HWSW Informatikai Kerekasztal: Aki felmondta bármely internet szolgáltatónál... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Aki felmondta bármely internet szolgáltatónál... a szerződést az jöjjön be. THX! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:37

Idézet

7.2.3. A Szolgáltató késedelme
Szolgáltató köteles a Szolgáltatást az egyedi szolgáltatási szerződésben vállalt
teljesítési határidőben az Előfizető rendelkezésére bocsátani. A Szolgáltató akkor esik
késedelembe, ha a Szolgáltatási hozzáférési pont meghatározott időben történő
létesítését elmulasztja. Késedelmes teljesítéssel érintett napnak számít minden olyan
munkanap, amikor a késedelem mértéke a 8 órát meghaladja.
minősül késedelmes teljesítésnek, ha
Előfizető az előzetesen írásban egyeztetett időpontban a helyszíni szerelés
feltételeit nem biztosítja,
Előfizető a szerződés teljesítéséhez szükséges eszközöket, berendezéseket a
teljesítési határidőre nem biztosítja,
felek a Szolgáltatás-hozzáférési pont létesítésére 30 napnál későbbi, - legfeljebb
azonban 12 hónapon belüli- időpontban állapodnak meg.
7.2.3.1. Késedelmi kötbér
Előfizetői szerződés késedelmes teljesítése esetén a Szolgáltató köteles az

Ebbe is belelehet akkor kapaszkodni. Mivel június végén kértük hogy kössék be és részükről a szerződés 10.x jött létre. És akkor is azt mondták 1 hónap alatt bekötik az is max 8. eleje lett volna nem pedig 10.x.
Semmiféle kötbért nem fizetett.
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#22 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:42

Igénylés 2002.07.28.
A 3 év kezdete 2002.10.08.
Már ekkor fel kellett volna mondani... :mad:  :omg:
Akkor is én hivogattam őket heteken keresztül hogy kössék már be. 2.5 hónap után csak bekötötték...
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#23 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:49

Valami 30 napos bekötési határidő van ha ezt túllépik akkor jogod van egyoldalúan felmondani a szerződést mintha mi sem történt volna. Sajnos ezek a szerződések tele vannak kibúvókkal és kiskapukkal a szolgáltatók számára, így aztán többnyire minden témában megfoghatatlanok. Ha kötbérezésre vonatkozó részét megnézed akkor ott valami olyasmit találsz hogy az automatikusan nem jár csak írásban bejelentett és felvett hibajegy után ítélhető meg ha a szolgáltató jogosnak ítéli. Ki van ez találva úgy hogy neked sosem lehet igazad. Én 2.5 év alatt soha nem kaptam automatikusan semmiféle jóváírást a szolgáltatómtól pedig rengetegszer, soxor hónapokon át tartósan nem tudta betartani a szolgáltatás minőségi kritériumat. De számomra nem is a kötbér lett volna a lényeg hanem az hogy minél hamarabb javítsák ki a szolgáltatást, de ezt semmivel nem tudod kikényszeríteni. Ha írsz a HIF-nek levelet akkor ők sem tesznek semmit max 2-3 hónap múlva kapsz egy válaszlevelet hogy a szerződési feltételekben szereplő feltételek szerint kérj kötbért a szolgáltatótól, de ők sem kötelezik a megfelelő minőségi vállalások betartására. Szóval így megy ez, Wellcome to Hungary.

#24 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:58

Idézet: shabba - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 18:49

Valami 30 napos bekötési határidő van ha ezt túllépik akkor jogod van egyoldalúan felmondani a szerződést mintha mi sem történt volna. Sajnos ezek a szerződések tele vannak kibúvókkal és kiskapukkal a szolgáltatók számára, így aztán többnyire minden témában megfoghatatlanok. Ha kötbérezésre vonatkozó részét megnézed akkor ott valami olyasmit találsz hogy az automatikusan nem jár csak írásban bejelentett és felvett hibajegy után ítélhető meg ha a szolgáltató jogosnak ítéli. Ki van ez találva úgy hogy neked sosem lehet igazad. Én 2.5 év alatt soha nem kaptam automatikusan semmiféle jóváírást a szolgáltatómtól pedig rengetegszer, soxor hónapokon át tartósan nem tudta betartani a szolgáltatás minőségi kritériumat. De számomra nem is a kötbér lett volna a lényeg hanem az hogy minél hamarabb javítsák ki a szolgáltatást, de ezt semmivel nem tudod kikényszeríteni. Ha írsz a HIF-nek levelet akkor ők sem tesznek semmit max 2-3 hónap múlva kapsz egy válaszlevelet hogy a szerződési feltételekben szereplő feltételek szerint kérj kötbért a szolgáltatótól, de ők sem kötelezik a megfelelő minőségi vállalások betartására. Szóval így megy ez, Wellcome to Hungary.

Hát azt a bizonyos februári hónapot sosem felejtem el mikor kb 1 hónapig lesabb volt a netem mint egy tárcsázós 56k-s.
Be is volt jelentve egymásra kenték a matáv rájuk, vnet meg a matávra.
De  matávosok legalább kijöttek és rámértek de nem volt semmi gond.
A szolgáltató volt a hibás.
Akkor is igényelhettem volna kötbért?
Ákker manapság már vagy jogász vagy vagy fizetsz egy jogásznak ha bármiféle pitiánernek tűnő szerződést is kötsz... :omg:

#25 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 08:42

:)
bocsi hogy megjegyzést teszek
de egyszerüen nem értem az embereket hogy mit kinozzák magukat, hogy matáv területen invitelre fizetnek elő vagy invitel területen matávra :)
Ez egy olyan ördögi csapda ha hiba van hogvy nem igaz

Amugy meg csak akkor tudsz megszabadulni tölük idő előtt ha olyan helyre költözzöl ahova nem tudják vezetni
Nekem se fizettek kötbért pedig 3 hétig folyamatosan rosz volt a vonalam :)
4 vagy 5 modem volt szar mire végre nem volt gond

Szerkesztette: Richardka 2005. 02. 22. 08:54 -kor

Már van nettem :)

#26 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 02. 22. 19:21

Idézet: Flashget - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 16:31

melyik cég ez és milyen szolgáltatás?
általában a szerződéseket A4-es papírra nyomják és baszott kis betűkkel, hogy az usernak ne legyen kedve átolvasni...benne kell lenni valaminek mert ezzel magukat védik le.

Az a vicc, hogy nekem Axelero kábelnetem van, és egy darab szerződést nem írtunk alá! A modemet kihozó srác aláíratott egy papírt, de az csak a kébelmodem átvételéről szólt, semmi köze a szerződéshez. A megrendelés online ment, a csekket azóta küldik annak rendje és módja szerint.
Tényleg el lehet manapság fogadni egy ilyen internetes megrendelést szerződésnek? :think:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#27 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 19:35

Amúgy engem érdekelne, hogy mi van akkor, ha a hűség lejárta előtt visszaviszi valaki mondjuk a kábelmodemet vagy a DSL-modemet a központba, hogy ő ezentúl nem kéri a szolgáltatást.

Ha az illető nagyon nem akar fizetni, akkor ezt hogyan hajtja/hajthatja be rajta a szolgáltató?

Mert véleményem szerint nem nagyon tud mit csinálni a szolgáltató ilyen esetben ...
Vagy mégis?

#28 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 20:55

Idézet: Bilux - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 18:58

Hát azt a bizonyos februári hónapot sosem felejtem el mikor kb 1 hónapig lesabb volt a netem mint egy tárcsázós 56k-s.
Be is volt jelentve egymásra kenték a matáv rájuk, vnet meg a matávra.
De  matávosok legalább kijöttek és rámértek de nem volt semmi gond.
A szolgáltató volt a hibás.
Akkor is igényelhettem volna kötbért?
Ákker manapság már vagy jogász vagy vagy fizetsz egy jogásznak ha bármiféle pitiánernek tűnő szerződést is kötsz... :omg:

Üdv!

Ilyenkor jóvá kell(ene), hogy írják. Itt a TvNetWork-nél volt olyan, hogy napi 1/2 - 1 órára element a net. Szóltam az üfsz-nak s ők szónélkül jóváírták azokat a napokat. Volt olyan, hogy a havidíj kb. 40%-át kellett csak kicsengetni, emiatt a kellemetlenségek miatt.  Kép

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#29 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 21:00

Matáv területen vagyok. Ha lemondom a vezetékstelefont Matávnál akkor nem tudnak szolgáltatni netet nem? Akkor nem tudják behajtani. Szerintetek?

Amúgy a mostani kábelnet ami most nálam van 5xxx ft /hó és nincs szerződés!
5000Ft kellett fizetni a modemért amit vissza adnak ha felmondom! És bármikor fel lehet mondani!!!

#30 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 21:28

Idézet: Bilux - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 22:00

Matáv területen vagyok. Ha lemondom a vezetékstelefont Matávnál akkor nem tudnak szolgáltatni netet nem? Akkor nem tudják behajtani. Szerintetek?

Csak az a baj, hogy az ászf-ben benne van, hogy te attól függetlenül is köteles vagy fizetni a havidíjat, hogy használod-e vagy sem.
Ez olyan mintha 3 hónapra elutaznál külföldre, de a net havidíját akkor is fizetned kellene.
Az általad leírt esetben ugyan tényleg ellehetítlened az internet-szolgáltatást, de ez olyannak számít, mintha nem használnád; de fizetned akkor is kell érte ...

(Ahhoz tudnám hasonlítani ezt, mintha 1 évre kiutaznál külföldre, és a lakásod közös költségét nem lennél hajlandó fizetni arra hivatkozva, hogy te ezidő alatt semmit nem használsz a közös "szolgáltatásokból". Pedig ekkor is köteles vagy fizetni a közös költséget attól függetlenül, hogy a lakásbann laksz-e az adott időszakban vagy sem.)

Szerkesztette: Adam84 2005. 02. 22. 21:31 -kor

#31 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 21:32

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 19:35

Vagy mégis?

Tud, mivel szerződésszegést követ el vele...
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#32 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 21:41

Idézet: Bilux - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 21:00

Te tenyleg ennyire naiv vagy? Szerzodest hogyan irtad ala? Nev, lakcim, szemelyi igazolvany szama. Ha nem fizetsz, akkor majd par ev mulva talalkozol a behajtoceggel, utana a birosaggal, no meg a kamatokkal. Megeri emberkedni?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#33 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 22:16

Idézet: asdf - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 21:41

Te tenyleg ennyire naiv vagy? Szerzodest hogyan irtad ala? Nev, lakcim, szemelyi igazolvany szama. Ha nem fizetsz, akkor majd par ev mulva talalkozol a behajtoceggel, utana a birosaggal, no meg a kamatokkal. Megeri emberkedni?

Meg, ha szemét a cég is.
Mert ha mind ezt közli mikor szerződést kötöttem, akkor biztos 100x elgondolkodtam volna rajta, hogy aláírjam...
Nemhiába nemközölte....

Szerkesztette: Bilux 2005. 02. 22. 22:19 -kor

#34 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 22:29

Idézet: Bilux - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 22:16

Mert ha mind ezt közli mikor szerződést kötöttem, akkor biztos 100x elgondolkodtam volna rajta, hogy aláírjam...
Nemhiába nemközölte....

Vazzeg. HŰSÉGszerzodest kotottel. Gondoltad, hogy a ket szep szemedert adjak neked olcsobban a netet? Meg hogy alairsz 3 evet, de azert kovetkezmenyek nelkul barmikor felmondhatod? (ez esetben mi ertelme lenne egyaltalan a husegszerzodesnek  :confused:  :confused:  :confused: ). Az ASZF vagy a vallalasi feltetelek az meg a szerzodes resze, ugyfelszolgalaton ki van fuggesztve, netrol letoltheto, szerzodessel elvileg meg is kell kapnod, minthogy annak elvalaszthatatlan resze. Ha nem kaptad meg, azt egyreszt neked kene bizonyitanod, masreszt tokmindegy, mer ugye a a dolgok nem ismerete nem mentesit a szankcioktol. Kis kezed alairasa a szerzodesen pedig az akkor hatalyos aszf vagy avf elfogadasat jelenti, tehat barmit csinalsz buktad a dolgot. Legkozlebb talan majd mar elolvasod, hogy mit is irsz ala...  :rolleyes:
Archív:

#35 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 23:01

Idézet: asdf - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 22:29

Vazzeg. HŰSÉGszerzodest kotottel. Gondoltad, hogy a ket szep szemedert adjak neked olcsobban a netet? Meg hogy alairsz 3 evet, de azert kovetkezmenyek nelkul barmikor felmondhatod? (ez esetben mi ertelme lenne egyaltalan a husegszerzodesnek  :confused:  :confused:  :confused: ). Az ASZF vagy a vallalasi feltetelek az meg a szerzodes resze, ugyfelszolgalaton ki van fuggesztve, netrol letoltheto, szerzodessel elvileg meg is kell kapnod, minthogy annak elvalaszthatatlan resze. Ha nem kaptad meg, azt egyreszt neked kene bizonyitanod, masreszt tokmindegy, mer ugye a a dolgok nem ismerete nem mentesit a szankcioktol. Kis kezed alairasa a szerzodesen pedig az akkor hatalyos aszf vagy avf elfogadasat jelenti, tehat barmit csinalsz buktad a dolgot. Legkozlebb talan majd mar elolvasod, hogy mit is irsz ala...  :rolleyes:

Látom nem olvastad végig a másik topicot sem.
Netem nem volt így honnan töltsem le!
Ügyfélszolgálatot hol keressek Győrben ember?!
Aki a szerződést intézte nő ő nem világosított fel erről.
És gondoltam hogy nem a két szép szememért adták olcsóbban.

#36 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 23:13

Akkor fizesd ki a lelepesi dijat, majd aszf nem adasa, valamint nem megfelelo tajekoztatas okan /ofcoz ezt mind bizonyitanod is kell/ pereld vissza toluk. Soxerencset :D

ui: Most azt irod, hogy gondoltad, h nem a ket szep szemedert adtak olcsobban. Akkor miert nem merult fel ez benned? Netan miert nem kerdezted meg?  :think:

Szerkesztette: asdf 2005. 02. 22. 23:14 -kor

Archív:

#37 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 07:47

Sajnos azt neked kell bizonyitani hogy nem tudtál rola :)
olvasd el a papirt amit aláirtál ott ha minden igaz, hivatkoznak arra hogy az ASZF-et elolvastad vagy pontosan mi a neve azt nem tudom, de egy a lényeg hogy te azt aláirtad :)

Nézd azt hogy most olcsobban kapsz netett elhiszem hogy jol esik, de pl 2 éve miért nem irtál alá kevesebbet?? Ja mert többe került volna???
Ahogy irta asdf ugy igaz.

Egy a lényeg aláirtad. A cég vagy behajtja rakjtad, vagy letiltja birosági uton a fizidből, mivel ugye te irtad szemét cég :)
A másik totyikba irtam hogy 2 megoldás van hogy mentesülj a fizi alol más nincs.
Már van nettem :)

#38 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 09:01

Mi lenne, ha nyíltan megkérdeznéd a szolgáltatótól?
Utána írnál nekik egy kérelmet, hogy a felét/negyedét/kamatokat/belépspi díjat/ akármit engedjék el;
ott is emberek ülnek...

#39 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 09:03

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 9:01

Mi lenne, ha nyíltan megkérdeznéd a szolgáltatótól?
Utána írnál nekik egy kérelmet, hogy a felét/negyedét/kamatokat/belépspi díjat/ akármit engedjék el;
ott is emberek ülnek...

De nem tudod milyenek!
Szemét egy bagázs...abban tudnátok segíteni mikor volt az a marha rossz időszak mikor nagyon lassú volt a netük? 2003 eljén volt asszem de már nem emléxem...

#40 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 09:04

2002. október 7., hétfő
Az egész ott kezdődött, hogy akcióban internetet vásároltam július közepén. Én balga, akkor még nem tudtam, hogy mit írok alá az egy éves kötelezettséggel!

De hát Magyarország második legnagyobb internetszolgáltatójának (Vnet) azért megpróbál hinni az ember. Hogy szép és jó lesz! Nos, nem így történt. Egy ideig semi gond nem is volt, ment minden szépen a maga útján, csordogáltak a bitek, töltődtek a honlapok.
No comment 
A Big Brother indulása utáni napokban több olvasónk is jelezte, hogy erőteljesen lelassult a Vivendi-ügyfelek internetkapcsolata. Az ügyben a cég sajtóosztálya a mai napig nem reagált megkeresésünkre. 

A probléma akkor kezdődött el igazán, amikor beindult az egyik reality show, és evvel együtt az internetszolgáltató által működtett honlap. (Hogy hogy nézett ki, az egy másik cikket megérdemelne, de hagyjuk.) Én ekkor azt kezdtem tapasztalni, hogy körülbelül 8-10 percenként a modem leválik a szolgáltatóról. Lehet újracsatlakozni, újjabb macera, stb.. Reméltem, elmúlik egy-két nap alatt.

Ekkor besétáltam a naivak csapdájába. Amikor már egy hete ez volt a jelenség, gondoltam, felhívom a HelpDesk szolgáltatást, elvégre azért vannak ott, hogy segítsenek. Nos náluk két perc alatt kiderült, hogy vonalhiba lehet a probléma. Irány a hibabejelentő. Ott be is vizsgáltak a vonalat, majd közölték, hogy semmi baja. Gondoltam, hátha most már jó lesz. Vártam egy hétig, aztán amikor semmi változás nem volt, ismét eljátszottam ezt a kört - ugyanazzal az eredménnyel! Itt már kezdtem kissé dühös lenni.

Talán az ügyfélszolgálattal meg tudom beszélni a dolgot, gondoltam. Szeptember 26-án csütörtökön beszéltem is egy kedves hölggyel, aki megígérte, hogy legkésőbb másnap felhív, és utánajár a dolgomnak. Ehhez képest október elsején én telefonáltam be, hogy ugyan már, mi a helyzet? Erre azt mondták, az én készülékemben van a hiba. 99%-ban meg mertem volna tenni a tippmixen, hogy ezt hozzák ki a dologból.

Három kérdésem lenne: 1. Négy napba telt mire mindezt kiderítették? 2. Miért van az, hogy mindig az ügyfelet nézik hülyének? Nem vagyok teljesen számítástechnikai analfabéta, vagy háromszor már újrainstalláltam mindent, amit lehetett. 3. Az első másfél hónapban miért működött tökéletesen a dolog, napi 3-5 óra folyamatos kapcsolattal, és miért nem működik most, 8-10 perc folyamatos kapcsolattal?

Őszintén szólva most már nagyon megbántam, hogy előfizettem az internetre, de sajnos köt az egy évem! Így maximum kifizetem a nagy semmit, mert ezt nem lehet internetszolgáltatásnak nevezni!

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó