HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan használd a Partition Magic-et - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan használd a Partition Magic-et

#321 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 16:06

Idézet: T-lore - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 22:23

Van két, viszonylag nagy partició, mind (majdnem) tele cuccal. Egyesíteni akarom őket. Ilyenkor rögtön végrehajtja, és fizikailag ott hagyja az adatokat, vagy elkezdi mozgatni őket? Mert azt nem akarom...

Én pár hónapja ilyesmit csináltam. Biztonság kedvéért előtte chkdsk (xps megfelelője), defragoltam is, sőt a PM-et is láttam már jópárszor előtte. 4x%-nál dobott egy hibaüzit, amit csak leokézhattál és reset, aztán volt partícióm, nincs partícióm:) 8.01 verzió volt, de ezek után legközelebb ha PM-et használok előtte mindent lementek (szerencsére a legeslegfontosabb cuccokat dvd-re írtam előtte). Mehet a merge, de az infarktus elkerülése érdekében a legfontosabb dolgaid mentsd le azért :)

Szerkesztette: Orgi 2007. 10. 10. 16:06 -kor

#322 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 18:16

Idézet: T-lore - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 22:23

Van két, viszonylag nagy partició, mind (majdnem) tele cuccal. Egyesíteni akarom őket. Ilyenkor rögtön végrehajtja, és fizikailag ott hagyja az adatokat, vagy elkezdi mozgatni őket? Mert azt nem akarom...

Elkezdi mozgatni őket bejegyzéseivel együtt. Ebből nagyon gyakran szokott meghasalni a partíció, bár öröm az ürömben, hogy általában csak a "mozgatott" partíció hal bele.
----------
rohamkocka

#323 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 30. 14:50

Sziasztok!

A segítségeteket kérem.
Paragon hard disk manegerrel kapcsolatban. A fórumon láttam, hogy foglalkoztak ezzel a programmal több helyen is. Így biztos tudtok segíteni, legalábbis remélem.
Adott egy viszonylag jó program (paragon hdm2008). Nem tudom, hogyan lehet az aktív partíció méretét megnövelni. Sajnos annak idején az aktív partíció mérete kicsire sikerült, és formázás nélkül szeretném legalább 10 gb-tal megnövelni. És remélhetőleg adatvesztés nélkül. Ezért még nem próbálkoztam a resize, átméretezéssel sem.
A vinyóm 3 particióból áll. 10, - 30- 35 GB
Köszönöm előre is a segítségeteket. Lehet, hogy az aktív partició megnövelésének, vannak veszélyei. Esetleg, nincs meg valakinek a paragon hard disk maneger magyar leírása (pdf.)? Mégegyszer köszönöm.

#324 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 10:35

hi
Sziasztok!

A segítségeteket kérem.
Paragon hard disk manegerrel kapcsolatban. Adott egy viszonylag jó program (paragon hdm2008). Nem tudom, hogyan lehet az aktív partíció méretét megnövelni. Sajnos annak idején az aktív partíció mérete kicsire sikerült, és formázás nélkül szeretném legalább 10 gb-tal megnövelni. És remélhetőleg adatvesztés nélkül. Ezért még nem próbálkoztam a resize, átméretezéssel sem.
A vinyóm 3 particióból áll. 10, - 30- 35 GB
Lehet, hogy az aktív partició megnövelésének, vannak veszélyei. Esetleg, nincs meg valakinek a paragon hard disk maneger magyar leírása (pdf.)? Mégegyszer köszönöm
Magyarul lecsípek egy "üres részt" és hozzácsatolom az aktív particióhoz? Az aktív particióhoz hozzá engedi csatolni windows xp alatt a levágott részt??? A paragon progival egyesítést már (merge) próbáltam, csak az a szomorú tény, hogy aktív particiót nem tud egyesíteni a másik részhez. Inaktívként jelenik meg az aktív, jelen esetben a c partició. Viszont nem aktív particiót, gond nélkül egyesíteni tudtam. . .......Továbbra is keresem a magyar leírását a parogon proginak. Köszönöm előre mindenkinek. Egyébként erősen gondolkodom, hogy megéri e kockáztatni. Csinált már ilyet valaki??????????? Más programnak is örülnék. Van ötletetek??                                                                                                                                          Az előző üzenetemet nem tudtam kitörölni, elnézést kérek a moderátortól.

Szerkesztette: fine2006 2007. 10. 31. 10:38 -kor

#325 Felhasználó inaktív   mhorpheus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 10:28

Sziasztok!

azt szeretném megkérdezni hogy partition magic-el hogyan lehet olyan lemezt készíteni amelyel bootolva a partition magic-el lehet menedzselni a lemezt! mert van egy lapotop a birtokomban amin a os el lett csesszintve ezért a formázás nem igazán lehetséges és az xp lemezemről nem lehet bootolni....ezért kéne.

előre is köszi.

#326 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 12:20

fine2006: már biztos nem aktális, csak okulásképp. A paragont nem ismerem. De ha csak az a baja, hogy aktív a partíció, akkor tedd inaktívvá. A Partition Magic meg tudja csinálni az összevonást adatvesztés nélkül.

mhorpheus: nem értem mit értesz menedzselés és "xp lemez" alatt. Ha nem fontosak az adatok, akkor XP telepítő CD-vel (vagy linuxos live CD-ről cfdisk-kel) újrapartícionálhatod a lemezt, majd megformázhatod. Ellenkező esetben szerezz egy másik hdd-t és pakolj rá fel adatmentéshez egy másik os-t.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#327 Felhasználó inaktív   Petyás 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 10:42

Üdv!
Olvasgattam az eddig HSZ-eket.
Olyan problémám van, hogy van egy 120 Gb vinyóm, ami egy 5 és egy 115 Gb-os partícióra van bontva, mindegyik NTFS. A rendszeren csak 0,5GB hely van. Ezt szeretném úgy megoldani, hogy a másikból "lecsípve" egy kicsit átrakni. De azon is van adat bőven.
Kérdésem csak annyi, hogy ezt milyen programmal lehet megoldani a legnyagyobb biztonsággal.
Köszönöm a segítséget előre is!

#328 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 10:49

Teljes biztonsággal nem lehet egyik programmal sem. Az ilyen mutatványok előtt legjobb, ha készítesz biztonsági másolatot az adataidról.

Ha vállalod a kockázatot, akkor a Partition Magic is jó a célra.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#329 Felhasználó inaktív   donee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 19. 22:18

Sziasztok!

Az a problémám, hogy vettem egy új winchestert, Samsung 320 GB-osat, de csak 300 GB-ot tudok elérni gyakorlatilag. Ez így természetes?
Partition Magic-vel megoldható, hogy mind a 320 GB-ot használhassam?

Előre is köszönöm a választ, bocsi ha már többen is írtak ilyen problémával!
"A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság." (Robert Schumann)

#330 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 05:46

Idézet: donee - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 22:18

Sziasztok!

Az a problémám, hogy vettem egy új winchestert, Samsung 320 GB-osat, de csak 300 GB-ot tudok elérni gyakorlatilag. Ez így természetes?
Partition Magic-vel megoldható, hogy mind a 320 GB-ot használhassam?

Előre is köszönöm a választ, bocsi ha már többen is írtak ilyen problémával!

Egész pontosan mekkora méretet is ír ki az operációs rendszered a HDD-re? Mert van egy olyan gyanúm, hogy az "átszámítási trükktől" eltekintve az a lemez akkora.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#331 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 05:48

Idézet: Petyás - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 10:42

Üdv!
Olvasgattam az eddig HSZ-eket.
Olyan problémám van, hogy van egy 120 Gb vinyóm, ami egy 5 és egy 115 Gb-os partícióra van bontva, mindegyik NTFS. A rendszeren csak 0,5GB hely van. Ezt szeretném úgy megoldani, hogy a másikból "lecsípve" egy kicsit átrakni. De azon is van adat bőven.
Kérdésem csak annyi, hogy ezt milyen programmal lehet megoldani a legnyagyobb biztonsággal.
Köszönöm a segítséget előre is!

Nagyon kevés szabad területed van, ne kezdj neki az "átalakításnak" semmivel, míg legalább 20-25 GB szabad helyed nem lesz.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#332 Felhasználó inaktív   Petyás 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 09:16

A másikon akarok majd helyet csinálni, most majd ráérek filmet nézni, és akkor majd lesz hely.  :)

#333 Felhasználó inaktív   blindsquirrel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 15:35

Hy!
Szokásos problémám lenne nekem is. Túl kevés helyem van az xp-nek. nállam viszont va egy 8 Gigás partició ami teljes mértékbe üres. ezt akarom hozzátenni a C-hez ahol van a rendszer. Gondolom PM-el megoldható. Eddigi hsz-ekből azt vettem ki hogy csak a mozgatott rész sérülhet, de mivel én üres részt csapok hozzá azon nincs mi sérüljön. Vagy azáltal hogy a vinyó végéről az elejére kerül ez a rész az összes többit ami középen található és tele anyaggal ( D,E partició) az sérülhet?
Vagy esetleg "bántani" fogja az XP-t?
Köszi előre is és mindenkinek BÚÉK!!! :smoker:
BlindSquirrel

#334 Felhasználó inaktív   blindsquirrel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 16:03

Na és még 1 kérdés! A demo verzió alkalmas erre a műveletre vagy be kell szereznem az full-osat?
Köszi még1szer!
BlindSquirrel

#335 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 09:58

Két PM floppy-ról boot-olva miután bejön a PM képernyő, kiirja a sarokba, hogy divide error! és nem megy tovább semerre. 250GB-os Sata hdd-t akartam volna vele lerendezni. A satát nem ismeri fel, vagy túl nagy neki a hdd?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#336 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 16:35

Közben rájöttem, particionálva volt a hdd és ez nem tetszett neki, nem indult  xp telepités se, töröltem a particiókat egy másik xp alól és akkor már felismerte a pm is meg xp telepitő is.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#337 Felhasználó inaktív   Inc.corp. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 10:22

Üdv mindenkinek!
Igaz,hogy nem PM,de hátha.Azt kérdezném tőletek,hogy Paragon Partition Manager alatt miképpen lehet megoldani a bootkezelést.Eddig PM-et használtam és annak volt egy Bootmagic nevü kis grafikus progija,ami dos alól indult.A váltás a Vista és a 300GB-nál nagyobb vinyók miatt vált szükségessé.Előre is köszönet.

#338 Felhasználó inaktív   Lakatom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 19:59

Sziasztok!
Vettem egy laptop-ot amin vista pörög. S elvileg 160GB-os vinyó van benne, de csak egy 100-as és egy 30GB-os particiót jelez. Melyik progival tudnám használatba venni azt a maradék 30GB-ot?(ami kompatibilis vistával?)

Szerkesztette: Lakatom 2008. 01. 23. 20:03 -kor

#339 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 16:39

Sziasztok!

Adott egy új D630 laptop. Ugye ez kapásból előtelepítve jött, jó is lenne ez így nekem. Vistaval van a gép. A Vista tud kettébontani partíciót, de sajnos valamiért nem tud elég nagyot lecsípni. Azaz most van egy kb 110GB-os, meg egy 2GB-os revovery. A 110-est szeretném megosztani (VISTÁval csak ilyen 60-50-re tudnám kb). A PM valamilyen demo verziójával ez megtehető vagy tudnátok erre ajánlani valamilyen ingyenes szoftvert?

Köszönöm! :respect:

#340 Felhasználó inaktív   mhorpheus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 19:25

Sziasztok!

vettem egy 500 gb-s külső vincsit háttértárolás címen! amikor megjött tele is pakoltam rendesen! amikor próbáltam egy dvd iso-t feltolni rá kiirta hogy tele a lemez pedig még vagy 300 gb hely volt! rájöttem hogy FAT 32-es particióval vágták hozzám és áldottam valaki nevét ezért! mivel elég sok a cucc rajta azt szeretném krdezni hogy mennyi az esélye hogy a PM gond nélkül áttolja nekem NTFS-be?

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.