HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan használd a Partition Magic-et - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan használd a Partition Magic-et

#241 Felhasználó inaktív   fatu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 11. 13:03

helló
azt szeretném kérdeni, hogy milyen biztonsággal tudok egy c és d partíciót összeolvasztani, ha utána van még 2partíció? a c-n lenne a kíndóz, a d-n semmi, aztán a másik kettőn adatok. mivel nem szeretnék semmit elveszíteni, megkérdem: csináljam, vagy hagyjam a fenébe így, ahogy van.
üdv
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

#242 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 11. 14:12

Inkább töröld le a d partíciót, és növeld meg a c méretét. De még ekkor sem biztos, hogy a kíndóz elindul az akció után(ebben az esetben ugyanazt meg kell csinálni, mint másolás után, fixboot, fixmbr,..., meg egy áramszünet sem jön jól a konvertálás közben). Ez a kockázat, te döntesz.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#243 Felhasználó inaktív   fatu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 08:25

azon gondolkodtam, hogy lenyalom mindkettőt, aztán a c-re teszek egy friss kindózt, majd pm, d törlés, c kihúzása. ahogy te is mondod. csak a következő partíció tele van munkával, a másik meg filmek, zenék, adatok... és ezeket kéne biztonságban tudni. szóval okosabb lenne, ha elvinném valahova, lemásolnék mindent, és utána variálnék, mi?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

#244 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 19:25

Ha feltételezzük, hogy 4 db elsődleges partícióval állunk szemben, akkor a feladat egyszerűen elvégezhető egy floppyról vagy CD-ről működő partícionáló programmal (ez lehet a PM, de sok más is): két első partíció törlése, majd létrehozni helyettük egy újat.

Ez akár magával az XP telepítővel is elvégezhető, csak sajnos a telepítőnek van egy kellemetlen szokása: ha törlöm az aktív partíciót, rögtön megjelöl aktívként egy másikat. Ez azért kellemetlen, mert a telepítő így jelen esetben végül a harmadik partíciót fogja C: meghajtónak tekinteni. (Vagyis amiből később második lesz.)

Ezen úgy lehet segíteni, hogy az új első partíció ugyan létrehozható az XP telepítővel, de utána egy másik partícionáló program is szükséges, amivel visszatehető az aktív jel az első partícióra.

Viszont, ha csak az első partíció primary típusú, akkor a második partíció törlése már nem ilyen sima ügy, szükséges hozzá a Partition Magic (de én ekkor is floppyról vagy CD-ről használnám).

#245 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 17:52

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogyha a Partition Magic szerint van egy Extended partíció, és ebben egy ugyanekkora NTFS partíció, akkor hogy méretezzem át: csak az NTFS-t, vagy az NTFS-t, és az Extended-et is akkorára? (ezen az NTFS partíción van a rendszer (WinXP), ha számít) Remélem, érthetően írtam le...
Konfig: ASUS A7V600 & AMD Athlon XP 2500 (@1833 MHz) & Sapphire Radeon 9200 & 512 MB RAM & Maxtor 6E040L0 40 GB & Codegen 300 W | MS Windows 98 SE & MS Windows XP SP2 | powered by metal

#246 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 13:40

Szerda óta talán már megcsináltad, de azért elmondanám, hogy ha csökkentésről van szó, ehhez először is összébb húzhatod a logikai meghajtót (vagyis magát az NTFS-t), ez már önmagában is elég a működéshez. Ugyanis nincs előírva, hogy a kiterjesztett partíció mérete nem lehet nagyobb, mint a rajta lévő logikai meghajtó. Csak így fennmarad még egy kihasználatlan terület is.

Utána az üres területre létrehozhatsz egy másik logikai meghajtót, vagy pedig a kiterjesztett részt összébb lehet húzni az "ütközésig", vagyis a logikai partíció méretéig.

Ha esetleg növelni akarod a logikai meghajtó méretét (feltéve, hogy van szabad hely), azt úgysem teheted meg a kiterjesztés növelése nélkül, tehát ekkor vagy visszaszól a program, vagy pedig szó nélkül hozzáigazítja a kiterjesztett területet is. (Ilyen szempontból bolondbiztos, nem lehet elrontani.)

#247 Felhasználó inaktív   nandidos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 18:11

nekem két XP és egy Linux van fent, ezzel a PM-el osztjuk meg, s nagyon jó. nagyon bevállt!!! :) ajánlom mindenkinek

#248 Felhasználó inaktív   T-BALL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 16:44

HI!

Fontos kérdés!

Ha van egy vinyóm két partícióval, akkor hogy tudom egyesíten őket, hogy újra csak egy partíció legyen?

#249 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 12:37

Például a PM merge (egyesítés) funkciójával.

#250 Felhasználó inaktív   AlBundy79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 14:17

Sziasztok!

A kérdésem az lenne hogy hogyan lehetne a legegyszerubben egy meglevo win2003 aktiv particiot ujrameretezni (a vegebol leszedni 200MB-ot)?

Koszonettel:

Istvan

#251 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 20:05

Működik valakinek a PQmagic MS-DOS alatt? Nekem exeption-nal elszáll :(
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#252 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 08:57

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 21:05

Működik valakinek a PQmagic MS-DOS alatt? Nekem exeption-nal elszáll :(

Nekem működik indítólemezről. Csak a win2003-at nem komálja, de ha az aktív partíciót átállítom másra, akkor megy.

#253 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 09:14

A Hiren's Boot CD-n is működik, pedig azon MS-DOS fut (Win98-ból származó DOS 7 van rajta).

A szükséges PM fájlok:

PMHELP.DAT
PQMAGIC.EXE
PQMAGIC.OVL
PQMAGIC.PQG
PQPB.RTC
ZABOUT.PQG

#254 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 11:53

Idézet: Signal - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 9:14

A Hiren's Boot CD-n is működik, pedig azon MS-DOS fut (Win98-ból származó DOS 7 van rajta).

A szükséges PM fájlok:

PMHELP.DAT
PQMAGIC.EXE
PQMAGIC.OVL
PQMAGIC.PQG
PQPB.RTC
ZABOUT.PQG

Érdekes !

A Hiren BootCD-ről nekem is működik, sőt ha innen bootolok, akkor elindul a winyón lévő pqmagic is !
Valószínűleg a config.sys-ben keresendő a hiba ! Mondjuk a BootCD is jó lenne nekem, csak sajnos az alaplap hibájából adódóan kb. fél perc, amíg fleisberi DOS-ban az optikai meghajtókat :(
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#255 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 12:52

A Hiren's-en levő nekem is megy 2003-al is, de ott valami Pro felirat van a címsorban. Nekem az a gyanúm, hogy ki van ütve belőle a kötözködhetnék. Tényleg, már valami 8.x-nél tart a Hiren, nekem meg még 6.x van.

#256 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 08:14

Kicsit vág csak a témába, de hátha...
Szép és jó ez a PM, de egy f*sh. Milyen univerzális part-ó progik vannak még? Nem kell annyira sokat tudniuk, mint a PM-nek (pl. adat megtartása partíciók alakításakor, bootmanager, stb).

Olyan progi kellene, amivel bármilyen partíciót létre lehet hozni és aktívvá lehet tenni úgy, hogy nem ütközik GB-beli korlátokba és csak a partíciós táblába ír. Ennél többet nem is kell tudnia.

A PM-mel az a fő bajom, hogy elvégez egy csomó felesleges műveletet a partíció létrehozásakor: mindenféle system information-t frissít és létrehozza a fájlrendszert. Egy csomó idő elmegy vele, pedig nekem csak a partíciós táblabeli bejegyzésre lenne szükségem, ami kevesebb mint 1 sec.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#257 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 10:37

Hogyhogy GB beli korlátokba :confused:
http://www.partition-manager.com/
http://www.ranish.com/part/
http://www.7tools.com/
http://www.acronis.com/products/diskdirect...rtitioning.html
Most így hirtelen :)

#258 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 11:50

Régebbi dos-os partícionálók bizonyos szektorszám felett nem kezelték a partíciókat. Az ingyenes FDISK 128GB limites és a leírással ellentétben nem kezeli rendesen a non-FAT partíciókat.

A Ranish-t ismertem, megvolt régen, de elfeledkeztem róla. Nem teszteltem anno, de kipróbálom. Ez okés tipp.
A többi progi túl professzionális, akárcsak a PM. Nem fogok több tíz MB-os fizetős csicsákat lewarezolni, mikor csak egyszerű dologra kell.
Jöhetnek még tippek!
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#259 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 16:43

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 8:14

Kicsit vág csak a témába, de hátha...
Szép és jó ez a PM, de egy f*sh. Milyen univerzális part-ó progik vannak még? Nem kell annyira sokat tudniuk, mint a PM-nek (pl. adat megtartása partíciók alakításakor, bootmanager, stb).

Olyan progi kellene, amivel bármilyen partíciót létre lehet hozni és aktívvá lehet tenni úgy, hogy nem ütközik GB-beli korlátokba és csak a partíciós táblába ír. Ennél többet nem is kell tudnia.

A PM-mel az a fő bajom, hogy elvégez egy csomó felesleges műveletet a partíció létrehozásakor: mindenféle system information-t frissít és létrehozza a fájlrendszert. Egy csomó idő elmegy vele, pedig nekem csak a partíciós táblabeli bejegyzésre lenne szükségem, ami kevesebb mint 1 sec.

Nem hinném, hogy a PQmagic felesleges műveleteket végezne !
Sokak szerint az egyik legjobb partíciónáló program !

Amikor létrehozol egy új partíciót, akkor mindenképpen létre kell hozni egy fájlrendszert , mert enélkül igen nehézkesen használható  :D

Szerintem elírtál valamit: te le akarsz csippenteni egy darabkát egy már meglévő, adatokkal telelévő partícióból, nem ? Mert ekkor ugye az adatokat át kell pakolásznia a partíció első felébe, és ez sokáig tart !(legalábbis szerintem)

#260 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 20:04

Ja most nézem, hogy nem a PQMagic ütközik korlátokba, hanem a régebbi progik. Ezért nem értettem a dolgot. Ezért elnézést kérek.

Viszont szerinted miért gond az, hogy system information-t frissít? Ha a lemezkezelővel hozol létre új partíciót, az sem gyorsabb. De azt a kis időt kivárja az ember, úgysem partícionál negyedóránként.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.