HWSW Informatikai Kerekasztal: Diablo 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (361 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Diablo 3

#1201 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 26. 16:21

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 16:31

De az is túlzás lenne, hogy 24/7-ben azért Diablo-zom, hogy újabb és újabb tárgyakat találjak.

Egyértelmű, épp azt magyaráztam én is, hogy az első résszel egyedül a feeling miatt lehett már játszani egy idő után, de a D2 megjelenésével már ez sem tudott megtartani. Hosszú évekig játszottam single módon az elsővel, aztán ugyancsak évekig(!) a második rész single módjával. Neten csak jóval később kezdtem játszani, eleinte nem is tetszett, de ma már az a véleményem, hogy egy játékot csak így lehet eladni, a haverokkal közös játékélményt nem pótolhatja semmilyen szuper single mód se.

A nagy változatosság megvolt, mert mint említettem állandó jelleggel szinte az összes varázslatot használtam. S mivel mindegyiknek más volt a grafikája, így valóban látványos és változatos volt a játék. (No és persze az Apocalipse, a Guardian, a Wall of Lightning és a Fireball is különböző taktikákat kívántak.)

Példa: a sorcimmal jelenleg használom a Teleportot, a Lightningot, a Chain Lightningot, a Static Fieldet, az Energy Shieldet, Frozen Armort, Frozen Orbot és az Enchantot. Ez egy karakter skilljei, hol van még a többi...

Ha pedig a pályákról beszélünk... tulajdonképpen a Diablo első részében (pláne a Hellfire-vel kiegészítve) több féle helyszín van, mint a második részben. Igaz, jóval rövidebbek, mégis sokszinűbbek.

A Diablo2-ben viszont hosszú ideig vagy a zöld füves, erdős terepet, vagy a sárga homokot, vagy a gusztustalan dzsungelt (ez a pályaszakasz a DiabloII legrosszabb, legidegesítőbb, legunalmasabb helyszíne számomra), vagy a poklok poklát bámulja az ember. (A kiegészítő lemezzel kijött Mount Arreat - a hó ellenére - változatos vidéke kész felüdülés volt.)

Neked éppen ez tetszik benne, nekem éppen ez nem tetszik benne. Ez van... nem vagyunk egyformák.

Erre csak azt tudom mondani, hogy tárgyi tévedésben vagy, a D1-ben volt 4 fajta dungeon, ha jól emlékszem mindegyiknek 3-3 szintje volt. A küldetéslemezben ehez kaptál még 2 fajta dungeont 3-3 szinttel. Namost D2 Act1-ben van összesen 16 map, ezek némelyikén még külön al-dungeon is van, vagy még több szintes is, egyszerű matematika. És nehogy azt mond már, hogy Act1= füves pályák, akkor mi van a Cathedral, a Catacombs, és a rakás barlangos pályával? Nameg persze hosszú sivatagos pályák is vannak, de vannak dzsungelek, vannak a pokolban játszódó részek, stb. a legtöbb ember meg tudja találni a neki tetszőt. Nekem például kifejezetten tetszik az Act2, de rühellem az Act3 dzsungelban való kóválygást. És nem mellesleg hol volt a napszakok változása D1-ben, az időjárásról nem beszélve (hiszen minden a föld alatt történt)?

Egyre válaszolj kérlek... lehet a DiabloII-ben olyat csinálni, hogy mind a 30 képességet megtanulod, de csak 1-2, maximum 3-as szinten, s végigmész az összes nehézségi fokozaton?

Nincs több kérdésem.

Válaszolnék, de értelmetlen a kérdés. Lehet minden skillre rakni kevés pontot, de a D2 skillrendszere nem olyan mint a D1 volt, ennek ilyen módon nincs értelme. Nincs végtelen skillpontod (visszatérnék egy említés erejéig a D1-ben ugye a lvl15 tűzlabdákat dobáló warrior...), így gondolkodásra késztet, hogy melyiket használd, ne fecséreld feleslegesen. És ez nem az a játék, ahol egy karaktert szokás indítani, itt ki lehet nyugodtan próbálni a többit is, vagy akár egy ugyanolyan kasztot más skillfelépítéssel.

Most írjam azt, hogy az, hogy az első rész neked túl rövid és repetív, egyéni szocproblem?

De most tényleg... kit és miről akarsz meggyőzni? Leírtam, hogy unalmasnak tartom a Diablo2-t, mert így érzek a játékkal kapcsolatban.

Te pedig folyamatosan arról próbálsz győzködni, hogy az én érzékelésemmel van probléma, s én vagyok a hülye, amiért nem úgy vélekedek a DiabloII-ről, mint te.

Nem én kezdtem kötözködést, egyszerűen próbáltam megmagyarázni, hogy szerintem miért jobb a folytatás, és ennek alapján miért remélem, hogy a harmadik rész se lesz csalódás se single se multi szempontjából.

Nem hiszem, hogy többet kéne erről vitatkoznom veled, van egy álláspontod (rossz a D2 single módja, a multi meg nem érdekes neked), nem értek vele egyet, de ez az én problémám.

#1202 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 16:27

A D2-rol el lehet mondani (szerintem) hogy bar van nagyon sok build amivel lehet haladni, de igazan jo build csak 1-1 van minden karaktertipusnak.

Lightsorci a legnyerobb. Blizzardos se rossz, se a Fireballos, de igazan a Light viszi a palmat.
WW vagy Frenzy baba megintcsak ilyen. Legelterjedtebb, legbevaltabb.
Hammerpala. Ehez nem kell kommentet irni. Tobb van beloluk mint barmi masbol :)
stb stb stb

A lenyeg, hogy bar nagyon valtozatosnak tunik a D2, es vegulis az is, de ha nagyon belemelyedunk akkor vannak bizonyos buildek amik jobbak mint a tobbi es ezaltal a valtozatossag mar olyen, hogy jo jo de azok gyengebbek. Szerintem, ismetlem.

Szerkesztette: Cellular 2008. 08. 26. 16:27 -kor

#1203 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 16:31

Idézet

Amelyik főgonosznak a lélekkövét összezúzták a pokol üllőjén, azok elméletben (és gyakorlatban is) megsemmisültek. Ugyanis nem csak a pokolba űzettek vissza ezáltal, hanem materiális valójukban is megszűntek létezni.

Én úgy tudom, hogy azért kellett őket a Hellforge-on széttörni, mert különben nem semmisültek volna meg a kövek (lásd Baal lélekköve is eltört, mégis a legnagyobb rész képes volt magában tartani a gonosz teljes lelkét).
Amúgy meg biztosra lehet venni, hogy Diabloval ismét találkozunk, lélekkő ide, vagy oda :)

Szerk.: idézet kimaradt.

Szerkesztette: Péntek 2008. 08. 26. 16:32 -kor

#1204 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 16:34

Hanyszor kell man Diot megolni? :D Tulkepp ott rontottak el a keszitok, hogy valaha is engedtek megolni ot. Ugy kellett volna mindig befejezni, hogy ujjj elmenekult vagy valami.

#1205 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 16:52

Idézet: Cellular - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 16:34

Hanyszor kell man Diot megolni? :D Tulkepp ott rontottak el a keszitok, hogy valaha is engedtek megolni ot. Ugy kellett volna mindig befejezni, hogy ujjj elmenekult vagy valami.

Ja, mint a dragon ballban dermesztő mi?  :Đ

Mindig visszatért... :D

#1206 Felhasználó inaktív   pig 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 18:29

Idézet: Cellular - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 17:27

A D2-rol el lehet mondani (szerintem) hogy bar van nagyon sok build amivel lehet haladni, de igazan jo build csak 1-1 van minden karaktertipusnak.

Lightsorci a legnyerobb. Blizzardos se rossz, se a Fireballos, de igazan a Light viszi a palmat.
WW vagy Frenzy baba megintcsak ilyen. Legelterjedtebb, legbevaltabb.
Hammerpala. Ehez nem kell kommentet irni. Tobb van beloluk mint barmi masbol :)
stb stb stb

A lenyeg, hogy bar nagyon valtozatosnak tunik a D2, es vegulis az is, de ha nagyon belemelyedunk akkor vannak bizonyos buildek amik jobbak mint a tobbi es ezaltal a valtozatossag mar olyen, hogy jo jo de azok gyengebbek. Szerintem, ismetlem.

Szerintem ez abszolut nem így van. Pl a sorcnál mindhárom ág életképes, illetve azok variációi is, ha kétágast építesz. Minden karaktertípusnak legalább két alapbuildje van, de azokon belül is lehetnek eltérések. Pont most volt egy eszmecsere a d2 topicban, hogy a summonnecro estén a revive vagy a skeletonos a jobb. Mindkettő jó! Vagy a bowazonnak is van multi, strafe, cold változata, és még sorolhatnám.
És még nem vettem ide az extrém buildeket, amik nem biztos,hogy a legerősebbek, de jól lehet szórakozni velük, pl auradin :)

Szóval van itt bőven válogatási lehetőség.
Az igazság az, amit a többség annak hisz.

#1207 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 27. 07:52

Pár érdekes kijelentés Jay Wilson-tól:

Idézet

„...nem távolítottuk el teljes mértékben az italokat.
Az italok azonban sokkal kevésbé lesznek hatékonyak, és nem is tudjuk azokat gyakran használni. Éppen ezért ajánlott lesz a vészhelyzetekre tartogatni, amikor minden kötél szakad, és nincs más módja a halál elkerülésének.

Idézet

„...lesznek gemek és rúnák a játékban. Nem térek most ki ezek sajátosságaira, de annyit elmondhatok, hogy a rúnák nem tárgy alapúak többé és semmi közük nem lesz a tárgyakhoz. Nem vagyok a rúnaszavak híve, így teljesen más célt szolgálnak majd a rúnák a folytatásban.”

forrás: diablo.hu

Üdv: Dan

Szerkesztette: td 2008. 08. 27. 07:53 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1208 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 08:03

Ez jól hangzik, a rúnák amúgy is elég bénák voltak (ide üssetek :D). Legalábbis én szinte mindig cuccátadogatás nélkül játszok, úgy meg esélytelen egy normálisabb rúnaszó összehozása.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1209 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 08:03

Erdekesnek hangzik. Akkor kb ez a poti olyan lesz mint Hellgate-ben, ertsd lesz rajta cooldown, es lassan regeneral. Bar ha lassan regeneral akkor a veszhelyzetben se lehet sok haszna :)

Nincs tobbe runaszo? Hm.

#1210 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 27. 08:38

Idézet: HavocS - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 9:03

Ez jól hangzik, a rúnák amúgy is elég bénák voltak (ide üssetek :D). Legalábbis én szinte mindig cuccátadogatás nélkül játszok, úgy meg esélytelen egy normálisabb rúnaszó összehozása.

Attól még igenis jó rúnaszavak vannak d2-ben hogy Te nem tudtál összehozni egyet sem :)

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1211 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 27. 08:40

Idézet: Cellular - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 9:03

...

Nincs tobbe runaszo? Hm.

Sztem ez nem végleges, elképzelhetőnek tartom hogy vmelyik patchben meg fognak jelenni.

Kép

#1212 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 08:50

Vannak olyan egyszerűbb rúnaszavak, amik például nagyon megkönnyítik az ember életét, ilyen az Insight a Meditation aurájával, a hozzá való rúnákat nagyon könnyű megtalálni. Csak sajnos ez ladder only rúnaszó (láttam viszont karakter editort, amiben bel lehetett tenni single playeres karakterhez is).

Amúgy ha most nem is lesznek rúnaszavak, majd lesznek az expansionban. :Đ

#1213 Felhasználó inaktív   pig 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 10:04

A rúnaszavakat én is sajnálnám. Azért elég sok olyan volt, ami rengetegen használtak és nem mind highrune-kból. Voltak alacsonyabb szintű szavak is, amik nagyon hasznosak. Sőt, asszem az egyik Act5-s questnek egy runaszó a jutalma.
Az igazság az, amit a többség annak hisz.

#1214 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 10:10

Idézet: pig - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 11:04

A rúnaszavakat én is sajnálnám. Azért elég sok olyan volt, ami rengetegen használtak és nem mind highrune-kból. Voltak alacsonyabb szintű szavak is, amik nagyon hasznosak. Sőt, asszem az egyik Act5-s questnek egy runaszó a jutalma.

Ha az Ancient's Pledge rúnaszóra gondolsz, akkor igaz (abba kell Ral, Ort, Tal amiket rewardként kapsz), de az a rúnaszó nem egy nagy durranás, maximum egy 3 socketes pala pajzsba érdemes belerakni, aminek már eleve volt valami jó kis allres módosítója, de akkor is inkább Spirit, alig kell nagyobb rúna bele (Amn a legnagyobb) és ugye egyből +2 skill meg sok res, hogy az egyéb nyalánkságokról ne beszéljünk. :D

Szerkesztette: SuMMeR 2008. 08. 27. 10:11 -kor

#1215 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 27. 14:46

Jay wilson elköpte magát egy interjúban:
„I'll use my Teleport to get to the other side.”  :cool:  :)

szal lesz teleport  :up:

egyéb érdekességek:
-Marad a Waypoint rendszer, mint fő utazási eszköz.
-A Town Portált átalakítják.
-A Waypointoknak lesz egy "town portal szerű" tulajdonsága: A Waypointnak lesz egy ilyen funkciója, hogy rögtön a játékostársunkhoz teleportál majd. Egész egyszerűen csak odalépünk a Waypointhoz, kiválasztjuk a játékoshoz való teleportálás funkciót.
-A játéknak ezúttal is lesz Nightmare és Hell fokozata. A többszörös végigjátszhatóságra biztosíték a véletlen generált pályák, események.

forrás: diablo.hu

Kép

#1216 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 14:51

Veletlen esemenyek? Kiraly. Jo lenne ha ilyen fo-boss kategoriaju dogok csak ugy megjelennenek kalandozasaink soran, persze nem mikor level 1-esek vagyunk :)

#1217 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 27. 14:54

Idézet: Cellular - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 15:51

Veletlen esemenyek? Kiraly. Jo lenne ha ilyen fo-boss kategoriaju dogok csak ugy megjelennenek kalandozasaink soran, persze nem mikor level 1-esek vagyunk :)

:think: ez eddig is volt, D2-ben hellen pl. egy pályán minimum 4-5 mini bosst generál le a game. Sztem nem erre gondolt Jay.

Kép

#1218 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 14:57

Idézet: Cellular - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 15:51

Mint pl. Diabló Walking on the earth?
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#1219 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 27. 15:00

Idézet: vaakuum - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 15:57

jaja na az pl world event kategória.

Kép

#1220 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 15:01

Idézet: vaakuum - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 14:57

Igen, hasonlo. Tehat nem ugy mint eddig (es amire TD gondol) hogy csak ugy vannak mini-boss kategoriaju szornyek, hanem valami exkluziv mob tunne fol a palyan amit a jatek ki is ir vagy valamifele par masodperces atvezeto kepsor hivja fel ra a figyelmedet.

Téma megosztása:

• (361 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.