működésükhöz újraindítás szükséges"

Az újraindítás nem sürgős egyébként.

Mivel a GUID és a lemezaláírás egymáshoz tartozó információk, ezért bármelyikhez piszkálunk hozzá, elérhető ugyanaz a hatás. Én például régebben, amíg nem tudtam, hogy egy fdisk /mbr is megoldja a problémát, a registryből offline szerkesztés útján töröltem a teljes MountedDevices kulcsot, végeredmény ugyanaz volt. Újrakreálódik, kiosztja a C: betűjelet magának (az aktív partíciónak), persze ilyenkor átmenetileg el kell elrejteni más NT rendszereket, ha van.

A kiötlött módszeremet azután terjesztettem két fórumon is, később megjelent a fent idézett MS cikk, amely más alternatívát mutatott.

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.