Sziasztok!
Ez az első hozzászólásom; tudom, csirke vagyok, de már most szükségem lenne a segítségetekre.
Igyekeztem minél több infót begyűjteni a progiról, ugyan nem olvastam végig _minden_ hozzászólást.
Egy darab 300 GB-os Samsung winchester van a gépemben, C: = 40 GB, E: = 230 GB.
Tegnap este elhatároztam, hogy kipróbálom a Vistát. Ezt úgy szerettem volna megtenni, hogy Partition Managerrel lecsípek a C: meghajtó szabad 25 gigájából 10et, elnevezem V: meghajtónak, aztán arra zúzom rá a Vistát. (Megjegyzem, hogy egy barom voltam/vagyok, első próbálkozásom volt a PM-mel.)
PM-ben kiválaszottam, hogy az E: meghajtó alá tegye a C:-ből leválasztott 10 gigát.
[Azt olvastam, hogy baromira érdemes lett volna a C: és az E: közé berakni, mert akkor egyszerűbb lett volna (ezt persze csak az olvasottak alapján gondolom, amúgy nincs sok fingom ezekről a dolgokról).]
Leokéztam, újraindult a gép, majd a kék XP-s képernyő elkezdte a particionálást. ÉS LEFAGYOTT.
[Lehet, hogy nem fagyott le, de a gépházon a piros "memória-használat-jelző" fény (ld fentebb említett 'nincs sok fingom' szavak) folyamatosan világított, mint amikor le van fagyva, a gép pedig semmilyen életjelet nem adott.]
Újraindítás, majd "ellenőrizni kell a konzisztenciát az E: meghajtón" üzenet, na mondom, ezt megvárom, hogy ne legyen semmi para. Elkezdte visszaállítani az "árván maradt fájlokat", ami eltartott egy ideig. Bejelenteztem a Windowsba, természetesen a V: partícióm nem jött létre.
Ráadásul az E: meghajtón lévő adatok ~90%-a használhatatlan. Nem eltűnt, csak használhatatlan. Pl: megnyitok egy Muslimgauze zenét, az album 3. száma 16:23 hosszú, a következő szám 16:24 hosszú, a 2. számot le sem játssza (Winampben nem jelenik meg, hogy milyen hosszú lenne). Elindítom a 3. trekket, erre elkezdi lejátszani egybefüggően az egyik NEO albumot, majd átvált (a szám lejátszása közben, tehát elvileg a számon belül) egy másik album másik zenéjére.
A filmeket nem játssza le, azt írja, hogy ismeretlen fájformátum, pedig a Windows kiírja a fájl méretét, ami OK, mert télleg annyi, meg hogy milyen formátum, de aztán a (pl) Real Player meg a fent említett hibaüzenetet dobja ki.
Próbáltam a rendszervisszaállítást a PM install előtti pontra, de azt írja, hogy nem lehet visszaállítani, mert nincs változás a rendszerben. Van számítógépszaki ismerősöm, aki szerint ez úgy lehetetlen, ahogy van, hiszen egy progi installálása már változásnak számít. Próbáltam egy nappal install előttre is visszaállítani, de ugyanezt az üzenetet kaptam.
Ezt az egészet azért nem értem, ha a C:-ből kellett volna lecsípnie a szabad helyet, akkor az E:-hez miért nyúlt? És hogy lehet, hogy a C:-n minden OK, minden működik? Ráadásul az E:-n van mindenem: zene, film, sorozat, HEROES

, egyetemi stuff...
A kicsit kesze-kuszán leírtak alapján a kérdésem a következő lenne:
MI A RÁKOT CSINÁLJAK???
Van esély arra, hogy újra olvashatóvá váljanak a file-ok? Utána nyugodt szívvel formatálom az E:-t a francba, csak a töménytelen mennyiségű zenémet - filmemet - sorozatomat szeretném archíválni előtte.
[Egyébként a vinyóval amúgy sem volt minden rendben: ha ez E:-n lévő mp3-akat váltogattam a Winampben, kattogott a vinyó, jól hallhatóan. C:-nél semmi ilyen probléma.]
Az egyetlen apró örömöm: a legeslegfontosabb file-okat (egyetemi cuccok, vásárolt zenék, Heroes

) a múlt héten kimásoltam a 40 gigás hordozható merevlemezemre. Talán Ő segíthet rajtam valahogy...?
A válasz jöhet ide, PM-ben, vagy a dj.ster@freemail.hu e-mailre is akár.
Előre is köszönök mindennemű segítséget, tanácsot, javaslatot, megoldást!