Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 16:31
Egyértelmű, épp azt magyaráztam én is, hogy az első résszel egyedül a feeling miatt lehett már játszani egy idő után, de a D2 megjelenésével már ez sem tudott megtartani. Hosszú évekig játszottam single módon az elsővel, aztán ugyancsak évekig(!) a második rész single módjával. Neten csak jóval később kezdtem játszani, eleinte nem is tetszett, de ma már az a véleményem, hogy egy játékot csak így lehet eladni, a haverokkal közös játékélményt nem pótolhatja semmilyen szuper single mód se.
Példa: a sorcimmal jelenleg használom a Teleportot, a Lightningot, a Chain Lightningot, a Static Fieldet, az Energy Shieldet, Frozen Armort, Frozen Orbot és az Enchantot. Ez egy karakter skilljei, hol van még a többi...
A Diablo2-ben viszont hosszú ideig vagy a zöld füves, erdős terepet, vagy a sárga homokot, vagy a gusztustalan dzsungelt (ez a pályaszakasz a DiabloII legrosszabb, legidegesítőbb, legunalmasabb helyszíne számomra), vagy a poklok poklát bámulja az ember. (A kiegészítő lemezzel kijött Mount Arreat - a hó ellenére - változatos vidéke kész felüdülés volt.)
Neked éppen ez tetszik benne, nekem éppen ez nem tetszik benne. Ez van... nem vagyunk egyformák.
Erre csak azt tudom mondani, hogy tárgyi tévedésben vagy, a D1-ben volt 4 fajta dungeon, ha jól emlékszem mindegyiknek 3-3 szintje volt. A küldetéslemezben ehez kaptál még 2 fajta dungeont 3-3 szinttel. Namost D2 Act1-ben van összesen 16 map, ezek némelyikén még külön al-dungeon is van, vagy még több szintes is, egyszerű matematika. És nehogy azt mond már, hogy Act1= füves pályák, akkor mi van a Cathedral, a Catacombs, és a rakás barlangos pályával? Nameg persze hosszú sivatagos pályák is vannak, de vannak dzsungelek, vannak a pokolban játszódó részek, stb. a legtöbb ember meg tudja találni a neki tetszőt. Nekem például kifejezetten tetszik az Act2, de rühellem az Act3 dzsungelban való kóválygást. És nem mellesleg hol volt a napszakok változása D1-ben, az időjárásról nem beszélve (hiszen minden a föld alatt történt)?
Nincs több kérdésem.
Válaszolnék, de értelmetlen a kérdés. Lehet minden skillre rakni kevés pontot, de a D2 skillrendszere nem olyan mint a D1 volt, ennek ilyen módon nincs értelme. Nincs végtelen skillpontod (visszatérnék egy említés erejéig a D1-ben ugye a lvl15 tűzlabdákat dobáló warrior...), így gondolkodásra késztet, hogy melyiket használd, ne fecséreld feleslegesen. És ez nem az a játék, ahol egy karaktert szokás indítani, itt ki lehet nyugodtan próbálni a többit is, vagy akár egy ugyanolyan kasztot más skillfelépítéssel.
De most tényleg... kit és miről akarsz meggyőzni? Leírtam, hogy unalmasnak tartom a Diablo2-t, mert így érzek a játékkal kapcsolatban.
Te pedig folyamatosan arról próbálsz győzködni, hogy az én érzékelésemmel van probléma, s én vagyok a hülye, amiért nem úgy vélekedek a DiabloII-ről, mint te.
Nem én kezdtem kötözködést, egyszerűen próbáltam megmagyarázni, hogy szerintem miért jobb a folytatás, és ennek alapján miért remélem, hogy a harmadik rész se lesz csalódás se single se multi szempontjából.
Nem hiszem, hogy többet kéne erről vitatkoznom veled, van egy álláspontod (rossz a D2 single módja, a multi meg nem érdekes neked), nem értek vele egyet, de ez az én problémám.

Súgó
A téma zárva.