Szerkesztette: potyo 2008. 02. 02. 20:03 -kor
Hogyan használd a Partition Magic-et
Elküldve: 2008. 02. 02. 20:02
Elküldve: 2008. 02. 02. 21:58
Van két db 250GB-os vinyóm, viszont, nincs egyik sem particionálva. Szeretném őket ketté venni PM8-al, viszont most a D: meghajtóm a DVD író, a két vinyó a C és az F:
Hogyan tudnám elrakni a DVD-t mondjuk G-nek, vagy H-nak, jhogy a C ből lehessen a C és a D?
:confused:
THX
Elküldve: 2008. 02. 02. 22:00
Elküldve: 2008. 02. 04. 17:47
Csatolt fájl:
-
Clipboard03.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2008. 02. 23. 17:17
Elküldve: 2008. 03. 20. 18:31
Évek óta használom a PM-et, BootMagic-kel együtt, de a BM képtelen települni az XP-m mellé.
Van neki egy (bőven elég) 300 megás FAT32 először, ami bőven az 1024-es cylinder alatt indul (első partíció, szóval..) utána egy NTFS az XP-nek ..
Két XP-t szerettem volna feltenni, az istennek se jön össze, pedig semmi extra config, nForce3-as SATA 320-as Hitachi vinyó..
Boot disk (dos) alatt a PM pedig nem is lát semmit, Partition Table Error-t jelez..
Linux parted alatt minden fasza, csak a qtparted nem indul..
Szóval két WinXP-t szeretnék a 320-as vinyóra, egyet magamnak, egyet a gyereknek, BootMagic-hez hasonló megoldással, tehát:
1. 300MB FAT32 primary
2. 10G ntfs (XP1) primary
3. 10G nfts (XP2) primary
4. 290G extended (100G logical + 100G logical + 90G logical)
Mindezt úgy, hogy XP1 alól látszódjon a két 100G-s logical, XP2 alól pedig a 90G-s logical.
És természetesen ennyi, tehát egyik XP se lássa a másikat, se J: meghajtóként, se másként, ahogy a hülye telepítője tenné, és ez legyen érvényes a logical meghajtókra is.
(gyerekről szeretném leválasztani az XP-met).
Ezt a funkciót baromszépen megoldotta a "hide" vagy "hidden" (tehát elrejtés) funkcióval a BootMagic, de egyszerűen képtelen vagyok rájönni, miért jelez Win98SE boot lemezes DOS-os PM hibát a partíciós táblára, míg a Windows-os PM nem jelzi, ráadásul a vinyót anno PM-mel osztottam fel, végképp nem értem.
A legnagyobb bajom pedig az, hogy bár még csak 1 OS van fent (1 XP), a BootMagic települése után a gép már nem boot-ol:
jönne be a pöttyök a legelején a BootMagic töltését jelezve, és két pötty után megáll, kész. Kifagy, se puszi se pá.
Mi a rák baja van, SATA-ra allergiás, vagy mi a szösz ?
HELP HELP HELP
Elküldve: 2008. 03. 20. 18:34
Idézet: mhorpheus - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 19:25
vettem egy 500 gb-s külső vincsit háttértárolás címen! amikor megjött tele is pakoltam rendesen! amikor próbáltam egy dvd iso-t feltolni rá kiirta hogy tele a lemez pedig még vagy 300 gb hely volt! rájöttem hogy FAT 32-es particióval vágták hozzám és áldottam valaki nevét ezért! mivel elég sok a cucc rajta azt szeretném krdezni hogy mennyi az esélye hogy a PM gond nélkül áttolja nekem NTFS-be?
Told át ntfs-be de utána defrag-olj egyet, ha van rá időd (és nem hullik le a vinyód feje közben)
Pl. OODefrag-gal. Jó cumó, NU8 Speedisk feeling.
FAT32-NTFS eltérés miatt szénné lesz ugyanis fragmentálva a vinyód.
Elküldve: 2008. 03. 20. 20:32
Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 19:31
Nekem ez a Bootmagic nem igazán vált be. Ehelyett inkább a boot-us nevű progit használtam sokáig (amíg két os volt a gépen).
Aktívra állítani azt a partíciót, amire telepíteni akarjuk az első xp-t, majd xp1-et feltelepíteni, és feltenni a boot-us progit. Ezután be a progiba, ott kiválasztani a partíciókat, beállítani a menűt, várakozást, stb. Gépet újraindítani, nyomni neki, hogy a másik rendszert akarjuk indítani. Ekkor persze hibát fog jelezni, de a lényeg, hogy áttette az aktív flag-et a másik partícióra. Reset, xp2-t fel. Ekkor nem emlékszem, hogy a xp2 felülírta-e a bootmanagert, de úgy rémlik, hogy nem. De ha mégis, semmi gond, fel kell az alá is tenni a boot-us progit, és ismét bekonfigurálni, majd leszedni.
Azt, hogy melyik lemez látszódjon, és melyik ne, azt meg a lemezkezelőből kell beállítani. Ami nem kell, hogy látszódjon, azokról levenni a betűjelet.
Elküldve: 2008. 03. 22. 11:43
(Bár már feltettem a Debian-t, és a Grub-bal kényelmesebben megy a dolog valahogy).
Elküldve: 2008. 03. 22. 11:59
Idézet: Inc.corp. - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 10:22
Igaz,hogy nem PM,de hátha.Azt kérdezném tőletek,hogy Paragon Partition Manager alatt miképpen lehet megoldani a bootkezelést.Eddig PM-et használtam és annak volt egy Bootmagic nevü kis grafikus progija,ami dos alól indult.A váltás a Vista és a 300GB-nál nagyobb vinyók miatt vált szükségessé.Előre is köszönet.
A Paragon Partition Manager számomra jobbnak tűnik valamivel, mint a PowerQuest (sajnos most már Norton) Partition Manager.
Ellenben, a BootMagic sokkal faszább, mint a Paragon nem-konfigurálható Boot Managere, én ezt tapasztaltam.
Ismét plussz pont viszont, hogy a Paragon boot CD-je, amit telepítéskor kiír Neked, egy nagyon faszányos kis Linux alapú, windows felületet emuláló motyó, és rendszeren kívül is kényelmesen lehet dolgozni vele, nem beszélve a Boot helyreállítási funkcióiról (MBR), registry-be nyúlás, hálózati kártya felismerés és hálózati meghajtóra backup, vagy onnan restore, ilyesmik..
Én eddig saját készítésű Win98SE féle DOS-t használó boot CD-t használtam Partition Magic DOS-os felülettel, MSCDEX-es CD mount-olással és mouse.com -os egérrel
Szóval.. vegyes kép, de egyik program sem csillagos ötös szerintem.
Boot Mágusokból a BootMagic számomra sokkal jobb, Partició kezelésben a Paragon jobb, és rendszeren kívüli mókában a Paragon szintén.
Elküldve: 2008. 04. 07. 12:22
van egy 120-as vinyó a laptopomban, ami sét van kapva két ötven x méretűre, meg egy pár mb-os rejtettre (ezen van a gyári beállítás, xp, stb.). Ebből a 2. partíciót (D:) már átalakítottam NTFS-re, de szeretném tudni, hogy adatvesztés nélkül van-e lehetőség a C: átalakítására is FAT32-ről NTFS-re, ha igen, mennyi hely kellene hozzá? (Most kb. 20 GB üres hely van rajta.)
Thx!
Elküldve: 2008. 04. 07. 14:24
Idézet
Published: October 25, 2001
This article describes how to convert FAT disks to NTFS. See the Terms sidebar for definitions of FAT, FAT32 and NTFS. Before you decide which file system to use, you should understand the benefits and limitations of each of them.
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2008. 04. 07. 20:55
Elküldve: 2008. 04. 07. 20:58
Elküldve: 2008. 04. 07. 21:06
Elküldve: 2008. 04. 14. 08:46
Mikor vistat telepítettem, valamiért 3 meghajtót formázott kettő helyett, az egyik mindössze 1GB volt. Nem raktam rá semmit és egész eddig nem is zavart, de tegnap este hozzá akartam csapni ez egyik partícióhoz (35GB windows, 50GB adat). Gondoltam menni fog, mert a MAC tud ilyet.
Letöltöttem a PartitionMagic próbaváltozatát. Telepítettem, aztán indításnál kiírta, hogy kompatibilitási gond van, amit kinyomtam, mert általában nem szokott gondot jelenteni. Elindult, aztán kiírta, hogy gond van a disk 1-el, ez az 1 GB-os partíció, amit ki akart javítani. Mondtam ok, aztán mégegyszer, utána leállt a program. Végül a Vista kiírta, hogy a változtatásokhoz újra kell indítanom a gépet. Megtörtént és nem láttam az adatokat tartalmazó lemezt. Ezek után elkezdett egy új eszközt illeszteni automatice és megint újra akart indulni. Megtettem és már a gép sem akart megmoccani, kiírta, hogy a boot file hiányzik. Vista lemezzel visszaállítottam az indulást, (PartitionMagic előtti állapot), de az adatlemezem még mindig nem volt látható.
Néztem a Vista lemezkezelő progiját, de azon kívül, hogy a partíció mérete látszik, nem olvasható és nem is aktiválható. Próbáltam GetDataBack-et, de semmi.
Légyszi segítsetek, mert minden munkám elveszett!
Elküldve: 2008. 04. 18. 10:46
Az 1 gigás partíció lehetett bootmeghajtó (aktív partíció), rajta rejtett fájlokkal és a rejtett Boot mappával. Bár ehhez nem kellene ennyi hely, de talán ott volt még a hibernációs- vagy lapozófájl. Külön bootpartíciót akkor szokott készíteni a telepítő, amikor kiterjeszett partíció van, vagyis rákényszerül.
Szóval a dolgok nem történnek ok nélkül, alapos ember előbb utánajár, hogy mégis mi van itt a háttérben. Például a pontos partíciófelállást vagy screenshot-ot betéve egy fórumba, valaki biztos segített volna.
GetDataBack olyat nem nagyon szokott mondani, hogy semmi, nem tudni, mit értesz ezen.
Elküldve: 2008. 04. 20. 12:56
Van egy komoly problémám.
A gépembe bele raktam egy 120 Gb PATA vinyót, hogy partícionáljam.
Volt mellette még két 500 Gb SATA2-es. Az egyik 500-as 100+400 Gb-ra volt rakva, a mási egyben volt. A partition magic elindításával a 400 Gb partíciót kapásból ki lőtte, a többi + megmaradt. Azóta is 400 Gb mnuszom van. Valaki tudna segíteni, hogy hogy állítsam vissza? Azzal már tisztában vagyok, hogy az adatok elvesztek róla, de azóta sem bírom visszaállítani.
Kaptam egy kis infót, hogy a partition magic kicsit elavult, és az 500 Gb-ot nem kezeli. Azt viszont nem értem hogy a másik 500 Gb egyben az túlélte.
Valaki tudna ajánlani valami progit, vagy valami tanácsot, hogy hogyan tudom visszaállítani az elveszett 400 Gb-ot? Akár az adatterületét, akár csak a partíciót.
Sürgős lenne.
Előre is köszönöm a segítséget.
Elküldve: 2008. 04. 20. 13:00
Azt persze nem értem, hogy mi az, hogy kilőtte. Miért engedted? A PartitionMagic nem szokott csak úgy magától írkálni a lemezre...

Súgó
A téma zárva.