Diablo 3
Elküldve: 2008. 08. 25. 14:00
Szerintem lesz, ez jó újítása volt a Diablo 2 kiegészítőkének. Én már írtam, hogy jó lenne, ha különböző tulajdonságok meglétéhez is kötnék a skilleket, barbár esetében egy benga 15str kiscica ne tudjon már leap attackot, előbb legyen hozzá str meg talán dex is.
Elküldve: 2008. 08. 25. 14:10
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 15:00
Szerintem lesz, ez jó újítása volt a Diablo 2 kiegészítőkének. Én már írtam, hogy jó lenne, ha különböző tulajdonságok meglétéhez is kötnék a skilleket, barbár esetében egy benga 15str kiscica ne tudjon már leap attackot, előbb legyen hozzá str meg talán dex is.
mint a dndben bizonyos featek, minimális tulajdonságpontok szükségesek, itt is jó lenne egy-két ehhez hasonló kötöttséget beépíteni, színesítené a játékot. valamint 1-2 skill is érdekes lenne, ha csak nightmaren vagy hellen lenne elérhető, persze bizonyos szint után
gondolom mivel barbár már van, és talán még egy közelharcost be akarnak rakni, bár nem tudni. egy szerzetes is érdekes lehetne, ököllel/kesztyűvel/bottal, valamennyire talán még hasonlítana is a palához, csak nem nagy pajzzsal az oldalán, hanem nagy gyöngyökkel a nyakán :Đ
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote
BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil
Elküldve: 2008. 08. 25. 14:16
Idézet: ssanyesz - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 14:10
hanem nagy gyöngyökkel a nyakán :Đ
Gyoziket a Diabloba?
Elküldve: 2008. 08. 25. 15:41
Idézet: Cellular - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 15:16
Gyoziket a Diabloba? 
az kéne még csak
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote
Elküldve: 2008. 08. 25. 18:45
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 15:00
Megesküdni nem mernék rá de szerintem a synergy rendszer valamelyik foltban volt, nem a kiegészítővel jött
Elküldve: 2008. 08. 25. 18:51
Idézet: Nevl - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 11:31
.. a druid és az assasin már más irányt képvisel, lehetsz caster, vagy melee, mindkettő működőképes, több feladatot el tudsz látni.
A druidban azért van egy jó adag necro beütés
Elküldve: 2008. 08. 25. 18:53
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 21:18
Piftuka, ha a D2 neked unalmas, akkor a D1 hogyhogy nem volt az? Volt benne 10-12 szintnyi dungeon, és kész, quest meg igazából alig-alig (egy kezemen meg tudom számolni), a D2-ben egy Act-ban több kaland van, a helyszínek változatossága meg 1000x több.
Az első rész azért nem volt unalmas, mert még sokadik végigjátszásra sem sikerült a varázslómmal minden varázslatot maximális szinten megtanulni.
A végigjátszás gyorsasága, a szintek (és a szintek stílusának) gyors váltakozása, a véletlenszerűen generált labirintusok és küldetések mindig le tudtak kötni.
A második részt egyszer végigvittem a varázslónővel, s akkor még volt játékélmény is. Aztán nehezebb fokozaton már egyre inkább eluntam, s Hell fokozaton már neki sem álltam.
Tettem később egy próbát a druida karakterrel, de csak Nightmare fokozatig jutottam vele. Azután elég is lett a DiabloII-ből számomra.
Túl hosszú, túl vontatott, túl egyhangú, túl unalmas. De nem csak a szintek, hanem a karakterfejlesztés is.
Az első rész varázslójával tobzódtam a varázslatokban, a második részben csak az lehetett nyerő, aki 2 varázslatra gyúrt, s folyton azt nyomkodta. Ezt egy rettentő nagy hibának tartom.
Én a jó kis "vegyes" varázslót és druidát szerettem volna látni, mert azzal a leglátványosabb a játék.
Idézet
Ha ezt a tendenciát folytatják, akkor egy iszonyatosan jó játékot kapunk kézbe, amivel nyugodt szívvel lehet single módban is játszani akár évekig.
Ha ezt folytatják, akkor lehet, hogy még az első végigjátszás is kínszenvedés lesz számomra.
Idézet
És nincs igazad, hogy a multiplayernek kisebb szerepe kellene legyen, hiszen azok, akik a mai napig játszanak a második (netalán az első) résszel, pont a Battle.net-en teszik ezt, szerintem kifejezetten fontos, hogy direkt multira is tervezzék.
És hol írtam olyat, hogy a "multiplayernek kisebb szerepe kellene legyen"?
Éppen azt mondtam, hogy a kettőt párhuzamosan kellene fejleszteni, mindkettőre ügyelve. De az egyértelmű, hogy a két játékmód teljesen eltérő karaktertulajdonságokat igényel.
"If i could fly, like the king of the sky..."
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2008. 08. 25. 19:18
Szerintem meg pont ez a sokáig játszhatóság lényege. Ha tudsz készíteni egy minden tudó, mindent verő karaktert, attól lesz unalmas. Pont ez a lényeg a d2-ben, hogy egy kaszttal többször is tudsz játszani, mert más egy bone necro és más egy summon necro. Meg taktikázd ki, mit csinálsz light sorccal a light immonok ellen. Stb...
Szerintem.
Szerintem.
Az igazság az, amit a többség annak hisz.
Elküldve: 2008. 08. 25. 19:21
Az igaz, kicsit kiakasztó volt hogy 2-3 skillt használ az ember aztán kész. Lehetne kicsivel tobb mint a D2-ben volt, alacsonyabb szintig fejleszthetoek de cooldownnal így rá lennél kényszerulve hogy 5-6 képességet használj és a megfelelo idoben durrants el egy nagyobbat.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")
Elküldve: 2008. 08. 25. 19:33
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 19:53
Az első rész azért nem volt unalmas, mert még sokadik végigjátszásra sem sikerült a varázslómmal minden varázslatot maximális szinten megtanulni.
[...]
[...]
Ha már kisregény méretű értekezéseket gyártunk...
Az első rész nagyon jó volt a maga nemében, kategóriateremtő, emiatt a hangulata és minden része sokaknak tetszett, de azért nem hiszem, hogy egy lapon is lehetne említeni a lehetőségeket és játékélményt tekintve a folytatással. Kifejezetten jónak tartottam, hogy most már nem lehet teleportáló, tűzlabdákat és villámokat szóró harcosokat csinálni, amire az első részben lehetőség volt, elég furcsa is volt az. Elég sokáig játszottam az első résszel is, és egy idő után elértem a maximálisat a stat-pontokban a fő karaktereimnél (egy harcos és egy íjász), utána szintlépéseknek már értelme se volt. Jelenleg ha valaki eléri a maxot (lv99), az már rengeteg játékidő, single playerben szerintem nem is lehetséges, vagyis ilyen téren a D2-ben maradt kihívás még a hell szint teljesítése után is bőven. A skilleket meg meg tudtad volna tanulni maxosan, ha elcsászkálsz varázskönyveket venni a boszorkához.
A másik a tárgyak. Elég gyorsan a lehető legjobb tárgyakkal tudtam a karaktereimet felszerelni D1-ben, és érdekes módon nem unique tárgyak voltak jók, hanem a kovácsnál kapható kék magic tárgyak, mert akkor még voltak ilyen +20 to all attributes meg all resistance nyalánkságok. Szóval ez sem ösztökélt arra, hogy menjek szörnyeket ölni, hiszen megvehettem ami kellett (sőt, Wirth-nél jó drágán ugyan, de mindig szuper cuccokat lehetett venni). D2-ben a mai napig az egyik legfontosabb, ami miatt játszom, a tárgyak hihetetlen sokasága, rúnaszavak, szetek, unique tárgyak, mind arra csábít, hogy megszerezd őket.
A karakterek alap statokban és kinézetben különböztek, de azon kívűl minden skill azonos volt (a kaszt-specifikusokat kivéve), nagy változatosság ugyancsak. D2-ben alap esetben volt 5 teljesen különböző karakter, mindegyiknek 3-3 skillfával, amelyeken volt annyi skill, mint a D1-ben összesen. Szóval ez se nyert. Ráadásul szerintem (egyesek véleményével ellentétben) a D2 karakterei nem csak egy-két skillt tudnak használni, rengeteg van, ami fontos vagy jó. Vegyük mindenki kedvencét a barbárt: a Dual Swing jó skill egyedül erre a támadó skillre is lehetne építeni karaktert, de ezen kívűl lehet még Concentration, Berserk, Dual Throw, Frenzy vagy Whirlwind, mindemellett a passzív skillek és a harci kiálltások használata is fontos. Rengeteg lehetőség, és csak egy karaktert néztem, mire az ember az össze lehetőséget kipróbálja az összes karakternél, hopp, megint évekig játszott (single player-ben gondolkodva)
Az, hogy a questek meg az egész történet neked túl hosszú volt, szerintem egyéni szocproblem, pont ez a lényege a single résznek, ha nincsenek questek, meg rakás rohangálás a bossok után, akkor mi marad?
Na szóval, lehet azt mondani, hogy a D2 nem olyan jó, mint a D1, csak ez nem igaz.
Szerk.: rettentő gyorsan felraktam a D1-et a kiegészítővel, az egyik legnagyobb karakterem van a képen (a kurzor az egyik gyűrűn van, annak a tulajdonságai láthatóak középen). Tévedtem amúgy, a sisak uniqe rajta (Royal Circlet).
Szerkesztette: SuMMeR 2008. 08. 25. 20:06 -kor
Elküldve: 2008. 08. 25. 20:56
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 20:21
Az igaz, kicsit kiakasztó volt hogy 2-3 skillt használ az ember aztán kész. Lehetne kicsivel tobb mint a D2-ben volt, alacsonyabb szintig fejleszthetoek de cooldownnal így rá lennél kényszerulve hogy 5-6 képességet használj és a megfelelo idoben durrants el egy nagyobbat.
A synergi rendszer velejárója ez hisz a sok másik maxolt skill erősíti azt amit használsz és mivel a skillpontok csak korlátozott mennyiségben beszerezhetőek(synergi csak a beleadott skillpontal erősít nem érvényes a +skillt adó tárgy rá), így választasz egy-két-három fő skillt amit a synergi-s skillek erősítenek.
De amúgy teljesen új skillrendszert is ígértek meglátjuk milyen lesz.
Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Elküldve: 2008. 08. 26. 05:22
Nekem a synergy annyiban volt kellemesebb mint addig, hogy az ember tobb skillre rakott pontot, hogy azok erositsek a fo skillt. Ezaltal mar nem csak a fo skill volt maxolva esetenkent hanem akar a kisebb skillek is, es azokat is lehetett hasznalni ha akarta az ember mert nem voltak gyengek, ellenben korabban amikor a jatekosnak eszebe se jutna kimaxolni a legkisebb skillt csak ugy.
Elküldve: 2008. 08. 26. 07:27
Két új infó:
- "Hagyományhoz méltóan 4 fejezet lesz a játékban. A végigjátszás nagyjából ugyanannyi időbe fog telni, mint Diablo 2 esetén."
- "Ezúttal is 5 karakter közül választhatunk majd."
forrás: diablo.hu
Akkor sztem sejthető, hogy a kiegben megint két új kari fog a meglévő 5 mellé érkezni.
- "Hagyományhoz méltóan 4 fejezet lesz a játékban. A végigjátszás nagyjából ugyanannyi időbe fog telni, mint Diablo 2 esetén."
- "Ezúttal is 5 karakter közül választhatunk majd."
forrás: diablo.hu
Akkor sztem sejthető, hogy a kiegben megint két új kari fog a meglévő 5 mellé érkezni.
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Elküldve: 2008. 08. 26. 07:45
Amugy a sztori most micsoda? Hogy visszaterunk Tristram-ba amit felig-meddig ujjaepitettek, de visszater egy Prime Evil (aszittem ezeket mind kinyirtuk?) es ot kell uldoznunk?
Elküldve: 2008. 08. 26. 08:01
Idézet: Cellular - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 8:45
Amugy a sztori most micsoda? Hogy visszaterunk Tristram-ba amit felig-meddig ujjaepitettek, de visszater egy Prime Evil (aszittem ezeket mind kinyirtuk?) es ot kell uldoznunk?
Azmodan Blizzard has confirmed him to be present in Diablo 3.
Belial Belial has yet to make an appearance, but Blizzard has confirmed either him or the other unseen Lesser Evil, Azmodan, to be present in Diablo III.
Mistress of Pain
Elküldve: 2008. 08. 26. 08:14
Erdekes. Szoval Azmodan benne lesz. Kivancsi vagyok mennyire lesznek taposak ezek a 'Lesser Evil'-ek. Tenyleg amugy a DII vegen ugye minden Soulstone megsemmisult, magyaranszolva orokre meghaltak a Prime Evil-ek?
Elküldve: 2008. 08. 26. 08:25
+ott van baal, akinek a soulstoneja nem került elő...
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2008. 08. 26. 08:26
Gondolom egy Prime Evilt maximum visszakergettek a saját létsíkjára, vagy a fene tudja. Elméletileg a lélekkő megsemmisítése elpusztította őket, de én erre nem vennék mérget (majd a Diablo 3 fog úgy befejeződni, hogy felsejlik egy szarvas-tüskés árny a győztes hősünk mögött...
).
Elküldve: 2008. 08. 26. 15:31
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 20:33
A skilleket meg meg tudtad volna tanulni maxosan, ha elcsászkálsz varázskönyveket venni a boszorkához.
Elcsászkáltam, de nem azzal voltam elfoglalva 24/7-ben.
Idézet
A másik a tárgyak. Elég gyorsan a lehető legjobb tárgyakkal tudtam a karaktereimet felszerelni D1-ben, és érdekes módon nem unique tárgyak voltak jók, hanem a kovácsnál kapható kék magic tárgyak, mert akkor még voltak ilyen +20 to all attributes meg all resistance nyalánkságok. Szóval ez sem ösztökélt arra, hogy menjek szörnyeket ölni, hiszen megvehettem ami kellett (sőt, Wirth-nél jó drágán ugyan, de mindig szuper cuccokat lehetett venni). D2-ben a mai napig az egyik legfontosabb, ami miatt játszom, a tárgyak hihetetlen sokasága, rúnaszavak, szetek, unique tárgyak, mind arra csábít, hogy megszerezd őket.
Az első részben is ez volt az egyik szerethető elem. A sima mágikus tárgyak között is egyre jobbat találni, arról már nem is beszélve, hogy sokadik végigjátszás után is találtam újabb Unique tárgyat.
(Más kérdés, hogy a Veil of Steel-t hordtam a fejemen mindig, mert az volt a legjobb sisak. De amennyire én tudom, a Diablo2-ben is van egy rakás olyan uniqe tárgy, amit a hardcore játékosok nem sűrűn viselnek, mert a képességei a tárgynak nem használhatóak.)
De az is túlzás lenne, hogy 24/7-ben azért Diablo-zom, hogy újabb és újabb tárgyakat találjak.
Idézet
A karakterek alap statokban és kinézetben különböztek, de azon kívűl minden skill azonos volt (a kaszt-specifikusokat kivéve), nagy változatosság ugyancsak. D2-ben alap esetben volt 5 teljesen különböző karakter, mindegyiknek 3-3 skillfával, amelyeken volt annyi skill, mint a D1-ben összesen. Szóval ez se nyert.
A nagy változatosság megvolt, mert mint említettem állandó jelleggel szinte az összes varázslatot használtam. S mivel mindegyiknek más volt a grafikája, így valóban látványos és változatos volt a játék. (No és persze az Apocalipse, a Guardian, a Wall of Lightning és a Fireball is különböző taktikákat kívántak.)
Ha pedig a pályákról beszélünk... tulajdonképpen a Diablo első részében (pláne a Hellfire-vel kiegészítve) több féle helyszín van, mint a második részben. Igaz, jóval rövidebbek, mégis sokszinűbbek.
A Diablo2-ben viszont hosszú ideig vagy a zöld füves, erdős terepet, vagy a sárga homokot, vagy a gusztustalan dzsungelt (ez a pályaszakasz a DiabloII legrosszabb, legidegesítőbb, legunalmasabb helyszíne számomra), vagy a poklok poklát bámulja az ember. (A kiegészítő lemezzel kijött Mount Arreat - a hó ellenére - változatos vidéke kész felüdülés volt.)
Neked éppen ez tetszik benne, nekem éppen ez nem tetszik benne. Ez van... nem vagyunk egyformák.
Idézet
Ráadásul szerintem (egyesek véleményével ellentétben) a D2 karakterei nem csak egy-két skillt tudnak használni, rengeteg van, ami fontos vagy jó. Vegyük mindenki kedvencét a barbárt: a Dual Swing jó skill egyedül erre a támadó skillre is lehetne építeni karaktert, de ezen kívűl lehet még Concentration, Berserk, Dual Throw, Frenzy vagy Whirlwind, mindemellett a passzív skillek és a harci kiálltások használata is fontos. Rengeteg lehetőség, és csak egy karaktert néztem, mire az ember az össze lehetőséget kipróbálja az összes karakternél, hopp, megint évekig játszott (single player-ben gondolkodva)
Egyre válaszolj kérlek... lehet a DiabloII-ben olyat csinálni, hogy mind a 30 képességet megtanulod, de csak 1-2, maximum 3-as szinten, s végigmész az összes nehézségi fokozaton?
Nincs több kérdésem.
Idézet
Az, hogy a questek meg az egész történet neked túl hosszú volt, szerintem egyéni szocproblem, pont ez a lényege a single résznek, ha nincsenek questek, meg rakás rohangálás a bossok után, akkor mi marad?
Most írjam azt, hogy az, hogy az első rész neked túl rövid és repetív, egyéni szocproblem?
De most tényleg... kit és miről akarsz meggyőzni? Leírtam, hogy unalmasnak tartom a Diablo2-t, mert így érzek a játékkal kapcsolatban.
Te pedig folyamatosan arról próbálsz győzködni, hogy az én érzékelésemmel van probléma, s én vagyok a hülye, amiért nem úgy vélekedek a DiabloII-ről, mint te.
Idézet
Na szóval, lehet azt mondani, hogy a D2 nem olyan jó, mint a D1, csak ez nem igaz.
Erről beszélek. Rajongj csak a DiabloII-ért, mondd, hogy sokkal jobb, mint az első rész, megcáfolni nem fogom.
De engem a multi része nem érdekel, a single player esetében pedig a Diablo III-tól azt az élményt várom, amit az első rész nyújtott.
Ez pedig hadd engedtessék meg nekem, ha kérhetem!
Elküldve: 2008. 08. 26. 15:39
Idézet: Cellular - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 9:14
Erdekes. Szoval Azmodan benne lesz. Kivancsi vagyok mennyire lesznek taposak ezek a 'Lesser Evil'-ek. Tenyleg amugy a DII vegen ugye minden Soulstone megsemmisult, magyaranszolva orokre meghaltak a Prime Evil-ek?
Amelyik főgonosznak a lélekkövét összezúzták a pokol üllőjén, azok elméletben (és gyakorlatban is) megsemmisültek. Ugyanis nem csak a pokolba űzettek vissza ezáltal, hanem materiális valójukban is megszűntek létezni.
A gond csak az, hogy Tyrael "biztosra" akart menni mivel bizonytalan volt a Világkő (amely a világokat elhatárolja egymástól, s a gonoszt a pokolban tartja) tisztaságát illetően, ezért megsemmisítette azt. Ezzel pedig az a baj, hogy beláthatatlan következmények sora jött el... a Menny, a Föld és a Pokol világai összekeveredtek.
Talán éppen ezzel nyitott utat a halandók világa felé Azmodean és Belial számára. (Amellett nem kizárt, hogy ő maga is korrumpálódott, megrontotta a kiáramló gonosz ereje.)
Ennél bővebbet a történetről még nem lehet tudni, de abban biztos lehetsz, hogy ezek a "Kisebb gonoszok" is kemények lesznek, hiszen Andariel és Duriel is kemény ellenfél volt. (Sőt... Duriel némely nehézségi fokozaton, némelyik patch után keményebb ellenfél volt, mint maga Diablo.)
Ha a játékban ők lesznek a főellenségek, akkor biztosan nehéz küzdelem vár majd mindenkire, aki le akarja győzni őket.
S könnyen lehet, hogy a korrupt Tyrael lesz az, akit a játék legvégén kell majd legyőzni.

Súgó
A téma zárva.